Jump to content

mem_fretz

Members
 • Content Count

  87
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Ουδέτερη

About mem_fretz

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ευχαριστώ AristidisZ. U έχω το μέγιστο κατά ΚΘΚ, και κουφώματα διπλό τζαμι χωρίς θερμοδιακοπη. Τέντες όντως υπάρχουν αλλα από ορίζοντα είναι ελεύθερο. Και κάτι άλλο άσχετο απλά το παραθέτω για να μην φτιάχνω νέο θέμα για κάτι τόσο απλό. Για ηλιακό διπλής από που βρίσκουμε τον βαθμό απόδοσης του συστήματος αποθήκευσης και του δικτύου διανομής;
 2. Συνάδελφοι καλησπέρα. Σε κατοικία που δεν έχει εγκατεστημένα συστήματα ψύξης και περνάμε τα στοιχεία του θεωρητικού συστήματος (EER=3 κ.λπ.) δεν πρεπει η πρωτογενής ενέργεια για την ψύξη του κτηρίου μας να είναι ίδια με αυτή του κτηρίου αναφοράς? Το ρωτάω γιατι σε τρέξιμο που κάνω τώρα μου βγάζει μεγαλύτερη ενέργεια στο κτήριο αναφοράς και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα προφανώς να ανεβαίνει κατηγορία το κτήριο (θα έβγαινε Δ αν ήταν ιδια και τωρα βγαίνει Γ).
 3. Συνάδελφοι καλησπέρα..Διαβάζω και εγώ τώρα κάποια πράγματα για το θέμα και έχω τις εξής απορίες: 1) Είναι άλλο πράγμα το έντυπο γραπτής εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου (που υπάρχει σαν υπόδειγμα στο ελινυαε) και άλλο η μελέτη εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου? 2) Σε μια καφετέρια για παράδειγμα όταν λέμε παραγωγική διαδικασία τι θα θεωρήσουμε? Πρώτες ύλες καφέ και τελικό προϊόν φραπέ???? Είναι λίγο χαζή η ερώτηση αλλά πραγματικά δεν ξέρω τι είδους παραγωγική διαδικασία είναι αυτή και πως πρέπει να περιγραφεί.. Ευχαριστώ και καλοδεχούμενο και το δούλεμα για την 2η απορία...
 4. Μάλιστα..Εγώ είχα καταλάβει ότι στην ουσία δεν χρειαζόταν η σελίδα 3. Οπότε λάθος δικό μου. Άρα για να μην κουράζω, του δίνω το ΠΕΑ του λέω ψάξε προσφορές και απο εκεί αντλώ και τις ποσότητες. tsx με γλίτωσες από βλακεία. Ξέρω σε κούρασα με τα πολλά ευχαριστώ αλλά ειλικρινά σε ευχαριστώ. Καλό βράδυ..
 5. Μισό λεπτό ..Εγώ ρε παιδιά το ΠΕΑ το έχω κάνει..Το παράρτημα VII δεν χρειάζεται για να πάει στην τράπεζα μαζί με το ΠΕΑ αφού έχει πάρει την έκριση της πιστοληπτικής ικανότητας? Και διάβασα ότι πλεον δεν είναι δεσμευτικό να καταθέσει προσφορές ο ωφελούμενος αλλά το τελικό ποσό βγαίνει σαν το ανώτατο όριο επιλέξιμης δαπάνης
 6. Ευχαριστώ antboton και όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους για την υπομονή τους... tsx ναι αν ο ιδιοκτήτης έχει μπει σε αυτή την διαδικασία ok. Aλλά επειδή ο δικός μου θα το κάνει 1-2 μήνες αφού καταθέσει τα χαρτιά στην τράπεζα, γι΄αυτό θεώρησα να βάλω ελαφρώς τσιμπημένες τιμές προς τα πάνω, ώστε έτσι να είναι σίγουρα μέσα στον προϋπολογισμό. Άλλωστε φαντάζομαι στις ποσότητες δεν θέλει και ακρίβεια δεκαδικού, γιατί κάτι τέτοιο για πράγματα όπως η μόνωση ή τα ανοίγματα δεν γίνεται..
 7. Ευχαριστώ tsx. Και κάτι τελευταίο και πρακτικό επί του θέματος. Όπως είναι λογικό σε κάποια πράγματα (π.χ. τ.μ. μόνωσης ή ακόμα και επιφάνεια των συλλεκτών του ηλιακού) μπορεί να προκύψει διαφοροποίηση μεταξή των προυπολογισθέντων ποσοτήτων και των εκτελεσθέντων. Δημιουργείται κάπου πρόβλημα στον ιδιοκτήτη? Θέλω να πώ ότι αν κατάλαβα καλά καλύτερα θα ήταν να δώσω λίγο "αέρα" στα τ.μ. μόνωσης π.χ. ώστε να είμαι σίγουρα πιο πάνω και όχι πιο κάτω στην επιλέξιμη δαπάνη.
