Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

mem_fretz

Members
  • Περιεχόμενα

    87
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by mem_fretz

  1. Ευχαριστώ AristidisZ. U έχω το μέγιστο κατά ΚΘΚ, και κουφώματα διπλό τζαμι χωρίς θερμοδιακοπη. Τέντες όντως υπάρχουν αλλα από ορίζοντα είναι ελεύθερο. Και κάτι άλλο άσχετο απλά το παραθέτω για να μην φτιάχνω νέο θέμα για κάτι τόσο απλό. Για ηλιακό διπλής από που βρίσκουμε τον βαθμό απόδοσης του συστήματος αποθήκευσης και του δικτύου διανομής;
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα. Σε κατοικία που δεν έχει εγκατεστημένα συστήματα ψύξης και περνάμε τα στοιχεία του θεωρητικού συστήματος (EER=3 κ.λπ.) δεν πρεπει η πρωτογενής ενέργεια για την ψύξη του κτηρίου μας να είναι ίδια με αυτή του κτηρίου αναφοράς? Το ρωτάω γιατι σε τρέξιμο που κάνω τώρα μου βγάζει μεγαλύτερη ενέργεια στο κτήριο αναφοράς και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα προφανώς να ανεβαίνει κατηγορία το κτήριο (θα έβγαινε Δ αν ήταν ιδια και τωρα βγαίνει Γ).
  3. Συνάδελφοι καλησπέρα..Διαβάζω και εγώ τώρα κάποια πράγματα για το θέμα και έχω τις εξής απορίες: 1) Είναι άλλο πράγμα το έντυπο γραπτής εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου (που υπάρχει σαν υπόδειγμα στο ελινυαε) και άλλο η μελέτη εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου? 2) Σε μια καφετέρια για παράδειγμα όταν λέμε παραγωγική διαδικασία τι θα θεωρήσουμε? Πρώτες ύλες καφέ και τελικό προϊόν φραπέ???? Είναι λίγο χαζή η ερώτηση αλλά πραγματικά δεν ξέρω τι είδους παραγωγική διαδικασία είναι αυτή και πως πρέπει να περιγραφεί.. Ευχαριστώ και καλοδεχούμενο και το δούλεμα για την 2η απορία...
  4. Μάλιστα..Εγώ είχα καταλάβει ότι στην ουσία δεν χρειαζόταν η σελίδα 3. Οπότε λάθος δικό μου. Άρα για να μην κουράζω, του δίνω το ΠΕΑ του λέω ψάξε προσφορές και απο εκεί αντλώ και τις ποσότητες. tsx με γλίτωσες από βλακεία. Ξέρω σε κούρασα με τα πολλά ευχαριστώ αλλά ειλικρινά σε ευχαριστώ. Καλό βράδυ..
  5. Μισό λεπτό ..Εγώ ρε παιδιά το ΠΕΑ το έχω κάνει..Το παράρτημα VII δεν χρειάζεται για να πάει στην τράπεζα μαζί με το ΠΕΑ αφού έχει πάρει την έκριση της πιστοληπτικής ικανότητας? Και διάβασα ότι πλεον δεν είναι δεσμευτικό να καταθέσει προσφορές ο ωφελούμενος αλλά το τελικό ποσό βγαίνει σαν το ανώτατο όριο επιλέξιμης δαπάνης
  6. Ευχαριστώ antboton και όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους για την υπομονή τους... tsx ναι αν ο ιδιοκτήτης έχει μπει σε αυτή την διαδικασία ok. Aλλά επειδή ο δικός μου θα το κάνει 1-2 μήνες αφού καταθέσει τα χαρτιά στην τράπεζα, γι΄αυτό θεώρησα να βάλω ελαφρώς τσιμπημένες τιμές προς τα πάνω, ώστε έτσι να είναι σίγουρα μέσα στον προϋπολογισμό. Άλλωστε φαντάζομαι στις ποσότητες δεν θέλει και ακρίβεια δεκαδικού, γιατί κάτι τέτοιο για πράγματα όπως η μόνωση ή τα ανοίγματα δεν γίνεται..
