Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

katrmp

Core Members
  • Περιεχόμενα

    4.322
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    8

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από katrmp

  1. On 23/1/2024 at 11:59 ΜΜ, akis73 said:

    Καλησπέρα, σήμερα διαπίστωσα ότι από Alpha μου έχουν κόψει το POS από τον Νοέμβριο του '23. Μάλιστα το ίδιο επιχείρησαν να κάνουν και τον Σεπτέμβριο του '23 λόγω μη χρήσης, αλλά μετά από καυγά μου τότε δεν το κόψανε, φαίνεται αποφάσισαν όμως μετά από 2 μήνες μονομερώς να το καταργήσουν.

    Με βάση τα παραπάνω γνωρίζετε αν θα προκύψει κάποιο πρόστιμο για τους 2 μήνες που δεν δηλώθηκε στην ΑΑΔΕ και αν υπάρχει κάποια προθεσμία μέχρι τις 31/1/24 για εκ νέου αγορά; Θα πάω αύριο επί τόπου για νέο καυγά αλλά δεν ξέρω τι τροπή θα πάρει το θέμα ή αν μπορεί να ενεργοποιηθεί άμεσα το παλιό.

    Πως κατάλαβες οτι το έκοψαν? Δεν έγραφε προς αναβάθμιση?

  2. On 25/1/2024 at 10:45 ΜΜ, ppanag said:

    Προς το παρόν νομίζω ότι δεν κάνουμε κάτι εμείς για αυτό το μήνυμα "προς αναβάθμιση" .... Το μήνυμα αυτό είναι για τους παρόχους.

    Να ρωτησω? Και να γινει αναβαθμιση, ποιά διασύνδεση εννοει αφου εμεις δεν εχουμε ταμειακές? Πρεπει να γίνει καποια διασύνδεση? με τί? Εχω ενα παλιό ενσυρματο απο ΕΤΕ απο την πρώτη στιγμη  και βγαζει αυτο το μηνυμα στην aade

  3. Ναι δυστυχως η αίτηση θα απενταχθει. Ειναι κατι που απαγορευεται ακόμα και εν-ζωή ακόμα και εξουσιοδοτηση να ειχε να χρησιμοποιεί τους κωδικους. Οταν ο αλλος πεθανει δυστυχως πιά ειναι αυταπόδεκτο οτι εγινε χρηση απο 3ον. 

  4. Το πρόγραμμα σε θέμα στησίματος , ευελιξίας που δινει και ρευστότητας στους προμηθευτες ειναι ετη φωτος μπροστα απο τα προηγουμενα. Εχει καθυστερησει τόσο πολύ και δεν φωνάζει κανεις. Γιατι? Γιατι πάτησε το κουμπί και σε λίγα λεπτα ή μια μερα μοιρασε 70%!!!. Ας μην ξεκίναγαν δουλείες μέχρι να ερθει η στιγμη να μπορουν να μοιράσουν. ¨ηξερες ομως οτι θα ερθει και θα έχεις και αυτο το εργαλειο διαπραγματευσης τιμης. Ολες ετσι τις εκανα. Δεν ξεκινησα σε καμια εργασια. Ερχοταν ο προμηθευτης και του έλεγα αν συμφωνησετε σε λιγη ωρα σου στελνω λεφτα. Ή τι να σκεφτω , επιστροφη 0.01Ε για να πάρεις μετα τα υπολοιπα!!. ¨Η ιδιοκτητες που εκαναν συμφωνητικα με προμηθευτες που τους ειχαν εξοφλησει απο την τσεπη τους και περιμένουν να εφαρμοστουν τα συμφωνητικα και εναμιση χρονο μετα να τους γυρίσουν τα λεφτα πίσω, επειδη θα τα πάρουν μονο οι προμηθευτες? Τερμα όλα αυτα. Μπραβο σε αυτους που τελικά κατάφεραν και εφαρμόσανε (οχι αυτους που στην θεωρεία το έστησαν) δύσκολες αλλαγες. Το2023 θα τρεξει σε αλλες ταχυτητες διοτι ειναι ακριβως στημενο στο 2021 που ειναι ετοιμο και καλοδουλεμενο. Καλα δεν αναφερθηκα καθόλου στην γελοιοτητα του 10:00 ανοιγει και 10:03 γραφαμε όλοι εδω οτι δεν μπαίνει , δεν δουλευει και οταν μετα απο 100 refresh εφτανες 10:20 σου έλεγε εξαντλήθηκαν οι πόροι. ΜΙΑ αίτηση? ΚΑΜΙΑ αίτηση? ΠΟΤΕ δεν ηξερες. 

