Jump to content

silvi

Members
 • Content Count

  66
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Ουδέτερη

About silvi

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Αυτη την εγκυκλιο θελω να εφαρμόσω αλλα ψαχνω βιβλιογραφια για τον τρόπο κατασκευης ώστε να είναι τεκμηριωμένη η τεχνική μου εκθεση.
 2. Υπάρχει κάποια βιβλιογραφια που να αναφερεται σε αυτο; Θα ήθελα να το χρησιμοποίησω ως αποδεικτικό χρονολογίας κατασκευής.
 3. Καλησπέρα, ασχολούμαι πρώτη φορά με μεταλλική κατασκευή και έχω κάποιες απορίες με το ΙΚΑ. Εχω νέα κατασκεύη, διώροφο κτίσμα με υπόγειο. Το υπόγειο θα κατασκευαστει απο οπλισμένο σκυρόδεμα και οι δυό υπέργειοι όροφοι θα είναι μεταλλική κατασκευή. Σε αυτή τη περίπτωση υποβάλω πινακα 1 για το υπόγειο και πίνακα 2 για τους υπέργειους ορόφους; Μετά πως κατανέμονται οι υπόλοιπες εργασίες πχ. του Υπογείου στο πίνακα 1 και των αλλων οροφων στο πίνακα 2; Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη διαδικασία για τα στεγασμένα επαγγέλματα; χρειάζεται να προσκομίσω ανάληψη εργου από τους επαγγε
 4. Τα κτίσματα είναι αυτόνομα. Κάποια ίσως τοποθετηθούν σε επαφή αλλά όλα είναι αυτόνομα κτίσματα.
 5. Καλησπέρα, προσπαθώ να βγάλω αμοιβή για ξενοδοχείο αγροτουρισμού. Το οποίο περιέχει 40 ίδια διαμερίσματα, 5 ίδια εργαστήρια, 7 ίδιους σταύλους και αλλους χωρους από μια φορα πχ. ενα εστιατόριο, ενα χωρο υποδοχης κλπ. Στα φορολογικά βγάζω χωριστό τεύχος για κάθε χρήση με εφαρμοφή της πολλαπλής εφαρμογής ή επειδή είναι ξενοδοχείο εισάγω το σύνολο των τετραγωνικών στις αντίστοιχες χρήσεις και προκύπτουν και οι αμοιβες μελετων στο 100%;
 6. Καλημέρα, μήπως έχετε κάποια πινακίδα πρότυπο για να τη προσαρμόσω; δεν έχω βρει κάτι στα download. <4. Με την έκδοση της οικοδομικής άδειας τοποθετείται σε πλαίσιο πινακίδα του έργου από κατάλληλο σταθερό υλικό, στην οποία αναγράφεται με ευκρίνεια ο αριθμός και η χρονολογία έκδοσης της άδειας, η εκδούσα αρχή, τα στοιχεία των μελετητών και των επιβλεπόντων μηχανικών, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους. Η πινακίδα ελάχιστων διαστάσεων 0.50Χ0.70 μ. τοποθετείται σε εμφανές σημείο του ακινήτου, σε ύψος άνω του 1.20 μ. από το έδαφος.>
 7. Καλησπέρα, μου ζητήθηκε βεβαίωση του Ν.4495/2017 σε ακίνητο που έχει ΟΑ. Το κτίσμα συμφωνεί απόλυτα με την ΟΑ. Στο τοπογραφικό της ΟΑ φαίνεται το ακίνητο εντός οικισμου ενώ στη πραγμάτικότητα είναι εκτός οικισμού μη αρτιο - μη οικοδομήσιμο. Η άδεια δεν εχει ανακληθει. Τι κάνουμε; Θεωρείται αυθαίρετο? Κανονικά ελέγχω τα μεγεθη της ΟΑ αν διαφέρουν απο τη πραγμάτικότητα και όχι το τοπογραφικο.
 8. Σας ευχαριστω πολυ, Το θέμα αρα είναι να δω αν η αναφερόμενη διάβαση είναι δρόμος ή δουλεια.
 9. Ο οικισμός είναι οριοθετημένος με αποφαση Νομαρχη κάτω των 2000 κατοίκων με διασπαρτο και συνεκτικό τμήμα.
 10. Καλησπέρα, σε ακίνητο που βρίσκεται το μεγαλύτερο του μέρος στο συνεκτικό τμήμα οικισμού έχει πρόσωπο σε δημοτικό δρόμο πλ >4,00μ. και πρόσωπο σε διάβαση πλ 1,50 - 2,50 μ.. Για να είναι οικοδομήσιμο απαιτείται η παραχώρηση λωρίδας και από το τμήμα που έχει πρόσωπο στη διάβαση; Η διάβαση δεν αποτυπώνεται στο χάρτη ΓΥΣ. Δε βρίσκομαι σε παραδοσιακό οικισμο. Ευχαριστω πολυ!
 11. Καλημέρα, ξέρετε αν υπάρχει κάποιο freeware αντίστοιχο του rasterdesign για να διορθώνει κάναβο σε σκαναρισμενη εικόνα; Εχω διανομές κ είναι αρκετά παραμορφωμένες αλλα δεν εχω τη δυνατότητα να βάλω το rasterdesign.
 12. Σας ευχαριστω όλους για τις απαντήσεις σας αν και καθυστερημενα. Μετά απο συζήτηση με υπάλληλο της πολεοδομίας μου είπε ότι αν κρίθεί απαραίτητο λόγω μη αξιοποιησης του ακινήτου θα μπορούσε να μετατραπεί η εισφορα γης σε χρήμα. Πολλές φορές όμως που το έχουν κάνει καταλήγουν οι ιδιοκτήτες να ζητούν πάλι να μετατραπεί σε γη λόγο υπέρογκου ποσού είτε μη επαρκούς κεφαλαίου. Οπότε πλέον για να γίνει αυτή η μετατροπή πρέπει να υπάρχουν απαγορευτικές ενδείξεις για την αξιοποίηση του ακινήτου. Εννοείται πάντα ότι αυτές οι εισφορές σε γη δεν αφορούν κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους.
 13. Καλησπέρα, εχω ενα καφε - αναψυκτήριο με αδεια του 1982 για ΚΥΕ. Το ακίνητο βρίσκεται εκτός σχεδίου, εκτός ορίων οικισμού με πρόσωπο σε αγροτικό - δημοτικό δρόμο, ο οποίος αμέσως μετά το ακίνητο (κατεύθυνση εξόδου) καταλήγει σε χώρο στάθμευσης για αρχαιολογικό χώρο. Πλέον θεωρείται κατηγορία Α, απαιτείται κυκλοφοριακή σύνδεση τύπου Δ ; ή επειδή θεωρείται αδιέξοδο μπορούμε με κάποιο τρόπο να πάρουμε απαλλαγή από κυκλοφοριακή σύνδεση;
 14. Σε περιοχή που υπάρχει εγκεκριμένο σχέδιο αλλά οι πράξη εφαρμογής βρίσκεται στο στάδιο των πινακων χωρίς να εχει κυρωθει, υπάρχει η δυνατότητα σε οικόπεδο που εχει μεγαλες εισφορες σε γη να τις μετατρέψει εισφορές σε χρήμα και να διατηρήσει μεγαλύτερο μέρος του αρχικού οικοπέδου από αυτο που δίνεται ως τελικό? Εννοείται εκτός των τμημάτων που παραχωρούνται σε κοινή χρήση - ρυμοτομούνται.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.