Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

alexpak

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Athens
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.117 profile views
  • olive

alexpak's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

12

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μέχρι να δώσουμε εμείς εξετάσεις θα έχουν αλλάξει οι κανονισμοί και θα πρέπει να ξαναπληρώνουμε σεμινάρια!! Απίστευτη κοροιδία...και ο ρόλος του ΤΕΕ σε όλη αυτήν την κοροιδία ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ!! συντεχνία και το ΤΕΕ...απο την αρχή ήταν απάτη η "προσωρινή άδεια" και απορώ αφού έχει κατατεθεί αγωγή εναντίων του ΤΕΕ γι' αυτό, γιατί ακόμα δεν έχει γίνει κάτι.
  2. Έχεις δίκιο, την επόμενη φορά θα παώ με συνάδλφο να με βοηθήσει γιατί δεν γίνετε έτσι....Ευχαριστώ!!!
  3. μάλιστα η παρ.6 του άρθου 2 που ορίζει τον ΗΧ, λέει πως πρέπει να έχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μία ανοιχτή πλευρά, οπότε γιατί να μην θεωρείται ΗΧ ο χώρος του σχεδίου??? νομίζω είναι πολύ ξεκάθαρο
  4. Λογικά όταν λένε άνοιγμα εννοούν το συνλικό μήκος του ανοίγματος, δεν αναφέρει ότι πρέπει να είναι ευθύγραμμο, ούτε λέει κάτι για το σχήμα! οπότε εγώ δεν βλέπω να μετράει ο χώρος που έχεις κάνει.
  5. Όχι βέβαια, αν τα υπολογίσεις θα τα υπολογίσεις όλα σαν βοηθητικό χώρο, αυτό λέει ο 4014, αυτό που λές για τα 2,20 μ. το διάβασες στν ΝΟΚ? Γιατί εκεί γράφει ότι τα τετραγωνικά της σοφίτας δεν προσμετρόνται στην δόμηση με την προϋπόθεση ότι το μέσο ύψος δεν ξεπερνάει τα 2,20. Ο 4014 δεν αναφέρεται σε κάτι τέτοιο, αν δεν κάνω λάθος δλδ, που δεν νομίζω πως κάνω. Νομίζω πως γράφει ξεκάθαρα ότι στι σοφίτες και στα υπόγεια και στα πατάρια οι χώροι μετράνε σαν βοηθητικοί χώροι. Αυτό που λές για την μελλοντική δόμηση δεν μπορώ να το καταλάβω όμως. Στην αναθεώρηση δλδ, στο διάγραμμα κάλυψης, τα συνολικά τετραγωνικά της δόμησης δεν είναι τα τετραγωνικά τα υπόλοιπα του σπιτιού σύν τα 54 τ.μ.??? Στην τεχνική έκθεση της αναθεώρησης τί γράφει?
  6. Ναί έχεις δίκιο, το έγραψα λάθος αυτό Προς το παρόν(μετά από 2 επισκέψεις) είναι αλλιώς διαμορφωμένος ο περιβάλλοντας χώρος, και αυτό αλλάζει τα ύψη, αλλά δεν έχω καταφέρει να βγάλω και 100% άκρη, μάλλον θα πρέπει να παώ αρκετές φορές ακόμα γιατί είναι πολύ πολύπλοκο κτίριο και εκεί που λέω πως βρήκα το λάθος αυτό μετά επηρεάζει κ κάτι άλλο, άσε που οι τομές και οι προσόψεις δείχνουν διαφορετικά ύψη..άστα να πάνε... καλά..ας ήταν άλλες εποχές να είχαμε περισσότερες άδειες κ σιγά μην ασχολούμασταν μ'αυτά
  7. Συμφωνώ με τον konte. Δεν είναι πλέον μόνο θέμα αυθαιρεσίας, είναι θέμα ιδιοκτησιακό όσον αφορά το οικόπεδο, οπότε πρέπει να μιλήσουν καταρχάς με συμβολαιογράφο. Και μάλλον θα πρέπει να κάνεις καινούριο τοπογραφικό και διάγραμμα και να τα πάς πολεοδομία. Βασικά πρόσεξε πριν κάνεις κάτι, πάρε τηλέφωνο στο γραφείο γοκ του τεε.
