Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Demoiselle

Core Members
  • Περιεχόμενα

    202
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Demoiselle

  1. Καλησπέρα, μια παρένθεση - ερώτηση.... Αν με συννεφιά ανεβάζει 50 βαθμούς (τον χειμώνα φαντάζομαι), το καλοκαίρι με πλήρη ηλιοφάνεια, πόσο θα ανεβάσει? Μήπως θα χρειάζεται να σκεπάζεται?
  2. Ναι βρε παιδιά, δίκιο έχετε, αλλά και τα 50 ευρώ που δίνει το πρόγραμμα νομίζω πως είναι μια φυσιολογική-καλή τιμή. Το λέω αυτό γιατί στην πιάτσα, για θερμομόνωση εκτός προγράμματος, έχω ακούσει και τιμές γύρω στα 35 ευρώ. (Βέβαια έχω ακούσει και 70...) Μην τα θέλουμε όλα δικά μας. Δεν νομίζω ότι αδικεί κανέναν το πρόγραμμα. Ίσως να αδικεί τους κατασκευαστές οι οποίοι σε εποχές αναδουλειάς έχουν καταφέρει να αξιώσουν ένα καλό μεροκάματο, και δίνουν τιμή 50ευρώ για δουλειά εντός προγράμματος. Το πρόγραμμα όμως απευθύνεται στους ιδιώτες, οι οποίοι είναι ουσιαστικά οι ωφελούμενοι, και όχι στους κατασκευαστές. Θέλω να πω, σου κάνει κάποιος ένα "δώρο", με κάποιους όρους, και εσύ ζητάς περισσότερο. Από τη μύγα, ξύγκι.
  3. Από αυτά που γνωρίζω... 1) Γενικά οι λέβητες στερεών καυσίμων εξαιρούνται από την υποχρέωση σήμανσης CE. Πρέπει όμως να έχουν δήλωση συμμόρφωσης σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 303.05(κλάση 3). 2) Την δήλωση συμμόρφωσης που αναφέρει η ΚΥΑ που επισύναψες, δηλαδή α) επίσημη βεβαίωση από τον κατασκευαστή του λέβητα, ότι ο τοποθετούμενος λέβητας πληροί εκ κατασκευής τις απαιτήσεις του προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ 303.05(κλάση 3) (Το παραπάνω δέχεται και το "εξοικονομώ" αντί του CE, στην περίπτωση ένταξης στο πρόγραμμα λέβητα) 3) Μόνος του όχι, αλλά περισσότερες πληροφορίες για τη σήμανση CE θα βρεις εδώ: 4) Προφανώς τα υγραέρια (βουτάνιο, προπάνιο και μίγμα των δύο) - δες εδώ, άρθρο 3 - ορισμοί
  4. Καλησπέρα, Η μόνωση στέγης σε ποιά κατηγορία παρέμβασης ανήκει? ...και η μόνωση οροφής υπογείου? 2.Α. δώμα: 40 €/m2 2.Β. εξωτερική θερμομόνωση λοιπού κελύφους & πιλοτή: 50 €/m2 2.Γ. εσωτερική θερμομόνωση: 25 €/m2- (αν θεμομονωθεί εσωτερικά)?
