Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Pavlos33

Συντονιστής
  • Περιεχόμενα

    17.158
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    349

Everything posted by Pavlos33

  1. @ZesteR Πιθανολογώ ότι δεν έχεις οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση (λόγω του έτους που αναφέρεις) αλλά τις δυο δηλώσεις Ν. 1337 που οδηγούν σε προσωρινή αναστολή κυρώσεων μέχρι το αυθαίρετο να κριθεί οριστικά (ένταξη στη γ φάση). Αν είναι σωστή η υπόθεσή μου τότε στην ύπαρξη Ο.Α βάζεις "όχι". Αν όμως έχει οριστική εξαίρεση με απόφαση Νομάρχη τότε βάζεις "ναι" στην Ο.Α.
  2. Τα γνωστά θέματα με τις τακτοποιήσεις Ν. 3843. Όχι μόνο θα πρέπει να κάνεις νέα κάτοψη αλλά και να ρυθμίσεις τον τοίχο που δεν έχει συμπεριληφθεί. Οπότε, ανοίγεις δήλωση ν. 4495/17 βάζεις και την επιφάνεια του άλλοτε ρυθμισμένου ΗΧ και συμψηφίζεις το πρόστιμο από την τότε περαιωμένη δήλωση. Επιπλέον μαζεύεις και οτιδήποτε άλλο υπάρχει στο διαμέρισμα.
  3. Έχει καταργηθεί το 1 στρέμμα για αγροτική αποθήκη. Το ότι έχεις κάποια δέντρα και καλλιεργείς δεν σημαίνει ότι σίγουρα η δ/νση γεωργίας θα σου δώσει έγκριση. Γενικώς κάθε ιδέα θέλει ψάξιμο με τον μηχανικό σου. Φυσικά αν επιτραπεί η αποθήκη μετά το χτίσιμό της δικαιούσαι νομίμως παροχή ρεύματος και νερού.
  4. @akisal Αν έχω αντιληφθεί σωστά την υπόθεση έχεις κτίριο προ 55 στο οποίο έχει γίνει ΠΣΟΙ και υπάρχουν αυθαίρετα (;) αποθήκη και επιπλέον διώροφο τα οποία δεν περιγράφονται στη σύσταση. Αν είναι έτσι η υπόθεση πάει για τροποποίηση της σύστασης και για όσες ιδιοκτησίες δεν φαίνονται στη σύσταση, αναγράφεις σχόλιο στην ΗΤΚ ότι καταχωρούνται υπό την αίρεση της μεταγραφής τροποποίησης ΠΣΟΙ. Θα πρέπει να συνεννοηθείς με συμβ/φο.
  5. Κατά τη γνώμη δεν δημιουργούν και το κρίσιμο στην περίπτωση της ΗΤΚ είναι οι επιφάνειες, χρήσεις και το ΠΠΗΤΚ, όπου τίποτα από αυτά δεν αλλάζει.
  6. Για την επικείμενη μεταβίβαση, κάνεις την τροποποιητική και συμπληρώνεις τα σχετικά, όπως το όνομα του νυν ιδιοκτήτη ως υπόχρεου, τον αριθμό ΠΣΟΙ και την 1 λοιπή κατασκευή. Ο τύπος βεβαίωσης στο ΠΠΗΤΚ δεν αλλάζει.
  7. Δυστυχώς φίλε δεν μπορούμε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση δημοσίως. Γνωρίζεις το λόγο. Σε καταλαβαίνω πλήρως σε ό,τι αφορά την αίσθηση του άδικου που έχεις. Η χώρα μας πνέει τα λοίσθια σε πολλά θέματα. Καλό κουράγιο σε όλους μας.
  8. Έχεις πιάσει πλήρως το νόημα. Πολλοί ιδιοκτήτες ακόμη δεν το έχουν καταλάβει τι μαγειρέψανε...Για την ιστορία να αναφέρω ότι δεν είναι η πρώτη φορά. Το έργο έχει ξεκινήσει χρόνια πριν. 2003 με κατάργηση των κατατμήσεων (επί της ουσίας αφού ζητήθηκε πρόσωπο 25 μ σε αναγνωρισμένο δρόμο),. Ν. 3937/11 ( ο γνωστός "μπριλπιλονόμος) που έβγαλαν τη μισή χώρα σε δίκτυο natura 2000, Ν. 4759 (Χατζηδάκης) όπου τα γήπεδα <4000 τμ παρέδωσαν πνεύμα και ήρθε η χαριστική βολή με την απόφαση στε.
