Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

konstantinos77

Members
  • Περιεχόμενα

    27
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

konstantinos77's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Kαλησπέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω παρακαλώ το εξής μήπως το γνωρίζετε.Εχω διαγραφεί απο το ΤΣΜΕΔΕ πριν 2 χρόνια επειδη είχα κλεισει και το μπλοκάκι μου και τωρα αποφάσισα να διαγραφτώ και απο το ΤΕΕ.Επικοινώνησα μαζί τους και μέσα στα δικαιολογητικά πέρα απο την βεβαίωση παύσης εργασιών στην ΔΟΥ που το έχω ,αναφέρει ότι θέλει βεβαίωση παύσης της ασκησης επαγγέλματος απο την διεύθυνση τεχνικών έργων της αρμόδιας περιφέρειας.Εγώ δεν έχω γραφτεί ποτέ ούτε πήγα ποτέ σε κάποια περιφέρεια τέτοια για κάτι ,τι ακριβώς θα μου δώσουν ?
  2. Ευχαριστώ για την απάντηση .Ναι ειναι 0 το τμήμα που περιεχει και τις ώρες λειτουργίας σωστό οποτε μένει το παγιο μονο .Απλα δεν γνώριζα κατα πόσο είναι σωστό σε ότι εχει να κανει με το ei (Συνολικο ποσο πετρελαιου χ fi x ei), δηλαδη να βάζουμε εμεις σαν ei τα χιλιοστά θέρμανσης ,δεν ηξερα δηλαδη αν τα περιφημα χιλιοστα θερμανσης ειναι το ei στον τύπο .
  3. Καλησπέρα, Θέλω να ρωτήσω το εξής ,μου ήρθαν στα κοινοχρηστα της πολυκατοικίας να πληρώσω πάγιο θέρμανσης πετρελαίου ένα ποσό χ .Καταρχήν να διευκρινίσω ότι δεν ανοίγω ποτε τα καλοριφέρ και επίσης ότι γνωρίζω οτι πρεπει να πληρωνω αναγκαστικά ένα πάγιο .Λοιπόν βρήκα οτι το ποσό αυτό χ η εταιρεία το έβγαλε απο πολλαπλασιασμό του συνολικού πετρελαίου που κάψαμε πχ 800 ευρώ επι τον συντελεστή μου fi=0,31 επί τα χιλιοστά θέρμανσης .Είναι σωστός αυτός ο υπολογισμός για το πάγιο ? Ρωτάω γιατι στους τύπους των δαπανών βλέπω οτι το σταθερό μέρος δήλαδή το πάγιο ειναι το fi x ei όπου όμως σαν ei δεν αναφέρει χιλιοστά θέρμανσης αλλά το ποιλίκο των απωλειών θέρμανσης του διαμερίσματος προς το σύνολο των απωλειών της πολυκατοικίας .Εκτός αν αυτό ακριβως το ei είναι τα χιλιοστά θέρμανσης και δεν το εχω πάρει χαμπάρι . Επίσης σε κάποια άλλα κοινόχρηστα παρατηρώ ότι το πάγιο με τους παραπάνω συντελεστές υπολογίζεται σε ένα ποσοστό πχ 20-30% του συνολικού πετρελαίου και όχι επι του συνόλου όπως στην δική μου πολυκατοικία .Αν μπορείτε να μου δώσετε λίγο τα φώτα σας .
  4. Τώρα κάπου περίπου δεν περιμένουμε να βγουν και τα ειδοποιητήρια των αναδρομικών Α2012 στην σελίδα του ΤΣΜΕΔΕ?
  5. Όχι ,λάθος δικό μου ...Η τελευταία που είχε το ΤΣΜΕΔΕ ήταν 30/3 και που ανέφερε και για τις αναδρομικές οφειλές..
  6. Nαι και παρακάτω γράφει αυτό που απομόνωσα σαν πρόταση .Τι σχέση έχει αν ήταν με άλλο ειδοποιητήριο τα αναδρομικά του 11? Σου αναφέρει ότι εμπίπτουν και οι αναδρομικές οφειλές ..Στο λινκ που έβαλα..
  7. Το λεει εδώ ... http://www.tsmede.gr/ Στην παράταση εμπίπτει και η εξαμηνιαία δόση έναντι αναδρομικών οφειλών που προβλέπονται από τον Ν. 3986/2011 και καταβάλλονται σύμφωνα με την αριθμ. 398/Θ.20/18.5.16 του ΔΣ του Ε.Τ.Α.Α.
  8. Δεν χρειάζεσαι σε κάθε συναλλαγή ..Για παροχό ενέργειας,ΕΥΔΑΠ,ΟΤΕ ,εφορία δεν χρειάζεσαι i-code ...Για τα πρώτα το ήξερα έτσι και αλλιώς γιατι τα πληρώνω κάθε μήνα ,για την εφορία μου το είπαν απο την εξυπηρέτηση της ΕΤΕ σήμερα.Απλά δεν ήταν σίγουρη η κοπέλα αν ίσχυε και για ΕΦΚΑ ..
