Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

angelinho

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by angelinho

  1. Καλησπέρα σε όλους, μόλις τελείωσε η εταιρεία που εργάζομαι ένα επαγγελματικό σε μία βομηχανία 100kw, το οποίο αποτελείται από τρεις power one 27,6 και έναν ακόμη 12,5. Ο πελάτης ήθελε τηλεμετρία και ο μόνος τρόπος ήταν με το σύστημα επιτήρητης Solar Log, όπως και αγοράστηκε (συγκεκριμένα το Solar Log 1000). Το πρόβλημα το οποίο έχει ανατεθεί σε εμένα είναι η σύνδεσή του. Έχω ψάξει αρκετά και δεν έχω βρει τα ακριβή βήματα παραμετροποίησης του Solar Log ώστε να δουλέψει. Τα σημειώσω ότι στην Βιομηχανία δεν υπάρχει internet και η αποστολή δεδομένων θα γίνεται με κάρτα sim. Όποιος γνωρίζει για το θέμα και μπορεί να βοηθήσει ας απαντήσει. Θα του είμαι ευγνώμων. Ευχαριστώ.
  2. Καλησπέρα σε όλους. Έχει κάποιος ασχοληθεί να σχεδιάσει ένα αυτόνομο σύστημα με το πρόγραμμα pvsol; Προσπάθησα να ασχοληθώ αλλά μου δημιούργησε πολλά ερωτηματικά με την διαστασιολόγηση του συστήματος. Μου φάνηκε αρκετά δύσκολο σε σχέση με τα διασυνδεδεμένα όπως και ελλείψεις υλικών (Μπαταρίες, Inverters, ρυθμιστές φόρτισης κτλ).
  3. Πες μία κλίση, προσανατολισμό και τοποθεσία του φωτοβολταϊκού... όπως και μάρκα πανέλου...
  4. Νικο μηπως το εχεις καπως γραμμενο αυτο να το δω; ευχαριστω δηλαδη παμε παντα ενα νουμερο πανω σε σχεση με την διατομη των καλωδιων των φασεων; γιατι βαζουμε ομως 6αρι καλωδιο πανελ-πανελ και γιατι 16αρι στο καλωδιο βασης-πανελς;
  5. ναι αλλα πως γινεται να βρουμε ακριβως ποση διατομη; απο τι εξαρταται να βαλουμε 10αρα και απο τι 16αρα;
  6. Γνωρίζει κανείς ποιά πρέπει να είναι η διατομή του καλωδίου της γείωσης από τις βάσεις του φωτοβολταϊκού συστήματος με τους πίνακες; Για ποιό λόγο βάζουμε πχ. 6αρα διατομή πάνελ-πάνελ και πάνελ-βάσεις και για βάση-πίνακα βάζουμε 16αρα; Ο εγκαταστάτης μου βάζει 16αρα γειώση και του είπα γιατί πχ. δεν βάζει 10αρα και μου απάντησε ότι το λέει ο κανονισμός. Στην ουσία δεν μου έδωσε μια σαφή απάντηση που να λέει ότι βάζει 16αρα για "αυτό" το λόγο. Ξέρετε κάτι παραπάνω;
  7. Θα συνδεσεις το καλωδιο, θα περιμενεις να παρει Ip ο Inverter. μετα θα πας στον explorer και θα πατησεις την ip στη μπαρα που γραφουμε τις ιστοσελιδες. θα μπεις ετσι στις ρυθμισεις του Inverter. στη συνεχεια θα πας ρυθμισεις και εκει θα βαλεις την Ip του Inverter, την Ip του router, θα τσεκαρεις την επιλογη εξωτερικος δρομολογητης και στο κωδικο Portal θα βαλεις την εντολη "P3421" Και πατας επιλογή. κάνει την ανανεωση η σελιδα και στη συνεχεια βαζει στο κωδικο Portal την εντολη "go online" Και πατας επιλογή παλι. μολις ανανεωσει και παλι πατας επιστροφη στην αρχικη σελιδα και επειτα πατας εκει που λεει πληροφοριες κάτω κάτω. εκει στο "συνδεση με την πύλη" πρεπει να δειξει "πριν 1 λεπτό". μετα συνεχίζεις με τις ρυθμίσεις του Portal στο site της Kostal.
