Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Bushido

Members
  • Περιεχόμενα

    25
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Bushido's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ναι. Αλλά είναι δύσκολο να σου κοπεί ένα καλώδιο έτσι στα καλά καθούμενα και σε μικρή χρονική διάρκεια, εκτός κι αν έχεις ποντίκια που τα τιμάνε τα κάλώδια.
  2. Τα βασικά είναι να περάσεις από την Ε.Τ.Ε.Ε.Μ. να κάνεις αίτηση για να σε γράψουνε στα μητρώα των Μηχανικών Τ.Ε. και μετά να πάς και από την Νομαρχία σου για να κάνεις αίτηση για άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
  3. Πάνω στον τοίχο ή σε κολώνα στο ειδικό σταντ πυροσβεστήρων με την κλασική σήμανση πυροσβεστήρα από πάνω (αν μιλάμε για parking καταστήματος, πολυχώρου, κλπ).
  4. Και σιγά μην μου δώσουνε... Στην ΥΔ ποιο ποσό θα πρέπει να αναγράφετε, ολόκληρη η αμοιβή για τα Η/Μ από το ΤΕΕ (που πήρε ή απάλάχθηκε ο Επιβλέπων Μηχανικός) ή μπορεί να είναι και κάποιο συμφωνημένο ποσό (π.χ. λίγο πιο πάνω από την απαίτηση του ΜΕΚ Β')...
  5. Σε περίπτωση που εργαζόμαστε ως μελετητές (Μηχανικός Τ.Ε.) σε εταιρία και είμαστε στο ΙΚΑ και δεν κόβουμε Α.Π.Υ. πως φαίνεται η εμπειρία (χρηματική) αφού δεν μπαίνουμε καν στις αμοιβές ενός έργου;
  6. Είναι λογικό αν πήγες με 71/88 γιατί μπορούν να νασιστούν στην παράγραφο 4.5 του άρθρου 9 που ουσιαστικά σε υποχρεώνει να έχεις 2 πυροσβεστήρες τουλάχιστον άνα όροφο.
  7. Εάν ισχύσει αυτό που λέγανε οι πολεοδομίες ότι απο 1/10/2010 (που δεν το βλέπω) εφαρμόζεται ο ΚΕΝΑΚ, ακόμα και φορολογικά να είσαι έχουν κάθε δικαίωμα να να σε πανε πάλι από την αρχή. Προσωπικά, έτσι μου είπαν.
  8. Σύμφωνα με κάποιες πολεοδομίες ο ΚΕΝΑΚ δεν θα είναι απαραίτητος μόνο σε φακέλους που έχουν κλείσει μέχρι και την ημερομηνία έναρξης του κανονισμού. Απο κει και πέρα είναι στην "διάθεση" του πολεοδόμου αν σε φακέλους που εκκρεμούν, ζητήσουν να αντικατασταθούν οι μελέτες θερμομ. κλπ με τον ΚΕΝΑΚ.
  9. Να κάνω μία ερώτηση; Πως κάνουμε υπολογισμό παροχής σωλήνα Φ90 κ πίεση 4 bar; Υπάρχουν κάποιοι εμπειρικοί κανόνες γενικά ξέρω αλλά υπάρχει κάποιος πιο συγκεκριμένος τύπος για τέτοιους υπολογισμούς; Thnx.
  10. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν έχει ασχοληθεί ποτέ κανείς με φωτοτεχνικές μελέτες. Μου ζητήθηκε από την πολεοδομία για ένα κτίριο που ετοιμάζω και δεν έχω ξανασχοληθεί με το θέμα, με πιάσανε απροετοίμαστο η αλήθεια είναι. Ξέρετε αν μπορώ να βρω πουθενά κανένα παράδειγμα-υπόδειγμα φωτοτεχνικής μελέτης; Εσάς σας έχει ζητηθεί ποτέ από πολεοδομία αντίστοιχη μελέτη; Είναι απαραίτητη η σύνταξη της; Δεν έχει τύχει να μου ξαναζητηθεί!
  11. Ναι, δεν είχε τύχει να ασχοληθώ με κατασκευές σε βιομηχανικές ζώνες. Σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες dib!
  12. Βασικά αυτό που θα ήθέλα να σε ρωτήσω εγώ, είναι ότι μπορείς να αναλάβεις Τεχνικός Ασφαλείας χωρίς να έχεις παρακολουθήσει κάποιο σεμινάριο; Απλώς με την κτήση του πτυχίου σου;
  13. Εφ΄όσον υπολογίζεις το θεωρητικό πληθυσμό του εστιατορίου ξεχωριστά, δεν θα υπολογίσεις το εμβαδό του εστιατορίου ξανά για να βγάλεις το θ.π. του ξενοδοχείου. Απλώς μετά θα προσθέσεις όσους θ.π. προέκυψαν στην μελέτη σου για να βγάλεις ένα συνολικό θ.π. κτιρίου.
  14. 1. Οπότε πρέπει να ζητήσω αυτές τις πληροφορίες από τον ιδιοκτήτη; 2. ειναι κάπου στα 900τμ, δεν χρειάζεται 3. Τα έχω 4. Δεν υπάρχουν 5-6. Μα πως θα συμπληρωθούν αφού ούτε ο ιδιοκτήτης δεν τα γνωρίζει αυτά; Προσωπικό ακόμα δεν έχει προσλάβει, πως θα βγάλω πρόγραμμα πυρασφάλειας; Πλάκα μας κάνει η Π.Υ.; Στον 71/88 μόνο χρήση και θέση κτιρίου θέλει, κι εδώ θέλει σε καινούργιο κτίριο που είναι ακόμα στα σχέδια να του πω και πόσες γυναίκες και άντρες υπάρχουν στην επιχείρηση! Είναι δυνατόν; 7. Ναι
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.