Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Pavlos33

Συντονιστής
  • Περιεχόμενα

    17.175
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    349

Everything posted by Pavlos33

  1. Πως να ενεργοποιήσει το πηγάδι που δεν έχει νερό για περισσότερα από 20 χρόνια;
  2. Το ίδιο θα χρεώνονταν, αν έστω ότι τίκαρες το checkbox της Δ.Δ και επιπλέον την μια λοιπή παράβαση ή εναλλακτικά αν βάλεις δυο λοιπές παραβάσεις. Γιατί σε προβληματίζει;
  3. Yπήρχε στο εγχειρίδιο χρήσης του ΤΕΕ για το Ν. 4178. Δεν αναφέρεται στο νόμο. Θυμάμαι μάλιστα ότι αν το επιχειρούσες να τικάρεις την ΔΔ και είχες και άλλη παράβαση δεν προχωρούσε η υποβολή.
  4. @janna Ξεκάθαρη απάντηση προφανώς δεν θα πάρεις διότι δεν υπάρχει. Από το νόμο αναφέρεται ως όριο επιφάνειας για χρήση μειωτικού τα 50 τμ ισόγειου βοηθητικού χώρου χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν αυτή η επιφάνεια μπορεί να αντιστοιχεί και σε τμήμα ενιαίου κτιρίου. Η ερμηνεία της εγκ. 2 για αποθήκες κατηγορίας 3 (είτε αυτοτελείς είτε περισσότερες από μια ανεξάρτητες αποθήκες )που αθροιστικά δεν υπερβαίνουν τα 15 τ.μ και πληρούν τα κριτήρια υπαγωγής στην εν λόγω κατηγορία, νομίζω ότι μπορεί να αποτελέσει μια κατ αναλογία ερμηνεία και για περισσότερες αποθήκες με άθροισμα επιφάνειας <50 τμ. Κλίνω προς την άποψη ότι μπορείς να εφαρμόσεις αυτό που σκέφτηκες.
  5. Αρκεί να υπάρχει το απαιτούμενο βάθος και δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει σε όλο το μήκος του. Δες και το σχετικό έγγραφο. Πέραν του θέματος με το βάθος, υπάρχει μια ασάφεια στον 4759 για τις συνενώσεις καθώς απαιτεί το ένα γήπεδο από αυτά που συνενώνονται να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά την έναρξη ισχύος του νόμου, πράγμα-όπως έχει συζητηθεί και στο παρελθόν-εντελώς παράλογο. εγγραφο 84961 για βαθος γηπεδου εκτος σχεδιου.pdf
  6. Βασίλη αυτό ακριβώς είναι το λάθος που αναφέρω παραπάνω. Σαφώς και πρέπει να μπει μόνο η κάτοψη που προσαρτάται στην υπαγωγή. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εισάγεται σχέδιο που δεν αντιστοιχεί σε πράξη (εκτός της εξαίρεσης που αναφέρω). Το σύστημα προφανώς και αν του "πεις" ότι "σου αντιστοιχίζώ" την υπαγωγή τάδε με το σχέδιο τάδε δεν θα βγάλει σφάλμα. Δική μας ευθύνη είναι η ορθότητα των αντιστοιχίσεων.
  7. Βασίλη το να ανεβάσει άλλο σχέδιο δεν επιτρέπεται. Η κάτοψη θα πρέπει να αντιστοιχίζεται με διοικητική πράξη (άδεια, τακτοποίηση κλπ). Εξαίρεση, τα προ 55 που μπορούμε να τα εισάγουμε με αποτύπωση και όπου διοικητική πράξη μπορούμε να επισυνάψουμε τεχνική έκθεση τεκμηρίωσης (όπως κάναμε και στις βεβαιώσεις άρθρου 83).
  8. Στην κρίση σου αν θα ζητήσεις από τον συνάδελφο της δήλωσης να επανασχεδιάσει. Με αυτό το σχέδιο πιστεύεις ότι μπορεί για παράδειγμα μια συμβολαιογράφος να κάνει συμβόλαιο; Από τα γραφόμενά σου υποθέτω ότι το σχέδιο είναι πολύ πρόχειρο και θα πρέπει να διορθωθεί και να επανεισαχθεί στην δήλωση προκειμένου αυτό το σχέδιο στη συνέχεια να εισαχθεί στην ΗΤΚ και στην αντιστοίχιση με την διοικητική πράξη (την τακτοποίηση εν προκειμένω).
