Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

tony88

Members
  • Περιεχόμενα

    27
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by tony88

  1. Καλησπέρα σε όλους, έχω δήλωση προ του Σεπτεμβρίου του 2020 σε κατάσταση υπαγωγής στην οποία έκανα λάθος και Η/Χ που βρίσκεται εντός προκηπίου τον έβαλα Κατ.4...μπορώ να το διορθώσω τώρα και να τον κατατάξω Κατ. 5?(στην δήλωση αυτή την στιγμή δεν υπάρχει Κατ. 5 σε κάποιο άλλο ΦΚ). Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  2. Καλησπέρα σε όλους, Πρόκειται να ανεγερθούν 3 κτίρια μεταλλικής κατασκευής εκ των οποίων τα δύο είναι σε επαφή. Το ένα είναι 90τμ(15,00x6,00) υπόστεγο και το άλλο WC 3τμ(1,5x2,00). Στο σημείο επαφής, τα πέδιλα του υποστέγου έχουν γίνει έκκεντρα με βάθος θεμελίωσης 0,80μ. Το ερώτημα μου αφορά στην θεμελίωση του WC μιας και είναι μικρό σε διαστάσεις. Τι θεμελίωση θα προτείνατε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. @sof2 Έχω άδεια λειτουργίας για καφετέρια. Ανήκει στον πατέρα και θέλει να την μεταβιβάσει στην κόρη. Θα χρειαστεί να γίνει και μίσθωση με κάποιο μισθωτήριο στον λογιστή;(αυτό εννοείς ως μεταβίβαση από την οποία έχεις 10 μέρες να κάνεις γνωστοποίηση&μεταβολή; )
  4. @sof2 συνάδελφε, από αυτά που έχω βρει για την μεταβίβαση παλαιάς άδειας λειτουργίας ΚΥΕ έχω καταλήξει στην εξής διαδικασία: 1. ο ΠΑΛΑΙΟΣ φορέας κάνει γνωστοποίηση στο notifybusiness 2. ο ΠΑΛΑΙΟΣ φορεας κάνει μεταβολή αυτής/αίτημα αλλαγής φορέα και συμπληρώνει τα στοιχεία του νέου φορέα 3. ο ΝΕΟΣ φορέας αποδέχεται το αιτήματος αλλαγής. Ερώτημα: σε ποίο σημείο της διαδικασίας κάνει έναρξη δραστηριότητας στην εφορία ο ΝΕΟΣ φορέας και αν αυτό επηρεάζει την διαδικασία χρονικά(σε σχέση με αυτό που ειπώθηκε παραπάνω για το "εντός 10-15 ημερών" γιατί δεν το κατάλαβα) Ευχαριστώ.
  5. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Τελικά προχωρήσαμε σε συμβολαιογραφικό μισθωτήριο ύστερα και από επικοινωνία με την Υ.ΔΟΜ.
  6. Καλησπέρα, γίνεται να εκδοθεί άδεια δόμησης στο όνομα του μισθωτή(εταιρεία) αλλά με ηλεκτρονικό μισθωτήριο 9 ετών(το οποίο θα ανανεωθεί μετά τα 9 έτη) στο οποίο θα αναφέρεται το δικαίωμα δόμησης προς τον μισθωτή ή πρέπει να γίνει οπωσδήποτε συμβολαιογραφικά το μισθωτήριο;
  7. Αυτό το γεγονός ποιο είναι όμως; Ο θάνατος; Η δημοσίευση διαθήκης;...και αν δεν έχω διαθήκη;...
  8. Το ερώτημα μου ξεκίνησε ως γενικό για να ξέρω πως θα αντιμετωπίζω τέτοιες περιπτώσεις αλλά θα το εξειδικεύσω με αφορμή δυο περιπτώσεις που έχω αυτό τον καιρό. Περίπτωση 1 · Ο ιδιοκτήτης πεθαίνει πριν περίπου 1 χρόνο · Τον Σεπτέμβριο ανοίγει η διαθήκη · Υπάρχουν 2 κληρονόμοι που θέλουν να κάνουν αποδοχή τώρα · Δεν είχε γίνει κάποια αίτηση - δήλωση για τις αυθαιρεσίες από τον θανόντα Περίπτωση 2 · Ο ιδιοκτήτης πέθανε πριν 30 χρόνια · Δεν υπάρχει διαθήκη · Υπάρχουν 5 κληρονόμοι(τα παιδιά του) · Δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια αποδοχής της κληρονομιάς από μέρους τους · Δεν έχει γίνει κάποια αίτηση - δήλωση για τις αυθαιρεσίες από κανέναν
  9. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 5 – ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ Καλημέρα Μπορεί κάποιος να εξηγήσει τι ισχύει πλέον με την Κατηγορία 5 των αυθαιρέτων όταν έχουμε κληρονομική διαδοχή; Η προθεσμία ενός έτους που αναφέρεται στον νόμο από πότε ισχύει; Από τον θάνατο; Από την δημοσίευση; Από την αποδοχή κληρονομιάς; (στον νόμο γίνεται αναφορά του άρθρου 1847 του Αστικού Κώδικα ο οποίος αφορά την αποποίηση). Επίσης η εν λόγω προθεσμία στις περιπτώσεις που δεν έχουμε διαθήκη από πότε ισχύει; Ευχαριστώ!
