Μετάβαση στο περιεχόμενο

puntix

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης
  1. Γεια σας τα τελευταία χρόνια παρακολουθώ το φόρουμ σας, δεν ειμαι μηχανικός όμως εχω τελειώσει εδω και λίγο καιρό την μονοκατοικία μου και μπορώ να πώ οτι το φόρουμ με βοηθισε αρκετά, θα ήθελα να ρωτήσω τους φιλους του φορουμ αν εχουν χρησιμοποιήσει καποιο απο τα δαπεδα που παραθετω επιδεί εχω αποφασισει να φτιαξω διάδρομους και μονοπατακια στον κηπο(γκαζον) για να εχω πρόσβαση παντου γύρω απο το σπίτι και είμαι αναμεσα σε 3 τυπου δάπεδα α) σταμπωτό β) υδατόπηγμα με θρυυματισμενο κλινκερ και επίσης σκεφτομαι και για την μεθοδο stencil μιας και διαβαζω οτι ειναι εχει περισσότερα πλεονεκτήματα πχ ειναι επιπεδο το πατωμα και αντιολισθιτικο , εσάς ποια ειναι η γνωμη σας περί του θέματος?
  2. τα πλακάκια φίλε τα εστειλα πίσω δεν τα κλαψα.
  3. παιδιά καλησπέρα , προσεχώς με το καλό τελειώνω την μονοκατοικία μου 100 τμ και έχω καταλήξη σε καυστήρα λέβητα πετρελαίου μιάς και το φυσικό αέριο είναι αγνωστο πότε θα περάσει απο την Κομοτηνή αν και έχει ανακοινωθεί έργο που θα στίλει αέριο αλλα... Στο θέμα μας το σπίτι εχει όλες τις πράσινες -περιβαντολογικές κτλ μελέτες με τα καινούργια δεδομένα ενεργιακά τζάμια 8άρα μόνοση pvc κουφώματαεπίσεις υπάρχουν αναμονές για ηλιακό διπλής ενεργίας και όχι τριπλής δυστηχώς. θα ήθελα την γνώμη σας ωστε προςτα που να κινηθώ δηλαδή να φτιάξω μόνος μου ενα σύστημα με καλά κομμάτια πχ rielo καυστήρα και οτι αλλο χρειάζεται και να μου τα συνδέσει ο υδραυλικός μου ή μετά πάμε σε αγορά compact μηχανηματος με εναλλάκτη που μου προτίνει και ο υδραυλικός άλλα κοστίζει 1800 Επίσεις γνωρίζω οτι μετά το πέρας του 2014 απο ιανουάριο σταματάει η παραγωγή συμβατικών καυστήρων και θα τρέχουν κατι καινουργιοι συμπίκνωσεις οπου εκμεταλευοντε σχεδόν όλα τα καυσαέρια και εχουν απόδοση 104 c που έβλεπα στην Δεθ αλλα ρε παιδιά πανάκριβα μιλαμε τωρα για 4500 ευρώ και βάλε οπότε το αφήνουμε.. επίσεις παίζουν και πολλα συστήματα μεταχειρισμένα θα ήθελα γνώμες γιατί είμαι σε αδιέξοδο.