  9. Aυτό λέει ο νόμος αυτό ζητάνε οι συμβ/φοι. Ή το δείχνεις και εκκινείς την διαδικασία να λάβει αριθμό ή δεν το δείχνεις. Από τη στιγμή που φαίνεται στο τοπογραφικό θέλει αριθμό ΕΜΣΥ. Το πηγάδι το ξερικό είναι στα ανενεργά.
  10. Η πιο συνηθισμένη μορφή δόμησης τέτοιων κτιρίων στη χώρα μας είναι να φτιάχνεται πρώτα μια βάση από οπλισμένο σκυρόδεμα και πολλές φορές φτιάχνεται και υπόγειο προεξέχον του εδάφους όσο επιτρέπεται από τη νομοθεσία. Αν θέλουμε επενδύουμε με λιθοδομή τα τοιχία για να φαίνεται και πιο όμορφο. Η ξυλεία συνήθως είναι σκανδιναβική πεύκη με κατασκευή από ολόσωμους κορμούς εμποτισμένους με ειδικά χημικά για μύκητες και υγρασία. Τα βερνίκια αυτά ανά χρονικές περιόδους (πχ 4-7 χρόνια) θα πρέπει να ξαναπεραστούν στα ξύλα (όλα βεβαίως είναι σχετικά και εξαρτώνται από την ποιότητα και κατηγορία των χημικών που χρησιμοποιούνται). Το ανοιχτό μέρος από κάτω μπορεί όπως λες να συντελεί σε περαιτέρω αερισμό αλλά την διαπνοή αυτή την επιτυγχάνουμε και από τη στέγη. Κάτω από το σπίτι αν αφεθεί πανταχόθεν ανοιχτό θα υπάρχει ένα θέμα για τον καθαρισμό του και ενδεχομένως να τρυπώνουν και διάφορα τετράποδα ή και φίδια την άνοιξη-καλοκαίρι. Ένα άλλο θέμα που ίσως δεν συζητήθηκε είναι εάν το κτίριο αυτό πρόκειται να κατασκευαστεί στο συνεκτικό τμήμα του στάσιμου οικισμού, δηλαδή στο προ 23 τμήμα του και μήπως υπόκειται σε έγκριση από Σ.Α να είναι εναρμονισμένο με την κτιριακή μορφολογία του οικισμού και απορριφθεί. Για το αν στο θεωρήσουν υπόστυλο κτίριο με τόσο χαμηλό ύψος δεν μπορώ να το γνωρίζω. Η "τεχνική" λογική λέει ότι αφού ο χώρος δεν έχει ύψος κύριας ή βοηθητικής χρήσης δεν θα πρέπει να θεωρηθεί κτίριο επί πυλωτής.
  11. Το πιθανότερο είναι να θεωρηθεί όπως το λες. Όμως, ποιος είναι ο λόγος που θέλεις να το αφήσεις ανοιχτό στο κάτω μέρος σε ένα μη ωφέλιμο ύψος 1,45μ; Δεν είναι κάτι πολύ συνηθισμένο.
  12. Είτε ενεργό είτε ανενεργό σημείο υδροληψίας πρέπει να λάβει αριθμό μετά τη δήλωση στο ΕΜΣΥ. Η συμβολαιογράφος ορθώς το ζητάει από τη στιγμή που με τον τοπογράφο σου συμφωνήσατε να αποτυπώνεται το πηγάδι στο τοπογραφικό διάγραμμα. Αυτή τη διαδικασία θα την αναλάβει ο μηχανικός σας.
