Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

PERIKLIS1

Members
  • Περιεχόμενα

    177
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by PERIKLIS1

  1. Ποιο πρόγραμμα έχεις; Τελευταια χρησιμοποιώ συστηματικά το ΤΕΚΤΟΝ που αγοραζεις το πρόγραμμα εφάπαξ και ξενοιάζεις. Το Autocad 2010 LT που χρησιμοποιούσα μέχρι σήμερα (αγορασμένο) δεν υποστηρίζεται στα windows 10 και έκλεινε σε ανύποπτο χρόνο. Μεγάλη ταλαιπωρία.
  2. Χμμ, έχεις δίκιο σε αυτό που λες. Απλά μου έδωσε ελπίδες η απάντησή σου ώστε να ολοκληρώσω την διαδικασία με το Ν4495 και να αποφύγω την νομιμοποίηση που είναι χρονοβόρα και ο ιδιοκτήτης βιάζεται να πουλήσει (και αντίστοιχα βιάζεται και ο αγοραστής να αγοράσει). Συνεπώς, εάν μπορώ να ολοκληρώσω με Ν4495 θα το προτιμήσω από τη νομιμοποίηση.
  3. Καλημέρα Συνεπώς, αναφέρω ότι υπάρχει οικοδομική άδεια και αντιμετωπίζω τις παραβάσεις ως εξής: 1) Δηλώνω την μετακίνηση του κτηρίου με κατηγορία 3 2)Με αναλυτικό προϋπολογισμό υπολογίζω τη μετατροπή του βοηθητικού χώρου (που υπολογίστηκε στη δόμηση) σε κύριο χώρο. 3) Υπέρβαση δόμηση και υπέρβαση κάλυψης για το αυθαίρετο των 10 τ.μ. Σωστά; Στο ίδιο αγροτεμάχιο που συζητάμε, υπάρχει και μία περίφραξη ο οποία δεν είναι ακριβώς στα όρια του αγροτεμαχίου. Σε κάποια σημεία μπαίνει εις βάρος του αγροτεμαχίου μας (στην πρόσοψη και σε κάποια σημεία με τον γείτονα). Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση? Την τακτοποιώ όπως είναι (είναι με μπετόν 30 εκ. και συρματόπλεγμα από πάνω - επιθυμεί ο ιδιοκτήτης να μην την χαλάσει) ή κάνω υποχρεωτικά κάτι άλλο (κατεδάφιση υφιστάμενης και μικρή κλίμακα για νέα περίφραξη);
  4. Καλησπέρα αγροτεμάχιο 5 στρέμματα. Εκδόθηκε το 1998 ΟΑ για ισόγειο βοηθητικό χώρο 50 τ.μ. (δεν προβλεπόταν κουζίνα στην ΟΑ) και κατασκευάστηκε σε διαφορετική αλλά σύννομη θέση (δεν υπάρχει σημείο επαφής του κτηρίου που προβλεπόταν στην ΟΑ με αυτό που χτίστηκε). Έχουμε παράνομη επέκταση 10 τ.μ. και ο ισόγειος βοηθητικός χώρος έγινε κύριος χώρος (κατασκευάστηκε κουζίνα). Σήμερα θέλω να νομιμοποιήσω/ρυθμίσω τις αυθαιρεσίες και για γίνει πώληση. 1) Επειδή δεν υπάρχει σημείο επαφής του κτηρίου που προβλεπόταν στην ΟΑ με αυτό που χτίστηκε δεν κλικαρω την ύπαρξη οικοδομικης αδειας άρα δεν ειμαι κατηγορία 4, σωστά? 2) Εφόσον δεν είμαι κατηγορία 4, είμαι κατηγορία 5. Μπορώ να δηλώσω στο σύστημα αυθαιρέτων κατηγορία 5 και να επιλέξω "προς έκδοση οικοδομικής άδειας"? Σημειωση: την μετακίνηση κτηρίου μπορώ να την βάλω και ΚΑΤ.3 σύμφωνα με την εγκύκλιο 2.
  5. Αφού μέχρι 2% δεν αποτελεί παράβαση, πως θα το βάλεις στην γραμμή του Ν.4495; 82,10 τ.μ. είναι το εμβαδόν της κατοικίας.
  6. Για να βάλω σύμβολο υψομέτρου στην κάτοψη, βάζω το σύμβολο και με κείμενο γράφω το υψόμετρο που θέλω. Υπάρχει τρόπος να μπει το σύμβολο του υψομέτρου με το κειμενο (πχ +1.20) αυτόματα στην κάτοψη; Ομοιως και για σύμβολο υψομέτρου στις τομές και στις οψεις.
  7. 1. Βεβαιωση με αυτοψία 31/3 ισχύει μέχρι 31/5 και απαιτείται ΗΤΚ. 2. Ναι ισχύει μέχρι 30/6 και δεν χρειάζεται να κανεις κάτι άλλο.
