Μετάβαση στο περιεχόμενο

george_RES

Core Members
  • Περιεχόμενα

    588
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    5

Everything posted by george_RES

  1. Για να γινει μια αναγεννηση του θεματος https://www.e-mc2.gr/news/video-synenteyxi-hristos-zerefos-ola-osa-tha-thelate-na-gnorizete-gia-tin-klimatiki-allagi
  2. Μια χαρα ειναι, ακομη κ λιγα λεφτα να παρουνε. Η θετικη αποψη ειναι οτι υπαρχει μια ιδεα, που αν και δεν θα ειναι ετοιμη 100% ειναι μια ιδεα. Τωρα το πως θα την εμπορικοποιησουν αυτο ειναι αλλο θεμα. Τις μεγαλυτερες "αποτυχιες" τις εχω δει στα business plan νεοφυων ή SME, το αρνητικο που κανουν σε αυτην την περιπτωση οτι χρησιμοποιουν το michanikos.gr σαν τζαμπα διαφημιση αντι να κοιταξουν να προσεγγισουν την πλατφορμα σαν πιθανους πελατες ακομα και σαν beta testers. Αποτελεσμα να χανουν πριν καλα καλα το κανουν εμπορικο το προιον τους.
  3. Οι επιτροπες που αξιολογουν τις προτασεις (τουλαχιστον για τα Ευρωπαικα Προγραμματα) ειναι εξαιρετικα αυστηρες, και δεν "πεφτουν " με κολπα. Το πιο πιθανο ειναι οτι η ιδεα ειναι στο επιπεδο αναπτυξης ακομη, δεν νομιζω οτι ειναι 100% ετοιμοι αλλα με αυτο τον τροπο δημιουργουν "ονομα" και διαρκη διαφημιση. Ετσι ωστε να εχουν αναγνωρισημοτητα για μετα, δεν ειναι κακη ιδεα αλλα εαν δεν παραδωσουν στις υποσχεσεις τοτε το πραγμα μπορει να κανει backfire.
  4. δεν ειναι που δεν ασχολειται, αντιθετος η πλειονοτητα των μηχανικων χρειαζεται να εφαρμοζει και να πληροφορει για πιθανα ελλατωματα. Αυτο γιατι εχουν την γνωση να διαγνωσουν πιθανα προβληματα αλλα απο εκει κ περα παμε σε λυσεις συνεργασιας. Αρα για τον μηχανικο της αγορας χρειαζεται να εχει εξειδικευση και να λαμβανει υποψιν του ολα τα κοστη.
  5. george_m ο προισταμενος μηχανικος ειναι εκει για να ακολουθει τα παγκοσμια στανταρντ, o μεσος μηχανικος ΔΕΝ ειναι εκει για να δημιουργει τεχνικες. Οι τεχνικες δημιουργουνται απο state of the art εργα, και αυτα σπανιζουν, ή απο διδακτορικά ή απο επιστημονικά project. Δουλεια του καλου μηχανικου ειναι να στηνει μοντελα, να τα εφαρμοζει, να τα αναλυει και ολα αυτα να τα κανει με βαση την αναλογια προσπαθειας (κοστος)/ κερδος.
  6. george_m διαφωνω σε αυτο που λες, ο μηχανικος ειναι εκει για να εφαρμοζει η δημιουργια τεχνικων και μεθοδων ειναι αλλο κομματι (οχι του μηχανικου). Ο μηχανικος πρεπει να ξερει το προγραμμα που θα κανει μετρησεις, αναλυσεις, προσομοιωσεις, αυτος πρεπει να στο στησει να το "τρεξει" να παρει αποτελεσματα να τα κρινει και να αποφασισει, οχι καποιο αλλο προσωπικο που δεν ξερει την θεωρια πισω απο το εκαστοτε προγραμμα.
  7. Μην το λες, ξερω πολλους μηχανικους που χωρις πλακα δεν ξερουν excel. Λενε οτι το εχουν ξεχασει μετα την σχολη, γιατι ειναι μηχανικοι που δουλευουν σε εργοταξια ή της "δουλειας"......
  8. dimamp πεφτω απο τα συννεφα δηλαδη ο Καρανικας δεν συμβαλει στον στρατηγικο σχεδιασμο της χωρας (χαχαχαχα) ?? Το κανει απλα εμεις δεν τον καταλαβαινουμε γιατι οι κομματικες σπουδες που εχει παρει ειναι πολυ ανωτερες απο το παραδειγμα που ανεφερες ...... Δυστυχως ομως σε οτι ειπες δεν εχεις αδικο....
