Jump to content

silvi

Members
 • Content Count

  59
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Ουδέτερη

About silvi

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλησπέρα, μου ζητήθηκε βεβαίωση του Ν.4495/2017 σε ακίνητο που έχει ΟΑ. Το κτίσμα συμφωνεί απόλυτα με την ΟΑ. Στο τοπογραφικό της ΟΑ φαίνεται το ακίνητο εντός οικισμου ενώ στη πραγμάτικότητα είναι εκτός οικισμού μη αρτιο - μη οικοδομήσιμο. Η άδεια δεν εχει ανακληθει. Τι κάνουμε; Θεωρείται αυθαίρετο? Κανονικά ελέγχω τα μεγεθη της ΟΑ αν διαφέρουν απο τη πραγμάτικότητα και όχι το τοπογραφικο.
 2. Σας ευχαριστω πολυ, Το θέμα αρα είναι να δω αν η αναφερόμενη διάβαση είναι δρόμος ή δουλεια.
 3. Ο οικισμός είναι οριοθετημένος με αποφαση Νομαρχη κάτω των 2000 κατοίκων με διασπαρτο και συνεκτικό τμήμα.
 4. Καλησπέρα, σε ακίνητο που βρίσκεται το μεγαλύτερο του μέρος στο συνεκτικό τμήμα οικισμού έχει πρόσωπο σε δημοτικό δρόμο πλ >4,00μ. και πρόσωπο σε διάβαση πλ 1,50 - 2,50 μ.. Για να είναι οικοδομήσιμο απαιτείται η παραχώρηση λωρίδας και από το τμήμα που έχει πρόσωπο στη διάβαση; Η διάβαση δεν αποτυπώνεται στο χάρτη ΓΥΣ. Δε βρίσκομαι σε παραδοσιακό οικισμο. Ευχαριστω πολυ!
 5. Καλημέρα, ξέρετε αν υπάρχει κάποιο freeware αντίστοιχο του rasterdesign για να διορθώνει κάναβο σε σκαναρισμενη εικόνα; Εχω διανομές κ είναι αρκετά παραμορφωμένες αλλα δεν εχω τη δυνατότητα να βάλω το rasterdesign.
 6. Σας ευχαριστω όλους για τις απαντήσεις σας αν και καθυστερημενα. Μετά απο συζήτηση με υπάλληλο της πολεοδομίας μου είπε ότι αν κρίθεί απαραίτητο λόγω μη αξιοποιησης του ακινήτου θα μπορούσε να μετατραπεί η εισφορα γης σε χρήμα. Πολλές φορές όμως που το έχουν κάνει καταλήγουν οι ιδιοκτήτες να ζητούν πάλι να μετατραπεί σε γη λόγο υπέρογκου ποσού είτε μη επαρκούς κεφαλαίου. Οπότε πλέον για να γίνει αυτή η μετατροπή πρέπει να υπάρχουν απαγορευτικές ενδείξεις για την αξιοποίηση του ακινήτου. Εννοείται πάντα ότι αυτές οι εισφορές σε γη δεν αφορούν κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους.
 7. Καλησπέρα, εχω ενα καφε - αναψυκτήριο με αδεια του 1982 για ΚΥΕ. Το ακίνητο βρίσκεται εκτός σχεδίου, εκτός ορίων οικισμού με πρόσωπο σε αγροτικό - δημοτικό δρόμο, ο οποίος αμέσως μετά το ακίνητο (κατεύθυνση εξόδου) καταλήγει σε χώρο στάθμευσης για αρχαιολογικό χώρο. Πλέον θεωρείται κατηγορία Α, απαιτείται κυκλοφοριακή σύνδεση τύπου Δ ; ή επειδή θεωρείται αδιέξοδο μπορούμε με κάποιο τρόπο να πάρουμε απαλλαγή από κυκλοφοριακή σύνδεση;
 8. Σε περιοχή που υπάρχει εγκεκριμένο σχέδιο αλλά οι πράξη εφαρμογής βρίσκεται στο στάδιο των πινακων χωρίς να εχει κυρωθει, υπάρχει η δυνατότητα σε οικόπεδο που εχει μεγαλες εισφορες σε γη να τις μετατρέψει εισφορές σε χρήμα και να διατηρήσει μεγαλύτερο μέρος του αρχικού οικοπέδου από αυτο που δίνεται ως τελικό? Εννοείται εκτός των τμημάτων που παραχωρούνται σε κοινή χρήση - ρυμοτομούνται.
 9. @bgwmg τελικα βρέθηκε κάποια " βεβαίωση του υπεύθυνου μηχανικού για εργασίες επί σταθερών ικριωμάτων" ?
 10. Ευχαριστω πολυ @tetris με κάλυψε απολυτα η απόφαση.