  4. Καλησπέρα και καλή βδομάδα , σύντομα πρέπει να αποφασίσω για δάπεδο στο χώρο μου σαλοκουζίνα και διαδρομος είναι περίπου 50 tm2 μετά απο πολύ σκέψη κατέληξα σε προγυαλισμένο δάπεδο κολλητό Δρύς μιας και οι κάσες - πόρτες θα είναι απο Δρυς και ο πάγκος της κουζίνας θα είναι δρυς τύπου ρουστίκ Μια προσφορά που πήρα απο μαγαζί στην πόλη μου είναι για μονοσάνιδο Δρυς (Γερμανική-εταιρία) με περβάζια 45 ευρώ το τ2 και για ρουστίκ 3 σάνιδο με τα περβάζια 35 ευρώ το τετραγωνικό και η κόλλα 7 με 8 ευρώ και ίσως μπορεί να κατεβεί λίγο ακόμα η τιμή χωρίς να εχουμε καταλήξει ή κάνει κουβέντα για καλύτερη τιμή. θα ήθελα καταρχήν να μου πείτε εαν οι τιμές είναι καλές και να μου απαντήσετε σε μερικές απορίες που έχω παρακάτω. α) Καταρχήν εαν μπεί κολλήτό με κόλα (υπάρχει και υπόστρωμα με κόλα) υπάρχει περίπτωση να βγεί χωρίς να γκρεμίσω το σπίτι; β) Οταν λέει εγγυηση 10-20-30 χρόνια τι ακριβώς εγγυάτε το εργοστάσιο; (εδώ θα πρέπει να ρωτήσω τον εμπορο αλλα ετσι για την κουβέντα..) γ) Η τιμή της κόλας δεν σας φαίνετε ακριβή 8 ευρώ; επίσεις κόλα με κόλα παίζει διαφορά; απο οτι μου είπε είναι τύπου 2 συστατικών με διαλύτη. δ) Ρουστικ τρισάνιδο ή καθαρό μονοσάνιδο, ποιό θα βάζατε εσείς, ασχέτου του κόστους ; ε) αν παίζουν 35-45 ευρώ ο δρύς σε προγυαλισμένο το παρκέ πόσο πηγαίνει κανένα 100άρικο το τ2 να υπολογίζω ; ζ) με προβλημάτισε που με είπε οτι το κολλητό το παντρευεσαι μετά πρέπει να πας διακοπες αρκετές μέρες αν είναι να ξυλωθεί.. η) Το δάπεδο είναι Γερμανικό αλλα βγάζουν ρε παιδιά ξυλεία στην Γερμανία εκτός απο κάτι ερυθρελάτες μήπως να στραφώ προς ουγγαρία κτλ ; καλό παλικάρι δεν μασούσε τα λόγια του για πείτε τίποτα ρε παλικάρια και εσείς με την πείρα σας.
  5. και απο τις δύο πλευρες χορευεε τσάμικο φίλε φριφρι μιλάμε για πλακάκι σαν τόξο όσο για την τοποθέτηση εγγυημένα σου λέω οτι το συγκεκριμένο πλακάκι δεν μπαίνει σωστά για κανένα λόγο, σίγουρα αλλο πράγμα η λάντα και αλλο η μερσεντες άλλα οχι να πληρώσουμε το λάντα για μερσεντες.. βρε η ποίτητα ήταν καλή δεν λέω το αντίθετο μια χαρά πλακάκι ήταν γιαυτο το διαλεξα κιόλας άλλα πλέον εχω πάρει φόβο με ισπανικά πλακάκια..
  6. συμφωνώ π.χ συνήθως πλακάκια Β διαλογής είναι μερικά λίγο ποιο μικρα στις διαστάσεις κτλ δηλαδή με προσεκτική τοποθέτηση και διαλογή προσεκτικά μπαίνουν μια χαρά και δεν φαίνοντε κιόλας αρκεί να είναι καλός ο πλακάς ή οποιος τα βάλει τελος πάντον άλλα όταν είναι στραβά και απο την κάτω και απο την πάνω μεριά (δηλαδή τα βάζεις πανω σε ισια επιφάνια και παίζουν απο ολες τις γωνίες 2 και 3 χιλιοστά αυτό το πλακάκι είναι αδύνατον να τοποθετηθεί σωστά). Συμφωνώ εν μέρι για τις διαλογές κτλ και εμένα δεν μου αρέσουν τα καθαρά και θα προτιμισω με ρόζους και ρουστικ στο σαλονι μου άλλα δεν νομίζω οτι η σύγκριση διαλογής σε ξύλο και πλακάκι είναι ίδια, το πλακάκι που λεει Α πρέπει να είναι Α , αλλοίμονο αν αγοράζαμε πλακάκια Α κατηγορία που στην περίπτωση μου μάλιστα ήταν Α+ ξαναλέω και ήταν σε τέτοια κατάσταση , το ξύλο ειναι άλλη περίπτωση οπως λές και εσύ αφού εκεί η διαλογή ισχύει μόνο εμφανισιακά και το τί θελει ο καθένας, ή Α ή Β ή με ρόζους μόνο η εμφάνιση αλλάζει κάτι που δεν ισχύει στο πλακάκι.