  9. Το να γινεται συνεχης εκπαιδευση στο επαγγελμα του μηχανικου δεν ειναι κακο, αντιθετως ειναι το μονο φυσιολογικο και πρεπει ολοι να το εχουμε σαν αρχη εαν θελουμε να δουλευουμε. Εννοειται οτι τα σεμιναρια για την μετε-εκπαιδευση κοστιζουν, οι ανθρωποι που κανουν τις διαλεξεις ή γραφουν νεους κωδικες πρεπει να πληρωθουν την ωρα τους. Ενα σεμιναριο σε μηχανικους για μετεκπαιδευση με μεση διαρκειa 1-2 ωρες χρειαζετε τουλαχιστον 100-120 slides. Επειτα ο ομιλητης πρεπει να φρεσκαρει ολα μα ολα τα θεματα στα οποια θα αναφερθω για να ειναι ετοιμος για ερωτησεις. Στην περιπτωση δε που πρεπει να γραφτει ενα νεο βιβλιο ή μια πιστοποιηση ο χρονος και η δουλεια που χρειαζεται ειναι πολυ μεγαλυτερος. Το τι θα παρει ο μηχανικος απο ολα αυτα, εξαρταται γιατι τα κανει. Οσα χρονια και να εχει προυπηρεσια και απο οποιοδηποτε πανεπιστημιο κ εαν εχει βγει ολοι μα ολοι οι μηχανικοι σε ολο τον κοσμο πληρωνουν για να επανα-εξειδικευονται και πολλες φορες στον τομεα που ξερουν. Ποσο μαλλον σε νεους τομεις. Η τεχνολογια και τα μεσα αλλαζουν τοσο μα τοσα γρηγορα, που ο μεσος μηχανικος δεν ειναι σε θεση να ακολουθει οσο ορεξη κ να εχει, για αυτο χρειαζεται στοχευση και μετε-εκπαιδεθση.
  10. george_m αυτο δες το ή σαν ευκαιρια ή σαν απειλη, εσυ σαν μηχανικος πρεπει να αποφασισεις σε ποια πλευρα θα εισαι. Μην θεωρεις ομως οτι η τεχνητη νοημοσυνη κανει τα παντα, καποιος πρεπει (τουλαχιστον στα επιπεδα που μελετατε) να την σχεδιασει και να την εκπαιδευση. Εαν ενας μηχανικος δεν θελει να χασει το τρενο θα προσαρμοστει. Εταιριες οπως κ ολοκληροι τομεις θα χαθουν, αλλα παραλληλα δημιουργουνται κ αλλοι πολυ πιο καλοπληρωμενοι αλλα πιο ανταγωνιστικοι. οπως ειπε ο Tentonov "...αν θέλουν εξειδίκευση, ας την πληρώσουν. Το τζάμπα πέθανε." Αυτο ειναι το εμπορευμα του μηχανικου την σημερινη εποχη η εξειδικευση
  11. Ναι ειναι κ το ξερουμε εδω κ χρονια, αλλα ας αφησουμε τα της Παιδειας απο εξω και ξαναλεω ακομη κ οι τωρινοι μηχανικοι μπορουν να προσαρμοστουν και να δημιουργουν αγορες. Η φυση της δουλειας μας ειναι να δημιουργουμε προιοντα ΟΧΙ να περιμενουμε επιδοτησεις.
  12. george_m το κυρος δεν λεει τιποτα. Κυρος αποκτας με πολλους τροπους και οχι με ενα τιτλο μοναχα. Το θεμα ειναι πως μπορουν οι μηχανικοι στην Ελλαδα να αναπτυχθουν. Το μεγιστο προβλημα που βλεπω εγω ειναι οτι το μοντελο εταιριων στην Ελλαδα ειναι ακομη καθαρα κατασκευαστικο, θες αυτο ειναι πολυκατοικιες, δρομοι, υπερ-εργολαβιες, αυτο το μοντελο εχει πεθανει προ-πολλου. Προς θεου δεν το μηδενιζω, αλλα δεν χρειαζονται τοσες "μικρες" εταιριες που δρουν σαν (υπερ) εργολαβοι σε εργα, τα οποια απο χρονικη αποψη ειναι μικρα και το μακρο-προθεσμο κερδος συμφερει μονο μεγαλα consortia. Θα πρεπει οι μεσαιες επιχειρησεις στην Ελλαδα, και δη των μηχανικων να κοιταξουν στο Ευρωπαικο χωρο και να ξερουν επ'ακριβως τι γινεται. Προγραμματα και χρηματοδοτησεις projects και επιχειρησεων υπαρχουν παμπολλα (και δεν αναφερομαι στο ΕΣΠΑ), αλλα πρεπει εαν σαν μηχανικοι θελουμε να επιβιωσουμε να δημιουργουμε εμεις δουλεια και οχι να περιμενουμε εργα υποδομων μοναχα.