  7. Ευχαριστώ tsx. Και κάτι τελευταίο και πρακτικό επί του θέματος. Όπως είναι λογικό σε κάποια πράγματα (π.χ. τ.μ. μόνωσης ή ακόμα και επιφάνεια των συλλεκτών του ηλιακού) μπορεί να προκύψει διαφοροποίηση μεταξή των προυπολογισθέντων ποσοτήτων και των εκτελεσθέντων. Δημιουργείται κάπου πρόβλημα στον ιδιοκτήτη? Θέλω να πώ ότι αν κατάλαβα καλά καλύτερα θα ήταν να δώσω λίγο "αέρα" στα τ.μ. μόνωσης π.χ. ώστε να είμαι σίγουρα πιο πάνω και όχι πιο κάτω στην επιλέξιμη δαπάνη.
  8. Ευχαριστώ πολύ για την συνολική βοήθεια σου tsx. Τα κουφώματα προφανώς πρέπει να τα χωρίσω ανάλογα αν είναι συρόμενα κ.λπ. και να τα καταγράψω ξεχωριστά στο Έντυπο 7 ,καθώς έχουν διαφορετική τιμή, σωστά?
  9. Ευχαριστώ tsx. Ναι για την ψύξη άλλαξα τo συντ. σκιασης για το καλοκαίρι αλλα διαφορά σχεδόν μηδέν δεδομένου ότι είναι μικρό το συγκεκριμένο άνοιγμα και δεν έχει και συστήματα ψύξης το διαμέρισμα. Υπάρχει πουθενά παράδειγμα (συμπληρωμένο) του Εντύπου VII? Γιατί λίγο πριν το τέλος μπερδεύτηκα. Και εξηγούμαι: Ας πούμε ότι τελικά κάνω 2 σενάρια: 1) Κουφώματα, ηλιακός, τέντα-εξώφυλλα και 2) Τα ίδια + μόνωση Στο Παράρτημα 7 στην πρώτη σελίδα γράφω: 1) Κουφώματα με θ.δ. κλπ, ηλιακός , τέντα -εξώφυλλα 2) Κουφώματα με θ.δ. κλπ, ηλιακός ., τέντα-εξώφυλλα, μόνωση πάχους τάδε κ.λπ ή αυτό (με τη λογική ότι αυτό πάει προς υλοποίηση): 1) Κουφώματα με θ.δ κ.λπ. 2) Ηλιακός 3) Τέντα - Εξώφυλλα 4) Μόνωση Μάλλον το 2ο απο ότι κατάλαβα. Επίσης για τα χαρακτηριστικά του ηλιακού γράφετε και συντελεστή αξιοποίησης της ηλιακής ακτινοβολίας κ.λπ ή απλά χωρητικότητα και επιφάνεια? Για την τέντα και τα εξώφυλλα τι χαρακτηριστικά?
  10. Ευχαριστώ άκη και tsx. Και τα 2500 για τα εξώφυλλα και τέντες που τα βάζω? Τα αναγάγω στην επιφάνεια των κουφωμάτων?
  11. hkamp ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τις απαντήσεις σου. Για το 4 για να το λες κάτι θα ξέρεις. Οπότε αν κάνω μια πρόταση π.χ. αλλαγή κουφωμάτων, μόνωση, ηλιακός, τέντες και ο ιδιοκτήτης κάτι από όλα αυτά δεν το κάνει (π.χ. για τη μόνωση το σκέφτεται) πάλι φαντάζομαι δεν υπάρχει πρόβλημα. Την εξοικονόμηση του 30% την πιάνει έτσι και αλλιώς μόνο με τον ηλιακό. Και κάτι άλλο πρέπει οι προτάσεις στο ΠΕΑ να είναι κοστολογημένες?
  12. Καλησπέρα συνάδελφοι, επειδή είναι το πρώτο μου για το εξοικονομώ θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής: 1) Στις προτάσεις στο ΠΕΑ γράφουμε απλώς π.χ. αντικατάσταση κουφωμάτων ή πρέπει να γράψουμε όλα τα χαρακτηριστικά τους (π.χ. με θ.δ. διάκενο πάχους τάδε κ.λπ.)? Από αυτά που διάβασα σε αυτό το topic κατάλαβα ότι μάλλον το πρώτο ισχύει, δηλαδή τα γράφουμε συνοπτικά στις προτάσεις του ΠΕΑ και τα αναλυτικά χαρακτηριστικά τους τα γράφουμε στο έντυπο προτάσεων/παρεμβάσεων. 2) Τα εξώφυλλά ,απο την στιγμή που δεν επηρεάζουν κάπου την απόδοση του κτηρίου, πρέπει να αναφέρονται στις προτάσεις? 3) Το ηλεκτρικό παντζούρι είναι επιλέξιμο? 4) Θέλω να μου πείτε αν έχω καταλάβει καλά τη λογική του προγρ/τος. Κάνω ας πούμε 4 προτάσεις εκ των οποίων 1 θα υλοποιηθεί. Τα χαρακτηριστικά των "συστημάτων" αυτής της πρότασης που έχω κάνει είναι ας πούμε τα minimum που πρέπει να έχουν και αν θέλει ο ιδιοκτήτης μπορεί να βάλει κάτι καλύτερο χωρίς να υπάρχει πρόβλημα. Π.χ. αν εγώ έχω βάλει U=3,8 και αυτός βάλει κάτι καλύτερο σε τζάμι δεν θα υπάρχει πρόβλημα.