  9. Το θέμα είναι τι έδειξαν στο τοπογραφικό τίτλου. Αν δεν έδειξαν ασκεπές τότε ορθώς πέρασε κτίσμα. Για το τι θα γίνει μετά την απόφαση ΣτΕ, μάλλον το βλέπεις και το γνωρίζεις. Ο λαγός πέτυχε το στόχο του (ο νοών νοείτω...) Αν ο στόχος είναι να τα επισκευάσεις τότε μην τα δηλώσεις ασκεπή ερείπια. Μελέτησε με τον λογιστή σου το Ε9 και πράξε ανάλογα. Από το ιντερνετ δεν έχεις κάτι άλλο να πάρεις.
  10. Είναι γνωστό ότι η περίφραξη στα όρια καθέτων απαγορεύεται; Το οικόπεδο είναι ενιαίο, απλώς ορίζονται όρια χρήσης με ποσοστά συνιδιοκτησίας και με τα ποσοστά δόμησης, κάλυψης που αντιστοιχούν στις κάθετες. Αλλιώς ας πήγαινε να αγοράσει οικόπεδο και όχι όρια χρήσης επί οικοπέδου. Όπως, έχουν αναφέρει οι συνάδελφοι, υπάρχουν λύσεις (φυτοφράχτες κλπ).
  11. Ελάτε συνάδελφοι...Ο άνθρωπος ψάχνει τρόπο να βάλει χύμα στο κύμα κανένα λυόμενο, τροχόσπιτο να κάνει τις διακοπές του (δεν το λέω για κακό αυτό, το αντίθετο), αλλά λείπει το ρεύμα (πιθανώς νερό να έχει). Αν είχε αρδευτικό θα είχε σίγουρα τραβήξει παροχή.
  12. Που το θυμήθηκες...Ζήσαμε μεγάλες στιγμές τότε με τους ανόητους. Μάλλον οι Δήμοι χειρίζονται το θέμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Τους πετάνε στα μούτρα όλο αυτό το φιάσκο (για δικούς τους προφανείς λόγους) και το ίδιο θα έπρεπε να κάνουν σύσσωμοι όσοι, το Υπουργείο θέλει να εμπλέξει, για δήθεν βοήθεια προς τους ιδιοκτήτες. Οι νόμοι που δεν υπηρετούν το κοινό καλό, οφείλουν να καταρρίπτονται-ακυρώνονται στην πράξη. Όταν το δάσος στο Έβρο χάθηκε για πάντα και η φωτιά έκαιγε 15 μέρες μήπως έφταιγαν τα ακαθάριστα οικόπεδα; Σε ποιους τα πουλάνε αυτά τα παραμύθια
  13. Το θέμα σου είναι αν ο ΕΝΦΙΑ που πληρώνεις είναι σωστός; Δεν έχω καταλάβει. Δηλώθηκε κατηγορία ακινήτου 2 (μονοκατοικία). Έχεις και 9 περίπου στρέμματα. Δεν ξέρω αν έχεις πρόσοψη σε κάποια επαρχιακή, εθνική οδό ή βρίσκεσαι κοντά (έως 800 μ) από θάλασσα. Είναι κριτήρια που αυξάνουν την αξία του ακινήτου. Σκέψου τι θέλεις να κάνεις. Αν σκοπεύεις να κρατήσεις τις ξελότζες και να τις φτιάξεις έχει καλώς. Αν όχι, γκρέμισέ τα όλα και βγάζεις από το Ε9 το κτίσμα.
  14. Η γραφική μετατόπιση ορίου για να ληφθεί η θεωρητική αρτιότητα είναι λανθασμένη. Έχει άλλωστε επεξηγηθεί σε διάφορα έγγραφα κατά το παρελθόν. Υποθέτω ότι αναφέρεσαι σε οικισμό οριοθετημένο κάτω των 2000 κατοίκων (ΦΕΚ 181/Δ/85). Στο τρίγωνο (δηλαδή στο εντος οικισμού τμήμα) κάτω από την κόκκινη διακεκομμένη γραμμή θα ελέγξεις αν και εφόσον μπορεί να υπάρξει οικοδομησιμότητα. Έχεις ένα ακίνητο με δυο διαφορετικούς τομείς όρων δόμησης. Οπότε εξετάζεις για ανοικοδόμηση, ή στο εντός ή στο εκτός οικισμού τμήμα. Η δόμηση δεν υπολογίζεται αθροιστικά.
  15. Aναφέρεις κλειστή θέση στάθμευσης στην πυλωτή ως παρακολούθημα Ο.Ι. Υποθέτω ότι αρχικά το παρακολούθημα (χώρος χωρίς χιλιοστά) αφορούσε αποκλειστική χρήση θέσης στάθμευσης στην πυλωτή (αυτό επιτρέπεται) την οποία έκλεισαν παράνομα. Επιβεβαίωσε το παραπάνω για να έχουμε τα σωστά δεδομένα στο ερώτημά σου.