  8. Γειά σας συνάδελφοι. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν έχετε συνδέσει στο portal της Kostal Inverter με σύνδεση cyta ή forthnet. Αντιμετωπίζω πρόβλημα. Ενώ ακολουθώ όλες τις οδηγίες/βήματα κατά γράμμα ο Inverter δεν επικοινωνεί με το site της Kostal. Στο Piko master control όλα δουλεύουν καλά και στο site της kostal μπορείς να φτιάξεις κανονικά την εγκατάστασή σου αφού τον Inverter που έχεις "δηλώσει" από τις ρυθμίσεις (P3421 και go online), τον εμφανίζει. Παίζει να υπάρχει κάποια επιπλέον ρύθμιση που η Kostal δεν γνωρίζει και στην ουσία δεν δίνει; Η απάντησή τους είναι ότι κανονικά έπρεπε να δουλεύει και να στελνει τα δεδομένα. Από τις εταιρείες cyta και forthnet δεν μπορούν να μου βρουν μια λύση. Mε connx Και on telecoms δεν ειχα κανενα προβλημα. Μήπως να φταίει το router; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
  9. Καλησπέρα παιδιά. Εχθές πήρα στο χέρι το πτυχίο και επειδή δεν ξέρω τα δικαιώματά μου θα ήθελα να με ενημερώσετε για αυτά. Δικαίωμα υπογραφής πότε θα έχω; Και μέχρι πόση ισχύ;Πώς μπορώ να έχω; Πρέπει να πάω στο ΤΕΕ; Τι άλλες ενέργειες πρέπει να κάνω για αρχή;
  10. πειτε μια παλι πως υπολογίζεται η διατομη όταν ξερεις την αποσταση.. ευχαριστω Παρακαλώ χρησιμοποιείστε την αναζήτηση. Το θέμα έχει συζητηθεί. miltos
  11. Με βάση φυσικά την Vdc; Το πρόγραμμα της Solaredge μου βγάζει πως τα αντέχει σε ένα string τα 35 πάνελς των 250W και Vdc 29,2V. Στο manual όμως λέει εώς 950Vdc. Τελικά τί γίνεται; Ακόμα πόσα πάνελ ανά string χωράνε Minimum-maximum; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  12. κανονικα δεν πρεπει να το κανει port-formward; να κανει μια ddns και μετα να δωσει αυτη την Ip στον Inverter ωστε να βλεπει το συστημα του απομακρυσμενα.. δεν νομιζω να θελει κατι σαν portal. νομιζω πως θελει να το διαχειριζεται και απο μακρια.
  13. Καλημερα παιδια. Στη δηλωση συμβασης της ΔΕΗ υπαρχουν 3 κενα που πρεπει να συμπληρωθουν. 1) Χρονος αποζευξης αντιστροφεα... (0,5) 2) Χρονος επανασυνδεσης αντιστροφεα... (180sec) 3) Χρονος λειτουργιας προστασιας εναντι νησιδοποιησης... (180sec) Εχω κανει εργα και δεν ειχα ποτε προβλημα. Εβαζα παντα 180sec και δεν ειχα προβλημα. Τωρα ο υπαλληλος της ΔΕΗ ειπε οτι δεν ειναι σωστο. Πηρα 2 γνωστες εταιρειες αντιστροφεων αλλα δεν μπορουν να με βοηθησουν. Ποσο ειναι ρε παιδια το σωστο;
  14. Καλημέρα συνάδελφοι, όταν στην εγκατάστασή σου έχεις ένα sma inverter (πχ tripower), χρειάζεται να έχουμε και DC πίνακα; Kαι αν δεν χρειάζεται πίνακας DC τότε οι διάφορες εταιρείες πιστοποίησης που συνεργάζονται με την εταιρεία που θα κάνεις την εγκατάσταση το δέχονται ή θα σου πουν βάλε και πίνακα, που στην ουσία είναι άχρηστος;
  15. Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!! θα ήθελα να μάθω με βάση ποια παράμετρο επιλέγουμε τα Amper; Κοιτάμε το ρεύμα βραχυκύκλωσης.. σωστά; Όταν ο Inverter έχει ρεύμα εισόδου 12Α και το πάνελ που έχουμε εχει ρεύμα βραχυκύκλωσης 8.5 τότε πάμε αναγκαστικά σε μικροαυτόματο 16Α, σωστά; Δεν υπάρχει πρόβλημα όμως αν σε περίπτωση που το ρεύμα που θα έρθει από τα πάνελ προς τον Inverter ξεπεράσει τα 12Α αφού ο μικροαυτόματος δεν θα κόψει; Και αν δεν υπάρχει τότε ποιος ο λόγος του μικροαυτόματου; Συγγνώμη παιδιά αλλά δεν ξέρω πολλά. Ρωτάω για να μάθω... Ευχαριστώ..
  16. υπαρχει προγραμματακι που να φτιαχνει ετοιμο μονογραμμικο δηλωνοντας εμεις αριθμο πανελ τυπο, και Inverter; ευχαριστω.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.