Jump to content

classicb

Members
 • Posts

  41
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

classicb's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

-2

Reputation

 1. Δημήτρη είσαι σίγουρος??? Ο ν4014 νομίζω ότι απαιτεί βεβαίωση μηχανικού. Και η συμβολαιογράφος μου είπε ότι χρειάζεται βεβαίωση. Που μπορώ να βρω αυτό το έγγραφο το οποίο λες???
 2. Προφανώς εννοείς μόνο τους εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους. Μέσα στην πολυκατοικία για ποιο λόγο να ελέγξω???
 3. Γεια σας, θα ήθελα να σας ρωτήσω για ένα θέμα που με απασχολεί σχετικά με τον 4014. Οι ιδιοκτήτες μιας πολυκατοικίας, θέλουν το ακάλυπτο χώρο να τον μετατρέψουν σε parking. Η συναίνεση των ιδιοκτητών υπάρχει. Ο ακάλυπτος χώρος της πολυκατοικίας σήμερα δεν χρησιμοποιείται και είναι άδειος. Δεν έχει ούτε φυτά, ούτε πράσινο. Στην πολεοδομία μου είπαν ότι το όλο θέμα δεν έχει καμία σχέση με την πολεοδομία, δηλαδή δεν θα εμπλακεί η υπηρεσία της πολεοδομίας σε αυτήν την μετατροπή. Είναι αλήθεια αυτό??? Μου φαίνεται λίγο παράξενο. Η συμβολαιογράφος μου είπε ότι χρειάζεται μηχανικός για τον 4014, προφανώς λόγω της σύστασης του εμπράγματος δικαιώματος. Εγώ λοιπόν, σαν πολιτικός μηχανικός, καλούμαι να δώσω μια βεβαίωση μηχανικού σύμφωνα με την παρ.4 άρθρου 23 του ν4014. Τι πρέπει να ελέγξω??? Τον ακάλυπτο χώρο, αν συμφωνεί με το διάγραμμα κάλυψης και το τοπογραφικό της πολεοδομίας??? Πρέπει να ελέγξω και όλα τα διαμερίσματα, αν συμφωνούν με τις κατόψεις??? Νομίζω πως όχι.
 4. Γεια σας, θα ήθελα να σας ρωτήσω για ένα θέμα που με απασχολεί σχετικά με τον 4014. Οι ιδιοκτήτες μιας πολυκατοικίας, θέλουν το ακάλυπτο χώρο να τον μετατρέψουν σε parking. Η συναίνεση των ιδιοκτητών υπάρχει. Ο ακάλυπτος χώρος της πολυκατοικίας σήμερα δεν χρησιμοποιείται και είναι άδειος. Δεν έχει ούτε φυτά, ούτε πράσινο. Στην πολεοδομία μου είπαν ότι το όλο θέμα δεν έχει καμία σχέση με την πολεοδομία, δηλαδή δεν θα εμπλακεί η υπηρεσία της πολεοδομίας σε αυτήν την μετατροπή. Είναι αλήθεια αυτό??? Μου φαίνεται λίγο παράξενο. Η συμβολαιογράφος μου είπε ότι χρειάζεται μηχανικός για τον 4014, προφανώς λόγω της σύστασης του εμπράγματος δικαιώματος. Εγώ λοιπόν, σαν πολιτικός μηχανικός, καλούμαι να δώσω μια βεβαίωση μηχανικού σύμφωνα με την παρ.4 άρθρου 23 του ν4014. Τι πρέπει να ελέγξω??? Τον ακάλυπτο χώρο, αν συμφωνεί με το διάγραμμα κάλυψης και το τοπογραφικό της πολεοδομίας??? Πρέπει να ελέγξω και όλα τα διαμερίσματα, αν συμφωνούν με τις κατόψεις??? Νομίζω πως όχι.
 5. οκ παιδιά, χαλαρώστε......δεν υπολήπτομαι βεβαίως το επάγγελμα του τοπογράφου. Πλάκα έκανα προφανώς. Υπάρχουν πάντως πολλοί συνάδελφοι που δεν έχουν ασχοληθεί με τοπογραφικά και που όντως έχουν αυτές τις απορίες που προανέφερα.
