Μετάβαση στο περιεχόμενο

Krazilec

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Krazilec's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Για απορίες ή περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε μας εδώ: Like us on Facebook: http://www.facebook.com/polytexneio Follow us on Twitter: http://twitter.com/epolytexneio
  2. Τοπογράφοι & Μεταλλειολόγοι έχουν πλέον κι αυτοί υποφόρουμ μέσα στο http://www.e-polytexneio.gr/ . Απλά λογικά δεν μπορείς να το δεις, γιατί στο e-polytexneio η κάθε σχολή βλέπει το δικό της υποφόρουμ μόνο.
  3. Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία ευτυχία και δημιουργικότητα! Α και αισιοδοξία!
  4. Krazilec

    Pro/Engineer

    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Στο Solidworks ασχολούμαι ερασιτεχνικά από μόνος μου, οπότε σχεδιάζω από απλά εργαλεία μέχρι ότι άλλο μου κατέβει και πειραματίζομαι με κανα simulation. Το φανταζόμουν ότι με το Solidworks είμαι καλυμμένος απλά είπα να ρωτήσω, εξάλλου το έχω συνηθίσει αρκετά και έχει και παρεμφερές layout με το Abaqus. Απλά έλεγα να ασχοληθώ λίγο και με pro/engineer για να ξέρω έστω και λίγο να το χειρίζομαι, αλλά μέχρι εκεί.
  5. Krazilec

