Jump to content

speedbull

Members
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Ουδέτερη

About speedbull

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Η απόλυτη ξεφτίλα των μηχανικών. Ώρες ατελείωτες μπροστά στις οθόνες χωρίς να μπορούμε να κάνουμε το παραμικρό και βγάζει το ΥΠΕΚΑ δελτίο τύπου ότι στις 16:00 είχαν κλείσει 7200 αιτήσεις. Τα συμπεράσματα δικά σας
 2. Στο άρθρο μάλλον κάποιοι ξέχασαν να το αναφέρουν αυτό για την Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.. Όπως και να έχει, και οι μεν και οι δε, είναι όλοι τους τα ίδια χάλια.. Απλά του ΤΕΕ λόγω της ισχυρής θέσης που έχουν τόσα χρόνια στην Ελλάδα και κάνουν ότι γουστάρουν, είναι περισσότερο τομάρια από τους άλλους.
 3. Συνάδελφε ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Κατόπιν επικοινωνίας με τον αρμόδιο υπάλληλο του τμήματος περιβάλλοντος στην αποκεντρωμένη διοίκηση κεντρικής μακεδονίας στην θεσσαλονίκη, μου έδωσε την ΥΑ που εγραψα στην προηγούμενη δημοσίευση και το Φεκ. Έχει καταργηθεί η άδεια για την προσωρινή αποθήκευση μόνο και όχι για την συλλογή και μεταφορά.Αναγκαστικά θα ακολουθήσω την διαδικασία που μου είπε.
 4. Συνάδελφε ευχαριστώ για την απάντηση αλλά εγώ όπως έχω γράψει ενδιαφέρομαι για μεταφορά μη επικίνδυνων υλικών. Μετα από αρκετό ψάξιμο βρήκα αυτα που ήθελα και τα παραθέτω παρακάτω, μήπως και τα χρειαστεί κανένας συνάδελφος. Πρώτο και βασικό εργαλείο είναι η ΚΥΑ 50910/2727/2003 όπως έχουν αναφέρει και άλλοι συνάδελφοι σε άλλα posts. Σε ότι τώρα αφορά την μελέτη οργάνωσης και λειτουργίας, θα χρειαστεί η εγκύκλιος της Δ/νσης Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού του Υ.ΠΕ.Κ.Α. με αριθ. πρωτ. 129043/4345/08-07-11 «Εφαρμογή νομοθεσίας για τη διαχείριση μη επικινδύνων στερεών αποβλήτων» (ΑΔΑ: 4ΑΣΨ0-ΚΘΣ).
 5. Καλησπέρα. Μετά απο ένα ψάξιμο στο forum είδα ότι το εν λόγο θέμα έχει ξανά συζητηθεί αλλά δεν με κάλυψαν αυτά που έχουν ειπωθεί. Θέλω να βγάλω αδεια σε έναν κύριο Συλλογής μεταφοράς και προσωρινής αποθήκευσης μη επικίνδυνων στερεών υλικών. Στη αντιπεριφεριεια που ανήκω μου ζήτησαν να βγάλω ΕΠΟ και αυτή λέει αρκεί όσον αφορά την αποθήκευση!. Για την συλλογή και μεταφορά τώρα πρέπει να παω στην αποκεντρωμένη κεντρικής μακεδονιας και να κάνω μια αίτηση μαζί με μελετηη οργάνωσης και λειτουργίας. Να πω πως ο τύπος που θέλει την αδεια έχει ένα άδειο χωράφι χωρις κανένα κτίσμα ,θα συλλεγει και εκεί θα αποθήκευει προσωρινά scrap και παλιοσίδερα. Μπορει κάποιος να με βοηθήσει σχετικά με την μελετη οργάνωσης και λειτουργίας; Στην 50910 λεει κάπου ότι πρέπει να γίνει σύμφωνα με κάποιες τεχνικές προδιαγραφές τις οποίες δεν μπορώ να τις βρω πουθενά.
 6. Καλησπέρα συνάδελφοι. Έχω να κάνω την εξής ερώτηση: Υπάρχει υφιστάμενη γεώτρηση άδρευσης στο όνομα πχ Παπαδόπουλος με άδεια η οποία έχει λήξει σε χωράφι το οποίο πλέον το έχει με συμβολαιογραφική πράξη η κόρη του Παπαδόπουλου, Η νέα άδεια θα βγει στην κόρη Παπαδοπούλου. Ετοιμάζω όλα τα χαρτιά που χρειάζεται και στο δικαιολογητικό της ΔΕΗ βλέπω ότι ο λογαριασμός είναι στο όνομα του μπαμπά Παπαδόπουλου. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση? Όποιος γνωρίζει ας μας δώσει τα φώτα του!