 11. Καλησπέρα, έχω ένα γεωτεμάχιο το οποίο έχει πρόσωπο σε οδό. Η συγκεκριμένη οδός ανήκει στο επαρχιακό δίκτυο. Όμως το τμήμα που βρίσκεται το ακίνητό μου είναι δίπλα σε κόμβο που ενώνει πρωτεύον εθνικό δίκτυο με την επαρχιακή οδό. Το ακίνητο εντοπίζεται και στις απαλλοτρίωσεις για την κατασκευή του κόμβου (και όχι της επαρχιακής οδού). Το ερωτημα μου είναι το εξής: η απόσταση ασφαλείας που λαμβάνω για την τοποθέτηση κτίσματος θα είναι πρωτεύοντος εθνικού δικτύου ή επαρχιακού δικτύου?
 12. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση tapam77 Το χωράφι του ιδιοκτήτη δεν έχει άδεια. Υπάρχει πιθανότητα να μη χρειαστει δήλωση αποβλήτων στο ΗΜΑ απο τι στιγμή που έχω μόνο υγρά απόβλητα; Τα στράφυλλα όμως (περίβλημα σταφυλλιών) αποτελούν και στερεό απόβλητο. Συνεπώς αν θέλουμε να το πάμε νόμιμα θα πρεπει να βγει αδεια για το χωράφι του ιδιοκτήτη. Περιβαλλοντικες μελετες κλπ;
 13. Καλημέρα, ενδιαφέρομαι για ανεγερση νεας οικοδομής σε οικόπεδο που βρίσκεται σε μη κυρωμένη πράξη εφαρμογής αλλά υπάρχουν πίνακες. Η έγκριση πολοδομικής μελέτης έγινε το 1998. Αρτιότητα 300τ.μ. Συμβόλαιο αγοράς ποσοστου εξ αδιαιρετου το 1991 και έχει μεταγραφεί το 2005 πράξη σύστασης καθέτου. (στο οικόπεδο υπάρχουν πέντε 5 καθετες) Συνολική έκταση 4950 και μετα τη ρυμοτόμηση μένουν 2220 τ.μ. Η αρχική μου κάθετη έίναι 642τ.μ. αν διατηρηθεί το ποσοστό, μου μένουν 286τ.μ. μετα τη ρυμοτόμηση. Στους πίνακες το ποσοστό αλλάζει και έχω τελική ιδιοκτησία 435τ.μ. Αν διατηρήσω όμως τα όρια της καθετης και αφαιρέσω μόνο τα τμήματα που ρυμοτομούνται μένουν 525τμ. Συνεπώς για εφαρμόσω με οποιοδήποτε τρόπο τη πράξη εφαρμογής θα πρεπει να επαναπροσδιοριστούν τα όρια των καθέτων. Εκτός των παραπάνω σε δύο απο τις υπόλοιπες κάθετες υφίστανται κτίσματα το οποία είανι τοποθετημένα με τρόπο που δε γίνεται να παραχωρήσουν μέρος οικοπέδου για να εφαρμοστούν οι τελικές ιδιοκτησίες της πράξης εφαρμογής. Στη μία απο τις δύο κάθετες με τα κτίσματα έχει εκδοθεί άδεια αποπεράτωσης ορόφου (2014) μετά απο τακτοποίηση με Ν.4014. Οι προβληματισμοι μου είναι δύο. 1.Αν προσπαθήσω για εκδοση άδειας δόμησης για τη κάθετή μου ποιο εμβαδό θα λάβω υπ όψιν 2.Η τοποθέτηση του κτηρίου που θα γίνει καθώς δε θα έχω οριοθετημένα όρια μεταξυ καθέτων
 14. Καλημέρα, θελω να ρωτησω για το Ηλεκτρονικο μητρωο αποβλήτων σε μικρό οινοποιείο. Τα λύματα μεταφέρονται σε χωρ'αφι ιδιοκτησίας του επιχειρηματία και σε μεταγενέστερο χρόνο χρησιμοποιούνται ως λίπασμα. Για τα δύο προηγούμενα έτη υποβλήθηκε τεχνική εκθεση της παρακάτω μορφής. Είδος αναφοράς Ανάκτηση/διάθεση αποβλήτων εκτός της Εγκατάστασης Α.M. κίνησης Ποσότητα αποβλήτου (t) 1,540 Κωδικός ΕΚΑ αποβλήτου 20 02 01 Δραστηριότητα συλλογής & μεταφοράς report.partner_inactive Εγκατάσταση παραλαβής/αποθήκευσης Απ' ευθείας εξαγωγή Εργασία διάθεσης Εργασία ανάκτησης D9 Επωνυμία μη εγγεγραμμένης δραστηριότητας συλλογής και μεταφοράς αποβλήτου R10 Επωνυμία μη εγγεγραμμένης 1ης εγκατάστασης παραλαβής/αποθήκευσης αποβλήτου Χώρα αποστολής/προορισμού Θεωρώ ότι δε εχει υποβληθεί σωστα. Πως θα μπορούσα να δείξω την διάθεση λυματων και να είμαι καλυμένη; Υπάρχει κάποια νομοθεσία που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω ως τεκμήριο;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.