  5. Ευχαριστώ για την απάντηση, aithilenio. Το παρακάτω είναι σίγουρο? ...γιατί από τον τύπο που έδωσε ο miltos, ισχύει αυτό που ανέφερα. 1. Όταν παρουσιάζεται χαμηλό ΔΤ στο κύκλωμα της τάξης των 5-7 βαθμών, παράδειγμα 62-55 ή 60-55 τότε: α. έχουμε μικρή ισχύ -> αυξάνουμε την ισχύ (αν μπορούμε Έχουμε ελαφρά μεγαλύτερη ισχύς απο ότι με 15 βαθμούς ΔΤ και επειδή γνωρίζω περίπτωση με χαμηλό ΔΤ σε μέτρηση στις κεντρικές σωλήνες προσαγωγής/επιστροφής του λέβητα, μάλιστα ξυλολέβητα χωρίς αυτοματισμούς, φαντάζομαι ότι είναι λόγω της μείωσης ισχύος εξαιτίας του καυσίμου, (επειδή δεν είναι εύκολη η συνεχής τροφοδοσία και διατήρηση της ισχύος). Μου τα λες ανάποδα απ' ότι τα έχω καταλάβει....και θα φάω άλλη μια εβδομάδα να σκέφτομαι
  6. Ίσως ο συνάδελφος να εννοούσε όταν δεν έχει καθόλου νερό.... με το σκεπτικό να πάρουμε μια ακραία κατάσταση για να δούμε τι συμβαίνει. Αν όμως δεν έχουμε καθόλου νερό, δεν έχουμε και μεταφορά ενέργειας. Θα έχουμε ισχύ καυστήρα, αλλά δεν θα έχουμε ισχύ λέβητα(=0). Νομίζω έτσι, έχει βάση το σκεπτικό του συναδέλφου. Στην πραγματικότητα όμως ισχύουν αυτά που είπε ο aithilenio. Με βασανίζει όμως αυτό που είπε ο miltos Το ΔΤ των σωμάτων μειώνεται καθώς εξαρτάται από την απόδοση αυτών και την παροχή νερού: ΔΤ=Q/G, όπου Q η ισχύς και G η παροχή. 1. Όταν παρουσιάζεται χαμηλό ΔΤ στο κύκλωμα της τάξης των 5-7 βαθμών, παράδειγμα 62-55 ή 60-55 τότε: α. έχουμε μικρή ισχύ -> αυξάνουμε την ισχύ (αν μπορούμε). β. Μειώνουμε την παροχή -> κατεβάζουμε τον κυκλοφορητή μια σκάλα... αν αυτό δεν μας δημιουργήσει πρόβλημα σε κάποιον ψηλό όροφο. Υπάρχει άλλη αιτία για μικρό ΔΤ μεταξύ προσαγωγής/επιστροφής? Υπάρχει θέμα ασφάλειας της εγκατάστασης αν μειώσουμε την ταχύτητα του κυκλοφορητή? ή μόνο ανεπαρκή λειτουργία του συστήματος? (μάλλον πρόβλημα στους πανω ορόφους) 2. Το ΔΤ εξαρτάται? ή επηρεάζει?, την απόδοση των σωμάτων?
  7. Ο εκάστοτε εργοδότης, ή κύριος του έργου, δηλαδή ο ιδιοκτήτης είναι υπόχρεος στην έκδοση άδειας δόμησης. Σε αυτό το όνομα θα γίνει τυχόν καταγγελία, από αυτόν θα έχει αξιώσεις το ΙΚΑ. Αυτός θα είναι υπεύθυνος για τυχόν εργατικό ατύχημα. Η άγνοια νόμου τιμωρείται. Εννοείται ότι ο επιθεωρητής δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Ο σύμβουλος έργου θα πρέπει να ενημερώσει τον πελάτη για κάθε απαραίτητη διαδικασία, κανονικά. Ο ιδιοκτήτης δεν νομίζω να μπορεί να αξιώσει σε δεύτερη φάση ευθύνες από τον σύμβουλο έργου γιατί δεν μπορεί να αποδείξει την μη ενημέρωση του.
  8. Ηλία, η σήμανση CE συνοδεύεται από ένα νούμερο που δηλώνει τον φορέα πιστοποίησης και το αντικείμενο πιστοποίησης. Βρες το, και ίσως έπειτα μπορείς να επικοινωνήσεις με τον φορέα για να διαπιστώσεις αν το σήμα είναι σε ισχύ. Η άλλη πλευρά μπορεί να ισχυριστεί και ελλειπή/κακή εγκατάσταση, οπότε ... πρόσεχε!
  9. Δελφίνι ο υδραυλικός!!!!! +1 στον aithilenio nik, απ΄ ότι κατάλαβες υπάρχει διχογνωμία πάνω στο θέμα, οπότε εσύ θα κρίνεις... Εγώ πάντως δεν επιλέγω να θεωρήσω ένα σύστημα ισορροπημένο χωρίς να δω ή να έχω στοιχεία. Η εξισορρόπηση δεν είναι τόσο σημαντική στην επιθεώρηση (διαιρέτης 1,03 αντί 1,00), όσο σημαντική είναι στην πράξη. Για τα μονοσωλήνια, ας απαντήσει κάποιος που γνωρίζει, γιατί στη Θεσσαλονίκη δεν συναντάς εύκολα. 3) Αν ο λέβητας (πετρελαίου ή ΦΑ) σε συνδυασμό με σώματα καλοριφέρ έχει δυνατότητα να δουλέψει σε 90-70 παίρνω το 0,89/0,85 Οι βιομάζας δουλεύουν σε μικρότερες θερμοκρασίες 70-50.