  16. Mε την κατασκευή νόμιμου κτιρίου (π.χ αποθήκης, κατοικίας κλπ) με έκδοση οικοδομικής άδειας. Το τροχόσπιτο εφόσον έχει άδεια κυκλοφορίας και βρίσκεται πάνω στις ρόδες του θεωρείται όχημα. Αν το αφήσεις όπως πχ ένα container θεωρείται κτίσμα και μπορεί να μπλέξεις αν σε καταγγείλουν. Τροχόσπιτα δεν ηλεκτροδοτούνται. Για να μην ψάχνεσαι δεξιά και αριστερά και ακούς ότι μπαρούφα λένε στο καφενείο. Η λύση είναι μόνο νόμιμο κτίριο.
  17. Και τι να κάνει ο άνθρωπος δηλαδή; Να δώσει το οικόπεδό του κοψοχρονιά επειδή δεν μπορεί να βρει έναν σωστό επαγγελματία εκεί πέρα να του καθαρίσει το οικόπεδο; Το νόημα της ιδιοκτησίας (μην ξεχνάς προστατεύεται από το Σύνταγμα---δεν ξέρουμε για πόσο ακόμα) μπορεί να είναι για να το αφήσει αύριο στο παιδί του και όχι για να έχει σήμερα κάποιο όφελος. Η ελληνική κοινωνία ανέκαθεν είχε μια τέτοια λογική, να αφήσει κάτι στα παιδιά (σπίτι, οικόπεδο, αγρό κλπ). Μπορεί κάποιος να μην μπορεί να το καλλιεργεί (απόσταση κλπ) αλλά το νοικιάζει σε κάποιον που θα μπορεί. Λύσεις υπάρχουν...
  18. Μέχρι και η Πυθία θα αρνούνταν να δώσει χρησμό έχοντας αντίληψη για κάτι τόσο ύπουλο και επαχθές για τους πολίτες.
  19. Όλο αυτό αποτελεί ένα ακόμη καταχθόνιο σχέδιο....Θα αποκαλυφθεί με τις πραγματικές του διαστάσεις σε μεταγενέστερο χρόνο.
  20. Ενα άλλο ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής. Έστω ότι υπάρχει μια μεγάλη περιοχή εκτός οικισμού, αμιγώς αγροτική (πχ με ελιές) και κάπου στη μέση (εντός 300 μ) μια πολύ μικρή "νησίδα" με χαρακτηρισμό ΑΔ, ή ΔΑ, ή και ΔΔ ακόμη (με κυρωμένο δασικό χάρτη), δηλαδή εμπίπτουσα στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας. Εξαιτίας αυτής της μικρής (ελάχιστης επιφάνειας σε σχέση με την "καθαρή"-μη δασική) περιοχής θα πρέπει τα εντός 300 μ να προβούν στα μέτρα που αναφέρονται;
  21. Αυτή είναι μια εσφαλμένη άποψη η οποία βασίζεται στο γεγονός ότι ποτέ, από την εποχή του ν. 4178, δεν δόθηκε έμφαση στις ερμηνευτικές εγκυκλίους, ότι όσες κατασκευές, εμπίπτουσες στην κατηγορία 3, αντιστοιχούν σε επιφάνεια χώρου δεν μπορούν να υπαχθούν στο άρθρο 100 (με αναλυτικό και λοιπή παράβαση. Εξαίρεση όσες κατασκευές ρητά αναφέρονται στο άρθρο 100, όπως π.χ κιόσκια κλπ). Για παράδειγμα, το εδάφιο με την μεταβολή περιγράμματος-επιφάνεια, το εδάφιο που αναφέρει την αποθήκη κλπ. Αυτά δεν μπορείς να τα υπάγεις με αναλυτικό.
  22. Όπως το βλέπω, θα πρέπει να γίνει μια τροποποίηση της σύστασης, αφού ρυθμίσεις ότι πρέπει και παράλληλα να εκδόσεις μια ΕΕΔΜΚ για να χτιστεί διαχωριστικός τοίχος, ο οποίος θα διαχωρίζει την θέση στάθμευσης (αν θέλει αν την έχει Ο.Ι) και το υπόλοιπο ξεχωριστή Ο.Ι με χρήση κατοικίας.
  23. Άκη συμφωνώ στο ότι θα πρέπει να συνταχθεί κάτοψη αποτύπωσης η οποία να συνδεθεί με τον ηλ. κωδικό της δήλωσης (ταυτόσημο σχέδιο κλπ) ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι βάσει των δικαιολογητικών Ν. 4495 δεν απαιτείται. Ανάλογη η περίπτωση αλλαγής εσωτερικής διαρρύθμισης. Κάτοψη αποτύπωσης, χωρίς διασύνδεση με κάποια διοικητική πράξη ή τακτοποίηση, μόνο στα προ 55. Εναλλακτικά, για τους υπομονετικούς, εξετάζεται και το ενδεχόμενο ενημέρωσης Ο.Α.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.