 7. Ρε παιδιά τι έχει πάθει η σελίδα του ΤΕΕ τις τελευταίες μέρες?? Όλο προβλήματα είναι.Δεν μπορούμε να δηλώσουμε αυθαίρετα και βεβαιώσεις.. Έλεος δηλαδή.
 8. Καλησπέρα σε όλους. Σε περίπτωση που έχω σε ένα οικόπεδο 2 κτίσματα, το ένα με άδεια και το άλλο πριν του 55, βεβαίωση θα βγάλω και για τα 2 κτίσματα μαζί? Εάν ναι, στο σύστημα του τεε πως θα δείξω ότι υπάρχουν 2 κτίσματα? Απλά στην περιγραφή και στην τεχνική έκθεση θα το αναφέρω?
 9. Το κ ορίζεται απο το σύνολο των κ των δομικών υλικών που απαρτίζουν π.χ έναν εξωτερικό τοίχο. Ο ΚΕΝΑΚ σου δείχνει τα μέγιστα όρια που μπορεί να κινηθεί ο μηχανικός κατά την μελέτη.
 10. Δηλαδή δεν υπάρχει επίσημος τρόπος για να γίνει αυτό ? Υπογραφή είναι σίγουρο πως δεν θα βάλω. Μίλησα με την διαχειρίστρια , της εξήγησα πως δεν θα είναι κάτι επίσημο αλλα κατι στο περίπου.. Μου είπε πως δεν έχει πρόβλημα και θέλουν απλά να δουν την διαφορά που υπάρχει στο περίπου... Επειδή η ΤΟΤΕΕ του 85 είναι τόσο κατατοπιστική για την εν λόγω περίπτωση δεν πρέπει κάποτε να αλλάξει αυτό ? Αλλά φυσικά στην Ελλάδα δεν υπάρχει λόγος να βιαζόμαστε... Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Να έχετε όλοι μια νέα καλή και ευτυχισμένη χρονιά με υγεία και κάθε ευτυχία! Χρόνια Πολλά , Χρόνια Καλά!!
 11. Ευχαριστώ για την απάντηση συνάδελφε. Ναι το είδα ότι δεν είναι επίσημο.. Βασικά είδα την αναθεώρηση της συγκεκριμένης ΤΟΤΕΕ που λεμε και αναφέρει πως σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει η διαφορά των σωμάτων σε θερμίδες πρέπει να προστίθεται μαζί με τις Qai και Qfi , έτσι ώστε το πρόσθετο θερμικό φορτίο να χρησιμοποιείται στον εκ νέου υπολογισμόυ του εi. Λέω να ακολουθήσω αυτή την οδό γιατί θεωρώ πως είναι και η πιο δίκαιη.. Για να είμαι νόμιμος δηλ πως πρέπει να λειτουργήσω ? Να προτείνω απλά την τοποθέτηση θερμιδομετρητών ? Με τον πίνακα ?...
 12. Καλημέρα και Χρόνια Πολλά. Κατ αρχήν είμαι καινούργιος στο επάγγελμα. Έχω την εξής ερώτηση. Μου ανέθεσαν να βγάλω καινούργιο πίνακα δαπανών σε μια οικοδομή 10ετίας γιατί ένα διαμέρισμα άλλαξε κάποια από τα παλιά του σώματα . Πάνελ είχε, πάνελ έβαλε απλά ποιο μερικά είναι αντι για 22,33 κτλ. Σε αυτή την περίπτωση πώς θα υπολογίσω τα καινούργια σώματα? Την απόδοσή του? Η έστω την θερμαντική τους επιφάνεια? Τα στοιχεία των καινούργιων σωμάτων, όπως η εταιρεία κτλ είναι άγνωστα... Στον τεχνικό κανονισμό για την κατανομή δαπανών αναφέρει για την περίπτωσή μου ( κ.θ με ωρομετρητές) πως όταν αλλάξει κάποιος αυθαίρετα σώματα τότε αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των δαπανών του.. Ο συντελεστής που χρειάζομαι , το bi , δίνεται με 2 τρόπους.. με θερμικη ισχύ (καινουργια/παλια) ,έλα ντε που δεν έχω τα στοιχεία, και με επιφάνεια σωμάτων ( καινουργια/παλια) , πως την βρίσκω σε πάνελ?? Εχω μετρήσει και έχω τις διαστάσεις των καινούργιων σωμάτων.. Μπορεί κάποιος που γνωρίζει να μου πεί τι να κάνω ? Μια βοήθεια ? Ευχαριστώ πολυ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.