  10. Αν πρόκειται για εργολαβική κατασκευή, σιγά μην έχει γίνει εξισορρόπηση
  11. Ναι, εντάξει. Αλλά τότε δεν θα πρέπει να τα δούμε να είναι τέρμα ανοικτά. Κάποιο τουλάχιστον απ' όλα θα είναι γυρισμένο. Με τέτοιο τρόπο και τους διακόπτες των σωμάτων μπορείς να ρυθμίσεις. Όμως τα βανάκια και οι συνήθεις διακόπτες δεν έχουν στοιχεία για τη ρύθμιση τους, και για να έχει γίνει το παραπάνω θα πρέπει να έχουν μετρηθεί θερμοκρασίες προσαγωγής/επιστροφής όλων των σωμάτων για να εξισορροπήσεις το δίκτυο. Μια διαδικασία που αν είχε γίνει, θα το γνώριζε και ο ιδιοκτήτης. Κάνω λάθος? Πόσοι/ποιοί προσφέρουν τέτοια υπηρεσία εν αγνοία του ιδιοκτήτη?
  12. Αυτό θεωρώ εγώ. Πιστεύω, (έχοντας μιλήσει με μηχανολόγους και υδραυλικούς) πως η εξισορρόπηση δικτύου είναι σοβαρή υπόθεση, και πρακτικά επίπονη διαδικασία. Αν δεν έχεις βαλβίδες εξισορρόπησης στα σώματα ή στον πίνακα διανομής, θα πρέπει να έχεις ή διαφορετικές διατομές σωληνώσεων (πρακτικά αδύνατο τόσο υπολογιστικά όσο και κατασκευαστικά), ή ο πίνακας διανομής θα πρέπει να ισαπέχει από κάθε σώμα, για να ισομοιράζεται η ροή. Πώς αλλιώς θα έχεις εξισορροπημένο δίκτυο χωρίς ρυθμιστικά?
  13. Συγνώμη για το off topic, αλλά επειδή με αρέσουν οι διαφορές Αθήνας - Θεσσαλονίκης μπουγατσάδικο? ή μπουγατσατζίδικο? τυρόπιτα? ή μπουγάτσα με τυρί?
  14. Στην περίπτωση που αναφέρεις, η αγροτική αποθήκη δεν είναι ακολούθημα της κατοικίας, ή βοηθητικός χώρος της. Πιθανότατα με χρήση ως αγροτική αποθήκη να μπορεί να μεταβιβαστεί ανεξάρτητα, ίσως στα συμβόλαια να υπάρχουν και ποσοστά επί του οικοπέδου. Ανεξάρτητα από το αν ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη. Εξαρτάται πώς είναι στην άδεια, ή/και στα συμβόλαια. Αυτή είναι η δική μου άποψη, δεν ξέρω τι άποψη έχουν άλλοι συνάδελφοι.
  15. Σωστό αυτό που λες, αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν είναι σφάλμα. Για κτίρια κατοικίας, Το ποσοστό κάλυψης του συνολικού ψυκτικού φορτίου μπορεί να περιοριστεί μέχρι και 50% όπως στο ΚΑ Αυτό που καταλαβαίνω, είναι ότι στα κτίρια κατοικιών δεν υπάρχει απαίτηση (άρα και ανάγκη) για κάλυψη του 100% της θερμικής ζώνης. Επομένως αν βρεθούν κλιματιστικά που να καλύπτουν όλη τη θερμική ζώνη, αυτό "τιμωρείται" με κατανάλωση περισσότερης από την αναγκαία απαιτούμενη ενέργεια
  16. Εφόσον όλο είναι μία ιδιοκτησια, είναι μονοκατοικία και διαχωρίζεις τη θερμαινόμενη ζώνη από τον ΜΘΧ
