Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

civilman

Members
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Πειραιάς
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

civilman's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε συνεχεια προηγούμενης ερωτησης το πευκο οντως ανηκει στα προστατευομενα ειδη. Αρα δε μπορουμε να βεβαιώσουμε ότι δεν προστατευεται οπως αναφερει ο νομος για την τεχνικη εκθεση. Αυτο θεωρειτε οτι σημαινει αδεια δομησης και εγκριση δασαρχείου ή συνεχιζει να εμπιπτει στην ΕΕΜΚ? Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
  2. Τα δικά μας συμφωνητικά ορίζονται από τον 3919/2011 και όχι τον 1882/1990 και τόσο ή απόφαση ΔΕΛ Β 1009011 ΕΞ 2015 όσο και η εφαρμογή αφορούν μόνο τα συμφωνητικά του 1882/1990. Από τις Συχνές ερωτήσεις της εφαρμογής: "Υπόχρεος για την υποβολή της κατάστασης συμφωνητικών της παρ. 16, άρθρου 8 του Ν. 1882/1990 είναι κάθε επιτηδευματίας φυσικό ή νομικό πρόσωπο που καταρτίζει συμφωνητικά με συμβαλλόμενο επιτηδευματία ή τρίτο και για οποιαδήποτε συναλλαγή για την οποία δεν προβλέπεται διαφορετική διαδικασία υποβολής. Σημειώνεται ότι συμφωνητικά και διαδικασίες που προβλέπονται από άλλες διατάξεις ή από υπουργικές αποφάσεις οι οποίες υπογράφονται ή συνυπογράφονται από τον Υπουργό Οικονομικών, εξακολουθούν να ισχύουν ως προς τον τρόπο και τον τύπο υποβολή."
  3. Τα συμφωνητικά που αφορούν σε εργασιες μηχανικού ορίζονται από τον 3919/2011 και η διαδικασία υποβολής τους (ηλεκτρονική υποβολή κατάστασης έως την 20η Φεβρουαρίου του επόμενου έτος για όλο το προηγούμενο) ορίζεται με τον 3943/2011 (Αρθρο 20 παρ 8ζ) παράγραφος η οποία είναι ανεξάρτητη από τον 1882/1990 (και τον 2238) και ισχυει ακόμα απότι καταλαβαινω. (Ως και πέρισυ αναβαλλόταν από σχετικές ΠΟΛ). Αρα απο πού προκύπτει η υποχρέωση υποβολής στη νεα εφαρμογή του 1882/1990 για τέτοια συμφωνητικά και μάλιστα ανά τρίμηνο?
  4. Σ'ευχαριστώ πολύ συνάδελφε!
  5. Καλησπέρα σε όλους, Έχει κανείς τον τελευταίο χάρτη με τις ζωνες της Ελλάδα για τον υπολογισμό των φορτίων χιονιού από τον EC1 (National Annex, part 1.3)??
  6. Εχω μια περιπτωση προθήκης ενος δωματίου 25 τμ σε δωμα τριωροφης πολυκατοικίας (κατοψης 150 τμ) το οποίο θέλουν οι ιδιοκτήτες να το κατασκευάσουν με γυψοσανίδες και ελαφριες κοίλες μεταλλικές διατομές (τόσο περιμετρικά όσο και σε ότι αφορά την οροφή) Το θέμα είναι ότι λόγω του μικρού εμβαδού, οι δυο πλευρές του δωματίου αυτού βρίσκονται πανω από πλάκα και όχι από δοκό. Η πολεοδομία ζητάει στατική μελέτη για αυτό (χωρις έλεγχο υπάρχοντος λόγω Παραρτηματος Ε). Εκεί πως θα μπορούσα να προσομοιωθεί? Νοούνται υποστυλώματα (έστω μικρά και πυκνά) να εδράζονται σε πλάκα οροφής υποκείμενου ορόφου? μηπως θα πρέπει με κάποια βάση να μεταφερθούν τα φορτία σε υφιστάμενες δοκούς?
  7. Τελικα για το Δελτίο Δομικής Τρωτότητας μπορούμε να χρησιμοποιούμε τις φόρμες στο σχέδιο του ΤΕΕ (και να τις υποβάλουμε) ή περιμένουμε από το ΥΠΕΚΑ να το εγκρίνει, οπως έχει κάνει και σε άλλες περιπτώσεις ΤΟΤΕΕ, όπως π.χ. ενεργειακες επιθεωρήσεις?
