Μετάβαση στο περιεχόμενο

Bushido

Members
  • Περιεχόμενα

    25
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Bushido

  1. Ναι. Αλλά είναι δύσκολο να σου κοπεί ένα καλώδιο έτσι στα καλά καθούμενα και σε μικρή χρονική διάρκεια, εκτός κι αν έχεις ποντίκια που τα τιμάνε τα κάλώδια.
  2. Τα βασικά είναι να περάσεις από την Ε.Τ.Ε.Ε.Μ. να κάνεις αίτηση για να σε γράψουνε στα μητρώα των Μηχανικών Τ.Ε. και μετά να πάς και από την Νομαρχία σου για να κάνεις αίτηση για άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
  3. Πάνω στον τοίχο ή σε κολώνα στο ειδικό σταντ πυροσβεστήρων με την κλασική σήμανση πυροσβεστήρα από πάνω (αν μιλάμε για parking καταστήματος, πολυχώρου, κλπ).
  4. Και σιγά μην μου δώσουνε... Στην ΥΔ ποιο ποσό θα πρέπει να αναγράφετε, ολόκληρη η αμοιβή για τα Η/Μ από το ΤΕΕ (που πήρε ή απάλάχθηκε ο Επιβλέπων Μηχανικός) ή μπορεί να είναι και κάποιο συμφωνημένο ποσό (π.χ. λίγο πιο πάνω από την απαίτηση του ΜΕΚ Β')...
  5. Σε περίπτωση που εργαζόμαστε ως μελετητές (Μηχανικός Τ.Ε.) σε εταιρία και είμαστε στο ΙΚΑ και δεν κόβουμε Α.Π.Υ. πως φαίνεται η εμπειρία (χρηματική) αφού δεν μπαίνουμε καν στις αμοιβές ενός έργου;
  6. Είναι λογικό αν πήγες με 71/88 γιατί μπορούν να νασιστούν στην παράγραφο 4.5 του άρθρου 9 που ουσιαστικά σε υποχρεώνει να έχεις 2 πυροσβεστήρες τουλάχιστον άνα όροφο.
  7. Εάν ισχύσει αυτό που λέγανε οι πολεοδομίες ότι απο 1/10/2010 (που δεν το βλέπω) εφαρμόζεται ο ΚΕΝΑΚ, ακόμα και φορολογικά να είσαι έχουν κάθε δικαίωμα να να σε πανε πάλι από την αρχή. Προσωπικά, έτσι μου είπαν.
  8. Σύμφωνα με κάποιες πολεοδομίες ο ΚΕΝΑΚ δεν θα είναι απαραίτητος μόνο σε φακέλους που έχουν κλείσει μέχρι και την ημερομηνία έναρξης του κανονισμού. Απο κει και πέρα είναι στην "διάθεση" του πολεοδόμου αν σε φακέλους που εκκρεμούν, ζητήσουν να αντικατασταθούν οι μελέτες θερμομ. κλπ με τον ΚΕΝΑΚ.
  9. Να κάνω μία ερώτηση; Πως κάνουμε υπολογισμό παροχής σωλήνα Φ90 κ πίεση 4 bar; Υπάρχουν κάποιοι εμπειρικοί κανόνες γενικά ξέρω αλλά υπάρχει κάποιος πιο συγκεκριμένος τύπος για τέτοιους υπολογισμούς; Thnx.
  10. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν έχει ασχοληθεί ποτέ κανείς με φωτοτεχνικές μελέτες. Μου ζητήθηκε από την πολεοδομία για ένα κτίριο που ετοιμάζω και δεν έχω ξανασχοληθεί με το θέμα, με πιάσανε απροετοίμαστο η αλήθεια είναι. Ξέρετε αν μπορώ να βρω πουθενά κανένα παράδειγμα-υπόδειγμα φωτοτεχνικής μελέτης; Εσάς σας έχει ζητηθεί ποτέ από πολεοδομία αντίστοιχη μελέτη; Είναι απαραίτητη η σύνταξη της; Δεν έχει τύχει να μου ξαναζητηθεί!
  11. Ναι, δεν είχε τύχει να ασχοληθώ με κατασκευές σε βιομηχανικές ζώνες. Σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες dib!
  12. Βασικά αυτό που θα ήθέλα να σε ρωτήσω εγώ, είναι ότι μπορείς να αναλάβεις Τεχνικός Ασφαλείας χωρίς να έχεις παρακολουθήσει κάποιο σεμινάριο; Απλώς με την κτήση του πτυχίου σου;
  13. Εφ΄όσον υπολογίζεις το θεωρητικό πληθυσμό του εστιατορίου ξεχωριστά, δεν θα υπολογίσεις το εμβαδό του εστιατορίου ξανά για να βγάλεις το θ.π. του ξενοδοχείου. Απλώς μετά θα προσθέσεις όσους θ.π. προέκυψαν στην μελέτη σου για να βγάλεις ένα συνολικό θ.π. κτιρίου.