  17. Επομένως, η ισχύς του λέβητα πρέπει να καλύπτει την ισχύ των θερμαντικών σωμάτων, στη θερμοκρασία λειτουργίας τους. Η περιεκτικότητα του νερού δεν μας απασχολεί στην επιλογή του λέβητα, μας απασχολεί όμως στη λειτουργία του καυστήρα (πόσες φορές θα ανάψει/σβήσει). Έστω λοιπόν στο παραπάνω παράδειγμα, τοποθετήσω λέβητα 10 ή 15 kw. Τι θα συμβεί? Τις μέρες με τις δυσμενέστερες συνθήκες, για τις οποίες έχουν υπολογισθεί οι απώλειες, το σύστημα δεν θα μας καλύψει. Τι σημαίνει όμως αυτό, ακριβώς? Ότι λόγω της μικρής ισχύος του λέβητα σε σχέση με τις ανάγκες θέρμανσης, τα νερά θα επιστρέφουν στον λέβητα με διαφορά θερμοκρασίας μεγαλύτερη των 15-20 βαθμών , οπότε ο λέβητας θα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για φέρει τα νερά στην επιθυμητή θερμοκρασία, και θα έχουμε στα σώματα χαμηλότερες θερμοκρασίες από την επιθυμητή, άρα μικρότερη και ανεπαρκή απόδοση. Σωστά? Αν το παραπάνω είναι είναι σωστό, θα μπορούσαμε να "καλύψουμε" την αδυναμία του λέβητα?, α) ή με περισσότερες ώρες λειτουργίας, δεδομένου ότι απ' όσο ξέρω, κατά τους μηχανολόγους η λειτουργία θέρμανσης υπολογίζεται για 8 ώρες ημερησίως (?), β) με ένα δοχείο αδράνειας, το οποίο αν και συνήθως χρησιμοποιείται όταν έχουμε περίσσεια προσφοράς ενέργειας από τη ζήτηση, να λειτουργήσει αντίστροφα και να αποθηκεύσει ενέργεια όταν δεν υπάρχει ζήτηση την οποία θα χρησιμοποιήσει συμπληρωματικά όταν θα υπάρχει. Να σημειώσω, πως οι ερωτήσεις δεν αφορούν πραγματική κατάσταση (αν και θα μπορούσαν), και έχουν σκοπό θεωρητικής κατανόησης.
  18. Καλημέρα και χρόνια πολλά. Διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά διαφόρων compact λεβήτων με καυστήρα, διαπιστώνω πως υπάρχουν συστήματα τα οποία έχουν την ίδια ισχύ αλλά διαφορετική περιεκτικότητα νερού. Π.χ. α)20 kw με 50 lt νερού & β)20 kw με 100 lt νερού. Είναι προφανές ότι η περιεκτικότητα του νερού του λέβητα δεν παίζει ρόλο στην ισχύ του συστήματος παρά μόνο στην αδράνεια του. Αν έχω σύστημα θέρμανσης με συνολική περιεκτικότητα νερού, ας πούμε, 100 lt νερού σε σώματα 30.000 θερμίδων σε 90/70/20. Μπορούν να καλύψουν οι παραπάνω λέβητες το σύστημα, και αν ναι ποιός από τους δύο θα έχει καλύτερη συμπεριφορά? Έχω την εντύπωση πως ο β θα αργήσει περισσότερο να ζεστάνει τα νερά, αλλά αφού τα ζεστάνει, με έναν κύκλο που θα κάνει το νερό θα στείλει το ζεστό νερό στα σώματα, ενώ με τον δεύτερο κύκλο θα έχει ζεσταθεί όλο το κύκλωμα και έπειτα το σύστημα θα λειτουργεί για να διατηρεί τη διαφορά θερμοκρασίας προσαγωγής/επιστροφής. Υπάρχει προβληματική λειτουργία αν από περίπου 35 kw που υπάρχουν στα σώματα, εγκατασταθεί λέβητας 20 kw? Η μεγάλη περιεκτικότητα νερού του λέβητα δεν βοηθάει?
  19. Το θέμα εξαντλήθηκε, εκτέθηκαν οι διαφορετικές απόψεις. Από εδώ και πέρα, ο κάθε αναγνώστης μπορεί να πάρει μια εικόνα και να αποκτήσει άποψη, ο καθένας με τα δικά του δεδομένα.