    Pro/Engineer

    Παιδιά γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω το pro/Engineer? Πόσο κάνει? Υπάρχει έκπτωση για φοιτητές? Ασχολούμαι με Solidworks αλλά θα ήθελα να δουλέψω και με pro/Engineer έχω κάτι παραπάνω να μάθω ή δεν έχει νόημα?
  6. Μια πανέμορφη υπάλληλος, με ατελείωτα πόδια και εντυπωσιακό μίνι, αντιμετωπίζει προβλήματα με έναν συγκεκριμένο συνάδελφο. Αυτός, σε κάθε ευκαιρία, την πλησιάζει όσο πιο κοντά μπορεί, εισπνέει βαθιά και της λέει: «τα μαλιά σου μυρίζουν υπέροχα»! Αυτό διαρκεί για μέρες, αλλά δε το ανέχεται πλέον και τον καταγγέλλει για «σεξουαλική παρενόχληση» στον Διευθυντή Προσωπικού. Αυτός, όταν του λέει το πρόβλημά της, τη ρωτάει: Πώς μια απλή φιλοφρόνηση, μπορεί να αποτελεί «σεξουαλική παρενόχληση»; Κι αυτή, κοκκινίζοντας, του λέει: « μα πρόκειται για τον Μήτσο τον νάνο!»
  7. Για πιο μεταπτυχιακό μιλάς, στα αγγλικά? Γενικά για Θερμοδυναμική καλό είναι και το Βοήθημα του Γκαρούτσου. Τώρα για ρευστομηχανική τι να σου πω άβυσσος... Θα σου πρότεινα να πήγαινες στο http://ocw.mit.edu/index.htm και να κοίταγες ποια είναι τα αντίστοιχα βιβλία που διδάσκονται εκεί. Φυσικά και το βιβλίο που ανέφερε ο συνάδελφος πιο πάνω είναι μια χαρά.
  8. Ένας παπάς αποφασίζει, πως μια επίδειξη θα έδινε άλλη βαρύτητα στο κυριακάτικο κήρυγμα, γι αυτό έβαλε τέσσερα σκουλήκια σε τέσσερα μπουκάλια. -Το πρώτο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε οινόπνευμα -Το δεύτερο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε καπνό -Το τρίτο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε σπέρμα και το τέταρτο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε καθαρό νερό. Στο τέλος του κηρύγματός του ο παπάς δίνει τα αποτελέσματα της διαδικασίας αυτής: - το σκουλήκι που τοποθετήθηκε στο μπουκάλι του αλκοόλ, πέθανε - το σκουλήκι που τοποθετήθηκε στο μπουκάλι του καπνού, πέθανε - το σκουλήκι που τοποθετήθηκε στο μπουκάλι με το σπέρμα, πέθανε - αυτό μόνο που τοποθετήθηκε μέσα στο καθαρό νερό έζησε. Ο παπάς απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα ρώτησε: «Ποιό είναι λοιπόν το ηθικό δίδαγμα, από αυτήν την παραβολή?» Και μια γριούλα από το βάθος της εκκλησίας αναφωνεί: «Όσο Πίνουμε, Καπνίζουμε και Π********ε δεν θα πιάσουμε σκουλήκια!!!»
  9. Ο Παναγιώτης ξυπνάει στο κρεβάτι του με ένα τρομερό πονοκέφαλο. Το κεφάλι του πάει να σπάσει. Με το ζόρι ανοίγει τα μάτια του και το πρώτο που βλέπει είναι 2 ασπιρίνες και ένα ποτήρι νερό στο κομοδίνο του. Ανακάθεται και βλέπει τα ρούχα του καθαρά και διπλωμένα στην καρέκλα μπροστά του. Κοιτάζει το δωμάτιο και συνειδητοποιεί ότι όλα είναι πεντακάθαρα και τακτοποιημένα. Βγαίνοντας από το δωμάτιο βλέπει ότι όλο το σπίτι είναι στην εντέλεια. Στην κουζίνα βλέπει ένα σημείωμα. «Μωρό μου, θα βρεις το πρωινό σου στον φούρνο. Πήγα να ψωνίσω για να σου μαγειρέψω λαγό το μεσημέρι που ξέρω ότι λατρεύεις. Σαγαπώ.». Πράγματι το πρωινό ήταν στον φούρνο ζεστό και λαχταριστό. Πάει να καθίσει και κάθεται πάνω σε έναν «Φίλαθλο». Τον κοιτάει και προς έκπληξη του είναι σημερινός. Εκείνη την στιγμή μπαίνει και ο γιος του στην κουζίνα. - Καλημέρα γιε μου, μπορείς να μου πεις τι έγινε χθες; - Κοίταξε, γύρισες σπίτι στις 5 το πρωί, μεθυσμένος και με λερωμένα ρούχα γιατί κάπου είχες πέσει στον δρόμο, έπεσες και από τις σκάλες καθώς ανέβαινες και από τα νεύρα σου έσπασες το καλό σερβίτσιο και κάτι έπιπλα. - Και τότε γιατί η μητέρα σου μου έκανε πρωινό, μου αγόρασε Φίλαθλο και έχει όλο το σπίτι στην εντέλεια; - Α, αυτό λες; Η μαμά σε έσυρε στο κρεβάτι και όταν πήγε να σου βγάλει το παντελόνι άρχισες να φωνάζεις : «Άσε με ήσυχο κυρά μου, είμαι παντρεμένος!»
  10. Αν έχεις χρόνο και αν πραγματικά πιστεύεις ότι η παρακολούθηση θα σε βοηθήσει τότε πάω πάσο. Αυτό όμως εξαρτάται και από το τι δουλειά κάνει ο καθηγητής μέσα στην παράδοση. Αφού σε ενδιαφέρει το αντικείμενο τότε σίγουρα τα κενά που λες ότι έχεις θα τα καλύψεις. Επί του πρακτέου εκτός από αυτά που έγραψα στο πρώτο μου μήνυμα, προσπάθησε να λύσεις στο κάθε μάθημα όσες πιο πολλές ασκήσεις μπορείς. Μπορεί στο τέλος να το κατέχεις πολύ καλά το μάθημα στην θεωρία αλλά να μην έχεις λύσει πολλές ασκήσεις και να την πατήσεις εκεί, ε και είναι κρίμα να μην γράψεις καλά από κάποια λεπτομέρεια που σου ξέφυγε σε κάποια άσκηση.