  13. Η γενική αρχή νομιμοποίησης είναι η χρήση του συνόλου διατάξεων και κανονισμών που ίσχυαν κατά την τέλεση της αυθαιρεσίας ή του συνόλου αυτών που ισχύουν σήμερα. Αν υποθέσουμε ότι το μόνο πρόβλημα είναι η παραβίαση μέτρων ασφαλείας συγκοινωνίας, δες αν καλύπτεσαι από το ΠΔ-347/93 (ΦΕΚ-146/Α/2-9-93) το οποίο ίσχυε το 1993. Με βάση αυτό η ελάχιστη απόσταση από το όριο κοινοτικής οδού ήταν 3 μ και σε περίπτωση διαμορφωμένης γραμμής δόμησης, επί της γραμμής αυτής. (άρθρο 2 παρ. 2-στ του ΠΔ 347/93: Στο Πρωτεύον Επαρχιακό Δίκτυο, Δευτερεύον Επαρχιακό και Δημοτικό ή Κοινοτικό Οδικό Δίκτυο, εάν υπάρχει διαμορφωμένη οικοδομική γραμμή σε ικανό μήκος διατηρείται αυτή αλλιώς 3 μέτρα από το όριο της οδού.
  14. Μας έχει απασχολήσει το θέμα εντόνως. Προσωπικά (όπως άλλωστε και πολλοί συνάδελφοι) δεν έχω καταλήξει με βεβαιότητα ότι επιτρέπεται έκδοση ΕΕΔΜΚ σε μη οικοδομήσιμο. Όμως, αν το δούμε πέρα από το κανονιστικό πλαίσιο, τι θα γίνει με χιλιάδες σπίτια που είτε χτίστηκαν σε μη άρτια μη οικοδομήσιμα γήπεδα ή αυτά έγιναν στην συνέχεια μη οικοδομήσιμα λόγω αλλαγής πολεοδομικού καθεστώτος. Θεωρώ ότι μια σωστή και λογική σκέψη είναι να επιτρέπονται εργασίες που αφορούν την υγιεινή και χρήση, δηλαδή να μπορεί ένα κτίριο να παραμένει κατοικήσιμο παρέχοντας ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους ενοίκους του και να μην επιτρέπονται εργασίες που αφορούν προσθήκη. Για παράδειγμα θα πρέπει να είναι επιτρεπτή η εργασία χρωματισμών με χρήση ικριωμάτων, είτε η αντικατάσταση κουφωμάτων στα ίδια-υφιστάμενα ανοίγματα κλπ.
  15. To θέμα χρειάζεται μελέτη και δεν μπορεί να υπάρξει απάντηση μέσω ιντερνετ. Οι θέσεις στάθμευσης είναι οι υποχρεωτικές από την Ο.Α και βεβαίως μπορεί να έχουν συσταθεί συμβολαιογραφικά περισσότερες από τις υποχρεωτικές κάτι που είναι πολύ συνηθισμένο. Άρα, εν μέρει ο κατασκευαστής μπορεί να λέει την αλήθεια, ότι έχει συμβόλαιο, πλην όμως χρήζει διερεύνησης κατά πόσο η δημιουργία της εν λόγω θέσης στάθμευσης, αντιβαίνει πολεοδομικές διατάξεις (πχ διάδρομοι ελιγμών των υπόλοιπων οχημάτων, κανονισμός πυρασφάλειας κλπ). Θα πρέπει να καλέσετε μηχανικό ο οποίος θα το διερευνήσει το θέμα έχοντας πλήρη φάκελο άδειας και την αλληλουχία των συμβολαίων.
  16. Αν θα γινόταν σύσταση το διαμέρισμα Α΄ορόφου θα περιγράφονταν με σκάλα αποκλειστικής χρήσης που ξεκινάει από την είσοδο του κτιρίου στο ισόγειο και καταλήγει στο διαμέρισμα. Κάπως έτσι θα το δεις για να πάρεις την χρήση κατοικία που θέλεις. Λογικά ο χώρος κλιμ/σίου μικραίνει την επιφάνεια καταστημάτων σε σχέση με αυτή του διαμερίσματος.
  17. Kατά τη γνώμη θα πρέπει να αγνοήσεις το υπόγειο, διότι είναι βοηθητικής χρήσης χώρος, δηλαδή επικουρεί την κύρια χρήση και να συγκρίνεις τις επιφάνειες καταστημάτων με αυτές της κατοικίας. Όποια επιφάνεια βγει μεγαλύτερη αυτή θα λάβεις υπόψη σου για την επικρατούσα χρήση.