  20. Επαγγελματίες είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι στην αλυσίδα. Ακόμη και ο φορτηγατζής που θα πρέπει να φροντίσει να σκεπάσει / ασφαλίσει το φορτηγό του σε περίπτωση βροχής ή χιονιού. Τώρα, κάτι πάει να γίνει. Αρχίζεις να βάζεις νερό στο κρασί σου Να καλύψουν τυχόν κατασκευαστικές ατέλειες..... μήπως? Να υπερασπιστούν την απόδοση των μηχανημάτων τους....μήπως? ΑΝ έχεις οικολογικές ανησυχίες όπως λές, απορώ πως δέχεσαι να κόβουν δέντρα, να παίρνουν την ψίχα για να την κάνουν Α1 πέλλετ να το κάψει ο κόσμος. Η φιλοσοφία του πέλλετ πάντως είναι άλλη, πολύ πιο οικολογική. Παίρνω καθαρά υποπροϊόντα ξύλου, που μέχρι πρότινος τα πετούσανε, και φτιάχνω ένα προϊόν το οποίο από απόβλητο έγινε χρήσιμο, και στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να με ζεστάνει. Όχι κόβω δέντρα για να κάνω Α1 ποιότητα, για να είναι άσπρο, γιατί τα άσπρα είναι τα καλά. Και μη μου πεις ότι είναι από φυτείες για αυτόν το σκοπό. Όχι πως δεν υπάρχουν φυτείες, αλλά αποκλείεται να είναι όλα από φυτείες. Υπάρχει πιστοποίηση γι' αυτό? Φαντάζομαι ότι θα ήθελες τα παιδιά σου εκτός από καθαρή ατμόσφαιρα, να μεγαλώνουν και σε μια ισορροπημένη χλωρίδα, και κατ' επέκταση πανίδα και κλίμα. Και να μην ξηλώνουμε δάση για να ζεσταθούμε επειδή δεν έχουμε λεφτά γενικώς, λεφτά για πέταμα, επειδή κάποιοι έτσι το όρισαν, επειδή κάποιους έτσι συμφέρει, επειδή.... επειδή, πολλά επειδή. Ή οικολόγος, ή υπέρμαχος της ποιότητας με οποιοδήποτε κόστος για τον ακριβοπληρωμένο μας λέβητα. Ένα από τα δύο. Υ.Γ. Δεν απάντησες όμως αν ακολουθείς την ίδια λογική με όλα τα προϊόντα που αγοράζεις
  21. ...κι εγώ γιατί εδώ (από τα λινκ που έδωσες) διαβάζω..... ? Each production facility is to be inspected annually by the inspection body in accordance with the requirements stated in 4.2.2. The monitoring inspection can be carried out unannounced Αν δεν κάνω λάθος annually σημαίνει ετησίως, ήτοι μια φορά το χρόνο. unannounced μεν, annually δε. & ακόμη Each dealer in the supply chain has to be certified in accordance with the ENplus guidelines. Exempted (= εξαιρούνται) are dealers trading only bagged pellets (τέτοιους μόνο, έχουμε στην Ελλάδα) and dealers that sell to end consumers with physical delivery being executed by certified dealers. Freight forwarders and storage companies, which are active on behalf of companies certified according to the ENplus guidelines, do not have to be certified. However, the dealers have to register their delivery vehicles and storages with the system support organization / the certification body. (Να θυμάσαι ότι στο εμπόριο υπάρχουν και μεσάζοντες) Οπότε πάλι καταλήγουμε στον σωστό επαγγελματία που σέβεται τη δουλειά του και μπήκε στο χώρο για να παραμείνει. Αυτόν, που θα προστατέψει τα δικά του συμφέροντα, και όχι μια σφραγίδα. Αν φυσικά εσένα μια σφραγίδα σου δίνει σιγουριά, δεν θα σου χαλάσω εγώ το όνειρο, ούτε είναι κακό να το χρησιμοποιείς εφόσον σου αρέσει, σε καλύπτει και το βρίσκεις καλύτερο από τα άλλα. Όμως μια σφραγίδα δεν είναι πανάκεια. Γιατί όπως φαίνεται από τα παραπάνω, ούτε αυτοί μπορούν να εξασφαλίσουν την ποιότητα του τελικού προϊόντος που θα φτάσει να καεί στη συσκευή.