  10. @ChristinaKΕυχαριστώ κατ' αρχήν για την απάντηση. Κίνδυνος να πάει άχρηστο αυτό το ποσό δεν υπάρχει σωστά;(με την έννοια να μην είναι σε ισχύ η τωρινή ταυτότητα πληρωμής).
  11. Καλημέρα σε όλους, Σε δήλωση αυθαιρέτου στον 4495 με ημερομηνία πληρωμής παραβόλου 25/09, επέλεξα εφάπαξ πληρωμή για την εξόφληση η οποία έπρεπε να γίνει μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Κατά την πληρωμή μέσω e-banking έγινε λάθος στον κωδικό πληρωμής με αποτέλεσμα τα χρήματα να επιστρέψουν πίσω στον λογαριασμό. Τώρα τι πρέπει να κάνω για να εξοφληθεί το πρόστιμο δεδομένων και των προσαυξήσεων 1% κάθε μήνα που επιβάλλονται; Εκτελεί εκ νέου την ίδια πληρωμή (ίδιο ποσό/ίδιος κωδικός πληρωμής) αγνοώντας τις προσαυξήσεις; Θα προκύψουν στο τέλος με νέα ταυτότητα οφειλής; Θα πρέπει να εκδώσω νέα ταυτότητα οφειλής ώστε να μπουν και οι προσαυξήσεις και πως;(με υποβολή ξανά ίσως); Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  12. Καλησπέρα σε όλους, Έχω μια περίπτωση ανέγερσης αγροτικής αποθήκης σε αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου επί κοινοτικής οδού εμβαδού 817 τμ το οποίο προϋφίσταται του 1962 τηρώντας τις προϋποθέσεις για την αρτιότητα(έχω πρόσωπο 17,5μ και βάθος πάνω από 40μ). Θέλω να ζητήσω παρέκκλιση ως προς την κάλυψη και τις αποστάσεις από τα όρια. Η αποθήκη θα έχει εμβαδό 100τμ (12,5Χ8,00) και ύψος 5,94μ μαζί με την δίρριχτη στέγη(0,80μ.). Το ερώτημα μου αφορά τις αποστάσεις από τα όρια. Στο άρθρο 2 του διατάγματος για τα εκτός σχεδίου αναφέρει: «Η παρέκκλιση αφορά εις: δ)Τις αποστάσεις των κτιρίων από τα όρια του γηπέδου οι οποίες δεν μπορούν να μειωθούν περισσότερο από το προβλεπόμενο ύψος των κτιρίων και οπωσδήποτε όχι λιγότερο από πέντε (5) μέτρα». Με αυτά τα δεδομένα μπορώ να έχω απόσταση από τα όρια 5 μέτρα ή ακόμα καλύτερα 2,50μ(τουλάχιστον για τα πλάγια όρια κάνοντας χρήση του άρθρου 1) ή θα πάω στα 5,94μ; Το προβλεπόμενο ύψος είναι μαζί με την δίρριχτη στέγη; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  13. Ναι το παράβολο δεν μ το αλλάζει...τα πρόστιμα αυξάνει κατα 20%...και δεν ξέρω τι να κάνω αφενός μεν για τα τωρινά του 4495(παλιές δηλώσεις σε επεξεργασία) τι πρόστιμο να πω στους πελάτες και αφετέρου σε 2 περιπτώσεις 4178 για μεταφόρα μην μ αλλάξει το πρόστιμο...
  14. Καλημέρα, χθες έκανα αρχική μια δήλωση που είχα από αρχές Σεπτεμβρίου σε επεξεργασία η οποία είχε μια λοιπή παράβαση...μου έβγαλε συνολικό πρόστιμο 300 Ευρώ. Θα διορθωθεί το πρόστιμο μετέπειτα και θα πάει 250 χωρίς την προσαύξηση?...έχοντας αυτό ως εικόνα φοβάμαι να μεταφέρω 2 δηλώσεις κατηγορίας 5 που έχω από 4178 μήπως και μου αυξήσει το πρόστιμο 20%...ποία η άποψη σας; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  15. Καλησπέρα, Σε περίπτωση προσθήκης καθ' ύψος τι ποσότητες αποβλήτων υπολογίζετε στο ΣΔΑ;...μου φαίνεται υπερβολικό το 0,34 επί των τ.μ....υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να το υπολογίσω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  16. Καλημέρα σε όλους, Τελικά η γεφυροπλάστιγγα μπορεί να υφίσταται εντός πλαγίων αποστάσεων από τα όρια(εκτός σχεδίου)? Ευχαριστώ πολύ.
