Μετάβαση στο περιεχόμενο

indy

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

indy's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σαφώς και θα βοηθήσει , αφού κάνει αντανάκλαση και το σήμα επιστρέφει ισχυρότερο. Απλώς το πρόβλημα είναι ότι δεν θα μπορέσεις να σημαδέψεις το στόχο σου από μεγάλη απόσταση,λόγω της έλλειψης του προσοφθαμίου που έχουν τα Α5,Α6.Κάνε ένα πείραμα πριν φτιάξεις τέτοιους στόχους. Βγες στο δρόμο και στόχευσε ένα οδόσημα (στοπ,απαγορευτικό κτλ.) θα δεις τη κόκκινη κουκίδα του laser να λάμπει. Αν σε ικανοποιεί η απόσταση απο την οποία στοχεύεις Ο.Κ. Προσοχή στις μικρές αποστάσεις κάτω των 10-15 μέτρων, το σήμα είναι τόσο ισχυρό που δεν αναγνωρίζεται απο το disto και βγάζει error,οπότε στοχεύεις στη πίσω πλευρά του στόχου ,που είναι ένα απλό κομμάτι μέταλλο. Όταν κάνεις τη δοκιμή γράψε μας τα αποτελέσματα.
  2. Αγόρασα πριν λίγες μέρες ένα leica disto A5 (κόστος 350+ΦΠΑ). Το πρόβλημά του σε εξωτερικούς χώρους με πολύ ήλιο είναι ότι δεν βλέπεις την κουκκίδα του laser σε απόσταση άνω των 30 μέτρων. Η λύση είναι απλή και φθηνή. Πας σε κάποιον που φτιάχνει πινακίδες και αυτοκόλλητα γράμματα και ζητάς ένα κομμάτι αλουμίνιο περίπου 30Χ30 cm ντυμένο με αντανακλαστικό αυτοκόλλητο . Εγώ έφτιαξα 2 τέτοια και τα βίδωσα σε δύο γαλβανιζέ πασαλάκια από ιστό κεραίας ύψους 1,50 m (συνολικό κόστος 40 ευρώ).Αγόρασα και ένα φωτογραφικό τρίποδο (κόστος 50 ευρώ) και μετράω άνετα 180-200 μέτρα. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και έχω έναν γρήγορο-αξιόπιστο αντικαταστάτη της κορδέλλας με 500 ευρώ Προσοχή για τέτοιες αποστάσεις πρέπει το αποστασιόμετρο να έχει προσοφθάλμιο με μεγέθυνση για να βλέπεις το στόχο όπως τα Α5,Α6
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.