  13. @inzaghi ναι μάλλον κάτι δεν κατάλαβα καλά στο πρώτο post σου. Με αυτά που είπες τώρα συμφωνώ απολύτως. @βιτρούβιος δεν βάζεις αυτό που συμβαίνει τώρα γιατί πολύ απλά δεν σε ενδιαφέρει και μιλάμε πάντα για τα όμορα κτήρια. Σε ενδιαφέρει η χρήση του χώρου. Εγώ προσωπικά ποτέ δεν έψαξα να δω αν το δίπλα κατάστημα ή δίπλα διαμέρισμα έχει θέρμανση η όχι η οτιδήποτε. Για αυτό που επιθεωρείς προφανώς και θα βάλεις ότι υπάρχει.
  14. Γεια σας και πάλι. Διαμέρισμα του 89, προστατευμένο από Βορρά και σε ενδιάμεσο όροφο, χωρίς σύστηματα ψύξης, κουφώματα με μονό τζάμι και κλασικό μονοσωλήνιο με λέβητα που ο πραγματικος β. απ. βγαίνει 0,68 μου βγαίνει Ζ. Μέχρι εδώ καλά. Κάνω σενάρια για τοποθέτηση ηλιακού που δεν έχει και μου το ανεβάζει 2 κατηγορίες δηλαδή στη Δ. Και με την αλαγή κουφωμάτων με διπλά με διάκενο 12 mm με πάει Γ. Πως σας φαίνονται?
  15. Διαβάζοντας τα παραπάνω μπερδεύτηκα. Συνάδελφοι εγώ είχα καταλάβει αυτό που λέει και ο katmp δηλαδή ότι τους τοίχους που εφάπτονται με όμορρα κτίρια τα οποία είναι θερμαινόμενα κατά ΚΕΝΑΚ δεν τους λαμβάνουμε υπόψιν και διαφωνώ με τον inzaghi διότι μπορεί σήμερα να μην θερμαίνεται π.χ. το δίπλα κατάστημα για χ,ψ λόγους αλλά κάποια στιγμή θα θερμαίνετα και πιστεύω ότι αυτή είναι και η λογική του να τις λαμβάνεις ως αδιαβατικές. Αλλιώς "αδικείς" το κτήριο. Κάποιες γνώμες παραπάνω επί αυτού του θέματος θα βοηθούσαν διότι είναι αρκέτα σημαντικές οι διαφορές που προκύπτουν για κάθε περίπτωση.
  16. katmp και akis73 ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Ακη ναι για την ψύξη αυτό που έκανα είναι να βάλω το ποσοστό που καλύπτουν τα split (0,66) και το υπόλοιπο το έβαλα ίδιο με του κτηρίου αναφοράς. Όσον αφορά το πάσο εννοώ ότι η κουζίνα με τον υπόλοιπο χώρο χωρίζεται με ένα πάσο και για αυτό το θεώρησα σαν μια ενιαία θερμική ζώνη. katmp εμένα με φωνάξανε για κατάστημα (Κ-1) το οποίο φαινόταν στα σχέδια 88 τμ αλλά είχε ενωθεί με την αποθήκη (Υ-1) που είναι 52 τ.μ. Άρα υπάρχει ένας ενιαίος χώρος 140 τ.μ. ρυθμισμένος και νόμιμος σύμφωνα με τον νομο περί αυθαιρέτων. Στο χαρτί της νομιμοποίησης λέει συνένωση Κ-1 και Υ-1 ή κάτι τέτοιο αν θυμάμαι καλά. Γι αυτό ρωτάω πως να το γράψω σαν αριθμό ιδιοκτησίας. Μόλις κατάφερα και μίλησα με buildingcert και μου είπαν ότι σε αυτή την περίπτωση να βάλω Κ-1 - Υ-1 δηλαδή και τα δύο.