  17. Καλησπέρα, Σε Έγκριση Εκτέλεσης Εργασιών Κατεδάφισης 3 παλαιών αποθηκών από τσιμεντόλιθο-κεραμοσκεπή) θέλουμε να επαναχρησιμοποιήσουμε τα υλικά στο οικόπεδο( για κατασκευή περίφραξης κτλ). Μπορώ οπότε στο ΣΔΑ να βάλω όλη την ποσότητα στην στήλη 4 «Εκτίμηση Επαναχρησιμοποιούμενης Ποσότητας» και να μην συνεργαστώ με ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ και στην Υ.Δ. που απαιτείται να το αναφέρω ότι θα τα χρησιμοποιήσω εγώ στο οικόπεδο; Είμαι καλυμμένος;( αφενός εγώ ως Μηχανικός και αφετέρου ο ιδιοκτήτης ως Διαχειριστής των ΑΕΚΚ). Ευχαριστώ.
  18. @danaikaterina Δυστυχώς τα κτίσματα μου βρίσκονται σε σειρά πάνω στο όριο οπότε η μόνη λύση είναι η συνένωση των δύο αγροτεμαχίων προκειμένου να είναι σύννομα. Άρα από ό,τι καταλαβαίνω η λύση είναι το πρώτο σενάριο με αγορά του Β από τον ιδιοκτήτη του Α, συνένωση, έκδοση αδείας στο όλο και μετά μεταβίβαση του συνόλου στον ιδιοκτήτη 3. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
  19. @dimitris GM τα υφιστάμενα μου είναι 30 τ.μ. δόμηση και 100 τ.μ. κάλυψη. εγώ στα 10 στρ. έχω δικαίωμα 600 τ.μ. δόμηση-κάλυψη(χρήση γραφείων-καταστημάτων) οπότε δεν έχω πρόβλημα. @danaikaterina αυτό είναι που με προβληματίζει αλλά από την άλλη αν ήταν προ του 2011 θα πλήρωνα το 30% του προστίμου και θα μπορούσα να κάνω συμβόλαιο(έκδοση βεβαίωσης) πριν την άδεια νομιμοποίησης. Δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί η ίδια λογική και εδώ;
  20. Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση σας, Η δόμηση δεν μας πειράζει που μειώνεται γιατί τα κτίσματα είναι μικρά σε τ.μ., θα το πάρει όλο το Β γιατί θα βολέψει για μελλοντική χρήση. Το πρόβλημα μου είναι αν μπορεί να κάνει συμβόλαιο μετά την πληρωμή του προστίμου που θα βγάλει η ΥΔΟΜ και πριν την έκδοση της άδειας νομιμοποίησης.
  21. Καλησπέρα, Σε περιοχή εκτός σχεδίου έχουμε δύο αγροτεμάχια Α=4 στρέμματα και Β=6 στρέμματα με διαφορετικούς ιδιοκτήτες(1 & 2). Το Β είναι αδόμητο ενώ στο Α υπάρχουν κτίσματα μετά το 2011. Τα ακίνητα αυτά προτίθεται να τα αγοράσει τρίτος ιδιοκτήτης(3). Αυτό που σκέφτομαι είναι να γίνει δήλωση των αυθαιρέτων στην ΥΔΟΜ αυτοβούλως από τον ιδιοκτήτη 1 για επιβολή προστίμων και να πάμε για έκδοση άδειας νομιμοποίησης. Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε παραβίαση της πλάγιας απόστασης(τα κτίσματα βρίσκονται στο όριο του Α με το Β) οπότε για να μπορέσει να εκδοθεί η άδεια πρέπει να γίνει συνένωση των δύο αγροτεμαχίων και πλέον να έχουμε ένα ενιαίο αγροτεμάχιο, όπου δεν θα παραβιάζεται η πλάγια απόσταση. Μια λύση είναι η αγορά του Β(αδόμητο-άρα γίνεται δικαιοπραξία) από τον ιδιοκτήτη 1 οπότε έχουμε αυτοδίκαιη συνένωση όμορων του ιδίου ιδιοκτήτη. Βγαίνει η άδεια νομιμοποίησης και μετά τα μεταβιβάζει στον ιδιοκτήτη 3. Το «πρόβλημα» είναι ότι ανεβαίνει το κόστος από το επιπλέον συμβόλαιο-εφορία. Η άλλη περίπτωση θα ήταν να γίνει συμβόλαιο αγοράς των Α και Β από τον ιδιοκτήτη 3 μετά την πληρωμή του προστίμου που θα επιβληθεί από την ΥΔΟΜ και στην συνέχεια η έκδοση της αδείας νομιμοποίησης από τον ιδιοκτήτη 3. Αν ήταν προ του 2011 θα μπορούσε να γίνει αυτό με πληρωμή του 30% του προστίμου αλλά για τις περιπτώσεις μετά το 2011 δεν το αναφέρει ο νόμος. Ποια είναι η άποψη σας; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.