  13. JimakosR αυτα σε αυτο το thread ειναι εκτος θεματος, καλο θα ηταν να μην το κανουμε παλι εδω μεσα για τα επαγγ. δικαιωμ. αφου αναφερομαστε σε διαφορετικο θεμα
  14. Δεν διαφωνω σε αυτο και για και ανεφερα οτι η εταιρια δεν παει με το μεγεθος αλλα με την νοοτροπια, εγω ημουν τυχερος οσο δουλευα Ελλαδα να ειμαι σε εταιρια που και καλη αμοιβη μου εδινε (βαση του τι εδινα), και ευκαιριες αλλα το πιο βασικο χωρο να αναπτυχθεις. Το ελντοραντο το 1980-2000 τελειωσε, καιρος λοιπον ή να αλλαξουν νοοτροπιας ή να εξαφανιστουν. Προσωπικα θεωρω οτι υπαρχουν εξαιρετικες ευκαιριες στην Ελλαδα εταιριες και μηχανικους, αλλα το μοντελο μιας εταιριας δεν πρεπει να ειναι πια η κατασκευη μονο αλλα πιο πολυπλοκα και πιο κερδοφορα προιοντα που μπορουν να αναπτυχθουν ακομα κ αυριο.
  15. dimamp λυπαμαι για την εμπειρια σου αυτη, και ευχομαι να εισαι σε πολυ καλυτερο μερος πια. Ενας διδακτορας προσφερει πραγματα που μονο οι ομοιοι του μπορουν να καταλαβουν και να αξιολογησουν, για αυτο κ θεωρω οτι ειμαστε μια διαφορετικη "αγορα" σε σχεση με τον μεσο μηχανικο. Αλλα ακομη κ για τον μεσο μηχανικο, εαν οι εταιριες δεν δωσουν ισσοροπια ζωης-εργασιας και πρωτιστως αξιοκρατια τοτε δεν απλα θα διαμαρτυρονται. Τα ιδια ομως ισχυουν κ για τον μεσο μηχανικο, οταν οι περισσοτεροι δεν "κυνηγανε" να βελτιωθουν, με μεγαλη πλειοψηφια να μην ξερει ουτε excel σε above average degree να μην ζητανε κ μισθο μηχανικου. Οι σοβαρες εταιριες στην Ελλαδα δεν πανε με το μεγεθος αλλα με την νοοτροπια, απο πολυ μα πολυ προσφατη συναναστροφη με μεγαλη εταιρια, πραγματικα αναρωτιεμαι τι μηχανικοι δουλευουν στην Ελλαδα και πως δεν εχουμε καει ακομα.... Εν ολιγοις οι εταιριες ας προσφερουν οτι πρεπει να παρει ενας καλος μηχανικος στην Ελλαδα και να μην ζητανε το "παιδι που κανει τα παντα και συμφερει". Και οι μηχανικοι εας καταλαβουν οτι δεν εχουν "πιασει" το λοττο με ενα διπλωμα/πτυχιο κ οτι πρεπει να εξειδικευονται ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΜΕΑ, δεν τα ξερουν ολα αυτη η ημιμαθεια μας εχει φαει στην Ελλαδα, ολοι κανουν απο ολα.
  16. Διδακτορες που οπως λες τρεχουν καμια δεκαρια προγραμματα, εαν υπαρχουν τοτε δεν κανουν διδακτορικο. Οτι ειπε ο dimamp εχει απολυτο δικιο, απλα δεν υπαρχουν εταιριες στην Ελλαδα για την απορροφηση τους. Πολλες εταιριες στην Ελλαδα κ μαλιστα μεγαλες τεχνικες δεν ακολουθουν τα παγκοσμια στανταρτς στις μελετες κ εγκαταστασεις τους, ποσο μαλλον να ειναι σε θεση να καταλαβουν σε τι μπορει να βοηθησει ενας υψηλα εξειδικευμενος ανθρωπος. Οι εταιριες λοιπον (εξαιρεσεις υπαρχουν), δεν βρισκουν γιατι δεν δεν ειναι διατεθειμενες να πληρωσουν και να δωσουν στους εργαζομενους μια ισορροπημενη σχεση δουλειας-προσωπικης ζωης, και φυσικα ενα περιβαλλον αξιοκρατιας. Αλλα μην ξεχναμε οτι κ οι περισσοτεροι μηχανικοι (ακομα και με πολλα χρονια πορυπηρεσια) ειναι εξαιρετικα απροετοιμαστοι για να προσαρμοζονται και να συνεισφερουν στις εξελιξεις του επαγγελματος τους. (Αφηνω εξω τους διδακτορες γιατι αυτοι η κατηγορια εργαζομενων ειναι εντελως αλλο "κτηνος" και δεν μπορουν να συγκρινονται με τον μεσο μηχανικο)
  17. Κανονικα μπορεις να κανεις, δεν σε περιοριζει κανεις.
