Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Nikolini

Members
  • Περιεχόμενα

    78
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Nikolini's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

10

Φήμη στην κοινότητα

  1. Nik δες αν θέλεις τα προσωπικά σου μηνύματα
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι. Αντιμετώπισα το εξής κουλό σήμερα.Υπέβαλα δήλωση 4178 εντος παρ. οικισμου ΧΩΡΙΣ διαδικασία επιτροπής και μόνη αυθαιρεσια στην κατ.2. Στα σχέδια που ζηταει για την πληρότητα, αντίθετα με τις οδηγίες του Νόμου, ζητάει και αναθεση και ΥΔ (εν'ω ο Νομος δεν το προβλέπει) και τεχνικη εκθεση και Ε9 και κατοψεις και το πιο κουλο: Ζητάει θετική απόφ. της επιτροπής του αρθ. 12 του Ν. 4178 ή Θετική απόφ. αρμόδιου Κεντρ. Συμβ. Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ) ή Συμβ. Αρχιτεκτ.!!!! Α και σχέδια Ο.Α. Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι παρόμοιο?
  3. Ναι έχουμε τα επιτρεπόμενα μεγέθη που χρειάζονται για γυμναστήριο. Και ενώνεται με εσωτερική σκάλα με τον χώρο Κ.Χ. όπως προβλέπεται από την Ο.Α. Το θέμα είναι στην πολεοδομία δέχονται να εγκρίνουν αλλαγή χρήσης χώρου τακτοποιημένου με 4014 και να τον δεχτούν ως χώρο Κ.Χ. βάσει τακτοποίησης με τον 4014? Η θα μας πουν οτι αυθαίρετα χρησιμοποιούταν ως Κ.Χ. και δεν επιδέχεται αλλαγή χρήσης σε γυμναστήριο πολεοδομικά?
  4. Ο νόμος λέει Ν4030/11 49§16 - Οι βεβαιώσεις των μηχανικών που προβλέπονται στο άρθρο 23 παρ. 4 του ν. 4014/2011 έχουν ισχύ δύο (2) μηνών. Οι παραπάνω βεβαιώσεις πριν τη σύνταξη των συμβολαίων υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και λαμβάνουν μοναδικό αριθμό, που αφορά το ακίνητο. Στα συμβόλαια προσαρτάται η βεβαίωση και ο μοναδικός αριθμός του ακινήτου. Μετά την ενεργοποίηση της δυνατότητας του πληροφοριακού συστήματος, που προβλέπεται στο άρθρο 24 παρ. 23 του ν. 4014/2011, να υποδέχεται τα τοπογραφικά διαγράμματα της προηγούμενης παραγράφου, υποβάλλονται ηλεκτρονικά και αυτά, πριν τη σύνταξη των συμβολαίων, στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και προσαρτώνται στα συμβόλαια Επομένως τοπογραφικά πρέπει να ανεβαίνουν. Έχει κανείς νεότερα για το πώς υποβάλονται χώρίς να ενεργοποιηθεί η κατηγορία ΔΕΔΟΤΑ και να ζητάει μόνο τοπογραφικό για πληρότητα στις απλές βεβαιώσεις 4014? .
  5. Καλησπέρα κι απο μένα. Υπάρχει ένας υπόγειος χώρος που έχει τακτοποιηθεί 4014 ως χώρος Κ.Χ. Τώρα θέλει να τον νοικιάσει κάποιος και να τον προσαρτήσει σε χώρο Κ.Χ της ίδια οικοδομής, μετατρέποντάς το σε γυμναστήριο. Γνωρίζεται αν μπορεί να υποβληθεί φάκελος αλλαγής χρήσης στη πολεοδομία για Β.Χ που έχει τακτοποιηθεί ως Κ.Χ με 4014?
  6. Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα την γνώμη σας για τεχνικές μόνωσεις ή περιπτώσεις που απαιτείται προσοχή σε υπόγειο το οποίο προοριζόταν για αποθηκευτικό χώρο αλλά θέλουν να το μετατρέψουν σε εποχιακό κοιτοικήσιμο. Πρόκειται για κτίσμα που έχει γίνει περιμετρικά των τοιχείων του υπογείου επιφανειακή στεγάνωση με υγρομονωτική επάλειψη, ασφαλτική επάλειψη και αυγουλιέρα και περιμετρικά του υπογείου έχει γίνει σενάζ με εξωτερικό αποστραγιστικό σωλήνα επικαλυμένο και επιχωμάτωση με κροκάλλα πρώτα. Κροκάλα έχει πέσει και περιμετρικά των θεμελίων, στην πλάκα όμως δεν υπάρχει κάποια μεμβράνη. Ο χώρος προοριζόταν για αποθηκευτικός. Θέλουν όμως να μετατρέψουν τμήμα αυτου σε κατοικήσιμο. Εξωτερικά έχει γίνει και επένδυση με πέτρα όπως φαίνεται στις photos οπότε δεν υπάρχει δυνατότητα για παρέμβαση. Τι θα μου προτείνατε εσωτερικά τόσο στο δάπεδο όσο και στους τοίχους? Είτε για θερμομόνωση, αλλά κυρίως για να μην δούμε κανέναν ανεπιθύμητο επισκέπτη που λέγεται υγρασία στο μέλλον. Αν μείνει αμόνωτο, απο την στιγμή που υπάρχει εξωτερική επάλειψη και έχουν σφραγιστεί οι πόροι του, δεν υπάρχει περίπτωση να παρουσιαστουν συμπυκνώσεις λόγω διαφοράς θερμοκρασίας? Doc1.pdf