  8. Δηλαδή πλέον για την μελέτη στατικής επάρκειας σε αυθαίρετα σύμφωνα με το ββ) της παρ. 2 του αρ. 24 του Ν.4014/2011, θα πάμε κατά ΚΑΝΕΠΕ και στον αριθμό και το είδος των δοκιμών για την ποιότητα των υλικών και στην αποτίμηση της φέρουσας ικανότητας?
  9. Σε περίπτωση μικρής ιδιωτικής εκκλησίας (επιφάνειας) 15τμ σε οικόπεδο εντος σχεδίου πόλης, αυθαίρετη χωρις οικοδομική αδεια (ουτε από πολεοδομία ούτε από ναοδομία) ούτε ανήκει στην μητρόπολη προφανώς και εμπίπτει στις διατάξεις του νέου νόμου. Η απορία είναι αν εμπίπτει στο εδάφιο ββ) της παραγράφου 2 του άρθρου 24, δηλαδή αν θεωρείται κοινοφελούς χρήσης (από τη στιγμή που είναι ιδιωτική) οπότε και χρειάζεται μελέτη στατικής επάρκειας και όχι έκθεση δομικής τρωτότητας.
  10. Kαλημερα σε όλους, Μια σκαλα της παρακάτω κατοψης η οποία στην πανω πλεύρα έχει τοιχωμα, απέναντι (στην κατω πλευρα) οχι και ισως κατω δεξια υποστύλωμα μπορεί να προσωμοιωθεί? Δηλαδή θα μπορούσε να στηρηχθεί χωρίς να προστεθεί τοιχωμα στην κάτω πλευρά ή κατα μήκος όλης της δεξιας πλευράς (αφού υπάρχει παράθυρο)?
  11. Ξερει κανείς πως διαστασιολογούμε-οπλίζουμε θολωτή "πλάκα" οροφής. Πρόκειται για διαμήκες (ημι)κυκλικό κέλυφος εκ περιστροφής κατοψης 8x3 (m) και ακτίνας 1.50? Βασικά τα πεπερασμένα μου βγάζουν ελάχιστο οπλισμό και δεν ξέρω αν υπάρχουν κάποια Min ή αν ισχύουν τα όρια των πλακών.
  12. Ένα σχετικό βιντεο: http://mpr.creo.se/thanet_offshore_wind_farm_en/info_film
  13. Την άδεια τη χρειάζεται ο ιδιοκτήτης ενόψει ελέγχου, άρα μάλλον δείχνω την υφιστάμενη. Απλά δεν είμαι σίγουρος αν θα το δεχτούν στον έλεγχο ΓΟΚ.
  14. Καλημερα σε όλους. Θέλω να βγάλω μια άδεια εσωτερικών διαρρυθμίσεων σε ένα διαμέρισμα (αρχική οικοδομική άδεια το 2009). Το διαμέρισμα περιλαμβάνει και ένα μικρό ημιυπαίθριο χώρο στο πίσω μέρος του σαλονιού (μια μικρή λωρίδα συνολικού εμβαδού 3 τ.μ.) το οποίο φαίνεται στα αρχικά σχέδια να χωρίζεται από το σαλόνι με τοίχο και κούφωμα. Ο τοίχος και το κούφωμα έχουν πλέον μεταφερθεί έξωτερικά του ημιυπαιθρίου, ο οποίος έχει ενωθεί με το σαλόνι. Επίσης ο συγκεκριμένος ημιυπαίθριος έχει ήδη ρυθμιστεί με το Ν. 3843/10. Εγώ τον δείχνω κανονικά ως ημιυπαίθριο και δεν πειράζω τετραγωνικά, διαστάσεις, θέση κλπ. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν μπορώ να μη δείξω καθόλου τον τοίχο που υπάρχει στα αρχικά σχέδια μεταξύ τοίχου και σαλονιού και αν πρέπει να αναφέρω ότι ο Η/Χ έχει ρυθμιστεί.
  15. Ευχαριστώ πολυ για την άμεση απάντηση και την αναλυτική επεξήγηση. Βέβαια αν έχουν εξαντληθεί τα μέτρα (400, σύμφωνα με το ΠΔ του 85) άσχετα με το μέγεθος του οικοπέδου, δεν υπάρχει η έννοια των παραπάνω τετραγωνικών που θα χρειάζονταν οικόπεδο (Σαφώς και είναι πολύ λογικό όμως για τα εντός σχεδίου πόλεως που δεν υπάρχει τέτοιος περιορισμός). Σ'ευχαριστώ και πάλι.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.