  8. Είναι λίγο περίεργο γιατί ειναι κλειστό απο την μία πλευρά... Αντίστοιχα οι ημιυπαίθριοι μετράνε στην κάλυψη.. Υπ'αρ. 6 απάντηση απο το υπεκα (Δ σειρά ερωταπαντήσεων) Πως υπολογίζεται το ενιαίο ειδικό πρόστιμο για στεγασμένους χώρους (ανοιχτούς) με υποστυλώματα όπως ημιυπαίθριοι, ανοιχτοί, κιόσκια κλπ; Στεγασμένοι ανοιχτοί χώροι επί υποστηλωμάτων ανεξάρτητα από το υλικό κατασκευής τους (οπλισμένο σκυρόδεμα, ξυλοκατασκευή, σιδηροκατασκευή κλπ) υπάγονται στην κατηγορία 13 του φύλλου καταγραφής αυθαιρέτων κατασκευών και υπολογίζονται με αναλυτικό προϋπολογισμό. Στην ίδια κατηγορία 13 υπάγονται προστεγάσματα, αρχιτεκτονικές προεξοχές, ζαρντινιέρες, υπερβάσεις εξωστών. Απλά εσένα έχει έναν τοίχο από την μία πλευρά, κ το μπερδεύει λίγο, τι να πώ δεν ξέρω, δεν μου έχει τύχει κάτι παρόμοιο ούτε έχω ακούσει κάτι..
  9. Όχι δεν είναι άδεια, είναι κάποιες εργασίες μικρής κλίμακας, δεν υπάρχει βέβαια άδεια μικρής κλίμακας, αλλαγή πλακιδίων και κάτι τέτοια. Και επειδή είμαι πολύ άσχετη σαυτό το κομμάτι..πώς γίνεται ο πίνακας 3???
  10. Μπερδεύτηκα λιγάκι. Στην αναθεώρηση, προστέθηκε η στέγη ως δομικό στοιχείο ή φαίνεται κ η σοφίτα ως χώρος χρήσης? Δηλαδή στην αναθεώρηση, αλλάζει το διάγραμμα κάλυψης? Και αν ναί, πόσα τετραγωνικά προσθέτει? Όσον αφορά το ύψος δεν υπάρχει λόγος να αναρωτιέσαι, έχει υπέρβαση ύψους, άρα θα δηλώσεις το ποσοστό της υπέρβασης. Όσο κ να είναι, είτε κάτω από 20% είτε πάνω απο 20% εσύ πρέπει να το δηλώσεις, απλά πρόσεξε να το μετρήσεις σωστά. Αργότερα θα θέλουν βεβαίωση για κάποια συμβολαιογραφική πράξη κ είτε θα βρείς τον μπελά σου εσύ αν φωνάξουν εσένα να το δηλώσεις, είτε θα σε βρίζουν πολύ αν πάρουν άλλον μηχανικό κ το δεί! ΄) Νομίζω πως πάει με αναλυτικό, δεν μετράει στην καλυψη το κιόσκι(τι κατασκευή είναι βασικά?έχει κολώνες?δεν φαντάζομαι). Οπότε αν σου βγεί ο προυπολογισμός μέχρι 5000 ευρώ είναι μία παράβαη. Και ο τοίχος το ίδιο. Τί τοίχος είναι αυτός???
  11. Μμμμμ δεν νομίζω, βλέπω την φωτό και σχεδόν μπορώ να μυρίσω την αίθουσα
  12. Ναι θέλω να κάνω περιοδική. Αλλά ακόμα δεν έχωκάνει την αίτηση για να πάρω αριθμό μητρώου. Τι εννοείς να έχει μπροστά μου τον πίνακα? Βοηθάω τον ιδιοκτήτη
  13. Καλησπέρα! Θέλω να πάρω α.μ. απο το ικα για να βάλω ένσημα στους εργάτες, για κάποιες ερεγασίες σε κτίριο κατοικίας. Συμπληρώνω την δήλωση....Εκεί που γράφει τους πίνακες, διαλέγω τον 2??? Και πρέπει να πάω κάτι άλλο συμπληρωμένο εκτός από την δήλωση απογραφής? Επίσης..μπερδεύτηκα λίγο μαυτά που διάβασα, ακόμα και για κάτι τέτοιο πρέπει να κάνω υποτίθεται σύμβαση?? Με τον τεχνίτη???
  14. χααααααααααααχαχαχα........"Θεϊκο"!!!!!!!!!!!!!!!
  15. Είναι διπλοκατοικία, τώρα συνιδιοκτησία 50-50, κ θέλουν να το γράψουν στα παιδιά τους για να μην πληρώνουν τρελούς φόρους. Δεν ξέρω τί σύσταση έχει ακριβώς... Πάντως κ εγώ σκεφτόμουνα πως μάλλον το καλύτερο έιναι να κάνει την διαμόρφωση όπως στην άδεια κ να τελειώνει...απλά δεν ξέρω αν θα γίνεται στην μία πλευρά χωρίς να κλείσουν τα παράθυρα.. Ευχαριστώ!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.