  9. Γνωρίζει κάποιος που πλήρωσε μεσω e-banking στην ΕΤΕ αν απαιτείται επιβεβαιωση με i-code κατα την πληρωμή ? Ρωτάω γιατί κάτι συνέβη με το κινητό μου και αν τελικά χρειάζεται θα αναγκαστώ να το πληρώσω απο το υποκατάστημα αύριο ..
  10. Πολύ σωστά έχεις δίκιο ...Απλά δίπλα στο ποσοστό 20% και 6,95% γράφει το ποσό με την μείωση αυτή (αθροιστικά βγαίνει απο τα 2) ενώ εγώ νόμιζα και λογικά ότι θα έγραφε απευθείας το ποσό που βγαίνει απο το 20% και 6,95% του μηνιαίου εισοδήματος .Αυτή απλά έχουν βγάλει ήδη την μείωση κακώς για μένα βέβαια γιατί θα έπρεπε να το δείχνουν πιο καθαρά ή να το αναγράφουν εκεί που γίνεται ο υπολογισμός ..Τελος πάντων ... Μία άλλη ερώτηση είναι η εξής ,δεν πληρώνω αυτές τις 2 εισφορές ,στο επόμενο χαρτί θα μου έρθει το ποσό εκεί που γράφει Ληξιπρόθεσμες Οφειλές .Οι επιβαρύνσεις πόσο είναι ? Επίσης Γιώργο δεν θα έπρεπε τυπικά να γράφει στο ειδοποιητήριο στο ΣΥΝΟΛΟ το σύνολο μηνιαίας εισφοράς χ2 αντί να βάζει πάλι το μηνιαίο ποσό ? Δηλαδή στο σύνολο της μηνιαίας εισφοράς γράφει πχ 300 ευρώ και απο κάτω στο σύνολο γράφει πάλι 300 .Σαν να μου λέει κάνε εσύ τον πολλαπλασιασμό ,εντάξει τυπικό είναι αλλά σε ένα επίσημο χαρτί και με βάση και το προηγούμενο που ανέφερα θα ήθελα να είχε πιο σωστή διατύπωση τουλάχιστον στα αναγραφόμενα ποσά .
  11. Kαταρχήν ευχαριστώ Γιώργο ...Το ειδοποιητήριο είναι αυτό ,στο μόνο που διαφωνώ είναι ότι η μείωση έχει συμπεριλιφθεί γιατι δεν δείχνει να την υπολογίζει κάπου (είναι ένα ποσό στα 50 ευρώ ).Αναφέρει δηλαδή στην αρχή το εισόδημα, το διαιρεί με 12 βγάζει τους συντελεστές κλάδος σύνταξης ,κλάδος υγείας και έτσι βγαίνει η μηνιαία εισφορά .Η μείωση εισφοράς που βγάζει μετά κάτω κάτω είναι ένα εντελώς άσχετο με τα παραπάνω ποσό ...Εκτός αν εννοείς ότι η μείωση έχει συμπεριλιφθεί στους συντελεστές του 20% και του 6,95% .. Επίσης εκεί που γράφει ΣΥΝΟΛΟ δεν ειναι το σύνολο των 2 μηνών αλλά πάλι βάζει το ποσό της μηνιαίας εισφοράς που έχει ακριβώς απο πάνω .Το άθροισμα δηλαδή το κάνω εγώ έτσι και αλλιώς ..
  12. Καλημέρα ,χθες μου ήρθε το ειδοποιητήριο για τους μήνες Γενάρη ,Φεβρουάριο και ήθελα να ρωτήσω τα εξής .Πρώτον μου υπολογίζει το ποσό ανά μήνα βάσει του εισοδήματος και το γράφει σαν ένα σύνολο ,πλην όμως πιο κάτω στο κουτί με τις προσαυξήσεις-μειώσεις γράφει ενα -χ ποσό το οποίο δεν φαίνεται να το έχει αφαιρέσει απο το σύνολικο.Αυτό το αφαιρώ εγώ μόνος μου απο τον κάθε μήνα ? Δηλαδή αν μου γράφει στο Σύνολο 200 Ευρώ και στις μειώσεις -50 ευρώ θα πληρώσω 2χ150=300 Ευρώ για τους 2 μήνες ? Το δεύτερο που ήθελα να ρωτήσω είναι αν ο 25φιος κωδικός αυτός που γράφει κάτω στο ειδοποιητήριο και ξεκινάει με RF είναι αυτός που βάζω στο site της ΕΤΕ(στην κατηγορία θελω να πληρώσω-ΕΦΚΑ) που ζηταει κωδικό για να πληρώσω με e-banking?