 6. πήρα το θάρρος να σας ρωτήσω για κάτι που με απασχολεί τον τελευταίο καιρό. Θέλω να κάνω ένα τοπογραφικό και να εξαρτήσω από το κρατικό σύστημα συντεταγμένων ΕΓΣΑ. 1. Μπορώ να αποτυπώσω τις κορυφές του αγροτεμαχίου με το από gps που έχω για να βρίσκω τον δρόμο με το αυτοκίνητο?? Να σημειώσω ότι το gps μου δίνει το γεωγραφικό πλάτος και μήκος για την θέση στην οποία βρίσκομαι. 2. Μετά μπορώ να τις μετατρέψω σε ΕΓΣΑ (δηλαδή από WGS84 σε ΕΓΣΑ) ?? 3. Αν μπορώ όλα τα παραπάνω, τότε ποιος ο λόγος που οι τοπογράφοι συνάδελφοι αγοράζουν τόσο ακριβά όργανα ??? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση Παρακαλώ προσέχετε το μέγεθος της γραμματοσειράς που χρησιμοποιείτε! DIMITRIS80
 7. Ευχαριστώ πολύ και τους 2 σας για την άμεση απάντηση. Άρα, αφού μπορούμε να σχεδιάσουμε 2D στο Sketchup, για τα απλά σχέδια, νομίζω ότι δεν χρειάζονται άλλα προγράμματα (όπως το Acad). Δεν ξέρω όμως αν μπορούμε να εκτυπώσουμε υπό κλίμακα και με τα σωστά πάχη γραμμών στο Sketchup, όπως στο Acad. Ας μας διαφωτίσουν οι εμπειρότεροι με το Sketchup. Αλλιώς θα πρέπει να εξάγουμε την κάτοψη σε dxf και να την εκτυπώσουμε όπως ξέρουμε στο Acad. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σας.
 8. Μια ερώτηση, μπορώ να σχεδιάσω σε 2D κανονικά μια κάτοψη με το Sksetchup, όπως κάνω με το Acad??
 9. stereostatikos, στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα. Αν θέλουμε να μειώσουν οι εταιρίες τις τιμές, θα πρέπει να μην ανανεώσουμε τα συμβόλαιά μας. Μόνο έτσι μπορούμε να τους πιέσουμε.
 10. Προς όλους τους κατόχους στατικών προγραμμάτων, ανεξαρτήτως εταιρίας : Δεν χρειάζεται να πληρώνετε τις ετήσιες υποστηρίξεις στις εταιρίες, παρά μόνο αν αλλάξει ο κανονισμός. Η ετήσια υποστήριξη χρησιμεύει για δυο πράγματα : Πρώτον για την αναβάθμιση του προγράμματος. Αυτή η αναβάθμιση έχει ουσιαστικό νόημα, μόνο με την αλλαγή των κανονισμών. Δεύτερον για την βοήθεια του μηχανικού από την εταιρία, σε περίπτωση που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει σωστά το λογισμικό, για να κάνει μια στατική μελέτη. Αυτό το δεύτερο, με κάποια εμπειρία ξεπερνιέται.
 11. Η υποστήριξη ενός στατικού λογισμικού είναι μια δύσκολη, ακριβή και "πονεμένη" ιστορία..........
 12. Ο τρόπος που γίνεται πλέον το update από την ιστοσελίδα.......DON'T LIKE
 13. Συνάδελφε, καλώς όρισες στον "άγριο" κόσμο των στατικών μελετών. Αξίζει να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο λογισμικό. Μπορείς επίσης να κάνεις και αναβάθμιση. Θα πρέπει να επικοινωνήσεις με την εταιρία για τα μάθεις περισσότερα. Καλή αρχή...
 14. Γνωρίζει κανείς αν θα εφαρμοστούν τελικά οι ευρωκώδικες από 1/1/2011 ? Είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα για εμάς του πολιτικούς μηχανικούς.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.