Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

elenbrok

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

elenbrok's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να ρωτήσω εάν πιστεύετε ότι θα μπορούσαμε να παρασκευάσουμε το σκυρόδεμα για την υγρή ανάμειξη του gunite μέσα στη βαρελίτσα χρησιμοποιείται για σοβάτισμα. Νέα μηχανικός - ψάρι με μεσάνυχτα στο θέμα εργοτάξιο. Ευχαριστώ πολύ!
  2. σχετικά με : Athan: "Φαντάζομαι ότι η λύση του Topap αφορά στην περίπτωση γεν. κοιτόστρωσης χωρίς δοκούς. Πάντως σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη διάτρηση από τα υποστυλώματα. Το fespa πάντως σου λύνει το μοντέλο κανονικά και χωρίς θεμελίωση (για να αποφύγεις την εισαγωγή στηρίξεων)." δηλαδη στους λοιπους κομβους της βασης των υσ δεν ηταν σωστο που εβαλα πακτωση τελικα εφοσον υπαρχουν πλακοδοκοι? (εβαλα πλακοδοκους γιατι ετσι υποδεικνυοταν στο faq της lh, τους πηρα και τηλ. το μοντελο μου δεν ειχε προβλημα ουτε πριν ουτε μετα την αλλαγη της στηριξης απο οριζοντια σε πληρη πακτωση, το καλο ειναι ομως οτι με την πακτωση μου εφυγε το μην "αρνητικη ταση εδαφους". καταλαβαινω βεβαια οτι τα υσ πατανε σε δοκο και οχι στην πλακα και δεν τα λες και πακτωμενα.. ετσι κ αλλιως το φεσπα εδινε στην πλακα πολυ λιγα σιδερα οπου καταλαβα οτι δεν τη λυνει και απολυτα σωστα οποτε εβαλα πλεγμα πανω κατω μονη μου Φ12/10 και παχος 50εκ, δεν ηξερα τι αλλο να κανω.. και δοκοι 40/80 με hf=0.50 (προφανως). οποιαδηποτε αλλη προσεγγιση για να μαθαινω για επομενη φορα ευπροσδεκτη.. Athan εσυ τι θα εκανες? (ρε παιδια με print screen πιανετε το σχολιο και το βαζετε να φαινεται που απαντατε?)
  3. Σας ευχαριστώ πολύ!και για τον κατατοπισμο του post στο σωστό θέμα και για την άμεση απάντηση. Γνωρίζω ότι για τη σωστή όπλιση τα πεπερασμένα θα ήταν το σωστό όμως δυστυχώς δεν μπορώ να το αγοράσω τώρα και προσπαθώ να το παλέψω έτσι με μηδενική εμπειρία στο θέμα. Όσον αφορά στις πεδιλοδοκούς, άφησα το default δηλαδή 30/70 περίπου και ποτε δε βγαζει σφάλμα ότι και να βαλω σε αυτο. Το τρελό 1,50 μ το εβαζα για να φυγει η ειδοποιηση "αρνητικη ταση εδαφους" αν και παλι δεν εφυγε. Κατι διατομες που συζητηθηκαν σε αυτο το θεμα 200/60 για τις πεδιλοδοκους απο τι προεκυψαν??? εμενα γιατι με τα default δε βγαζει προβλημα. Μηπως εμπειρικα (μιλαμε για μηδενικη εμπειρια ομως χαχα) επρεπε να βαλω αλλες διαστασεις για την πεδιλοδοκο? Ευχαριστω πολυ!!!! Γνωρίζω ότι τα συνεχόμενα ποστ ειναι κακο, αλλα δεν αντεχω να μην πω πολλα ευχαριστω στον ToPap γιατι εχω να κοιμηθω τρεις μερες και αυτο που προτεινε δουλεψε και ειμαι πολυ χαρουμενη!! εβαλα 50αρα πλακα γιατι θα εχω και πλακοδοκους οποτε τα υσ θα εδραζονται σε δοκαρια και μου φανηκε οκ.