  13. Ευχαριστω antloukidis ,καποιες παρατηρησεις μονο : Δεν ειναι 3800l/min ειναι 1900l/min μεσω 2 ΠΦ 2 1/2΄΄ αρα 950 l/min για καθε μια . Επειτα αυτο που γραφεις στην τελευταια σου προταση ειναι και το ερωτημα μου .Πως αποδεικνυεται οτι αν ανοιξω 2 πιο κοντινες φωλιες θα εχω μεγαλυτερη πιεση ,γιατι μεγαλυτερη παροχη το καταλαβαινω επειδη θα βγει η χαρακτηριστικη καμπυλη της σωληνωσης πιο κατω απο αυτη που ηδη ειχα και αρα η τομη της με την επιλεγμενη αντλια θα αντιστοιχη σε μεγαλυτερη παροχη .Η πιεση ομως της αντλιας θα ειναι μικροτερη ,βεβαια θα ειναι και λιγοτερες οι απωλειες αλλα αυτο στο αθροισμα πως μπορω να αποδειξω μαθηματικα οτι θα μου εξασφαλισει τουλαχιστον 4.5 bar?
  14. Eυχαριστω dib για την απαντηση και το ενδιαφερον ... Σε οτι αφορα αυτα που ρωτησες ειναι σηραγγα τρενου(2 γραμμες) 2km ,και επισης ναι ειναι σωστο τα 1900lt/min καθοτι το αναφερει το NFPA ,οπου βεβαια ζηταει 6,9 bar ,αλλα η πυροσβεστικη ζηταει 4,5bar.Τις παροχες και τις πιεσεις εννοειται τις εχει κανει υποδειξη η πυροσβεστικη υπηρεσια με επισημο χαρτι .Απλα λογω παλαιοτητας του ΤΟΤΕΕ υπαρχει πολλες φορες μια συγχιση σε καποια θεματα .Τελος παντων ,για σηραγγες μιας και ρωτησες δεν υπαρχει διαταξη ειδικη στην ΠΥ και ακολουθειται ο ΝFPA 14 και πιο ειδικα ο NFPA 130 για σηραγγες οδικες και σιδηροδρομικες .Τελος η χρηση οπως θα γνωριζεις ΠΦ 2 1/2'' αφορα ατομα της πυροσβεστικης και ειδικα εκπαιδευμενο προσωπικο ...
  15. Παιδια καλησπερα .Κανω εναν υπολογισμο αντλητικου συγκροτηματος για μια σηραγγα και θα ηθελα να μου απαντησετε σε καποια ερωτηματα αν ειναι ευκολο. Καταρχην στην σηραγγα θα υπαρχουν φωλιες οι οποιες θα παιρνουν παροχη απο μια κεντρικη σωληνα που θα τρεχει κατα μηκος της .Θα υπαρχουν και 2 1/2'' και 1 1/2'' .Ο εργοδοτης εχει ζητησει παροχη 1900lt/min απο 2 ΠΦ 2 1/2'' στα 4,5bar. Eγω χρησιμοποιω το 4Μ το οποιο με επιλογη των 2 πιο απομακρυσμενων φωλιων με αντιστροφο υπολογισμο υπολογιζω το σημειο λειτουργιας της αντλιας και αρα την αντλια με μια δεδομενη χαρακτηριστικη καμπυλη . Λεω τωρα το εξης ,η αντλια θα λειτουργησει στο δεδομενο σημειο ,που ειναι το σημειο τομης της με την χαρακτηριστικη της σωληνωσης οταν ανοιξω τις 2 συγκεκριμενες ΠΦ στις οποιες εκανα τον υπολογισμο.Αν υποθετικα ανοιξουμε 2 πιο κοντινες υδραυλικα ΠΦ,με την δεδομενη πια αντλια , οι απωλειες πιεσης θα μειωθουν και η χαρακτηριστικη καμπυλη θα κατεβει ,ουσιαστικα δηλαδη θα εχω μια καινουργια χαρακτηριστικη και το σημειο τομης της με την καμπυλη της αντλιας θα ειναι ενα σημειο με μεγαλυτερη παροχη και με μικροτερο μανομετρικο αντλιας.Το ερωτημα μου ειναι πως ξερω οτι το χαμηλοτερο αυτο μανομετρικο που θα μου δωσει η αντλια θα μου εξασφαλισει στις πιο κοντινες 2 φωλιες που ανοιξα 4,5 bar τουλαχιστον ? Προσπαθω να το αποδειξω μαθηματικα αλλα δεν μπορω γιατι δεν γνωριζω την νεα χαρακτηριστικη της σωληνωσης για να παρω τομη με την καμπυλη της αντλιας καθοτι θα εχω αγνωστη την πιεση στο ακρο της φωλιας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.