  5. στην προανάρτηση, αν βγάλεις τωρα ενα απλό  εξαρτημένο τοπογραφικό μπορείς να το αναρτησεις κανοντας αιτηση για επανέλεγχο και συμπληρωματικά στοιχεια? Ουσιαστικα αμφισβητώντας την επιφανεια? Ή πρεπει επειδη ειναι προαναρτηση να ακολουθηθει κάποια συγκεκριμένη διαιδκασία, ενω αυτο το απλό εξαρτημενο θα έπρεπε να το ειχες κατα την αίτηση?

  6. 27 λεπτά πριν, Didonis said:

    σου είχα απαντήσει πως να το κάνεις πανεύκολα σε Autocad ή σε οποιοδήποτε πρόγραμμα Cad

     

    Για να ξεμπερδεύουμε μ αυτό.... στείλε τις 2 ή και 10 ζεύγη συντεταγμένων που έχεις να στα δώσω έτοιμα με διαστάσεις.

     

    Υ.Γ.

    επι του πιεστηρίου 

      

    η προβολή.... ευθεία .....

    (όπως τα δέντρα)

     

    Ευχαριστώ. Τα εβαλα σε αυτο δυο καθε φορά   χ,ψ (κανει μονο του την τελεια απο το κτηματολόγιο της συντεταγμενης κομμα) . Το ίδιο δεν ειναι ? σωστα δεν τα βγάζει?

    https://www.ypologismos.gr/apostasi-simeion-dyo-diastaseis-kartesiano-epipedo/

  7. υπάρχει κάποιο δωρεαν προγραμματακι on-line που να βαζεις συντεταγμενες 2 σημειων πχ ενος οικοπέδου απο το κτηματολογιο και να σου βγαζει ακριβως την απόσταση? 

  8.  

    48 λεπτά πριν, angusmacgyver said:

    Δε μπορείς να γνωρίζεις [στην περίπτωση των φωτογραμμετρικών υποβάθρων μέσω LSO(2007-2009) ή LSO25(2015)] με ποια έχει δουλέψει ο κάθε ανάδοχος (ή μάλλον μπορείς όπως βλέπεις στη σύγκριση).

    Όπως θα διαβάσεις σε άλλα σχόλια μέσα στο forum, πιο αξιόπιστες θεωρούνται οι ο/φ του 2007-2009.

    Όπως και να έχει πάντως, σωστές συντεταγμένες μπορείς να θεωρείς μόνο του (σωστού) εξαρτημένου τοπογραφικού.

    Ευχαριστώ!

    Και εγω αυτο ειχα διαβασει για 2007-2009. Μπορει δηλαδη ο αναδοχος να εχει δουλέψει πάνω στο υποβαθρο 2007-2009 ασχετα που το pdf που εκτυπώνουμε  "ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΑΝΑΡΤΗΣΗΣ" με κωδικους taxis για το δικαιωμά μας ειναι εμφανες οτι ειναι το 2015-2016?

     

    Μπορουμε πάνω στα σημεια του αναδοχου να μετρησουμε πχ ποσο θεωρει μια πλευρα οτι ειναι ακριβώς απο τις συντεταγμένες, χωρις με τον χαρακα απλά να προσπαθουμε να πέσουμε πάνω στην συντεταγμένη  με το ποντικι? Δηλαδη εχουμε 2 γτνωστες συντεταγμένες. Μπορουμε να βρουμε την απόσταση?

  9. Αυτό που με ενδιαφέρει να ξέρω για το κτηματολόγιο ΑΕ που σου γράφει στο απόσπασμα αυτές τις συντεταγμένες και σου τις απεικονίζει και πάνω στην θέαση του 2016 (και εσύ αν τις ρίξεις πάνω στην θέαση 2007-2009 μετακινούνται ), ποια από τις δύο ουσιαστικά έχει ακολουθήσει. Παλιά έλεγαν ότι ακολουθεί του 2007-2009 οι συντεταγμένες. Δηλαδή αν τις ρίξεις πάνω σε εκείνη την θέαση είναι αυτό που υποστηρίζει η κτηματολόγιο ΑΕ ότι είναι το όριο σου. Άσχετα που εκτυπώνεις pdf με 2016

  10. στην προαναρτηση το "ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΑΝΑΡΤΗΣΗΣ" που κατεβαζεις σε pdf με ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΚΟΡΥΦΩΝ ΓΕΩΤΕΜΑΧΙΟΥ ειναι ουσιαστικά η εικόνα απο την  θεαση 2016. Αν ομως πας να βαλεις τις ίδιες συντεταγμένες πάνω στην θεαση 2007 μετακινείται πάντα ελάχιστα. Τελικά ποια ειναι η σωστή. 

