Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

vmar

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

vmar's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα, Τελικά όπως με ενημέρωσαν σήμερα από το ΤΕΕ, δεν υπάρχει αντίστοιχη εργασία στο σύστημα και για να βγάλει το ΤΕΕ διαταγή πληρωμής, πρέπει ο μηχανικός να συμπληρώση τη Αίτηση 2 (στο κάτω μέρος της σελίδας από το παρακάτω link) http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/MyTEE/amoibes
  2. Καλησπέρα, Απ' ότι διαβάζω στο forum, σε διάφορα post μέχρι και το φθινόπωρο του '12, η αμοιβή του μηχανικού ήταν με ΑΠΥ. Από την Δ/νση ανάπτυξης της Νομαρχίας, για την άδεια του εργοστασίου στο οποίο εργάζομαι, με ενημέρωσαν ότι η αμοιβή του μηχανικού πρέπει να γίνει με εντολή πληρωμής μέσα από το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ, να κοπεί ΦΜΕ, κρατήσεις ΤΣΜΕΔΕ κλπ,. Αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει το θέμα, θα παρακαλούσα αν μπορεί να μας δόσει κάποια στοιχεία για την διαδικασία όπως, τύπο κύριας εργασίας περιγραφή της κλπ. Απ' ότι καταλαβαίνω ο προϋπολογισμός του έργου βγαίνει από την αξία του Μηχανολογικού εξοπλισμού, και από αυτόν βγαίνει η αμοιβή και τα υπόλοιπα οικονομικά στοιχεία. Ευχαριστώ.
  3. Συνάδελφοι καλησπέρα, Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και σε μια δική μου περίπτωση: Διώροφη εξοχική κατοικία 130 m2 προκατασκευασμένη, με υπόγειο 50 m2. Το υπόγειο όπου βρίσκεται το λεβητοστάσιο και αποθήκη, επικοινωνεί με εσωτερική σκάλα με το ισόγειο και δεν υπάρχει πόρτα που ν' απομονώνει τους δυό χώρους. Στην ΜΕΑ έχω υπολογίσει σαν μία θερμαινόμενη ζώνη τους δύο ορόφους και την αποθήκη του υπογείου και σαν ΜΘΧ το λεβητοστάσιο. Έχω λοιπόν για την υπόγεια αποθήκη υπολογίσει θερμικές απώλειες και θερμαντικά σώματα. Ο μηχανολόγος της πολεοδομίας δεν το δέχεται, διότι όπως ισχυρίζεται η ύπαρξη θέρμανσης στο υπόγειο το καθιστά χώρο κύριας χρήσης και όχι βοηθητικό και μου ζητά να συμπεριλάβω την αποθήκη στους ΜΘΧ. Στο τέλος και αφού από την συζήτηση δεν βγήκε άκρη και εγώ επέμενα ότι δεν υπάρχει καμία παρανομία, μου ζήτησε να τεκμηριώσω τη θέση μου. Μήπως γνωρίζετε που μπορώ να βασιστώ (νόμο, ΥΑ, κλπ) για να στηρίξω τον ισχυρισμό μου; Ή μήπως το βάρος της τεκμηρίωσης περί του αντιθέτου το έχει ο μηχανικός της πολεοδομίας; Ευχαριστώ.
  4. Καλησπέρα, Μήπως γνωρίζει κάποιος πόσο είναι το κόστος σύνδεσης με τη ΔΕΗ για παροχή Νο 7. Το ακίνητο (εκτός σχεδίου) βρίσκεται στην Κορινθία, ήταν βιοτεχνία με μικρή παροχή όμως (Νο2) και οι κολώνες της ΔΕΗ βρίσκονται στον δρόμο δίπλα στην είσοδο του ακινήτου. Στην περιοχή υπάρχουν αρκετά βιοτεχνικά και βιομηχανικά κτίρια. Στο ΦΕΚ 440/30/3/2007 στον πίνακα τιμών Νο 1, στη σελίδα 9291, στο 4, γράφει 11.812 ευρώ. Είναι αυτό; http://www.rae.gr/old/cases/C15/FEK440_B_30-03-2007.pdf Ευχαριστώ.
  5. Έχει χρησιμοποιήσει ή σκέφτεται να χρησιμοποιήσει βάση τρακερς, από προκατασκευασμένα στοιχεία;
  6. Καλησπέρα σας, Προσπαθώ εδώ και μερικές ημέρες να αποσαφηνίσω τι λέει η τρέχουσα νομοθεσία – ποιες διατάξεις ισχύουν τελικά;- για την εγκατάσταση Φ/Β πάνω από 10 kw σε κτίρια ΝΠΔΔ (π.χ. δήμους) ή ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, καθώς και βιομηχανικές στέγες. Διαβάζοντας τους νόμους στη σχετική σελίδα του ΥΠΕΚΑ δεν έβγαλα άκρη. Σύμφωνα και με ενημέρωση που είχα από συνάδελφο μηχανικό στα κτίρια αυτά μπορούν να εγκατασταθούν χωρίς άδεια μέχρι 10kw (δηλ. οικιακά με τις σχετικές προϋποθέσεις) ενώ για μεγαλύτερες εγκαταστάσεις απαιτείται άδεια όπως και στα αγροτικά. Για τα βιομηχανικά μου είπαν ότι μπορείς να εγκαταστήσεις πάνω από 10kw σε εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην Αττική και σε κανένα άλλο νομό. Εγώ είχα μέχρι σήμερα την πεποίθηση ότι δεν χρειαζόταν άδεια παρά μόνο η βούληση του νομικού προσώπου για την εγκατάσταση και η τυπική διαδικασία για τα περαιτέρω. Θα παρακαλούσα οι γνωρίζοντες το θέμα να μου διευκρινίσουν τι ισχύει και να μου υποδείξουν τον ισχύοντα νόμο. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.