  17. Καλησπέρα..Για χώρο ο οποίος ήταν αποθήκη και κατάστημα (ξεχωριστές οριζόντιες ιδιοκτησίες στον ίδιο ιδιοκτήτη, Υ-1 και Κ-1) και τώρα έγινε ενιαιός (κατάστημα) έχω τις εξής απορίες: 1) Στον αριθμό ιδιοκτησίας τι θα βάλω? Υ-1 + Κ-1 ? 2) Κάτω από το μεγαλύτερο μέρος της οροφής υπάρχει ψευδοροφή για να περνάνε τα κανάλια κ.τλ. Σαν θερμαινόμενο όγκο θα θεωρήσω το συνολικό με βάση τις εξωτερικές διαστάσεις και θα βάλω το συνολικό ή αυτόν που είναι κάτω από την ψευδοροφή? Ομοίως για τον ψυχώμενο. 3) Στο υπολογιζόμενο U της οροφής πρέπει να λάβω υπόψιν την ψευδοροφή? 4) Όσον αφορά στον χωρισμό σε ζώνες: Η σάλα έχει 2 split και όλο το άλλο μαγαζί που είναι ενιαιό (πάσο μεταξύ κουζίνας και σάλας) τίποτα. Τα WC < 10% του συν. όγκου. Το θεώρησα σαν μια εννιαία. Σωστά?
  18. Αν για θέρμανση σε κατοικία χρησιμοποιούνται 2 splitakia με διαφορετικό COP το καθένα πώς υπολογίζεται το COP του θεωρητικού συστήματος θέρμανσης που χρειάζεται για να καλυφθεί όλη θερμική ζώνη? Σταθμίζουμε τα υπάρχον COP με τα τετραγωνικά που καλύπτουν και βγάζουμε ένα μέσο όρο? Επίσης μπερδεύτηκα λίγο με τους β.απ. των τερματικών διαβάζοντας τα παραπάνω.. Για splitakia ο β.απ. τερματικών μονάδων δεν βγαίνει 0,96 και σε ψύξη και σε θέρμανση αφού το frad είναι 1 στις περισσότερες περιπτώσεις και τα υπόλοιπα τα ίδια με τη ψύξη?
  19. emnikol ευχαριστώ..πολύ λογικό μου φαίνεται αυτό που λες..απλά με μπέρδεψε ότι λεει να βάλω 0,5 στο θεωρητικό..και η απορία μου ήταν ότι αν βάλω 0,5 στο θεωρητικό τότε το πραγματικό που θα έμπαινε? Βοηθητικές μονάδες θα βάλω για το θεωρητικό 5w/m2, 0,1w/m2 ή καθόλου όπως λέει η τοτεε 1 αφού είναι αντλία θερμότητας?
  20. Όταν το σύστημα ψύξης δεν καλύπτει το 50% της επιφάνειας τι κάνουμε? Στα fag του ΤΕΕ λέει να βάλουμε ποσοστό κάλυψης 50% ίδιου με το κτήριο αναφοράς.. Δεν κατάλαβα τι εννοεί.. Στο help του προγρ/τος λεει να ορίσουμε ένα θεωρητικό σύστημα με ποσοστό κάλυψης 50%..Και το υπάρχον splitaki που καλύπτει το 20% δεν θα το λάβω υπόψιν?
  21. Οκ το έφτιαξα..Πρέπει να συμπληρώνουμε το ποσό της αμοιβής ακόμα και στην περίπτωση που συμφωνεί με την ελάχιστη..
  22. Ναι την έχω φτιάξει και τα δείχνει όλα σωστά. Αλλά στην εντολή πληρωμής μου τα βγάζει όλα 0 εκτός από τις κρατήσεις υπερ ΤΕΕ..Μήπως με το νέο σύστημα πρέπει να συμπληρώσω κάτι παραπάνω σε σχέση με παλιά?
  23. Έχω το εξής πρόβλημα με το σύστημα αμοιβών: Ενώ ο υπολογισμός αμοιβών γίνεται σωστά, στην εντολή πληρωμής μου βγάζει υπόλοιπο αμοιβής και υπόλοιπο ΦΠΑ μηδέν και εμφανίζει μόνο τις κρατήσεις υπερ ΤΕΕ..Γνωρίζει κανείς τι φταίει?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.