Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Χριστίνα_Πολ.

Members
  • Περιεχόμενα

    114
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Χριστίνα_Πολ.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

23

Φήμη στην κοινότητα

  1. ΚΕ.Σ.Α. όχι. Από την Εφορεία Νεοτέρων μου είπαν μόνο για το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων. Αυτό για το Σ.Α. φαντάζομαι ότι το στηρίζουν στο ότι όλα στην συγκεκριμένη περιοχή περνάνε και από εκεί. Δεν σκέφτηκα να ρωτήσω περισσότερα για να είμαι ειλικρινής επεδή εχώ ακόμα πολύ δρόμο για να φτάσω στο Σ.Α. Μήπως ξανά κάθε υπηρεσία κάνει τα δικά της; Πραγματικά τις χάνω. Όπως και να έχει θα ξεκινήσω με την Εφορεία Νεοτέρων και από εκεί και πέρα βλέποντας και κάνοντας. Για κάθε εξέλίξη θα ενημερώσω.
  2. Καλημέρα σε όλους, Μόλις επικοινώνησα με την υπηρεσία νεοτέρων μνημείων της περιοχής. Μου απάντησαν ότι για κατηγορία 5 γνωμοδοτεί το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων. Είναι υπηρεσία του ΥΠΠΟ από ό,τι μου είπαν. Θα πρέπει να κατατεθεί ο φάκελος με τα δικαιολογητικά της παρ. 4 στη νεοτέρων και αυτοί θα το στείλουν στο τοπικό συμβούλιο μνημείων. Θα επικοινωνήσω και με το τοπικό συμβούλιο αρχιτεκτονικής να μου πουν αν χρειάζεται να γνωμοδοτήσουν και αυτοί και θα ενημερώσω! Τελικά θα πρέπει να γνωμοδοτήσει και το τοπικό συμβούλιο αρχιτεκτονικής μετά την εγκρίση από το ΥΠΠΟ.
  3. @venezia Ευχαριστώ πολύ! Είναι εμπρόθεσμη η Κατηγορία 5, οπότε θα επικοινωνήσω με τις υπηρεσίες που γνωμοδοτούν στην περιοχή για να δω ποια από όλες έχει αρμοδιότητα. 🙂
  4. Καλημέρα! Επειδή έχω μπερδευτεί λιγάκι με την παράγραφο 9 του άρθρου 116. Σε παραδοσιακό οικισμο - ιστορικό τόπο (οικισμός με διπλό χαρακτηρισμο δηλαδή) αυθαίρετα κατηγορίας 1 έως 4 τακτοποιούνται με βάση την διαδικασία που προβλέπεται στην παράγραφο 9α. Αυθαίρετα κατηγορίας 5 τακτοποιούνται με βάση την διαδικάσια που προβλέπεται στην παράγραφο 9β ή δεν μπορούν να τακτοποιήθουν; Δεν αναφέρει κάτι στην 9β για τους οικισμούς με διπλό χαρακτηρισμό γι' αυτό κάπου το χάνω. Ευχαριστώ πολύ!
  5. Καλημέρα! Έτσι ακριβώς γίνεται. Ακυρώνεις με την αιτιολογία που λες και κάνεις νέα αίτηση στην άλλη τράπεζα. Προχωράει κανονικά χωρίς πρόβλημα.
  6. Είναι λίγο μπέρδεμα αυτό με τις ημερομήνιες. Σε ερώτημα που έστειλα στο ΤΕΕ μου απάντησαν ότι περιμένουν διευκρινήσεις από το Υπουργείο και ότι ενδεχομένως να καλυφθούν όλα μέχρι το 2025. Αν δεν βιάζεσαι περίμενε για νεότερα. Αλλώστε κυκλοφορεί ξανά ότι ψάχνουν τρόπο να ανοίξει για όλους η Κατηγορία 5. 😊
