Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

elena_ch

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Γλυφάδα

elena_ch's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι καλησπέρα! Επειδή μου τυχαίνει για πρώτη φορά βεβαίωση για μεταβίβαση ακινήτου, θα ήθελα να μου πείτε τελικά τι ισχύει με την αμοιβή... Απ' ότι διάβασα παραπάνω, απλά βάζω στο σύστημα αυθαιρέτων την συμφωνηθείσα και κόβω ΑΠΥ στον πελάτη. Ωστόσο συνάδελφος μου είπε ότι πρέπει να μπω και στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ, να δηλώσω ωριαία εργασία και να βγάλω την αμοιβή που θέλω...+ΦΠΑ, +Κρατήσεις ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ και να πληρώσω και ΦΕΜ!... Τί από τα δύο ισχύει;; Υπάρχει κάποια εγκύκλιος γι' αυτό το θέμα;; Ευχαριστώ πολύ!
  2. Terry αυτό ακριβώς σκεφτόμουν.. Αν έχει μπαζώσει, δεν μπορώ να κάνω καμία μέτρηση σε σχέση με τη θεμελίωση, οπότε κάνω τους υπόλοιπους ελέγχους και δίνω ελλειπές πόρισμα;... Αλλά κι αν δεν το έχει κάνει, έχοντας ρίξει την πλάκα, κατά πόσο θα είναι εύκολη μια ακριβής μέτρηση των θεμελίων;.. Κανα η αλήθεια είναι ότι προτιμώ να ακροβατώ... αλλά αυτή είναι μια ευκαιρία να πατήσω και λίγο στη γη!!
  3. Συνάδελφοι καλησπέρα. Παρακαλώ πολύ, επειδή είναι η πρώτη φορά που ορίζομαι ελεγκτής δόμησης, θα ήθελα τη βοήθειά σας στο εξής θέμα: Η οικοδομή που θα ελέγξω είναι Διώροφη επί πυλωτής - Κατηγορία έργου Β - Αρχικός έλεγχος. Στα στοιχεία ελέγχου ζητείται μεταξύ άλλων στάθμη θεμελίωσης και θέσεις-διαστάσεις θεμελίων. Να υποθέσω ότι εγώ δεν θα σημειώσω κάτι σε σχέση με αυτά, τι στιγμή που ο επιβλέπων μου είπε ότι έχει ρίξει τα μπετά και δεν έχω υπόγειο;;... Χρειάζεται μήπως να γράψω κάποια παρατήρηση για τη στάθμη της πλάκας της πυλωτής σε σχέση με τον περιβάλλοντα χώρο;; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
  4. Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζει λεπτομέρειες.. π.χ. τι σκάλα θα κατασκευάσει και το σοβαρότερο είναι ότι δεν είναι σίγουρο πως υπάρχει κάποιος υπεύθυνος μηχανικός, που να έχει την εποπτεία των εργασιών! Από αυτά που λες, καταλαβαίνω ότι αν δεν έχει αναλάβει τη δουλειά κάποιος πολιτικός μηχανικός με τις κατάλληλες γνώσεις, υπάρχει ενδεχόμενο να προκύψουν θέματα... Άρα να την πιέσει να του δώσει όνομα μηχανικού και να τον ενημερώσει... αλλιώς, αν δεν έχει, οι καλές σχέσεις μάλλον θα πάνε περίπατο...
  5. Συνάδελφοι καλημέρα. Θα ήθελα τη βοήθεια σας στο εξής θέμα: Φίλος με ενημερώνει ότι στο Ισόγειο διαμέρισμα 3όροφης οικοδομής, η ιδιοκτήτρια κάνει εργασίες (προφανώς χωρίς άδεια) και τρυπά την πλάκα οροφής υπογείου, προκειμένου να ενοποιήσει το χώρο με το αυθαίρετο διαμερισματάκι του υπογείου... Ο εργολάβος της οικοδομής του είπε ότι δεν έχει γίνει πρόβλεψη για κάτι τέτοιο, η ιδιοκτήτρια από την άλλη του είπε ότι πήρε τον ξυλότυπο και να μην ανησυχεί.. χωρίς όμως να δίνει το όνομα κάποιου μηχανικού που να επιβλέπει την όλη κατάσταση... Αν υποθέσουμε ότι αυτή βρήκε κάποιον εργολάβο και προφανώς θα τρυπήσει αυθαίρετα την πλάκα(κοντά σε γωνία του κτιρίου για να κερδίσει χώρο), θα κόψει και σίδερα και θα κατασκευάσει μια ξύλινη εσωτερική σκάλα... τι σημαίνει αυτό για τη στατικότητα του κτιρίου;; Πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι αυτό σε ένα πιθανό σεισμό;; Εκεί που κόβονται τα σίδερα θα πρέπει να γίνει κάποια άλλη ενίσχυση ή είναι κάτι απλό;; Περιμένω να με διαφωτίσετε, για να μπορέσω να δώσω μια απάντηση στον άνθρωπο... Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
  6. Παρακαλώ μήπως υπάρχει κάποιος συνάδελφος που έχει ήδη δώσει εξετάσεις, να ενημερώσει για το βαθμό δυσκολίας; Οι ερωτήσεις ήταν ισομοιρασμένες από όλα τα κεφάλαια και αφορούσαν βασικές έννοιες...ή υπήρχαν και εξειδικευμένες ερωτήσεις; (Δίνω αύριο και ο χρόνος προετοιμασίας ήταν περιορισμένος...)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.