  18. @ZesteR Πιθανολογώ ότι δεν έχεις οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση (λόγω του έτους που αναφέρεις) αλλά τις δυο δηλώσεις Ν. 1337 που οδηγούν σε προσωρινή αναστολή κυρώσεων μέχρι το αυθαίρετο να κριθεί οριστικά (ένταξη στη γ φάση). Αν είναι σωστή η υπόθεσή μου τότε στην ύπαρξη Ο.Α βάζεις "όχι". Αν όμως έχει οριστική εξαίρεση με απόφαση Νομάρχη τότε βάζεις "ναι" στην Ο.Α.
  19. Τα γνωστά θέματα με τις τακτοποιήσεις Ν. 3843. Όχι μόνο θα πρέπει να κάνεις νέα κάτοψη αλλά και να ρυθμίσεις τον τοίχο που δεν έχει συμπεριληφθεί. Οπότε, ανοίγεις δήλωση ν. 4495/17 βάζεις και την επιφάνεια του άλλοτε ρυθμισμένου ΗΧ και συμψηφίζεις το πρόστιμο από την τότε περαιωμένη δήλωση. Επιπλέον μαζεύεις και οτιδήποτε άλλο υπάρχει στο διαμέρισμα.
  20. Έχει καταργηθεί το 1 στρέμμα για αγροτική αποθήκη. Το ότι έχεις κάποια δέντρα και καλλιεργείς δεν σημαίνει ότι σίγουρα η δ/νση γεωργίας θα σου δώσει έγκριση. Γενικώς κάθε ιδέα θέλει ψάξιμο με τον μηχανικό σου. Φυσικά αν επιτραπεί η αποθήκη μετά το χτίσιμό της δικαιούσαι νομίμως παροχή ρεύματος και νερού.
  21. @akisal Αν έχω αντιληφθεί σωστά την υπόθεση έχεις κτίριο προ 55 στο οποίο έχει γίνει ΠΣΟΙ και υπάρχουν αυθαίρετα (;) αποθήκη και επιπλέον διώροφο τα οποία δεν περιγράφονται στη σύσταση. Αν είναι έτσι η υπόθεση πάει για τροποποίηση της σύστασης και για όσες ιδιοκτησίες δεν φαίνονται στη σύσταση, αναγράφεις σχόλιο στην ΗΤΚ ότι καταχωρούνται υπό την αίρεση της μεταγραφής τροποποίησης ΠΣΟΙ. Θα πρέπει να συνεννοηθείς με συμβ/φο.
  22. Κατά τη γνώμη δεν δημιουργούν και το κρίσιμο στην περίπτωση της ΗΤΚ είναι οι επιφάνειες, χρήσεις και το ΠΠΗΤΚ, όπου τίποτα από αυτά δεν αλλάζει.
  23. Για την επικείμενη μεταβίβαση, κάνεις την τροποποιητική και συμπληρώνεις τα σχετικά, όπως το όνομα του νυν ιδιοκτήτη ως υπόχρεου, τον αριθμό ΠΣΟΙ και την 1 λοιπή κατασκευή. Ο τύπος βεβαίωσης στο ΠΠΗΤΚ δεν αλλάζει.
  24. Δυστυχώς φίλε δεν μπορούμε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση δημοσίως. Γνωρίζεις το λόγο. Σε καταλαβαίνω πλήρως σε ό,τι αφορά την αίσθηση του άδικου που έχεις. Η χώρα μας πνέει τα λοίσθια σε πολλά θέματα. Καλό κουράγιο σε όλους μας.
  25. Έχεις πιάσει πλήρως το νόημα. Πολλοί ιδιοκτήτες ακόμη δεν το έχουν καταλάβει τι μαγειρέψανε...Για την ιστορία να αναφέρω ότι δεν είναι η πρώτη φορά. Το έργο έχει ξεκινήσει χρόνια πριν. 2003 με κατάργηση των κατατμήσεων (επί της ουσίας αφού ζητήθηκε πρόσωπο 25 μ σε αναγνωρισμένο δρόμο),. Ν. 3937/11 ( ο γνωστός "μπριλπιλονόμος) που έβγαλαν τη μισή χώρα σε δίκτυο natura 2000, Ν. 4759 (Χατζηδάκης) όπου τα γήπεδα <4000 τμ παρέδωσαν πνεύμα και ήρθε η χαριστική βολή με την απόφαση στε.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.