Jump to content

favio

Members
 • Content Count

  108
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

favio last won the day on November 24 2011

favio had the most liked content!

Community Reputation

20 Καλή

1 Follower

About favio

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,362 profile views
 1. Για το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Αγ. Παρασκευής: τηλέφωνο 2132100575, ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα ΚΑΙ Πέμπτη, 12:00 με 14:00. Οι συνεδριάσεις γίνονται Τετάρτες, στη Μεσογείων 448. Αυτά ισχύουν σήμερα.
 2. Ευχαριστώ πολύ! Καλή χρονιά.
 3. ΟΚ, ας ξεχάσουμε για λίγο την αυθαίρετη επέκταση. Το γεγονός ότι το νόμιμο τμήμα δεν είναι αποθήκη αλλά χώρος στάθμευσης είναι αλλαγή χρήσης; Η ερώτηση είναι συγκεκριμένη διότι: α) ο ιδιοκτήτης το 2008 επιχείρησε να βγάλει άδεια αλλαγής χρήσης από αποθήκη σε χώρο στάθμευσης. Η άδεια αυτή δεν βγήκε ποτέ, πάντως έναν πρώτο έλεγχο αρχιτεκτονικών στην πολεοδομία τον πέρασε και μετά κόλλησε το θέμα για άλλους λόγους. Δεν του είπαν δηλαδή στην πολεοδομία ότι αυτό που αιτείται δεν έχει νόημα β) το πρόβλημα του ιδιοκτήτη αυτή τη στιγμή είναι ότι του ζητάει αλλαγή χρήσης η ... εφορία, προκειμένου να θεωρήσει τα μισθωτήρια των θέσεων σταθμευσης που νοικιάζει (πράγμα που του το ζητάνε πρώτη φορά εδώ και 15 χρόνια). Επομένως: Αν θεωρήσω ότι έχω αυθαίρετη αλλαγή χρήσης στο νόμιμο τμήμα μεταγενέστερη του 1983, μπορώ να υπαχθώ στην Κατηγορία 2 για το αυθαίρετο τμήμα;
 4. Pavlos33 Να διευκρινίσω ότι η αυθαίρετη επέκταση είναι εντός νομίμου περιγράμματος του όλου κτιρίου... Το ημιυπόγειο στην άδεια δεν εκτείνεται σε όλο το περίγραμμα των υπερκείμενων ορόφων. Δηλαδή εκεί που το ισόγειο έπρεπε να έχει από κάτω ένα τμήμα ημιυπόγεια αποθήκη και ένα τμήμα μπάζωμα, στην πράξη είναι όλο ημιυπόγειος χώρος στάθμευσης. Κατασκευή προ του 1983, αλλαγή χρήσης σε γκαράζ μετά το 1983... Σκέφτομαι να βάλω την αυθαίρετη επέκταση των 30τμ σαν υπέρβαση δόμησης βοηθητικού χώρου προ του 1983 και 1 παράβαση για την αλλαγή χρήσης από αποθήκη σε γκαράζ του νόμιμου χώρου. Ευχαριστώ πολύ!
 5. Όχι, μάλλον δεν το εξήγησα καλά. Το αυθαίρετο τμήμα είναι επέκταση της ημιυπόγειας αποθήκης, δεν είναι κάτω από αυτό. Η χρήση ήταν αποθήκη στην άδεια, στη σύσταση το λέει αποθήκη - κατάστημα (...), στην πράξη λειτουργούσε κάποια χρόνια ως κατάστημα, αλλά εδώ και 15 χρόνια περίπου είναι γκαράζ. Η απορία είναι η εξής: η αλλαγή χρήσης από βοηθητικό χώρο σε βοηθητικό χώρο χρεώνεται με αναλυτικό προϋπολογισμό, είναι σαφές. Σκοντάφτει η περίπτωση στο να υπαχθεί στην κατηγορία 2; Τελικά η αλλαγή χρήσης από βοηθητικό χώρο σε βοηθητικό χώρο είναι ... αλλαγή χρήσης;