  4. Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει εφαρμόσει radier σε fespa διότι δεν καταλαβαίνω τα σφάλματα που δίνει και η υποστήριξη δεν με βοήθησε αρκετά. έχω ένα διώροφο χωρίς υπόγειο 100μ2/ όροφο που θα θεμελιωθεί πάνω σε φερτά υλικά μέσα στη θάλασσα και σκέφτηκα να προτείνω γενική κοιτόστρωση. Επειδή το κάνω πρώτη φορά μήπως κάποιος θα μπορούσε να μου δώσει τάξη μεγέθους για την πλάκα και τον οπλισμό (έβαλα 35αρα με Φ10/10 πάνω κάτω, τη στιγμή που το φέσπα προτείνει κάτι Φ8/25 κάτω και Φ10/20 πάνω κτλ). Επιπλέον το φεσπα προτείνει πεδιλοδοκούς ανεστρ Τ (δλδ τα ΥΣ πατάνε σε δοκούς όχι απευθείας στην πλάκα, οπότε ακολούθησα αυτή τη λύση και για αποφυγή διάτρησης) το θέμα είναι ότι δεν καταλαβαίνω τις διαστάσεις που θα είναι τυπικές για μία τέτοια πλακοδοκό. Θα είναι ίδιες με την περίπτωση εσχάρας πεδιλοδοκών? Επειδή βγάζει την ειδοποίηση "αρνητική τάση εδάφους" αύξησα και το ύψος στην πεδιλοδοκό μέχρι 1.50, αλλά έχει λογική αυτό? Συγνώμη αν κούρασα, ευχαριστώ πολύ. (ειμαι σίγουρη οτι θα εχει συζητηθει πολυ το θεμα radier αλλα παντα βλεπω πολυ εξειδικευμενες ερωτησεις και οχι κπ θεμα fespa και γενικοτερο)
  5. ειναι πρόχειρο το σχήμα.. θα το έκανα, από γρήγορη ταχυτητα δεν το είδα αυτό που είπατε αρχικά για την πλάκα αλλά θα το έκανα έτσι κ αλλιώς, μιας κ πρέπει κ να αποσυνδέσω κ άλλες από ενισχ ζώνες.. έστω τριέρειστη είναι. πάντως στα κοντά τουλάχιστον τα εξασφαλίζει με q=1.50 (σας λέω πραγματικά δεν μπορούσα να φτιάξω άλλο ξυλότυπο.. το πάλεψα πολύ και το βιάζονται κιόλας ακόμα πιο πολύ.. (επίσης δεν υπογράφω αλλά θέλω να το κάνω όσο πιο καλά μπορώ υπό αυτές τις συνθήκες)
  6. σας ευχαριστώ πολύ. μου ήρθε μόνο η πρώτη σας πρόταση και με refresh μου ήρθε όλο το μήν. Θα το δοκιμάσω στις κολώνες ευχαριστώ πολύ! Η Π9 μια τετραέρειστη δεν είναι, γιατί πρέπει να σκεφτώ κάτι παραπάνω?
  7. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να το κάνεις στο φεσπα αυτό, πως να το βάλεις φυτευτό? τουλ δεν το ξέρω εγώ πως. σκάλααα??????? καίγομαι και τρέμω...
  8. "Οι στυλοι που σου εγραψα ειναι λαθος στο μοντελο σου" Συγνώμη δεν καταλαβα τι εννοείτε με το παραπάνω. Ο λόγος που έβαλα 3 υσ και τα ομαδοποίησα είναι γιατί πάνω συνεχίζει το ένα μέρος μόνο σαν υποστύλωμα γιατί το κτίριο κάνει κόλπα πάνω. επίσης το έβαλα σε όλο αυτό το μήκος για να αποφύγω και άλλη υψίκορμη δοκό. Για τη σκάλα έκανα αναζήτηση πριν ποσταρω αλλά δεν υπήρχε κάτι τόσο απλό. Μήπως έχετε σας παρακξαλώ μία γνώμη για το θέμα που ρώτησα αρχικά, αν πρέπει να αλλάξω manually τη διεύθυνση όπλισης. Είναι οι Π10, Π11. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση και συγνώμη για το διαδοχικό μην.
  9. γιατί τι έχει η Κ10? είχα πολλούς περιορισμούς για αυτό κατέληξε έτσι ο ξυλότυπος. καλύτερα να μου πείτε μια άποψη για τη σκάλα αν γίνεται περισσότερο γιατί είναι κάτι τόσο απλό που δε νομίζω να έχει συζητηθεί στο φορουμ κάπου.
