Μετάβαση στο περιεχόμενο

ksapantzhs

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

ksapantzhs's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα και χρόνια πολλά , Να σας πω από την όλη μου έρευνα τι προέκυψε! Μίλησα σχεδόν με όλους έψαξα σχεδόν τα πάντα και κατάλαβα ότι όλα είναι θέμα πολεοδόμου ! Εγώ εφαλτήριο πήρα από πολεοδόμο άλλης πολεοδομίας που μου ειπε ότι κανονικά έχω το δικαίωμα αυτό και αυτός μου έδωσε και τα Β.Δ και Π.Δ , παρ’όλα αυτά μίλησα με διαφόρους και όντως κανονικά δεν έχω δικαίωμα υπογραφής , άλλος μου είπε ότι λόγο ότι έχω άδεια εξασκήσεως Α΄ταξης κατατάσσεται ο κλιματισμός και η θέρμανση στις απλές μηχανολογικές μελέτες και μπορώ να υπογράψω άλλος όχι και όλοι ήταν μέσα από την Ε.Τ.Ε.Μ. Πάντως εγώ σκέφτομαι ότι ένας ηλεκτρολόγος εάν υπογράφει μόνο ηλεκτρολογικά καλύτερα να το παρατήσει το επάγγελμα . Το μόνο που θα μπορεί να κάνει είναι να παρακαλάει για να δουλέψει φασών !!!! να παίρνει ένα ποσοστό και να λέει έχει ο Θεός .
  2. Είμαι ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Α.Τ.Ε.Ι και έκανα ΚΕΝΑΚ για μια κατοικία και όλες της Η/Μ μελέτες δηλ. ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ-ΑΠΩΛΕΙΕΣ- ΔΙΣΩΛΗΝΙΟ -ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ . Ο πολεοδόμος Η/Μ από Πανεπιστήμιο μου λέει ότι δεν έχω δικαίωμα υπογραφής πλην των ηλεκτρολογικών , αλλά έχω όλα τα Π.Δ που απαιτούνται και ξεκάθαρα σε μερικά και όχι τόσο σε αλλά λένε ότι έχω τα δικαιώματα για να υπογράψω τις ανωτέρω μελέτες. Επειδή η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια , ξέρει κανείς εάν υπάρχει δεδικασμένο ή με βεβαιότητα να μου πει ότι δεν έχω το δικαίωμα υπογραφής και από πού αντλεί αυτό το συμπέρασμα! Να σημειώσω ότι ο λέβητας είναι 20,000 Btu/h . ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
  3. Καλησπέρα , μπορεί να μου πει κάποιος συνάδελφος από πού μπορώ να εκδώσω άδεια λειτουργίας Catering? Μπορώ σαν εστιατόριο από Ο.Τ.Α , σαν εργαστήριο από το Τμήμα Βιομηχανίας ή σαν επεξεργασία με βάση το Κρέας από το τμήμα Κτηνιατρικής ?? Από πού εκδίδετε τελικά η συγκεκριμένη άδεια ?
  4. Ναι οκ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλά στα επαγγελματικά δικαιώματα δίνει δικαίωμα υπογραφής και στους μηχανικούς μέχρι κάποια kw. Όποτε πολύ εύκολα και μιας που σφίξανε τα πράγματα μπορεί ένας Πολίτικος μηχανικός να πάρει μια μελέτη και να την υπογράψει??
  5. Καλημέρα , Βάση της νομοθεσίας σε όλες της νεοαναγειρόμενες οικοδομές (κατασκευές ) υπάρχει η υποχρέωση θεμελιακής γείωσης , αλλά για επαγγελματικά δικαιώματα μελέτης και επίβλεψης λέει ότι : ότι ισχύει στης γενικές διατάξεις περί επαγγελματικών δικαιωμάτων. Ξέρει τελικά κανείς ποιοι μπορούν να υπογράψουν για την μελέτη επίβλεψη ?
  6. Καλημέρα ,, Η πισίνα δεν είναι σε ξενοδοχείο είναι μόνη της , που σημαίνει παίρνει άδεια από το Δήμο , (Ρώτησα στο Δήμο και μου ζήτησαν όλα τα δικαιολογητικά από την αρχή !!!Έψαξα λίγο στο ιντερνέτ και είδα ότι άλλοι Δήμοι δεν τα θέλουν όλα στην περίπτωση ανανέωσης αδείας ) , 1) όποτε θέλω να ξέρω βάση νόμου πια είναι ακριβώς τα δικαιολογητικά για ανανέωση ! Αυτό όμως που κυρίως θέλω να ρωτήσω είναι πως θα μπορέσω να βγάλω άδεια σε μπαρ παραπλεύρως της πισίνας και πως θα το πάω . Με τι άδεια δηλαδή ,,,
  7. Καλησπέρα , Είμαι νέο μέλος και είναι το πρώτο ερώτημα που υποβάλω και θέλω την βοήθεια σας ,,,έχω μια πισίνα που έχει δανειοδοτηθεί κανονικά , το πρώτο που θέλω να ρωτήσω είναι εάν ξέρει κανείς πια είναι τα απαιτούμενα έγραφα για ανανέωση άδειας(έχει λήξει η άδεια ) ,,γιατί απ’ότι διάβασα στην νομοθεσία δεν το ξεκαθαρίζει, και δεύτερων θέλω να προσθέσω υπαίθρια μπαρ παραπλεύρως της πισίνας , μπορώ ? Πως θα το πάω με μικρής κλίμακας , με κανονική άδεια και πως θα το υπολογίσω( Υπολογίζω και στην δόμηση και στην κάλυψη?) η θεωρείται ως παρελκόμενο τις πισίνας όπως τα αποδυτήρια ??? Βασικά διάβασα την νομοθεσία για κολυμβητικές δεξαμενές και το επιτρέπει να κατασκευαστούν αλλά δεν λέει με τι άδεια ! Ευχαριστώ άδειοδοτηθει
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.