    Αν κοιταξω τα ορια με όμορρα με το  "ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΑΝΑΡΤΗΣΗΣ" (ειναι θεαση 2016) οπτικα εχω θεμα με την δεξια πλευρα του γεωτεμαχιου που όλοι  οι ομορροι φαινεται να μπαίνουν μέσα. Αν ομως βαλω τις συντεταγμενες στην θεαση 2007-2009 ερχεται ακριβως εκεινη η πλευρα και αρα φαινεται να εχω πρόβλημα στην απέναντι πλευρα του οικοπέδου. Γινεται ελαχιστη μετακίνηση.

    Ποια ειναι η σωστη?

  11. Έλεγα να μην κάνω εξαρτημένο και απλά να κάνω ένσταση επικαλούμενος αυτά που πραγματικά έχουν γίνει.

    Όποτε το εξαρτημένο θα βάλει όρια ο τοπογράφος κατά δήλωση του ιδιοκτήτη. Να ρωτήσω κάτι που έχω απορία. Δεν μπορώ (είναι πραγματικότητα) να επικαλεστώ ότι η μάντρα τόσο στο προς το όμορο  δικό μου είναι σε λάθος σημείο όσο και προς το άλλο στο οποίο έχω και συρματοπλεξη?

    , Είναι προαναρτηση. Θα μπορούσε να γίνει συνένωση ή δεν έχει ουσία? Θα α ήταν και πολυεξοδη

  12. Ααα καλά!! Ούτε που είδα από την φουρια μου και την στενοχώρια μου ότι το έβαλα για ιδιώτες. Ταίριαζε απόλυτα το θέμα και δεν το πρόσεξα 

    Sorry.

     

    Ευχαριστώ!!

    Το τοπογραφικό του 2005 που συνόδευε το συμβόλαιο ήταν copy του 1976 που συνόδευε τον πρότερο τίτλο του πωλητή. Δυστυχως όταν υλοποιούσαν τις μάντρες κυριολεκτικά για να μην δημιουργώ έχθρες πήγαινα περασια σε γειτονικά κλπ με αποτέλεσμα αν το μετρήσεις τώρα να είναι μικρότερο. Έχω φωτογραφίες που όταν ήταν χέρσο ήταν τα όρια πιο έξω από εκεί που τα υλοποίησα. Έτσι αγόρασα και  όμορρο μικρό διότι εκεί είχα πάει την μάντρα μου πολύ μέσα στο δικό μου. Αυτό που με καίει είναι αν ποτέ μπορεί να έρθει η πολεοδομία να μου πει το κτηματολόγιο λέει 3930 άρα τόσο είναι. Αν μπορει να δημιουργηθεί πρόβλημα στην ήδη υλοποιημένη οικία ότι είναι χωρίς άδεια και στηνβτακτοποιηση. Εγώ λόγω ότι από μια πλευρά είναι δικό μου και από άλλη είναι πολύ μεγάλη ενιαία έκταση που πραγματικά έχω τραβηχθεί πιο μέσα (μετά το μετάνιωσα και από έξω έχω κάνει συρματοπλεξη χωρίς καμία ενόχληση) θα μπορούσα να πω ότι έχω "τραβηγμένα" τα 4000 λίγο αλλοπροσαλλα μεν

    Είναι το κτηματολόγιο τόσο σημαντική και κανόνας η εμβαδομετρηση του? Η απόκλιση δεν παίζει ρόλο?

