Μετάβαση στο περιεχόμενο

Insoft

Members
  • Περιεχόμενα

    79
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Insoft last won the day on Μάιος 10 2011

Insoft had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού
  • Ειδικότητα
    Εταιρία Λογισμικού

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Insoft's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare

Recent Badges

62

Φήμη στην κοινότητα

  1. @gp1 Έχεις δίκιο για το εκφραστικό σφάλμα “Ως αναφορά”. Σωστό είναι το “ Όσον αφορά” και σε ευχαριστώ για τη διόρθωση. Για αμοιβή ΣΔΑ, δεν έχουμε υπ’ όψιν μας να υπάρχει θεσμοθετημένη νόμιμη αμοιβή. Ούτε στο σύστημα του ΤΕΕ υπάρχει τέτοια αμοιβή. Λόγω των παραπάνω, δεν υπάρχει και στο δικό μας λογισμικό. @yian Yian πολύ απλά μπορείς να κάνεις δεξί κλικ στην οθόνη σου, να επιλέξεις ‘’Ρυθμίσεις Οθόνης’’ και εκεί να επιλέξεις ‘’Κλίμακα και διάταξη - Αλλαγή του μεγέθους κειμένου εφαρμογών και άλλων στοιχείων’’. Εκεί το 100 % μπορείς να το κάνεις 125% ή 150% ή 175%. Στα Windows 10 που υποθέτουμε πως έχεις, καθώς βρίσκεσαι στην αιχμή της τεχνολογίας, το παραπάνω δουλεύει μια χαρά. Αυτή η ρύθμιση δεν αποτελεί αλλαγή της ανάλυσης της οθόνης σου, απλώς βλέπεις τα παράθυρα των εφαρμογών μεγαλύτερα. Αυτά που γράφεις περί παταριών, οθονών 14’’, αετίσιας όρασης κλπ είναι μόνο για τις εντυπώσεις. Το λογισμικό πριν το αγοράσεις είχες την δυνατότητα να το δοκιμάσεις και αν δεν σου άρεσε, μπορούσες κάλλιστα να προτιμήσεις κάποιο άλλο. Το λογισμικό μας από την αρχή έχει μια διαφορετική φιλοσοφία στο στήσιμο και στην παρουσίαση των παραθύρων του, κάτι το οποίο έχει εκτιμηθεί δεόντως από την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μηχανικών. Αν εσύ ζητάς λογισμικό που να δουλεύει και να προσαρμόζει τα παράθυρα του από οθόνη κινητού τηλεφώνου μέχρι home cinema 60+ ιντσών όπως γράφεις, τότε έκανες λάθος επιλογή λογισμικού. Χρειάζεσαι ένα λογισμικό με κενή την κεντρική του οθόνη και με pull down μενού. Εμείς κάτι τέτοιο ποτέ δεν το θελήσαμε, όχι βέβαια επειδή τεχνολογικά είμαστε πίσω ή δεν αφιερώνουμε κόστος, χρόνο, κόπο και έρευνα όπως υπαινίσσεσαι, αλλά διότι η φιλοσοφία πάνω στην οποία στήθηκε και στήνεται το λογισμικό είναι διαφορετική από αυτή που εσύ ζητάς.
  2. @yian 1) Είμαστε υποχρεωμένοι εκτός αυτών που έχουν μεγάλες οθόνες με πολύ υψηλή ανάλυση, να λαμβάνουμε υπ’ όψιν και αυτούς που δουλεύουν σε Λάπτοπ των 15’’ με ανάλυση 1366x768. Δεν είναι καθόλου λίγοι οι συνάδελφοι που δουλεύουν σε Λάπτοπ με ανάλυση 1366x768. Επίσης σε 24’’ οθόνη με ανάλυση 1920x1080 που το δουλεύουμε εμείς, μια χαρά είναι το μέγεθος του παραθύρου και όλα είναι ευανάγνωστα και καθόλου μικρά. Τώρα αν εσύ δουλεύεις με αναλύσεις 2560x1440 ή μεγαλύτερες τότε λυπούμαστε αλλά το λογισμικό δεν μπορεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα αυτά, καθώς αν προσαρμοστεί δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλους με μικρότερη ανάλυση. Εσύ μπορείς να λύσεις το θέμα ρυθμίζοντας ανάλογα τα Windows να σου μεγαλώνουν τα παράθυρα, οι άλλοι όμως που έχουν μικρότερη ανάλυση, δεν θα μπορούν να δουν όλη την οθόνη και δεν θα μπορούν να δουλέψουν. 