Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

elkarakas

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/γος & Αερ/γος Μηχ/κος

elkarakas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τελικά, με ενημερώσανε απ τη διεύθυνση ανάπτυξης ότι το παραπάνω επαγγελματικό εργαστήριο το κατατάσσουν ως βιοτεχνία χαμηλής όχλησης λόγω της δεξαμενής υγραερίου (2000 L) που θα χρησιμοποιήσει για λέβητα υγραερίου παραγωγής θερμού αέρα. Νέα απορία: Απ τις εξαιρέσεις του Ν.3982/2011 άρθρο19 αναφέρει (Αποθήκη, όπου φυλάσσεται ποσότητα αερίων υπό πίεση ανώτερη των 200 κιλών). Απ τη στιγμή που χρησιμοποιείται για την παραγωγική διαδικασία και θα βρίσκεται σε υπέργεια δεξαμενή μακριά απ το κτίριο δε θα έπρεπε να μην εμπίπτει στις εξαιρέσεις ?
  2. Καλημέρα, Μετά από απάντηση του ερωτηματολογίου από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης για επαγγελματικό εργαστήριο χαμηλής όχλησης (καδ 10.39 επεξεργασία ξηρών καρπών) για τον προσδιορισμό δικαιολογητικών, το κατατάσσουν στην κατηγορία Β και ως Βιοτεχνία Χαμηλής Όχλησης. Το εργαστήριο είναι να γίνει σε νέο κτήριο που θα κατασκευασθεί εντός οικισμού (60 κάτοικοι) με κινητήριο ισχύ 23kw και θερμική 28kw (λέβητας υγραερίου για παραγωγή θερμού αέρα). {δυναμικότητα ως προς τη πρώτη ύλη <15ΜΤ} Δεν έπρεπε να θεωρείται επαγγελματικό εργαστήριο;
  3. Επάνω στην αίτηση αναγράφει "Υπεύθυνη Δήλωση Επιχειρήσεων – Εργοδοτών(1) των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητά τους είτε έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής οπότε είναι δικαιούχοι μείωσης μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων, είτε πλήττονται σημαντικά, βάσει των οριζομένων από το Υπουργείο Οικονομικών ΚΑΔ, λόγω των μέτρων αντιμετώπιση της μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19" Η διαδικασία ισχύει και για τη μείωση μισθώματος πρώτης κατοικίας?
  4. Έχει κάνει κάποιος συνάδελφος αίτηση στο ΕΡΓΑΝΗ ως μηχανικός Ελ. Επ. δικαιούχος Voucher 600,- για μείωση ενοικίου πρώτης κατοικίας?
  5. Καλημέρα, ίδιο σενάριο Sma + Schott Solar. Στην Α είσοδο έχει 2 παράλληλα String και στη Β είσοδο ένα. Στη Α πριν από κάποιους μήνες έκαψε μια κυλινδρική ασφάλεια στο ένα String. Μέτα την αντικατάσταση της δούλεψε μια χαρά. Πριν από μερικές ημέρες παρατηρήθηκε μείωση τη απόδοσης περίπου 37%. Μετρώντας όλα τα String βρέθηκε στο ένα απ τα δυο παραλληλισμένα της Α εισόδου να έχει μηδενική ένταση και κανονική τάση(προφανώς και γι αυτό δεν έκαψε κάποια ασφάλεια). Σύμφωνα με τα παραπάνω θα πρέπει να γίνει έλεγχος σε όλα τα πάνελ του String με τη μηδενική ένταση για καμένες διόδους. Σε περίπτωση ''καμένων διόδων'' στα Junction Boxes υπάρχει δυνατότητα επισκευής?