  13. Παιδια sos, σε προσωπικό γεωτεμάχιο ειχε αγορασθεί απο τον πατέρα μου το 2005 4010τμ και το κληρονόμησα και ανέγειρα με αδεια 4 στρ. Γειτνιάζε απο την μία πλευρά με εξ- αδιαιρετου του πατέρα μου με αλλους και απο μαι δευτερη με χερσο. Κατα την κατασκευη μαντρων δεν φροντισα να πάμε στα 4 στρ με αποτέλεσμα να βγει στην κτηματογράφηση στην προανάρτηση  3920τμ. Εχω ανεγειρει με άδεια μια κατοικία απο το 2007 και υπήρχε στην άδεια και 2η κατοικια  μικρη που δεν την ανέγειρα ποτέ και ούτε σκοπευα διότι υπήρχαν και αυθαιρεσιες στην  πρώτη που ηθελαν τακτοποίηση τίς οποίες τις έχουμε πάει "με άδεια". Εχω πρόβλημα με την άδεια? Μάλιστα σε μία πλευρα (σε μέρος αυτης) συνορευει με δικό μου μη αρτιο που ειχα αγορασει επίτηδες για να εξασφαλίσω τα ορια . Τι προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσω? Πρέπει να κάνω ένσταση ? (και τι να βγάλω τοπογραφικό καθ' υπόδειξη οριων?). Εμένα δεν με ενδιαφέρει ποτέ να χτίσω οτιδηποτε. Αλλα για αυτο που εχω υλοποιήσει και είχα βγάλει αδεια (ο μόνος σε όλη την περιοχή) με ενδιαφέρει να μην κινδυνεψει αυτη η άδεια. Η άδεια είχε πάρει σφραγιδα για ρευματοδότηση για την οικια μου απο το 2008 και έχει μείνει έτσι. Η άλλη οικία δεν υλοποιήθηκε ποτέ και έχω κάνει για τακτοποίηση (μονο παραβολο έχω πληρωσει ) για 4495 για διάφορα. sos παιδιά , διότι με καιει!!

    Να ρωτησω κάτι  επιπλέον. Μου έχει αποδεκτη απόκλιση κοντα στα 130τμ (ειμαι μεσα) και δεν μου έχει τους γειτονες (ως ονόματα, παρα μόνο ως καεκ). Θυμαμαι σε άλλη περιοχη και νομό που μου έκοβε αρκετα και το έδινε σε εναν γειτονα στο χωριο, εκει μου έγραφε και το ονομά του . Οχι μονο το ΚΑΕΚ. Εκει η απόκλιση απο τον τιτλο μου ηταν μεγαλη

  14. Ο συμβολαιογράφος οτι κάνει υποδείξεις πώς θα βγει το ΠΕΑ, μόνο και μόνο διότι αυτός θέλει να έχει όλα τα τμ...! Εχει σημασία αν η αποθήκη ερχεται σε επαφη και με το γραφείο ή οχι. Αλλα αυτός οτι κάνει υποδείξεις...!!

  15. Ναι μπορείς να τους εξοφλήσεις. Απλά οι ανθρωποι ειναι ανενημέρωτοι απο το νέο πρόγραμμα πώς λειτουργεί και σου λένε δεν ειμαστε "συμβεβλημμένοι". Δυστυχως όμως δεν σου αρκει η εξοφληση. Θες να σου κάνουν και την Υ/Δ και να ειναι γραμμενοι στο ΠΣ.

     

    Τα κλιματιστικά να καλύπτουν (που όλα τα καλύπτουν) ελάχιστες απαιτήσεις EER

  16. On 2/9/2019 at 6:35 ΜΜ, kmimi said:

    Με αυτά τα 21,49 που έχουν πληρωθεί μέχρι τώρα τι θα γίνει; Απ'όσο είδα δεν έχουν αφαιρεθεί. Επίσης από τη στιγμή που θα γίνει η ρύθμιση θα πληρώνουμε μόνο τα τρέχοντα του ΕΤΕΑΕΠ και όχι τα 21.49 και 21,49;

    Γνωρίζει κανείς τι εχει γίνει με αυτα τα 21,49 και 21,49Ε για 2017 και 2018?. Τελικα περιέχονται στις 120 δόσεις που ειχαμε κάνει ή οχι? Μου τα βγάζει στο ΕΤΕΑΕΠ οφειλή. Αλλα δεν θα τα είχαν στείλει ΚΕΑΟ? Πλήρώνω 120 δόσεις ΚΕΑΟ για ΕΤΕΑΕΠ. Σκέφτομαι αν δεν είναι εκει μέσα να ξεκινήσω να τα πληρώνω αλλα δεν ξερω αν ειναι σίγουρα?

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.