 6. Καλημέρα σε όλους. Δεν βρήκα κάποιο αντίστοιχο θέμα στο φόρουμ και θα ήθελα τη γνώμη σας. Είναι σαφές ότι δεν μπορώ να βάλω στην κατηγορία 2 (προ του 83) χώρους όταν σε αυτούς υπάρχει μεταγενέστερη του 83 αλλαγή χρήσης. Όταν όμως η μεταγενέστερη αλλαγή χρήσης είναι π.χ. από βοηθητικό χώρο σε βοηθητικό χώρο, δηλαδή του αρθρ.18, παρ.5; Έχω ένα θέμα όπου σε ημιυπόγειο πολυκατοικίας του 1971 με χρήση αποθήκης υπάρχει αυθαίρετη επέκταση περίπου 30τμ (κάτω από τον νόμιμο όγκο του κτιρίου) η οποία φαίνεται ήδη από τη σύσταση του 1972 (προφανώς προ του 83). Χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης και μάλιστα μισθώνεται ως τέτοιος τουλάχιστον από το 2000 (υπάρχουν σχετικά θεωρημένα μισθωτήρια, έχει διαμορφωθεί ράμπα κλπ.). Έχω κολλήσει λίγο, θα εκτιμούσα τη βοήθειά σας.
 7. Αν η αποθήκη (που έγινε κατάστημα) έγινε από υπόγεια ισόγεια με υπερύψωση της θεμελίωσης λογικά θα έχουμε και ΥΔΚΧ και αλλαγή χρήσης. Αν, επιπλέον, έχουμε και αύξηση του εμβαδού της αποθήκης (που έγινε κατάστημα και από υπόγεια ισόγεια) σε βάρος άλλης αποθήκης (διαφορετικού ιδιοκτήτη) ή/και των κοινοχρήστων της πολυκατοικίας θα έχουμε μόνο ΥΔΚΧ?
 8. Αν υπάρχει σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών στο κτίριο, π.χ. ανά όροφο+κοινόχρηστα, χρειάζεσαι τέσσερεις δηλωσεις. Αν δεν υπάρχει, κάνεις μία δήλωση για όλο το κτίριο δηλώνοντας και τους τρεις ως συνιδιοκτήτες.
 9. Συμφωνώ απολύτως! Εκείνη η απόψη που έλεγε: "θα σας δώσουμε ένα ιδεατό στερεό και θα καταργήσουμε την έννοια του Σ.Δ." πού πήγε; Το διάγραμμα κάλυψης στις νέες οικοδομές θα είναι ένα κατεβατό ηλίθιες πράξεις.... Τι εξυπηρετεί αυτό; Καλύτερα κτίρια; Πιο λειτουργικά; Λιγότερο "αυθαίρετα"; Οι υπολογισμοί των ημιυπαιθρίων είναι αχαρακτήριστοι...
 10. Ναι, ξέρεις, αυτό που σκέφτομαι είναι ότι το Ε9 δεν είναι αποδεικτικό επί της ουσίας. Ειδικά σε ένα κτίριο χωρίς άδεια, ο ιδιοκτήτης στο Ε9 του δηλώνει χρονολογία κατασκευής χωρίς να είναι υποχρεωμένος να την αποδείξει. Εννοείται ότι θα τον βάλω να κάνει υπεύθυνη δήλωση. Κατά μία έννοια, το Ε9 είναι υπεύθυνη δήλωση... Το 2000 μετά από καταγγελία του έκανε έλεγχο το ΙΚΑ και του επέβαλλε πρόστιμο για τις μάντρες που έφτιαχνε τότε. Το εντελώς αυθαίρετο σπίτι δεν το κατέγραψαν. Να σημαίνει αυτό ότι το αγνόησαν ως εμφανώς παλαιότερο της δεκαετίας που τους ενδιαφέρει;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.