  7. @dimitris GM δεν κατάλαβα αν αυτό που γράφεις αφορά την περίπτωση μου 🤔🤔 Για μένα η προθεσμία της αποποίησης έληξε κ για τους 4 κληρονόμους στις 4 Μαρτίου 2020. Δεν αποποιθηκε κανένας από τους 4 την κληρονομιά. Και στις 15 Απριλίου 2021 θα αποδεχτουν οι 3 από τους 4. Ο προβληματισμος μου είναι αν είμαι εντός της προθεσμίας για την υπαγωγή των αυθαίρετων κατηγορίας 5. 🙄🙄 Φαντάζομαι ότι ίσως είναι κ πρόβλημα ότι δεν θα αποδεχτούν κ οι τέσσερις.
  8. Το έχω δει κι αυτό αλλά και πάλι καταλαβαίνω ότι η αποδοχή θα έπρεπε να έχει γίνει μέχρι τις 9/12/2020. Εκτός και αν με την ημερομηνία εκκινήσης της προθεσμίας υπαγωγής εννοεί την ημερομηνία της αποποίησης και όχι την ημερομηνία της αποδοχής.
  9. Έτσι το είχα καταλάβει κ εγώ. Δεν με καλύπτει ούτε η περίπτωση της διαθήκης (είναι εξ΄αδιαθέτου κληρόνομοι), αλλά ούτε και η παράταση λογώ εξωτερικού. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! 😊😊
  10. Ναι τα γνωρίζω όλα αυτά για τα κληρονομικά. Αυτό που δεν έχω καταλαβεί είναι αν μπορούν κάνοντας την αποδοχή στις 15 Απριλίου να τακτοποιήσουν με βάση τις αλλαγές που έχουν γίνει για την κατηγορία 5 και τα ακίνητα που αποκτόνται με αποδοχή κληρονομιας. Θα πρέπει δηλαδή η αποδοχή να γίνει μέσα σε 16 μήνες από το θάνατο για να μπορέσω να τακτοποιήσω κατηγορία 5; (Στην περίπτωση μου η αποδοχή κληρονομιάς θα γίνει 17 μήνες από το θάνατο)
  11. Καλημέρα, Σε ακίνητο με αυθαιρεσίες κατηγορίας 5 πρόκυται να κάνουν αποδοχή κληρονομιάς στις 15 Απριλίου οι 3 από τους 4 συνολικά κληρονόμους. Ο θάνατος είναι στις 4 Νομεμβρίου του 2019. Η προθεσμία για την αποποιήση της κληρονομιάς είναι 4 Μαρτίου του 2020. Αν το καταλαβαίνω σωστά η αποδοχή κληρονομιάς θα έπρεπε να έχει γίνει μέχρι τις 4 Μαρτιού του 2021 για να μπορέσει να τακτοποιηθεί; Τώρα δηλαδή που θα την κάνουν στις 15 Απριλίου του 2021 δεν μπορούν να τακτοποιήσουν; Εχώ μπερδευτεί λιγάκι με τις ημερομηνίες αναφοράς έτσι όπως τα γράφει ο νόμος. 🙄
  12. Μέχρι την εκταμίευση των χρημάτων δεν μπορεί να μεταβιβαστεί. Το γράφει κάπου στον οδηγό αν θυμάμαι καλά.
  13. Τι εννοείς δεν υπάρχουν κουφώματα?? Τι χρήση έχει το κτίριο? 🤔🤔 Μήπως είναι αποθήκη? Το αν θα πρέπει να εκδοθεί ή όχι πεα το καθορίζει η χρήση του κτιρίου κ όχι το αν έχει κουφώματα.
  14. Καλημέρα. Ήθελα να ρώτησω κάτι σχετικά με τα στέγαστρα. Σε αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου εντός ζώνης μπορώ να βγάλω άδεια μικρής κλίμακας για στέγαστρο με την περίπτωση λα ή πρέπει να βγάλω κανονική άδεια; Εντός του αγροτεμαχίου δεν υπάρχει κανένα κτίσμα. Θέλει απλά να κάνει ένα στέγαστρο για αποθήκευση υλικών γύρω στα 400 τετραγωνικά. Ευχαριστώ πολύ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.