Μετάβαση στο περιεχόμενο

thanos72

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

thanos72's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Επειδη στο ΤΣΜΕΔΕ δυστυχως υπαρχει μπαχαλο, σου συνιστω συντομα να υποβαλλεις το ερωτημα σου εγγραφως με αριθμο πρωτοκολλου και να βαλεις συνημμενα μια φωτοτυπια του μηχανογραφικου των αποδοχων σου με τις νομιμες κρατησεις. Ειναι σχεδον βεβαιο οτι θα σου απαντησουν για το αν γινονται σωστα οι κρατησεις σου και εαν τυχον χρωστας και καθυστερεις εσυ ή ο/η εργοδοτης σου να καταβαλλεται τις νομιμες κρατησεις (πανω 5 ετιας), τοτε γνωριζεις οτι θα εχεις ποινικες ρητρες και αντε μετα να συνενοηθεις με τον εργοδοτη ποιος φταει και ποιος θα πληρωσει τις ποινικες ρητρες!!
  2. Παρακαλώ πολύ, όσοι συνάδελφοι έχουν εφαρμόσει ή και απλά έχουν ασχοληθεί με την σχετική νομοθεσία, να μου διευκρινίσουν τι ισχύει για τους Ημιυπόγειους δημόσιους χώρους εργασίας?? Επιπλέον παρακαλώ πολύ, όσοι γνωρίζουν να μου γνωστοποιήσουν σχετική νομοθεσία από ΤΟΤΕΕ για το τι ισχύει (για συνθήκες φυσικού εξαερισμού) για τους δημόσιους Ημιυπόγειους χώρους εργασίας (οι οποίοι διαθέτουν ένα κλιματιστικό για λειτουργία το καλοκαίρι και κάτι σαν παράθυρο σε διαστάσεις περίπου φεγγίτη, για αερισμό)?? θεωρούνται κατάλληλοι ή ακατάλληλοι τέτοιοι χώροι εργασίας και ποια δημόσια υπηρεσία μπορεί να κρίνει την καταλληλότητα των εργασιακών χώρων του δημοσίου τομέα?? Η εξίσωση που αναφέρεται στο CEN Standard prEN15251 Qtot = n * qp + A * qβ μπορεί να εφαρμοστεί στην περίπτωση ημιυπόγειου χώρου?? όπου n είναι ο αριθμός ατόμων ανά χώρο, όπου qp η ποσότητα αερισμού που αντιστοιχεί ανά άτομο και που για τα κτίρια του δημόσιου πρέπει να λαμβάνεται ίσος με 7 lt/sec/άτομο, όπου Α η επιφάνεια του χώρου σε τετραγωνικά μέτρα, και όπου qB ο ρυθμός αερισμού που σχετίζεται με τις εκπομπές του κτιρίου, όπως αναλυτικά καθορίζεται από το Παράρτημα ΙΙΒ. Για τα κτίρια του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, συνιστάται η τιμή των 0.4 lt/sec/μ2. Η συγκεκριμένη εξίσωση που γράφεται και στο νόμο μπορεί να εφαρμοστεί και σε ημιυπόγειους χώρους?? Συγκεκριμένα δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο η συγκεκριμένη εξίσωση μπορεί να εφαρμοστεί σε έναν ημιυπόγειο χώρο εργασίας, δεν ξέρω και δεν μπορώ να καταλάβω εάν το αποτέλεσμα είναι ρεαλιστικό και ικανοποιητικό για την περίπτωση στον οποίο βρίσκονται συνολικά 2 άτομα με τους Η/Υ τους εν λειτουργία και ένα ψυγείο (επειδή εκπέμπουν θερμότητα) και το εμβαδό είναι περίπου 12 τμ η πόρτα του γραφείου είναι κλειστή για ευνόητους λόγους και που αντί για κανονικό παράθυρο (λόγω ημιυπογείου) υπάρχει σε διάσταση κάτι σαν φεγγίτης (δύσκολα προσβάσιμος) και ένα κλιματιστικό που δουλεύει μόνο καλοκαίρι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων σε όσους απαντήσουν!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.