Μετάβαση στο περιεχόμενο

ted69

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

ted69's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα, εξέδοσα μια άδεια μικρής κλίμακας. Στην αναζήτηση των πράξεων βρίσκω την πράξη αλλά δεν ξέρω που να βρω τα έγγραφα που υπέβαλα κατά την έκδοσή της και βασικά την τεχνική έκθεση.
  2. Καλημέρα, Αντιμετωπίζω περίπτωση όπου σε μια πολυκατοικία κατασκευής 2005, νόμιμος ημιυπαίθριος χώρος χωρίστηκε στη μέση, μεταξύ δυο ιδιοκτησιών, με αποτέλεσμα το κάθε τμήμα να μην πληροί πλεόν τις προυποθέσεις των διαστάσεων όπως αναφέρονται στον ΓΟΚ. Διευκρινίζω πως ο χώρος δεν έχει κλείσει. Πως αντιμετωπίζουμε την περίπτωση αυτή?
  3. Αν το πρόβλημα σου είναι να μην καρφώσεις στην πλάκα (αν και προσωπικά εγώ δεν ανησυχώ) υπάρχουν και ειδικές κόλλες που είναι λίγο ακριβές βέβαια
  4. Μπορείς να "καρφώσεις" στην οροφή της πιλοτής με ειδικά στηρίγματα μονωτικό υλικό τύπου DOW. Αν σε ενδειαφέρει και το αισθητικό κομμάτι τότε χρησιμοποιείς αντίστοιχο τύπο (shapemate) μονωτικού, καλύπτεις την επιφάνεια με υαλόπλεγμα και μετά σοβαντίζεις.
  5. Με όλα τα τελευταία που μου λέτε είναι η αλήθεια πως έχω λιγάκι μπερδευτεί. Εκεί που είχα σχεδόν πάρει την απόφασή μου να κάτσω στ'αυγά μου, άρχισα να το ξανασκέπτομαι. Η αλήθεια είναι πως στο σπίτι μου δεν έχω κάποια αυθαιρεσία και το αυτοκίνητό μου θα έμπαινε εύκολα στην κατηγορία της σακαράκας. Στο θέμα του αποκλεισμού του αυτοκινήτου του γείτονα, μπορώ σε πρώτη φάση να επιλέξω να παρκάρω μόνο όταν δεν είναι μέσα. Είμαστε όμως πάλι στο εξής ερώτημα: Από πού πρωτοαρχίζω; Πώς μαθαίνω αν έχει ή όχι κάποια άδεια κι αν έχει, αν είναι πράγματι η αναγκαία ή κάποια ψευτοάδεια που του έχει δώσει ο δήμος πχ, ενώ στην πραγματικότητα να χρειάζεται κάτι από την πολεοδομία.
  6. Αν και εξαρτάται από τη χρήση του κτιρίου (πιθανοί κίνδυνοι από φθορές ή και κακή χρήση) εγω γενικά προτιμώ τα εμφανή δίκτυα. Αν πρόκειται απλά γθια δίκτυο που αφορά μόνο χώρους υγιεινής τότε θα συνιστούσα εντοιχισμένο δίκτυο.
  7. Καλησπερίζω όλους τους συναδέλφους. Είναι η πρώτη μου επαφή με forum και ελπίζω να βρεθεί κάποιος συνάδελφος να με κατατοπίσει. Πρόσφατα μου ζητήθηκε να αναλάβω, με υπεύθυνη δήλωση προς τη ΔΕΗ, υπεύθυνος μηχανικός ηλεκτρικής εγκατάστασης βιομηχανικού κτιρίου όπου είναι εγκατεστημένος και Υ/Σ ΜΤ. Για το συγκεκριμένο κτίριο είμαι ήδη υπεύθυνος συντήρησης των εγκαταστάσεων ΧΤ (σαν ιδιώτης μηχανικός) αλλά όχι για τον Υ/Σ όπου υπεύθυνος ήταν άλλος συνάδελφος που παραιτήθηκε. Στα έντυπα της ΔΕΗ πρέπει να συμπληρώσω τον αριθμό αδείας του Υπουργείου Βιομηχανίας. Θυμάμαι όταν είχα αποφοιτήσει το 1993 είχα κάνει αίτηση για τη σχετική άδεια αλλά ποτέ δεν ενδιαφέρθηκα στη συνέχεια. Υπάρχει κάποιος που γνωρίζει τη διαδικασία απόκτησής της ή τέλος πάντων αν μπορώ να μάθω με εύκολο τρόπο αν έχω ήδη την άδεια; Επίσης γνωρίζει κάποιος ποιές είναι οι ευθύνες του μηχανικού έναντι της ΔΕΗ; Ευχαριστώ προκαταβολικά
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.