  14. 1. Οπότε πρέπει να ζητήσω αυτές τις πληροφορίες από τον ιδιοκτήτη; 2. ειναι κάπου στα 900τμ, δεν χρειάζεται 3. Τα έχω 4. Δεν υπάρχουν 5-6. Μα πως θα συμπληρωθούν αφού ούτε ο ιδιοκτήτης δεν τα γνωρίζει αυτά; Προσωπικό ακόμα δεν έχει προσλάβει, πως θα βγάλω πρόγραμμα πυρασφάλειας; Πλάκα μας κάνει η Π.Υ.; Στον 71/88 μόνο χρήση και θέση κτιρίου θέλει, κι εδώ θέλει σε καινούργιο κτίριο που είναι ακόμα στα σχέδια να του πω και πόσες γυναίκες και άντρες υπάρχουν στην επιχείρηση! Είναι δυνατόν; 7. Ναι
  15. Μίλησα με την Π.Υ. και μου είπαν ότι για βιομηχανικά κτίρια σε βιομηχανικές ζώνες πρέπει να συντάσετε μελέτη βάση του 1589/104/2006. Μέχρι στιγμής δεν μου είχε τύχει να κάνω χρήση του 1589/104/2006 καθώς δούλευα συνήθως πάνω στον 71/88, αλλά απ' ότι βλέπω στο ΦΕΚ του 1589, απαιτεί πάρα πολλές λεπτομέριες / πληροφορίες... Το κτίριο μου είναι κατηγορίας Αβ εργοστάσιο χάρτου. 1) Ήθελα να ρωτήσω βασικά το εξής, για να παραδώσεις μία μελέτη βάση 1589 απαιτείται να είναι συμπληρωμένη 100% βάση του ΦΕΚ η μελέτη; Δηλαδή, αν εγώ στην μελέτη που θα παραδώσω στην Π.Υ. δεν συμπληρώσω (λέμε τώρα) την παράγραφο Η ή την παράγραφο ΣΤ ή την παράγραφο Γ (γιατί μπορεί να μην γνωρίζω τι φορτίο ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού επακριβώς θα έχει το κτίριο) υπάρχει περίπτωση να μου την απορίψει η Π.Υ.; Ακόμα και η παράγραφος "Α" ζητάει πληροφορίες τις οποίες ούτε ο ιδιοκτήτης δεν γνωρίζει... Είναι απαραίτητα όλα αυτά; Με τον 71/88 μόνο θέση, χρήση κτιρίου και ιδιοκτήτη δήλωνα και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα από τις Π.Υ. 2) Το παράρτημα "Α" (για την σύνθεση ομάδος πυροπροστασίας) είναι απαραίτητο; Έκανα αναζήτηση αλλά δεν βρήκα κάποιο αντίστοιχο thread γιαυτό έκανα καινούργιο, αν έκανα κάποιο λάθος παρακαλώ κάντε το merge με κάποιο υφιστάμενο αν χρειάζεται και ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη. Edit: Υπάρχει κάποιο παράδειγμα μελέτης 1589 να ρίξω μια ματιά στον τρόπο που συμπληρώνονται οι παράγραφοι Δ-Η; Έψαξα και στα downloads αλλά δεν βρήκα κάτι εκτός από το ΦΕΚ.
  16. Υπάρχουν τράπεζες που δίνουν τέτοιου είδους δάνεια προς τους ιδιώτες που θέλουν να βάλουν φ/β <10kw σε στέγες και ταράτσες.
  17. Να κάνω μία γρήγορη ερώτηση.. Σύμφωνα με τον 71/88, έστω ότι έχω ένα ισόγειο βιομηχανικό κτίριο 1500τ.μ. το οποίο αποτελείται από 3 ξεχωριστούς χώρους 500τ.μ. οι οποίοι δεν έχουν επικοινωνία μεταξύ τους μέσω εσωτερικής πόρτας, τους χωρίζει τοίχος και θα νοικιαστούν σε διαφορετικούς ανθρώπους (οι πόρτες τους βλέπουν προς υπαίθριο χώρο). Θεωρητικά θα έπρεπε να αποτελούν 3 ξεχωριστά πυροδιαμερίσματα, αλλά αν το έβλεπα κτιριακά και όχι χωροταξικά, εφόσον με καλύπτει ο νόμος ως προς το μέγιστο εμβαδόν (2500τμ) δεν θα μπορούσα να δω το κτίριο απλά σαν 1 πυροδιαμέρισμα των 1500τ.μ. (οπότε να μην χρειαστεί να κάνουν τους εσωτερικούς τοίχους πυράντοχους); Edit: Άρθρο 11, παρ3.1, πιν Ζ.3 Στους Ελάχιστους επιτρεπόμενους δείκτες πυραντίστασης για κατηγορία Z1 βιομηχανίες και μονόροφο, λέει χωρίς απαίτηση. Αυτό σημαίνει ότι επιτρέπεται να μην κάνω πυράντοχο τον τοίχο ή πρέπει να τον κάνω πυράντοχο αλλά με ότι δείκτη θέλω 30,60.....;
  18. Απο τα ιδιωτικά έργα πως φαίνεται αν έχει μαζέψει εμπειρία αφού δεν φαίνεσαι πουθενά στις υπογραφές. Μέσω Υ.Δ. του εργοδότη σου;
  19. Δεν ζητάει κάτι εξωφρενικό ίσως, απλώς δεν μου το είχαν ξαναζητήσει ποτέ σε καμία πολεοδομία και μου έκανε εντύπωση. Συνήθως τα νερά πάνε σε ρύθρο πεζοδρομίου και όταν δεν υπάρχει πεζοδρόμιο πάνε κάποια μέτρα μακρία απ την θεμελίωση μέσα στο χώμα. Δεν μου χρειάστηκε πότε να δείξω απορροφητικές τάφρους σε πολεοδομία, γι'αυτό μου έκανε εντύπωση. @akisD Σωστά υπέθεσες, n1.
