Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

πιπίτσα

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by πιπίτσα

  1. Επομένως και εσύ συμφωνείς με το να δηλώσω κατηγορία δαπάνης 3Γ (IV) στην καταγραφή κάθε αντλίας θερμότητας στο έντυπο παρεμβάσεων;
  2. Καλησπέρα σε όλους. Επειδή δεν μπορώ να βρω στο τηλέφωνο Help Desk του ΕΚΟ ΙΙ και παρά τα email που έχω στείλει δεν μου έχουν απαντήσει θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής εάν κάποιος το γνωρίζει: O Ωφελούμενος έκανε αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης από λέβητα σε αντλία θερμότητας. Σύμφωνα με τη μελέτη θέρμανσης που έκανε (για να βγάλει και άδεια μικρής κλίμακας) χρειάζεται 22 kW σύστημα θέρμανσης και έβαλε 2 αντλίες θερμότητας συνδεδεμένες κατάλληλα ώστε να λειτουργούν μαζί, η μία 10kW και η άλλη 12kW, άρα αθροιστικά το σύστημά του είναι 22kW. Στην περίπτωση αυτή, στο έντυπο καταγραφής των δαπανών για την ολοκλήρωση του προγράμματος θα πρέπει να καταγραφούν 2 αντλίες θερμότητας με κατηγορία δαπάνης 3.Γ (ΙΙ) για την κάθε μία ή 3.Γ (IV); Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να καταγραφεί κατηγορία 3Γ (ΙΙ) για την κάθε μία αλλά θα ήθελα να το επιβεβαιώσω να μη γίνει κάποιο λάθος στο τέλος.
  3. Καλησπέρα και συγνώμη αν γίνομαι κουραστική αλλά αυτή την απάντηση την πήρατε επισήμως τηλεφωνικά (ή με email); Γιατί αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με τον zafsko και δεν απαντάει κανένας εδώ και 2 μέρες που προσπαθώ. Το βασικό θέμα είναι ότι έχουν γίνει τροποποιήσεις στις παρεμβάσεις σε σχέση με το αρχικό ΠΕΑ, επομένως η ΥΔ του προμηθευτή - αναδόχου δεν θα είναι σωστή αν γραφτεί ότι έγινε σύμφωνα με το 1ο ΠΕΑ και το έντυπο των προτάσεων που αντιστοιχούν σε αυτό.
  4. Καλημέρα σε όλους. Σχετικά με την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου που έχει ενταχθεί στο Ν.4495 έχω την ακόλουθη περίπτωση: Τα m2 του κτιρίου είναι συνολικά 266m2 (υπόγειο και ισόγειο). Επειδή ο ενεργειακός επιθεωρητής που θα κάνει το ΠΕΑ είναι Α' τάξης και έχει όριο τα 250m2 θα βγάλει 2 ΠΕΑ για κάθε κτιριακή μονάδα - ένα για το υπόγειο και ένα για το ισόγειο. Ανά ΠΕΑ (δηλαδή ανά κτιριακή μονάδα) οι επεμβάσεις που γίνονται επιφέρουν αναβάθμιση κατά 1 ενεργειακή κατηγορία σε κάθε κτιριακή μονάδα, αλλά εάν αθροίσω την εξοικονόμηση του υπογείου και του ισογείου προκύπτει μικρότερη από 30% του κτιρίου αναφοράς (άθροισμα υπογείου και ισογείου). Πιστεύετε ότι είμαι οκ αφού σε κάθε ΠΕΑ έχω αναβάθμιση 1 ενεργειακής κατηγορίας ή θα το δουν συνολικά το κτίριο και επομένως θα πρέπει να επιτυγχάνει εξοικονόμηση 30%? Να τονίσω ότι κάνει παρεμβάσεις και στο υπόγειο και στο ισόγειο, ωστόσο γενικά είναι πολύ οριακή η αλλαγή από την μία ενεργειακή κατηγορία στην επόμενη και γιαυτό το λόγο δεν επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση 30%.
  5. Καλημέρα συνάδελφοι! Μία ερώτηση σχετικά με το διάγραμμα κάλυψης όπως διατυπώνεται στο Άρθρο 99 / στ, στην περίπτωση που έχω οικοδομική άδεια. Συγκεκριμένα, αναφέρει "αα) σε περίπτωση ύπαρξης οικοδομικής άδειας τα εξής αντίγραφα: ... γγγ) του διαγράμματος κάλυψης, στο οποίο σημειώνεται η θέση και το περίγραμμα της αυθαίρετης κατασκευής...". Επομένως, σε περίπτωση που από την Κατηγορία της αυθαίρετης κατασκευής μου απαιτούνται τα σχέδια του (στ) και έχω οικοδομική άδεια, μπορώ να χρησιμοποιήσω το διάγραμμα κάλυψης της οικοδομικής άδειας και απλά να σημειώσω πάνω τις αλλαγές (με σκιαγράφηση κτλ) και με σχετικό κείμενο τα μεγέθη υπέρβασης ή πρέπει να φτιάξω καινούργιο διάγραμμα κάλυψης;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.