  6. Έχει παρατηρήσει κάποιος συνάδελφος πτώση απόδοσης σε πλαίσια της Solar - Frontier? Έχω 4 στέγες στην ίδια γειτονιά με ίδια χαρακτηριστά προσανατολισμού και κλίσης. Οι δυο είναι με SF 155S και άλλες δυο είναι με πολυκρυσταλλικά και ηλικίας περίπου 6 ετών. Τα πρώτα 4-5 χρόνια οι στέγες με Solar Frontier είχαν σταθερά 8- 10% αυξημένη απόδοση σε σχέση με αυτές των πολυκρυσταλλικών. Από φέτος έχω παρατηρήσει παρατηρήσει ότι όλες οι στέγες έχουν ίδιες αποδόσεις και ίσως μερικές φόρες αυτές με τα Solar Frontier να έχουν μια μικρή αρνητική διάφορα 1-2% . Υπάρχει ανάλογη παρατήρηση από κάποιον συνάδελφο? (Υποσημείωση: οι στέγες συντηρούνται όλες κατά τον ίδιο τρόπο. Ίδια πλυσίματα με εξειδικευμένο μηχάνημα για φωτοβολταϊκά πλαίσια απιονισμένου νερού)
  7. Καλησπέρα σας, Περίπτωση μέλους σε Ο.Ε.! Είμαι μέλος σε εταιρία Ο.Ε. 50% και από 01.02.2017 με έχουν προσλάβει σε τεχνική εταιρία (πλέον μισθωτός). Ο εργοδότης μου πληρώνει κανονικά όλες τις εισφορές. Πλήρωσα τις εισφορές Ιανουαρίου κανονικά (167,96) αλλά στο σύστημα φαίνεται ότι χρωστάω Φεβρουάριο και Μάρτιο. Ο εταίρος της Ο.Ε. 50% (μη μηχανικός) είναι μισθωτός από 2012 και πληρώνει για την Ο.Ε. επιπλέον ΕΦΚΑ 20 ευρώ( βάση εισοδημάτων 2015). Δεν θα έπρεπε αναλογικά να βγαίνει και σε μένα το ίδιο ποσό (20 ευρώ) αντί 167,96?
  8. Προφανώς τα πανέλα των 255W θα λειτουργούν στο ρυθμό (Imp) των 250W και ίσως λιγότερο λόγω degradation. Η απορία μου είναι αν σε βάθος χρόνου δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα?
  9. Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε ένας μεγάλος αριθμός εργοστάσιων παράγωγης Φωτοβολταϊκών πλαισίων να βάζει λουκέτο. Αυτό έχει ως αντίκτυπο να χάνονται εγγυήσεις και να υπάρχουν ελλείψεις συγκεκριμένων μοντέλων φωτοβολταϊκών πλαισίων στην αγορά. Ξέρω ότι σε πολλά έργα και ιδίως σε μεγάλα πολλές εταιρίες έχουν κρατήσει ένα συγκεκριμένο αριθμό επιπλέον πλαισίων για παν ενδεχόμενο. Το πρόβλημα είναι σε κάποιο έργο, συγκεκριμένα ισχύος 100Kwp, ο ιδιοκτήτης του στην προσπάθεια να κόψει τα χόρτα έσπασε τρία πανέλα. Οι συγκεκριμένες στοιχειοσειρές αποτελούνται από 22 πανέλα ισχύος 250W. Επειδή η συγκεκριμένη εταιρία σταμάτησε την παραγωγή πλαισίων ισχύος 250w μου πρότειναν να χρησιμοποιήσω πανέλο της ίδιας εταιρίας όμως ισχύος 255W. Απ ότι είδα στα χαρακτηριστικά του η μόνη διαφορά είναι 0,1V τάσης και 0,14Α έντασης. Δεν ξέρω αν έχει αντιμετωπίσει κάποιος συνάδελφος παρόμοια κατάσταση και γνωρίζοντας ότι στο μέλλον σίγουρα θα χρειαστεί να ψάχνουμε πανέλα άλλης μάρκας με παρόμοια χαρακτηριστικά υπάρχει περίπτωση να δημιουργούνται προβλήματα στις συγκεκριμένες στοιχειοσειρές;
  10. Γνωρίζει κάποιος αν έχουν αλλάξει τα όρια της εγκατεστημένης παραγωγικής ισχύς, 22 KW (κινητήρια) ή των 50 KW (θερμική)για την έκδοση απαλλακτικού από άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας επαγγελματικού εργαστηριού χαμηλής όχλησης;
  11. Καλημέρα συνάδελφοι, σύμφωνα με το άρθρο 5 της 24841/1144/2001 για τη Χορήγηση Βεβαίωσης Καλής Λειτουργίας ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων ζητάει Τεχνική Έκθεση Ελέγχου συνοδευόμενη από πίνακες έλεγχου και αποτελεσμάτων μετρήσεων. Υπάρχει κάποιο πρότυπο που πρέπει να ακολουθήσουμε?