  22. Πραγματικά δεν σε καταλαβαίνω. Παντού υπάρχουν νόμιμες & εθνικές διαδικασίες για να παραπονεθείς για κακό προϊόν. Οι προδιαγραφές, καλό είναι να υπάρχουν, όπως και οι αντίστοιχες εθνικές νομοθεσίες. Τον ρόλο αυτό τον έχει αναλάβει το CEN. Γιατί πρέπει η Ελλάδα να υιοθετήσει το πρότυπο του Βελγίου που είναι το Din Plus, ή το αυστριακό πρότυπο, ή το γερμανικό, ή το φιλανδικό, ή ... ή... ή... Η Ελλάδα έχει τον ΕΛΟΤ. Αν πρέπει να ακολουθήσει ένα πρότυπο, είναι αυτό. Και επειδή αυτό ακόμα δεν υπάρχει ακόμα, μιας και το πελλετ είναι νέο ακόμα προϊόν στην Ελλάδα, οφείλει να εναρμονιστεί ή/και να υιοθετήσει το EN 14961-2. Αυτό ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Τίποτε άλλο. Και το En Plus, αυτό ακριβώς κάνει. Τίποτε άλλο. Άρα ότι δικαίωμα νομίζεις ότι σου δίνει το En Plus, το ίδιο ακριβώς δικαίωμα σου το έχει δώσει πρωτίστως το EN 14961-2. Στην πράξη, αν αγοράσεις ένα κακό προϊόν, δεν το ξαναγοράζεις. Απλά πράγματα. Υπάρχει δε και συγκεκριμένη νομική διαδικασία που μπορείς να ακολουθήσεις, εφόσον έχεις ζημιωθεί και δεν αναλαμβάνει ο προμηθευτής να σου αποκαταστήσει τη ζημία. Μα τω Θεώ, μόνο στην Ελλάδα βλέπω τέτοια απαξίωση των πιστοποιήσεων. Μέχρι και ανθέλληνα με έχουν πει καθόλου περίεργο γιατί καμία ελληνική εταιρεία δεν είναι ικανή να πάρει πιστοποίηση για το πέλλετ της. Δική σου άποψη. Σε όλους τους τομείς υπάρχουν κακοί και καλοί επαγγελματίες. Από την παροχή υπηρεσιών μέχρι την εμπορία προϊόντων. Ελπίζω μόνο, αυτή η λογική που σε διακατέχει να ισχύει και σε ό,τι άλλο προϊόν αγοράζεις, εκτός του πέλλετ!!!
  23. Α! μάλιστα... αλλιώς δεν έχεις δικαίωμα για να παραπονεθείς. Και τι θα κάνει το ΕnPlus και DinPlus αν ο έμπορος, ο φορτηγατζής ή ο τελικός χρήστης δεν αποθηκεύει/μεταφέρει το προϊόν σωστά? αν πετάνε τα τσουβάλια κατά την αποθήκευση? Σ' αυτόν που έδωσες τα λεφτά σου μπορείς να παραπονεθείς, αν θέλεις αποκατάσταση της ζημίας. Και αυτό μπορεί να γίνει σε κάθε κακό προϊόν που αγοράζουμε. Αν θες μόνο να ασχολείσαι με κάτι και κουβέντα να γίνεται, υπάρχει και η Χάγη .
  24. Ναι....σώθηκες Πάρε το καλύτερο πέλλετ που κυκλοφορεί, και ας πάρει υγρασία από κακή μεταφορά/αποθήκευση, και μετά πάνε να κάνεις τα παράπονα σου στο ENplus και DINplus. :-) Ένας? Ποιόν από όλους εννοείς? Την ΔΕΗ? το κράτος? την Τρόικα? το πράσινο ταμείο για τις ΑΠΕ? Όπως σε όλα τα προϊόντα, υπάρχουν εταιρίες εμπιστοσύνης και μη, επάνω στη συσκευασία αναγράφονται τα χαρακτηριστικά. Στα γαλακτοκομικά προϊόντα και γενικά στη διατροφική αλυσίδα (σπορέλαια κ.λ.π.), ποιός σου εγγυάται την ποιότητα, τις συνθήκες μεταφοράς και αποθήκευσης? Υπάρχουν κανονισμοί που πρέπει να ακολουθούνται. Ούτε το νεράκι που αγοράζεις από το περίπτερο κατακαλόκαιρο γνωρίζεις αν ο περιπτεράς το έβαλε κατευθείαν στο ψυγείο ή αν το έλουζε ο ήλιος ατελείωτες ώρες πριν. Για τη δε χυμα διανομή.... το ρεύμα εδώ υπερτερεί. Στο πετρέλαιο και τα ξύλα όμως, το ίδιο γίνεται.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.