  8. Ναι σε δεσμεύει σε αυτήν την περίπτωση. Νόμιζα ότι άφησες την αποτύπωση της κατοψης της ΟΑ. Μικρη κλίμακα λοιπόν και νομιμοποίηση.
  9. Δεν συμφωνω με το παραπάνω. Η εσωτερική διαρρύθμιση δεν εξετάζεται από τον Ν4495. Εάν υπάρχει, γίνεται ενημέρωση φακέλου όταν ενεργοποιηθεί η ΗΤΚ. Αυτό αναφέρει ο Ν4495. Συνεπως, δεν σε δεσμεύει η δήλωση του Ν4495/17 ότι η διαρρύθμιση έγινε μεταγενέστερα της δήλωσης. Μπορεί να έγινε και από κατασκευής. Θα πρέπει να γίνει ενημέρωση της ΟΑ. Εάν πρέπει πρώτα να προηγηθεί Μικρή Κλίμακα και μετά ενημέρωση είναι κάτι που θα πρέπει να ρωτήσεις στην Πολεοδομία. Διαδικαστικό θέμα είναι. Παντως γίνεται να βγάλεις Μικρή Κλίμακα για “καμωμένο” όπως λέει ο συνάδελφος παραπάνω. Η Μικρή Κλίμακα πηγαίνει στο τμήμα αυθαιρέτων και ανάλογα εκεί βγαίνει ή όχι πρόστιμο.
  10. IDEA, TEKTON, Archicad, Archline είναι προγράμματα με ελληνικό μενού. Υπάρχουν demo εκδόσεις και μπορείς να δεις εάν σε βολεύουν.
  11. Συμφωνώ σε αυτά που λες περί 4μηνου. Αυτο που έγραψα παραπάνω για ΗΤΚ για τις νέες αιτήσεις Ν4495 εντός 4μηνου αναφέρθηκε στο 4ο διαδικτυακό σεμινάριο του ΤΕΕ (υπάρχει στο YouTube). Σε νόμο δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο πέρα από αυτά που αναφέρθηκαν στα προηγούμενα posts.
  12. Στα σεμινάρια του ΤΕΕ αναφέρθηκε ότι για τις καταχωρήσεις αυθαιρέτων μετά τις 1/2/2021 θα πρέπει να υποβάλλεται ΗΤΚ εντός 4μήνου. Προσωπικα έχω τις αμφιβολίες μου εάν ισχύει αυτό. Δεν το εντόπισα κάπου στη νομοθεσία.
  13. Σύμφωνα με το άρθρο 55, παρ. 2 του Ν4495/17 για τα ακίνητα κατηγορίας ΙΙ, η υποβολή της Ταυτότητας Κτηρίου γίνεται κατά τη μεταβίβαση του ακινήτου ή της αυτοτελούς διηρημένης ιδιοκτησίας. Όταν γίνει η υποβολή Ταυτότητας τότε θα απαιτείται ενημέρωση όταν: Η ενημέρωση της Ταυτότητας Κτιρίου / Διηρημένης Ιδιοκτησίας, κατόπιν έκδοσης άδειας για εκτέλεση οικο­δομικών εργασιών στο ακίνητο που μεταβάλει πολεοδο­μικά – κτιριολογικά μεγέθη, πραγματοποιείται υποχρεω­τικά εντός χρονικού διαστήματος τεσσάρων (4) μηνών από τη λήξη ισχύος της αδείας, εφόσον έχουν υλοποιηθεί εργασίες, άλλως εντός τεσσάρων (4) μηνών από την ολο­κλήρωση των εργασιών. (άρθρο 4 - αρ.Φύλλου 334/29-1-2021) Συνεπώς, Iancaster13 δεν προκύπτει θετική απάντηση στον προβληματισμό σου, κατά τη γνώμη μου.
  14. Σε αυτό καταλήγω και εγώ, ότι είναι κατηγορία 4 αυτές οι περιπτώσεις (νόμιμος χώρος που άλλαξε χρήση).
  15. Καλησπέρα Βρισκόμαστε εντός σχεδίου με χρήσης γης Γενική Κατοικία. Πελάτης έχει υπόγεια αποθήκη 60 τ.μ. η οποία μετατράπηκε σε υπόγειο διαμέρισμα. Θα θεωρούσατε ότι υπάγεται στην κατηγορία 4, παρ. δδ: "αυθαίρετες αλλαγές χρήσης, εφόσον έχει συντελεστεί σε περιοχές εντός σχεδίου και με την προϋπόθεση ότι η εν λόγω χρήση είναι σύμφωνη με τις επιτρεπόμενες χρήσης γης της περιοχής"; Δηλαδή θεωρούμε αλλαγή χρήσης την μετατροπή της υπόγειας αποθήκης σε υπόγεια κατοικία ή όχι? Το ρωτάω γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις δεν κλικάρουμε τον αυξητικό συντελεστή της αλλαγής χρήσης στο σύστημα των αυθαιρέτων.