  20. Να κάνω μία ερώτηση. Έχω κάτι θερμοσυσσωρευτές 2kw,3kw,4kw. Στον ηλεκτικό μου πίνακα αυτοί θα τροφοδοτηθούν με καλώδιο 5x2.5. Αυτοί οι θερμ/τες έχουν και ανεμιστήρες οι οποίοι ανεμιστήρες χρειάζονται ξεχωριστή παροχή. Τι χαρακτηριστικά έχει η παροχή αυτή γνωρίζει κανένας; π.χ. αν για ένα θερμ/τη 4kw στον ηλεκτρικό μου πίνακα έχω: καλώδιο 5x2.5, φορτίο 4.000w και ασφάλεια 3x16A,στον ανεμιστήρα του τι χαρακτηριστικά θα έχω; (αν και το καλώδιο του μάλλον θα είναι 3x2.5)
  21. Καλησπέρα! Μου ζήτησαν από την πολεοδομία σήμερα μία μελέτη ομβρίων στέγης. Δεν μου έχει ξανατύχει ποτέ να μου ζητήσουν τέτοια μελέτη, έχει κανείς ιδέα περί τίνος πρόκειται ή που μπορώ να βρω σχετικές πληροφορίες; Επίσης μου είπε ότι η απορροή των ομβρίων δεν πρέπει να γίνεται στο έδαφος γύρω από το κτίριο αλλά σε απορροφητικές τάφρους. Τι εννοεί ο ποιητής; Πρέπει να του σχεδιάσω στην κάτοψη περιμετρική τάφρο στην οποία θα καταληγούν οι υδροροές μου; Κι αυτό επίσης πρώτη φορά μου το ζητάνε από πολεοδομία, γενικά δεν είχα αντιμετωπίσει πρόβλημα με τον σχεδιασμό απλών κάθετων υδροροών από στέγη...
  22. Γίνεται να κάνω πρώτα το Msc και μετά το Bsc; Κοίτα δεν το έχω ψάξει ακόμα γιατί δεν έχω και πολύ χρόνο αυτές τις μέρες λόγω της δουλειάς αλλά από την συζήτηση εδώ κατάλαβα ότι με το χαρτί του ΤΕΙ μπορείς μέσω κολλεγίου εδώ στην Ελλάδα με Bsc + Msc από το κολλέγιο αυτό να αποκτήσεις ΕΔ. Γι'αυτο το λέω. Το θέμα με το αν θα ισχύσει ΤΕΙ+Msc=ΕΔ πότε λες να τελειώσει, αναφέρεται στο ΠΔ που είναι (και καλά) να περάσουν τώρα πρόσφατα;
  23. Σε ρωτάω γιατι αν και σκεφτόμουν να κάνω Μsc εφόσον δεν μου προσδίδει ΕΔ είναι τσάμπα τα λεφτά για μένα (και ειδικά αυτή την τρελλή περίοδο που περνάμε) οπότε έλεγα μήπως κοίταγα την λύση κολέγιο Ελλάδα και Bsc+Msc. Οπότε να το ψάξω λες ε; Έχεις κάτι στο μυαλό σου; Αν μπορείς να μου δώσεις καμία κατεύθυνση στείλε μου σε παρακαλώ κανά pm. Σ' ευχαριστώ για την γρήγορη απάντησή σου.
  24. Stayro για να καταλάβω καλύτερα... με πτυχίο ΤΕΙ τι πρέπει να κάνεις για να αποκτήσεις ΕΔ; Bsc+Msc; Μπορείς να τα αποκτήσεις από κολέγια στην Ελλάδα ή πρέπει να πας υποχρεωτικά εξωτερικό;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.