  7. μου έκανε εντύπωση που στο κουτί έγραφε Α+ κατηγορία λές να παίχτηκε μαιμουνιά δηλαδή ε;
  8. καλησπέρα , θέλω να θέσω μια απορία άξιας λόγου όχι τίποτα να μην την πατήσουν και άλλα άτομα, σε λίγο καιρό τελειώνω την μονοκατοικία μου , ουσιαστικά εμεινε μόνο η κουζίνα και το δάπεδο που θα βάλω (προγυαλισμένο) όμως στο μέρος της κουζίνας αποφάσισα να βάλω κάποια πλακάκια ισπανικά παραδοσιακο σχέδιο που κυκλοφορούν και μάλιστα πανάκριβα αυτά που μπαίνουν μπερδεμένα σχέδια για όσους τα έχουν πάρει κάπου το μάτι τους, λοιπόν μόλις τα είδε ο πατωματζής μου είπε είναι λίγο στραβά αλλα επιδεί είναι πορσελάνινα και ψήνοντε σε μεγάλες θερμοκρασίες το θεώρησα λογικό να είναι λίγο φευγάτα όταν ομως πήγα και τα είδα τελειωμένα έπαθα σοκ μιλάμε τα εβλεπες και ήταν όλα σηκωμένα απο όλες τις πλευρές σαν σκεβρωμένο μπουζούκι, εννοείτε οτι τα ξύλωσα και πήγα στο κατάστημα που τα πήρα μαζί με καμια δεκαρια πλακάκια , στην αρχή μου είπε ο κύριος εκεί οτι τα πλακάκια αυτά έτσι είναι επιδεί είναι ψημένα και κάτι τέτοιασε 1400 c και οτι ο πλακατζής μου έκανε λάθος τοποθέτηση κτλ, φυσικά το αποτέλεσμα ήταν να παω με το μάστορα μου και κάπου εκεί αναγκάστηκε να μου τα πάρει πίσω ξυλωμένα , μάλιστα απο περιέργια έψαξα να βρώ το κουτί και ηταν κατηγορία Α+ και είχε επίσεις Α+,B,C ,D δεν θέλω να σκεφτομαι καν πως θα είναι τα D φαντάζομαι σαν κουραμπιέδες μα πως είναι δυνατόν ρε παιδιά να πληρώνεις πλακάκι 40 ευρώ το μέτρο και να το γυρνάς στο μαρμαρο και να έχει τζόγο 2 και 3 χιλιοστά η φάτσα απο όλες τις πλευρές και ο ιδιοκτίτης να επιμένει πως είναι ετσι αυτα τα πλακάκια εχει κανείς ανάλογη εμπειρία με τέτοια πλακάκια ? Σας έχουν συμβεί τέτοια κουφά εσάς;
  9. καλησπέρα σε όλα τα μέλη, ανοίγω αυτό το Θέμα γιατί βρίσκομαι στα τελειώματα της μονο κατοικίας μου και αυτό το φόρουμ ηταν και είναι μεγάλη βοήθεια για μένα. Το θέμα : έχει φτάσει η στιγμή να κατασκευάσω το δωμάτιο μπάνιου και θα ήθελα μερικές συμβουλές η κάτοψη που μου ετοίμασε το κατάστημα το οποίο συνεργάζομαι είναι https://drive.google.com/file/d/0B7Mwj8RtqHhOZTJKNlZPN0NPTDNmcnFwM0h5Ym84a0ptTnlJ/edit?usp=sharing απλά θα ήθελα να κάνω μια συζήτηση με άτομα που έχουν περάσει την συγκεκριμένη διαδικάσία μήπως και γλυτώσω καμια χαζομάρα εκτός απο την επαγγελματική συνεργασία που έχω με καταστήματα ειδών υγ. και αυτοί την δουλιά τους κάνουν.. Εχω καταλήξει σχεδόν σίγουρα σε Ντουζιέρα καμπίνα και τείνω προς τετράγωνο σχέδιο σε χρώμα πάγου. κάτι σαν https://drive.google.com/file/d/0B7Mwj8RtqHhOZ0F0YjRfNzlrOWM/edit?usp=sharing θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάποια δυσκολία στο καθάρισμα γενικά στο τζάμι άλατα κτλ ακόμα και αν παίζει ρόλο το κρύσταλο και γενικά θελω την γνώμη σας τι πιστευεται, τι μάρκα έχετε βάλει αν είστε ευχαριστημένοι κτλ . Καζανάκι εσωτερικού τοίχου η συμβατικό; Εδώ να τονίσω οτι δεν έχουμε αφήσει μέρος για εσωτερικό καζανάκι άλλα πέρα απο αυτό 1-2 φίλους υδραυλικούς που ρώτησα μου είπαν μακρυά. παραθέτω τους λόγους : α) Αν χαλάσει δεν έχεις καλή πρόσβαση. (ασχετα τι λένε οι πωλητές) β) Η τιμή είναι περίπου 160 ευρώ πάνω απο συμβατικό καζανάκι + τα button + συγκεκριμένη τουαλέτα που πρέπει να συνδιαστεί το κάνει πραγματικά άγνωστο που θα φτάσει το κόστος , συγκεκριμένα άνθρωπος που δουλευει σε μαγαζί ειδων υγεινης μου είπε επι λέξη και τζάμπα να μου το δώσουν ideal stadart δε το παίρνω! Επίσεις πλακάκι σκέφτομαι κάτι με μπορντουρα https://drive.google.com/file/d/0B7Mwj8RtqHhOcDlaQVg4R2dZN0E/edit?usp=sharing. (θα μπορέσει να ταιριάξει κάποια τέτοια κλασική σύνθεση με καμπίνα ή πηγαίνω απαραιτήτως σε μπανιέρα κάτι που δεν το θέλω ; και μια γνώμη στο θέμα νιπτήρα που έχω πελαγώσει κολονάτος /ένθετος / πέτρινος help! όλοι είναι ωραίοι.. και κάτι τελευταίο αν μπορείτε να με καθοδηγίσεται και σε κάποιες μάρκες που θεωρούντε σχετικά καλές μάρκες value for money οπως η ideal standart θα σας ήμουν ευγνώμων.
  10. Καλησπέρα θα ήθελα να με βοηθήσετε γιατί νομίζω ότι σίγουρα κάτι δεν πάει καλά μένω σε μια 4οροφη οικοδομή στον τέταρτο όροφο (ρετιρέ ) το διαμέρισμα είναι ιδιόκτητο και μένω μόνος μου όποτε τα καλοριφέρ τα ανοίγω ελάχιστα περίπου 4-5 ώρες το πολύ τον μήνα . τα κοινόχρηστα μου κυμαίνονται από 170 -200 αλλά αυτό τον μήνα έπιασα τα 215 εύρο και πληρώνω πάντα τα περισσότερα όλων , χαρακτηριστικά ο ακριβώς απο κατώ μου έχει οικογένεια 2 παιδία μικρά σύνολο 4 άτομα με περισσότερα M2 από ότι το δικό μου εμένα είναι 89 και αυτουνου 91 νομίζω κάπου εκεί και πληρώνει 96 εύρο , πήγα έκανα παράπονα στο γραφείο που μας ετοιμάζει τα κοινόχρηστα αλλά δεν έβγαλα άκρη, επίσης άλλαξα θερμοστάτη αλλά πάλι τα ίδια, σκέφτομαι να πάω να ρωτήσω πως βγαίνουν οι θερμίδες - μονάδες αφού τον τελευταίο μήνα έκαψα κάπου 47 θερμίδες , επίσης σκέφτομαι να ρωτήσω μήπως χρεώνει παραπάνω συντελεστή επειδή είμαι στο ρετιρέ αλλά ο μηχανικός που έκανε την οικοδομή λέει ότι το καταστατικό γράφει ότι είναι όλα ίδια , αν λοίπων ο ακριβώς απο κατώ μου κλίνει την ηλεκτροβανα τότε χρεώνομε εγώ περισσότερο επειδή είμαι ακριβώς από πάνω του? τι με συμβουλεύετε να κάνω?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.