  7. Προφανών εννοείς βγάζει πρόστιμο μικρότερο, όχι αμοιβή. Πληρώνει το παράβολο. Υπάγεται στην ειδική περίπτωση του αρθρ.24 μέχρι 20τ.μ.
  8. Οι βεβαιώσεις γίνονται πλέον υποχρεωτικά μέσω του ίδιου προγράμματος όπως και τα αυθαίρετα απλά δηλώνεις μηδενική αυθαιρεσία. Επομένως πρέπει στο πεδίο αμοιβών να δηλωθεί αριθμός έργου και πάλι μία ελάχιστη να κατατεθεί για μια μέρα στον λογαριασμό ΕΤΕ
  9. Νέες εξελίξεις με τις αμοιβές. Στο ίδιο έργο αν δηλώσετε και εργασίες ημερήσιες με τον 4014/2011 και αποτύπωση και τοπογραφικό, για τις αποτυπώσεις και το τοπογραφικό δεν βγάζει πια την ελαχιστη. Δηλαδή δηλώνονται όλες οι αμοιβές που απαιτούνται για την διεκπεραίωση του 4014 σε ένα έργο και εφόσον οι αμοιβές για 4014 υπερκαλύπτουν την ελάχιστη αμοιβή μία φορά, οι υπόλοιπες εργασίες προστίθενται βάσει της πραγματικής τους αξίας. Δοκιμάστε το!
  10. Τέρρυ στην ελάχιστη δεν προσθέτεις τις 4,5 μέρες. Να πώ πως προκύπτει η αμοιβή. Είτε πηγαίνεις στο πρόγραμμα αμοιβών του ΤΕΕ και δηλώνεις 4,5 ημερομίσθια και σου βγάζει την Χ αμοιβή που είναι > απο ελάχιστη 5000λ, ή αν θέλεις να κάνεις έκπτωση δηλώνεις π.χ 1 ημερομίσθιο στο πρόγραμμα του ΤΕΕ, το πρόγραμμα σου βγάζει την ελάχιστη φυσικά - όταν αυτα που δηλώνεις για υπολογισμο αμοιβών είναι <του 5000λ-, υποχρεούσαι να καταβάλεις την ελάχιστη για μια μέρα στην ΕΤΕ αλλά το πρόγραμμα των αυθαιρέτων θα σου δώσει την δυνατότητα να δηλώσεις εκεί μέσα και την αμοιβή που συμφώνησες. π.χ. 1000 ευρώ. Για να προχωρήσεις την αίτηση στο πρόγραμμα δήλωσης αυθαιρέτων, αρκεί να δηλώσεις έναν α/α που προκύπτει από το πρόγραμμα αμοιβών του ΤΕΕ. Είτε την αμοιβή σου την αναλύσεις με αποτύπωση είτε με ημερομίσθιο το πρόγραμμα (αμοιβών) το ΔΕΧΕΤΑΙ. Αν είναιτο αποτέλεσμα< της ελάχιστης δεσμέυεσαι να βαλεις στην ΕΤΕ την ελάχιστη για μια μέρα, αν ειναι> της ελάχιστης αυτά που δηλώνεις είσαι καλυμμένος και μπαίνει η κανονική σου αμοιβή στην ΕΤΕ. Τα τοπογραφικά πηγαίνουν χώρια, όταν χρειάζονται, πάλι με ελάχιστες τις νόμιμες. Ελπίζω να έγινα κατανοητή αυτή τη φορά.
  11. 1. Άγνωστον 2. Το ΤΕΕ και το ΥΠΕΚΑ υποστηρίζει να κάνουμε πάντα συμφωνητικό για να είμαστε ΟΚ. Το τονίσαν και στο σεμινάριο 3. Θα τις ζητήσουν. ΠΟυ θα πληρώνονται... δεν ξέρω να σου απαντήσω 4. Ναι. Και αυτή είναι και η ελάχιστη νόμιμη που θα δεχτεί το πρόγραμμα αμοιβής του ΤΕΕ. Όχι οι 3,5 ή 4,5 μέρες.
  12. Μετά το σεμινάριο στην θεσσαλονική ενημερωθήκαμε ότι ο αριθμός αμοιβής είναι ο άυξων αριθμός του έργου με τον οποίο δηλώθηκαν οι αμοιβές μέσω του συστήματος ΤΕΕ αμοιβών και είναι συνήθως επάνω αριστερά.! Οι ελάχιστες πρέπει να μπούνε έστω και μια μέρα στην ΕΤΕ για να είναι σωστή η διαδικασία, άσχετα αν χρεώσουμε λιγοτερα. Αυτό το δηλώνουμε σε αλλο πεδίο.
  13. 1. Εγώ δεν μίλησα ούτε για πρόστιμα ανέγερσης, ούτε για πρόστιμα διατήρησης. Αν παρακολούθησες την συζήτηση έκανα παραθεση της ακριβούς συνομιλίας στο αμφιθέατρο περί ΙΚΑ. Για τις περιπτώσεις που το αυθαίρετο ή η αλλαγή χρήσης δεν εξαιρούνται της υπαγωγής στον νόμο και πληρώνουν μόνο παράβολο και μετά βγάζουν Ο.Α. μέσα σε τρία χρόνια. 2. Όσο αναφορά το άρθρο 24 παρ 22. μιλάει για τα αυθαίρετα που εξαιρούνται επιβολής κυρώσεων. Και στο αρθρο 23. παρ 2 του 4014/2011 λέει ..."από τις διατάξεις της παραγράφου εξαιρούνται τα ακίνητα, στα οποία έχουν εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές ή έχουν εγκατασταθεί αυθαίρετες χρήσεις: α) που υφίστανται προ του 1955 ή.............". Δεν μιλάει για περιπτώσεις που υπάγονται αλλά πάνε ΄με παράβολο και Ο.Α. σε 3 χρόνια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.