Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Spoafnooss

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Βόλος
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ.Μηχ/ος Παραγωγής και Δ/σης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Spoafnooss's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. "με τον νέο, δίνεται δύο χρόνια προθεσμία." Τα δύο χρόνια προθεσμία αφορούν την νομιμοποίηση με τον παλιό νόμο ή εννοεί την ισχύ του νέου; (χάθηκα στην μετάφραση)
  2. Καλημέρα! Όσον αφορά για τις φωτογραφίες του gio, αν ο εξώστης αυτός υπήρχε και απλά κλείστηκε με ξύλινες περσίδες, σύμφωνα με την νομοθεσία είναι νόμιμο. Αν δημιουργήθηκε με γυψοσανίδα χωρίς κάποια οικοδομική άδεια (τροποποίηση όψης από το κατάστημα, λογικά αποτελεί αυθαιρεσία - αν και καλύτερα να μας απαντήσει κάποιος αρχιτέκτονας ή πολιτικός μηχανικός επ' αυτού! Παρόμοια περίπτωση αλλά από άλλη οπτική μου παρουσιάζεται και εμένα: Στο παρακάτω σκαρίφημα φαίνεται ότι έχουν τοποθετηθεί όλα τα μηχανήματα της ψυκτικής μονάδας του ψυγείου του καταστήματος στον ακάλυπτο, σε ύψος 1m από το έδαφος, ενώ υπάρχει μπροστά στην όψη του καταστήματος εξώστης. Εμπίπτει σε αυθαιρεσία η συγκεκριμένη τοποθέτηση (μετά από καταγγελία φυσικά) γιατί είμαστε στο στάδιο της έκδοσης άδειας λειτουργίας και ο ιδιοκτήτης τα θέλει όλα νόμιμα!
  3. Καλημέρα! Για να διευκρινίσω μια απορία που- λογικά - έχει προκύψει και σε άλλους συναδέλφους διαβάζοντας τα αμέσως προηγούμενα σχόλια: Είχα κάνει αίτηση και έχω εγγραφεί στο ΜΕΚ αλλά όχι στο ΜΕΕΠ. Καθώς δεν το χρησιμοποιώ (όπως φαντάζομαι και πολλοί από εμάς ) θα ήθελα να το γυρίσω σε μελετητικό. Χρειάζεται κάποια συγκεκριμένη αίτηση ή διαδικασία για τη διαγραφή από το ΜΕΚ ή απλά μια αίτηση διαγραφής τυπική και την ταχυδρομούμε στα μητρώα ΜΕΚ;
  4. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον kostas_super_3 και συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά...φόρτος εργασίας! Τελικά δε χρειάστηκαν ΠΕΑ για τους χώρους καθώς είναι βοηθητικοί τελικά!
  5. Στο προηγούμενο συμφωνητικό το ανέφεραν "περιφραγμένο οικόπεδο 4031 m2 μετά των κτισμάτων του" όπως δηλαδή το ανέφερε και το συμβόλαιο χωρίς μνεία στη χρήση ή τα τετραγωνικά του κτίσματος!
  6. Καλησπέρα! Έχει τύχει σε κάποιον περίπτωση (ή αν γνωρίζει κάτι επί του θέματος) καλοκαιρινού μαγαζιού διασκέδασης (υπαίθριο); Μου έτυχε υπαίθριο κατάστημα διασκέδασης, στο οποίο το μοναδικό κτίριο που έχει είναι η κουζίνα και οι αποθήκες συνολικού εμβαδού 60 m2 . Όλο το υπόλοιπο, περίπου 4 στρέμματα είναι ανοιχτό. Θα χρειαστεί πιστοποιητικό για το κτίριο της κουζίνας; Μήπως στο συμφωνητικό μπορεί να μπει σαν βοηθητικός χώρος και να αποφύγει το πιστοποιητικό;
  7. Θεώρησέ το Πατάρι και εφάρμοσε το Άρθρο 11 του ΝΟΚ παράγραφος ιδ. για να μην μετρήσει στον συντελεστή δόμησης (διευκρίνηση Πολεοδομίας Βόλου με παρόμοιο σχέδιο με το δικό σου)
  8. Ν.Ο.Κ. Άρθρο 11 Συντελεστές Δόμησης 6. Στο σ.δ. δεν προσμετρώνται: ... δ. Η επιφάνεια των υποχρεωτικών σύμφωνα με τον κτιριοδομικό κανονισμό κοινόχρηστων κλιμακοστασί− ων συμπεριλαμβανομένων των ανελκυστήρων και των πλατύσκαλων και για επιφάνεια έως 25 τ.μ. ανά όροφο και ανά κλιμακοστάσιο και 40 τ.μ. στο επίπεδο της ει− σόδου του κτιρίου κατοικίας που διαθέτει κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο. Σε περίπτωση προσθήκης καθ’ ύψος σε κτίρια που δεν έχουν αυθαίρετη δόμηση και έχουν υπόλοιπο σ.δ. το σύ− νολο των επιφανειών του υπάρχοντος κλιμακοστασίου σύμφωνα με τα προαναφερθέντα μεγέθη Ισχύει από 7/7/2012 και για παλιές άδειες σε περίπτωση προσθήκης σύμφωνα με την πολεοδομία!
  9. Spoafnooss

    KENAK Freeware

    Συγχαρητήρια για την καταπληκτική δουλειά! Για όσους αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με την port 80 η λύση δίνεται παρακάτω: http://www.famousinternetprogrammer.com/php-programming/xampp-171-on-windows-7-rc2-build-7100 Και πάλι συγχαρητήρια Sw0rdf1sh!!!
  10. Σε καλύπτει με ένα πλήρες τεύχος της Ενεργειακής Μελέτης. Η μοναδική προσθήκη που χρειάστηκε να κάνω ήταν μελέτη φωτισμού (κτίριο τριτογενούς τομέα). Επίσης αποφάσισα να εισάγω τα Η/Μ δεδομένα της μελέτης στο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ και να πάρω από εκεί τα αποτελέσματα καθώς (προσωπική άποψη) μου φαίνεται πολύ εύχρηστο σε αυτό το κομμάτι, και κατόπιν να τα εισάγω στο τεύχος που μου έβγαζε το MonaKENAK. Επίσης ένα πολύ δυνατό σημείο του εν λόγω προγράμματος είναι η πολύ καλή και άμεση επικοινωνία με την εταιρεία (βρίσκεις ένα bug ή έχεις μια πρόταση) και σε 2-3- μέρες έχει βγει ενημέρωση!!! Δευτέρα θα πάω τον φάκελο στην πολεοδομία, οπότε και θα ενημερώσω για περαιτέρω εντυπώσεις!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.