  18. εισαι σιγουρος οτι λεει αυτο ο Cox στο αρθρο του (?)...στο επισυναπτω να το διαβασεις nature25450.pdf
  19. Θα κανω μια πολυ απλη ερωτηση, BAS το αρθρο απο τον Cox το εχεις διαβασει? Το δημοσιευμενο? Βασικοτατο πρωτου λοιπον ξεκινησουμε μια συζητηση σε ενα ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΘΕΜΑ, το αρθρο το διαβασε κανεις? ρωταω γιατι το αρθρο κλεινει με το οτι οι πιθανοτητες ειναι συσχετισμενες με το χρονικο παραθυρο που δεχεσαι... οχι με το εαν υπαρχει ή οχι Κλιματικη αλλαγη..
  20. Πιστευω οτι η κινηση ειναι λανθασμενη, σωστοτερο θα ηταν η τιμη απο ρυπογονες μοναδες να εχει μεσα περιβαλλοντικο κοστος και οχι να χρηματοδουνται εσαει μοναδες οι οποιες ειναι εξαιρετικα μη-αποδοτικες απλα και μονο για να ικανοποιουν τοπικα συμφεροντα. Μια σωστη τιμη ρευματος που αντικατροπτιζει το πραγματικο κοστος ανα ειδος καυσιμου, θα δωσει πιο πολλα για την ενεργειακη βελτιωση τοσο στον τομεα τις παραγωγης, αλλα και στον κτιριακο και στο καταναλωτικο.
  21. Το θεμα δουλεια σε χωρα που δεν ξερεις την γλωσσα καταληγει σε τι επιχειρηση θα δουλεψεις και σε τι ποστο. Πριν κανεις αιτηση, σκεψουν εαν θα εχεις πολλα παρε δωσε με τοπικες αρχες ή συνεργεια, εαν ναι τοτε η γλωσσα ειναι κατι πολυ θετικο. Εαν η θεση ειναι πιο πολυ σχεδιαστικο ή με λιγοτερες επιδρασεις με υπηρεσιες, τοτε γραψε το cover letter οτι εισαι διατεθειμενος να μαθεις αμεσα με ταχυρυθμα και ισως εαν εχεις τα απαραιτητα προσοντα να κανουν ενα συμβιβασμο.
  22. Πηγαινε κ εαν θες να κανεις το βιογραφικο σου να μετραει τοτε κανε τα εξης : 1) be active in student societies and even be on the council 2) Παρε καλους βαθμους 3) παρε extra-curriculum 4) Παρε workshops (εχουν τα πανεπιστημια) πανω σε γραψιμο βιογραφικο, cover letter, 5) Κανε interview preparation me το πανεπιστημιο σου Κανενα ονομα κανενος πανεπιστημιου δεν σου εγγυαται τιποτα,
  23. Για Oλλανδια οπως ειπε ο Ροδοπουλος TU Delft & University of Groningen, μετα παμε Denmark Aarhus University, Aalborg University, επειτα κατεβαινουμε Germany karlsruhe institute of technology, aachen university. Εαν πας προς Αγγλια τοτε κλασσικα Imperial, University College London, University of Edinburgh, University of Oxford, Cambridge University και πολλα ακομα τα οποια μπορεις να τα δεις ειτε στο www.findamasters.com ή στις λιστες Πανεπιστημιων ps: εχουν φυσικα να κανουν και με τι τομεα θελεις
  24. Κοιταξε gumtree για second hand items, απο οσο θυμαμαι δεν ηταν κ το πιο συμφερον να χρησιμοποιεις μεταφορικη για πραγματα. Εαν λοιπον θυμαμαι καλα για 3 κουτες, maximum βαρος 20 Kg ανα κουτα, απο Εδιμβουργο σε Βελγιο μου ειχε παει περιπου 250-300 £. H εταιρια λεγοτανε Anglo-Pacific αλλα καθε UK περιοχη εχει δικες της εταιριες. Καλη σου επιτυχια
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.