 8. Ευχαριστώ πολύ για την συνολική βοήθεια σου tsx. Τα κουφώματα προφανώς πρέπει να τα χωρίσω ανάλογα αν είναι συρόμενα κ.λπ. και να τα καταγράψω ξεχωριστά στο Έντυπο 7 ,καθώς έχουν διαφορετική τιμή, σωστά?
 9. Ευχαριστώ tsx. Ναι για την ψύξη άλλαξα τo συντ. σκιασης για το καλοκαίρι αλλα διαφορά σχεδόν μηδέν δεδομένου ότι είναι μικρό το συγκεκριμένο άνοιγμα και δεν έχει και συστήματα ψύξης το διαμέρισμα. Υπάρχει πουθενά παράδειγμα (συμπληρωμένο) του Εντύπου VII? Γιατί λίγο πριν το τέλος μπερδεύτηκα. Και εξηγούμαι: Ας πούμε ότι τελικά κάνω 2 σενάρια: 1) Κουφώματα, ηλιακός, τέντα-εξώφυλλα και 2) Τα ίδια + μόνωση Στο Παράρτημα 7 στην πρώτη σελίδα γράφω: 1) Κουφώματα με θ.δ. κλπ, ηλιακός , τέντα -εξώφυλλα 2) Κουφώματα με θ.δ. κλπ, ηλιακός ., τέντα-εξώφυλλα, μόνωση πάχους τάδε κ.λπ ή αυ
 10. Ευχαριστώ άκη και tsx. Και τα 2500 για τα εξώφυλλα και τέντες που τα βάζω? Τα αναγάγω στην επιφάνεια των κουφωμάτων?
 11. hkamp ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τις απαντήσεις σου. Για το 4 για να το λες κάτι θα ξέρεις. Οπότε αν κάνω μια πρόταση π.χ. αλλαγή κουφωμάτων, μόνωση, ηλιακός, τέντες και ο ιδιοκτήτης κάτι από όλα αυτά δεν το κάνει (π.χ. για τη μόνωση το σκέφτεται) πάλι φαντάζομαι δεν υπάρχει πρόβλημα. Την εξοικονόμηση του 30% την πιάνει έτσι και αλλιώς μόνο με τον ηλιακό. Και κάτι άλλο πρέπει οι προτάσεις στο ΠΕΑ να είναι κοστολογημένες?
 12. Καλησπέρα συνάδελφοι, επειδή είναι το πρώτο μου για το εξοικονομώ θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής: 1) Στις προτάσεις στο ΠΕΑ γράφουμε απλώς π.χ. αντικατάσταση κουφωμάτων ή πρέπει να γράψουμε όλα τα χαρακτηριστικά τους (π.χ. με θ.δ. διάκενο πάχους τάδε κ.λπ.)? Από αυτά που διάβασα σε αυτό το topic κατάλαβα ότι μάλλον το πρώτο ισχύει, δηλαδή τα γράφουμε συνοπτικά στις προτάσεις του ΠΕΑ και τα αναλυτικά χαρακτηριστικά τους τα γράφουμε στο έντυπο προτάσεων/παρεμβάσεων. 2) Τα εξώφυλλά ,απο την στιγμή που δεν επηρεάζουν κάπου την απόδοση του κτηρίου, πρέπει να αναφέρονται στις προτάσεις? 3) Τ
 13. @inzaghi ναι μάλλον κάτι δεν κατάλαβα καλά στο πρώτο post σου. Με αυτά που είπες τώρα συμφωνώ απολύτως. @βιτρούβιος δεν βάζεις αυτό που συμβαίνει τώρα γιατί πολύ απλά δεν σε ενδιαφέρει και μιλάμε πάντα για τα όμορα κτήρια. Σε ενδιαφέρει η χρήση του χώρου. Εγώ προσωπικά ποτέ δεν έψαξα να δω αν το δίπλα κατάστημα ή δίπλα διαμέρισμα έχει θέρμανση η όχι η οτιδήποτε. Για αυτό που επιθεωρείς προφανώς και θα βάλεις ότι υπάρχει.
 14. Γεια σας και πάλι. Διαμέρισμα του 89, προστατευμένο από Βορρά και σε ενδιάμεσο όροφο, χωρίς σύστηματα ψύξης, κουφώματα με μονό τζάμι και κλασικό μονοσωλήνιο με λέβητα που ο πραγματικος β. απ. βγαίνει 0,68 μου βγαίνει Ζ. Μέχρι εδώ καλά. Κάνω σενάρια για τοποθέτηση ηλιακού που δεν έχει και μου το ανεβάζει 2 κατηγορίες δηλαδή στη Δ. Και με την αλαγή κουφωμάτων με διπλά με διάκενο 12 mm με πάει Γ. Πως σας φαίνονται?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.