  10. Καλησπέρα σε όλους, μία ερώτηση για αρχάριους: οι κλίμακες σχεδιάζονται είτε παράλληλα με τη γραμμή ανάβασής τους εφόσον υπάρχουν σε αυτές τις διευθύνσεις δοκοί είτε σαν πρόβολοι αλλά μόνο σε τοιχείο? δηλαδή δεν πακτώνονται σε δοκό αν δεν υπάρχει σε όλο το μήκος τοίχωμα έτσι? γιατί σε μία πολύ πρώιμη μελέτη που έκανα (καθότι δεν έχω καθόλου βοήθεια, ούτε εμπειρία και πεθαίνω από το άγχος) ο αρχιτεκτονικός περιορισμός με έκανε να έχω αυτόν τον ξυλότυπο που επισυνάπτω για σφηνοειδή σκάλα. Δεν έχω ιδέα με τι γίνεται. Το φεσπα μου τη δείχνει σαν πρόβολο σε δοκό και όχι αμφιέρειστη στη γραμμή ανάβασης. Να το αλλάξω manually σε αμφιέρειστη ή υπάρχει περίπτωση να οπλιστεί σαν πρόβολος αν και δεν έχω τοιχείο για να την πακτώσει κάθετα στη γραμμή ανάβασης? Ευχαριστώ πολύ και συγχωρείστε την άγνοια, οι εποχές δεν ευνοούν την εμπειρία. Ξυλότυπος υπογείου (ΥΣ-πλάκες).pdf
  11. κε Terry, είναι δικό μου το κτίσμα! σας ευχαριστώ και εσάς, όπως όλους! συμφωνώ απολύτως.
  12. * αναφερόμουν στην πρώτη απάντηση, δεν είχα δεί τη δεύτερη! (παρόλα αυτά πρότεινα το ίδιο χαχα) μία ακόμα ερώτηση προς gio, να μη συνεχιστεί η στεγανοποίηση όπως θα είναι στην πλάκα και στα κολωνάκια, αλλά να γίνει κάποια ειδική στεγάνωση εννοείτε?ευχαριστώ πολύ!!
  13. Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Δηλάδή εσείς θα τα κόβατε χωρίς να αγχώνεστε για το μήκος αγκύρωσης του άνω κόμβου του υσ? περασιά με τη μόνωση, λίγο πάνω από την πλάκα δλδ? Δεν πρόκειται να κάνουν πανωσήκωμα.. να μην ξύσω τη σκουριά και να κάνω μικρά κολωνάκια στο μήκος των αναμονών καλύτερα? και πάλι σας ευχαριστώ για το χρόνο σας, είμαι νέα χωρίς δυνατότητα εμπειρίας και η συμβουλή σας πολύτιμη!
  14. Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους! ηθελα τη γνώμη σας σχετικά με αναμονές σε υσ που δεν πρόκειται να γίνει πανωσήκωμα. Θέλουν να τις κόψουν για να φτιάξουν σωστή στεγανοποίηση στο δώμα και να μην εμποδίζουν. Eγώ φυσικά διαφωνώ κυρίως φοβούμενη την ανεπάρκεια αγκύρωσης (που έτσι κ αλλιώς δεν υπάρχει αφού δεν υπάρχει σκυρόδεμα γύρω από τις αναμονές) αλλά δεν το βρίσκω σωστό να τις κόψουν. Από την άλλη και η σκουριά θα εμποδιστεί από το να εισχωρήσει περισσότερο με μια τέτοια κοπή.. Ξέρετε κανέναν τρόπο μηχανικής ή άλλης αγκύρωσης στη στάθμη της πλάκας ώστε να μπορέσουν να κόψουν τις αναμονές χωρίς να χαθεί το lbnet??Σε περίπτωση κοπής θα ήταν καλό να σκάψουν μέσα λίγο να ξύσουν τη σκουριά που θα υπάρχει σίγουρα? (σπίτι 20ετίας σε ορεινό μέρος)
  15. Καλησπέρα, Είμαι νέα μηχανικός και έχω καταπιαστεί με τον έλεγχο επάρκειας ενός μονωρόφου στο sap2000v.14. Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την προσομοίωση των πεδίλων στο λογισμικό. Θέλω να εισάγω ελατήρια και θα ήθελα να ρωτήσω: αρκεί ένα (με 6 βαθμούς ελευθερίας ενδεχομένως) κάτω από κάθε υποστύλωμα? και επιπλέον, άλλο είναι η σταθερά του ελατηρίου Κvertical=4Gr/(1-ν) για το sap και άλλο ο δείκτης εδάφους Ks? Γνωρίζετε κάποια βιβλιογραφία που να συσχετίζει ίσως τα 2 στοιχεία αυτά και αν υπάρχουν κάπου οι τύποι για τις σταθερές των ελατηρίων για ορθογωνική κάτοψη πεδίλου (μόνο για κυκλικά βρίσκω..). Συγχωρέστε τις αφελείς ερωτήσεις απλά δεν έχω ασχοληθεί ξανά με σχετική προσομοίωση (όλα πακτωμένα τα έβαζα) Ευχαριστώ πολύ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.