  11. Πάει ένας σε ένα μαγαζί με άγρια ζώα για να αγοράσει μια αρκούδα. Μπαίνει μέσα βλέπει τον υπεύθυνο: - Χαίρεται μια αρκούδα ήθελα. - Βεβαίως ελάτε να σας δείξω ποιες έχουμε τώρα. Πάνε πίσω και είχε μια αρκούδα να χορεύει. - Αυτή η αρκούδα μόνο χορεύει λέει ο υπάλληλος. -Μόνο; ρωτάει με έκπληξη ο πελάτης. -Ναι μόνο χορεύει και κάνει 1000 ευρώ. -Μήπως έχετε καμία άλλη πιο ωραία; ρωτάει και πάλι ο πελάτης Ο υπάλληλος τον οδηγεί σε ένα άλλο κλουβί που είχε μια άλλη αρκούδα που καθότανε. -Αυτή τι κάνει; -Αυτή βασικά τπτ αλλά ξέρει να ανοίγει τον υπολογιστή και να μπαίνει λίγο στα windows. -Η αρκούδα; Κοίτα εξέλιξη. Πόσο κάνει; -3000 ευρώ -Μήπως υπάρχει καμία άλλη; ρωτάει ο ανικανοποίητος πελάτης -Έχουμε κι αυτή λέει ο υπάλληλος. Αυτή ξέρει να ανοίγει το pc, να μπαίνει στα windows και ξέρει και πολύ καλά το office. -Κοίτα πρόοδος οι αρκούδες. Καμιά άλλη; -Αυτή, λέει ο υπάλληλος δείχνοντας μια άλλη αρκούδα, ξέρει να ανοίγει το pc, να μπαίνει στα windows, ξέρει πολύ καλά το office αλλά ξέρει και 2-3 γλώσσες προγραμματισμού και κάνει 10000 ευρώ -Άντε ρε σοβαρα; η αρκούδα όλα αυτα; Καλή είναι αλλά μήπως έχετε καμιά καλύτερη; -Αυτή, ξαναλέει ο υπάλληλος, ξέρει να μπαίνει στα windows, ξέρει πολύ καλά το office, ξέρει 3 γλώσσες προγραμματισμού αλλά ξέρει και να κάνει έτσι μικρά δίκτυα. Αυτή είναι πιο ακριβή και κάνει μόνο 30000 ευρώ. -Πω πω. Ακριβή είναι. Και καθώς γυρνάει το κεφάλι του ο πελάτης βλέπει μια μεγάλη και χοντρή μαύρη αρκούδα στο βάθος. -Αυτήν θέλω! Πες πόσο κάνει να τελειώνουμε. -Αυτήν φίλε άστην. Δεν είναι για σένα. -Γιατί το λες αυτό ρε συ; -Καταρχην είναι πολύ ακριβή κάνει 50000 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α. -Τόσα πολλά; και τι ξέρει να κάνει αυτή; Ο υπάλληλος σκύβει συνωμοτικά και του ψιθυρίζει: -Άκου ρε φίλε, ούτε κι εγώ έχω καταλάβει ακριβώς τι κάνει η αρκούδα, αλλά όλες οι άλλες εδω μέσα την φωνάζουν Administrator!!!!
  12. Αυτό που εγώ έχω να σου προτείνω είναι να προσπαθήσεις να βρεις παλαιά θέματα εξεταστικών από τα αντίστοιχα μαθήματα και να προσπαθήσεις να τα λύσεις. Και φυσικά ρώτα και για καλά βοηθήματα για τα συγκεκριμένα μαθήματα. Τι μαθήματα είναι??
  13. Για το πρώτο επίτρεψε μου να πω ότι όπως έχουν γίνει τα πράγματα όλοι χωρίς ωράριο δουλεύουμε. Από την άλλη σίγουρα δεν είναι το ίδιο με το να είσαι σε καράβι άνευ ωραρίου. Ρε παιδιά θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Αξίζει η όλη φάση? Δεν λέω για τα λεφτά (με κάλυψαν οι απαντήσεις πιο πάνω), εννοώ αν αξίζει η ζωή στην θάλασσα από θέμα εμπειριών. Με τα καλά και με τα κακά φυσικά. Αν κάποιος ακολουθήσει αυτό τον κλάδο έστω και για κάποια χρόνια, πχ μπορεί να μην θέλει να φτάσει Ά μηχανικός, θα δει και θα κάνει πράγματα ενδιαφέροντα? Ή θα είναι σαν την ζωή στο στρατό, μονοτονία. Οι καταστάσεις εντός του πλοίου με το υπόλοιπο προσωπικό πως είναι τις περισσότερες φορές? Σίγουρα δεν μπορείς να τα βρίσκεις με όλους και σίγουρα θα κάνεις παρέα με άτομα που δεν θα "έχεις να πεις κάτι" αλλά τουλάχιστον οι "περίεργοι" αποτελούν μειοψηφία? Η συνεννόηση με τους αλλοδαπούς είναι καλή ή γίνεται με νοηματική? Το φαγητό πως είναι τρώγεται ή είναι σαν το στρατό? Δηλαδή αν έχει κέφια ο μάγειρας οκ αλλιώς ... Internet κλπ ούτε μέσω δορυφόρου δεν παίζει? (Συγγνώμη αν αυτή ερώτηση φανεί εντελώς ηλίθια) Ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες καταστάσεις που μπορεί να συναντήσει κάποιος πάνω στο καράβι εν πλω? Τεχνικής φύσης αλλά και μη. Πολλές οι ερωτήσεις θα μου έρθουν και άλλες. Απλά με ενδιαφέρει το όλο θέμα και θέλω να το ψάξω πριν κάνω την όποια κίνηση. Έχω κάποιους γνωστούς για να πάρω μια "μυρωδιά" από το επάγγελμα αλλά είπα να ρωτήσω και δω για μια δεύτερη γνώμη. Όχι. Πως είναι η κατάσταση εκεί? Δεν έχεις καθόλου άδικο σε αυτά που λες αλλά οι καιροί είναι ακόμα πιο δύσκολοι ακόμα και για τον κλάδο των μηχανικών. Όταν όμως πας για δουλειά και ο "εργοδότης"(ονόματα δεν λέμε οικογένειες δεν θίγουμε) θέλει να σου δίνει 1000 ευρώ καθαρά (τάχα μου είσαι νέος μηχανικός και δεν έχεις εμπειρία...ναι λες και στο Πολυτεχνείο βάραγα μύγες και το πτυχίο το πήρα περιμένοντας κάτω από μια συκιά νύχτα) για 12 ώρες την ημέρα 6 ημέρες την εβδομάδα ενώ ταυτόχρονα την ημέρα θα πρέπει να διανύεις 180 χιλιόμετρα συνολικά ημερησίως και στην πορεία συνειδητοποιείς ότι ο τύπος είναι και κακοπληρωτής (ασχέτως εάν αυτόν τον πληρώνει μεγάλη κατασκευαστική για να πληρώνει εσένα μέσω συμβολαίου) ε τότε το να πάρεις και τα καράβια για κάποια χρόνια φαντάζει πολύ καλύτερη λύση. Οι καιροί αλλάζουν.
  14. Καλή επιτυχία! Να ξέρεις ότι κάνεις μια πολύ καλή κίνηση!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.