  12. Συνάδελφοι προέκυψε απορία που σε κάθε πολιτισμένη χωρά η απάντηση πιστεύω ότι θα ήταν αυτονόητη, άλλα επειδή ζούμε στην Ελλάδα.... Σενάριο: Ιδιοκτήτης οικοπέδου 1000 τ.μ. εντός οικισμού (άρτιο και οικοδομήσιμο, κλιμακωτός - μέγιστη δόμηση 400 τ.μ.) αδόμητο αγοράζει όμορο οικόπεδο 600 τ.μ. (επίσης άρτιο και οικοδομήσιμο, κλιμακωτός - μέγιστη δόμηση 400 τ.μ.) το νοικιάζει σε εταιρία ή οποία χτίζει αποθήκη 400 τ.μ. Σύμφωνα με τη Γνωμ.67/11 τα όμορα οικόπεδα ή γήπεδα του ίδιου ιδιοκτήτη χάνουν την αυτοτέλειά τους και αποτελούν ενιαία έκταση γης ανεξάρτητα από το αν αποκτήθηκαν με διαφορετικά συμβόλαια, και η περαιτέρω μεταβίβαση ή οικοδόμηση τμήματος είναι επιτρεπτή μόνο εφόσον δεν παραβιάζεται το ισχύον στην περιοχή πολεοδομικό καθεστώς. Από τα παραπάνω διαπιστώνεται ότι ο ιδιόκτητης χάνει το δικαίωμα να χτίσει στο οικόπεδο των 1000 τ.μ. Απορία: Θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να κάνει κατάτμηση για να μπορέσει να αποκτήσει εκ νέου το δικαίωμα να χτίσει οικία στο οικόπεδο των 1000 τ.μ.? Αν μπορεί κάποιος ας δώσει τα φώτα του!
  13. Μου το είπανε και το ποσό. Συγκεκριμένα αναγράφεται πάνω στο έντυπο της Διεύθ. Ανάπτυξης με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (1‰=3,00 και 0,5‰=1,50 ευρώ). Μέτα από ερώτηση μου προς τη Διεύθ. Ανάπτυξης μου είπανε: είτε ο προϋπολογισμός είναι 5000,00 είτε 50.000,00 είτε 500.000,00 δεν αλλάζει το ποσό είσπραξης πόρων (3,00+1,50=4,50 ευρώ). Το είδα και σε ένα παλιό Γραμμάτιο Εισπράξεως ενός συναδέλφού συγκεκριμένα για 200.000,00 προϋπολογισμό στο οποίο αναγράφονταν το συνολικό ποσό των 4,50 ευρώ.
  14. Από τη διεύθυνση ανάπτυξης μου δώσανε ένα έντυπο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να χορηγηθεί άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας Γεωθερμικού Συστήματος. Ένα απ τα δικαιολογητικά είναι και η απόδειξη κατάθεσης υπέρ ΤΣΜΕΔΕ 1‰ και Ε.Μ.Π. 0.5‰ πάνω στο προϋπολογισμό του μηχανολογικού έργου(κωδικός 11), που από ο,τι κατάλαβα βγαίνει στο όνομα του ιδιοκτήτη. Μου είπανε ότι το ποσό είναι συγκεκριμένο και δεν έχει σχέσει με το ύψος του προϋπολογισμού (3,00+1,50=4,50 ευρώ). Στην Εθνική Τράπεζα όταν τους πάω το το καινούριο έντυπο είσπραξης πόρων συμπληρωμένο μου λένε ότι το ποσό πληρωμής βγαίνει αυτόματα βάσει προϋπολογισμού από το σύστημα και δεν γίνεται να επέμβει κανείς. Μπορεί κάποιος να μου δώσει τα φώτα του?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.