2) Ο τίτλος του έργου αποτελείται κανονικά από μία γραμμή, ώστε να χωράει στα διάφορα έντυπα, στα οποία δυστυχώς ο χώρος είναι περιορισμένος. Από εκεί και μετά, δίνουμε τη δυνατότητα σε όσα έντυπα υπάρχει ή μπορεί να δημιουργηθεί επιπλέον χώρος να γραφεί τίτλος με 2 ή και 3 γραμμές. Όπου υπάρχει χώρος στο έντυπο θα τυπωθεί και 2η ή 3η γραμμή στον τίτλο. Η φιλοσοφία είναι ο μεγάλος τίτλος να μη χαλάει τη μορφή του εντύπου, κάνοντας το έντυπο από μονοσέλιδο δισέλιδο ή σε πολυσέλιδα έντυπα να χαλάει όλη τη μορφοποίηση των σελίδων Ως αναφορά τον χαρακτηρισμό “άκρως παιδικές παθήσεις” λυπούμαστε αν το βλέπεις έτσι, αλλά εμείς έτσι προτιθέμεθα να αφήσουμε τα συγκεκριμένα σημεία, άσχετα με το τι κάνει ο ανταγωνισμός.
  3. Επειδή είναι πολλά τα 10 φύλλα καταγραφής για να το ψάξουμε εδώ στο φόρουμ, αν θες μπορείς μας στείλεις με email τον φάκελλο c:/insoft/amo5/authereta/όνομα_αυθαιρέτου ώστε να το δούμε αναλυτικά και αν πρόκειται για bug να το διορθώσουμε στην επόμενη έκδοση.
  4. Terry σε δοκιμή που κάναμε 1000 € βγάζει το παράβολο και το λογισμικό μας. Προς επιβεβαίωση ανεβάζω και τη σχετική εικόνα ως συνημμένο. Παράβολο 1000 € γράφει. Δες μήπως και έχεις κάνει κάποια διαφορετική επιλογή ή μήπως δουλεύεις με καμιά παλαιότερη έκδοση.
  5. Κυκλοφόρησε σήμερα η νέα έκδοση 10.6. Διατίθεται για download στη σελίδα www.insoft.gr/downloads.htm Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την 6μηνη παράταση της έκπτωσης 20% στα αυθαίρετα, την κατάργηση του ΕΜΠ, προσαρμοσμένα έντυπα αδείας και αίτησης στον Ν.4495/17 κλπ
  6. @Spiderman Δεν ετοιμάζουμε κάποια έκδοση με ΣΔΑ. @ilias Ηλία θα βγει έκδοση για το νέο νόμο. Ήδη έχουμε ξεκινήσει και τη δουλεύουμε τη νέα έκδοση. Περιμένουμε να δούμε και το τελικό επίσημο κείμενο του νόμου. Θα απαιτηθεί πάντως κάποιο διάστημα μέχρι να κυκλοφορήσει η νέα έκδοση, το οποίο δεν εξαρτάται μόνο από εμάς, αλλά και από το πότε θα έχει έτοιμο το ΤΕΕ το σύστημα αυθαιρέτων.
  7. Terry, μετά από επικοινωνία που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες με το ελληνικό παράρτημα της Kaspersky το πρόβλημα λύθηκε. Οι ενημερωμένες πλέον εκδόσεις του Kaspersky δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα και το πρόγραμμα δουλεύει πλέον κανονικά και στην έκδοση 9.7. Η αντιμετώπιση που είχαμε από το ελληνικό τμήμα της Kaspersky (σε αντίθεση με τα κεντρικά τους) ήταν άψογη. Άμεσα εξέτασαν την περίπτωση και έδωσαν λύση στο πρόβλημα, ενημερώνοντας βέβαια και τα κεντρικά της εταιρίας τους. Τους ευχαριστούμε.
  8. Terry, το ίδιο μπορείς να κάνεις και με την έκδοση 9.7. Είναι κρίμα να μένεις στη παλιά έκδοση λόγω του Κaspersky. Αν το βάλεις στα exclusions, θα δουλέψει και η 9.7. Απλώς κατά τη διάρκεια που κάνεις την αναβάθμιση, απενεργοποιείς το Κaspersky. Ακολούθως βάζεις το amo.exe στα exclusions και μετά ξαναενεργοποιείς το Κaspersky.
  9. Terry, τώρα το είδα το μήνυμα. Στο Kaspersky τους έχουμε γράψει επανειλημμένα, ότι το antivirus τους δημιουργεί πρόβλημα στο λογισμικό μας με την ψευδώς θετική (false positive) εκτίμησή του για το αρχείο amo.exe. Ενώ για την έκδοση 9.6 , διόρθωσαν το λάθος τους για την false positive εκτίμηση, στο αρχείο της έκδοσης 9.7 δεν το έχουν κάνει ακόμη, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας με σχετικά email, και χωρίς να μας στέλνουν και κάποια απάντηση. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω, καθώς το πρόβλημα το δημιουργεί το Kaspersky και όχι εμείς. Αν κάποιος χρήστης έχει πρόβλημα, ας στείλει και ο ίδιος ένα email στο Kaspersky ζητώντας να το διορθώσουν. Για να λειτουργήσει τώρα το πρόγραμμα ρυθμίζουμε το Kaspersky ως εξής (τις ρυθμίσεις μας τις έδωσε τηλεφωνικά συνάδελφος που έχει το Kaspersky) : 1) Δεξί κλικ στο εικονίδιο του Kaspersky δίπλα στο ρολογάκι του υπολογιστή. 2) Tools. 3) Sub menu. 4) Application activity. 5) Στο νέο παράθυρο πάνω δεξιά στο Search πληκτρολογούμε amo και επιλέγουμε Αll Αpplication. 6) Μας βρίσκει το amo.exe . Κάνουμε δεξί κλίκ πάνω στο amo.exe. 7) Επιλέγουμε Application roles Στο νέο παράθυρο στη καρτέλα Exclusion 9) Κάνουμε την επιλογή Do not scan All traffic 10) Πατάμε Save Τα μενού μπορεί να διαφέρουν από έκδοση σε έκδοση του Kaspersky.
  10. Κυκλοφόρησε χθες η νέα έκδοση 9.7. Περιλαμβάνει κάποιες βελτιώσεις στην επικοινωνία του προγράμματος με το σύστημα αμοιβών και το σύστημα αυθαιρέτων του ΤΕΕ. Τα συστήματα αυτά του ΤΕΕ, το τελευταίο διάστημα (από μέσα Μαρτίου 2017) παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα, τα οποία οφείλονται στους Server του ΤΕΕ. Ελπίζουμε να τα λύσουν. Στη νέα έκδοση διορθώθηκαν επίσης ορισμένα bugs,που είχαν εντοπιστεί στο μεσοδιάστημα από την προηγούμενη έκδοση.
  11. Κυκλοφόρησε η έκδοση 9.6 με το νέο έντυπο πληρωμής ΤΣΜΕΔΕ & ΕΜΠ καθώς και κάποιες άλλες μικρές διορθώσεις και βελτιώσεις.
  12. Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση 9.5 που διορθώνει κάποια θέματα επικοινωνίας του προγράμματος με τους Server του ΤΕΕ, τα οποία προέκυψαν κατά την τελευταία αναβάθμιση που έκανε το ΤΕΕ στις ιστοσελίδες του, πριν από 2-3 εβδομάδες.
  13. Terry στις οδηγίες το ΤΕΕ αναφέρει επί λέξη: "Εάν το έργο δεν έχει έγκριση, ο μηχανικός ζητά την έγκριση στο e-mail: [email protected], αναφέροντας: Ονοματεπώνυμο, κινητό τηλέφωνο, Α/Α του έργου." Υπάρχει και το τηλ. 210 3291206 που δίνει το ΤΕΕ στις ιστοσελίδες του για θέματα αμοιβών. Θα βγάλεις άκρη αν οι αφαιρούμενες εργασίες μπορούν να αιτιολογηθούν.
  14. Λοιπόν, λύθηκε το μυστήριο. Αναφέρεστε και οι δυο σας στην εξαγωγή του Πίνακα 3 σε rtf αρχείο. Εκεί, τώρα το βλέπω και εγώ, υπάρχει πράγματι θέμα μετακύλισης των τιμών κατά τρεις γραμμές (είναι οι τρεις γραμμές που εισήχθησαν στη τελευταία τροποποίηση του πίνακα από το ΙΚΑ). Το σημειώνω προς διόρθωση. Μέχρι να βγει νέα έκδοση (σε κανένα μήνα περίπου) χρησιμοποιείστε την απ’ ευθείας εκτύπωση του εντύπου ή το pdf στα οποία δεν υπάρχει το πρόβλημα και εκτυπώνονται κανονικά. Ευχαριστώ, καθώς οι παρατηρήσεις σας είναι πάντα χρήσιμες και βοηθούν.
  15. Σε δοκιμές που κάναμε σε 3 υπολογιστές δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην εκτύπωση του πίνακα 3 του ΙΚΑ. Μιλάμε πάντα για την τελευταία έκδοση 9.3 του προγράμματος. Αν θες, για να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται, στείλε στο info(papaki)insoft.gr το pdf με την προβληματική εκτύπωση. Θα βοηθούσε αν έστελνες και μια φωτογραφία αυτού που βλέπεις στην οθόνη σου όταν συμπληρώνεις τον πίνακα 3 για να δούμε τις διαφορές με την εκτύπωση. Για να το λύσουμε το πρόβλημα, θα πρέπει να το δούμε και να το καταλάβουμε πρώτα. Δες επίσης μήπως δουλεύεις με κάποια παλαιότερη έκδοση και όχι με την 9.3. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.