  16. Πολύ καλή προσπάθεια γίνεται στο * * * * * * * * Ρίξε μια μάτια. Δεν είναι επιτρεπτό προωθητικές ενέργειες σε Τεχνικά Γραφεία Didonis
  17. Καλημέρα! Είμαστε σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων. Βάσει ΓΟΚ επιτρέπεται μέγιστο ύψος 7,50 μέτρα και στέγη υποχρεωτική μέχρι ύψους 2,00 μέτρων. Πελάτης μου έβγαλε οικοδομική άδεια το 2000 όπου προβλεπόταν κτήριο με ύψος 7.50 μέτρα και στέγη μέχρι 2,00 μέτρα. Ακριβώς στα όρια δηλαδή. Στην πράξη όμως δεν κατασκεύασε την στέγη και έγινε στο δώμα απόληξη κλιμακοστασίου ύψους 2,00 μέτρων. Υπολογίζω την απόληξη σαν υπέρβαση δόμησης κύριου χώρου. Έχω και υπέρβαση ύψους? Μήπως θα πρέπει να εξετάσω ιδεατό στερεό ώστε να ελέγξω εάν επιτρέπεται η κατασκευή της απόληξης άνω του μεγίστου ύψους της περιοχής? Νομίζω όμως σε οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων δεν χρησιμοποιούμε το ιδεατό στερεό (έχω δικιο σε αυτό?).
  18. Καλημέρα! Έχω μία οικοδομική άδεια σε ισχύ, εντός οικισμού. Προβλεπόταν μία οικοδομή με δόμηση 300 τ.μ. Σήμερα θέλει ο ιδιοκτήτης να κάνει αναθεώρηση (θέλει να αλλάξει το σχήμα της οικοδομής, δεν αλλάζει την χρήση). Στο ηλεκτρονικό σύστημα θα επιλέξω αίτηση "Αναθεώρηση Αδειών" ή μπορώ να επιλέξω και προέγκριση; Πιστεύω αποκλειστικά το πρώτο. Δεύτερη ερώτηση: Είμαι κατηγορία 1 ή κατηγορία 3; Σημείωση μετά από ενημέρωση από Πολεοδομία: Οι αναθεωρήσεις παλαιών αδειών πηγαίνουν κατηγορία 1.
  19. Συζητήθηκε ξανά το θέμα. Για την κατηγορία 4 ή 5 ο νόμος είναι ξεκάθαρος και αναφέρει ότι συγκρίνουμε με τα επιτρεπόμενα σε όλο το οικόπεδο. Δεν αναφέρει τίποτα για χιλιοστά σε αντίθεση με τον υπολογισμό % υπερβάσεων. Το εάν είναι δίκαιο ή άδικο που αναφέρθηκε σε προηγούμενo post δεν είναι αντικείμενο του Νόμου. Υπάρχει ξεκάθαρη νομοθεσία.
  20. Καλησπέρα, το φλέγον ζήτημα είναι για τον παρανομαστή του κλάσματος για την εύρεση της κατηγορίας. Για τον αριθμητή νομίζω ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Στον παρανομαστή ο νομος αναφέρει ότι βάζουμε την επιτρεπόμενη δόμηση που ισχύει σήμερα ή κατά τον χρόνο έκδοσης της οικ. άδειας. Δεν αναφέρει πουθενά για χιλιοστά επί του οικοπέδου που αναφέρουν ορισμένοι συνάδελφοι σε προηγούμενα posts. Αντίθετα, αναφέρονται χιλιοστά επί του οικοπέδου για τον υπολογισμό της υπέρβασης δόμησης. Παράδειγμα: Έχουμε 3 κτήρια σε οικόπεδο. Έχουμε επιτρεπόμενη δόμηση 500 τ.μ. Πελάτης μας είναι αυτός που έχει την υπόγεια αποθήκη του κτηρίου 1 που έχει εμβαδόν 80 τ.μ. η οποία μετατράπηκε σε κατοικία. Για την εύρεση της υπέρβασης δόμησης έχουμε: 80/(500*χιλιοστά υπογείου μας)=.... Για την εύρεση της κατηγορίας έχουμε: 80/500=....
  21. Στην δεύτερη περίπτωση πιστεύω ότι δεν θα δίναμε βεβαίωση γιατί πλέον η υπόγεια αποθήκη έγινε ισόγεια και μπαίνει στην δόμηση. Παρόλο που εξετάζουμε την διακεκριμένη ιδιοκτησία η οποία είναι οκ σε διαστάσεις και ύψος.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.