Μετάβαση στο περιεχόμενο

NIKOSBTD

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

NIKOSBTD's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μου φαίνεται λογική (;) η αντιμετώπισή σου στο θέμα Ιάσονα. Το μόνο που με ταλαιπωρεί είναι ότι ο νόμος ο οποίος αναφέρει ρητά για ανασύσταση. Τι κάνουμε με την Ηλεκτρονική Ταυτότητα αύριο; Έχω περίπτωση απώλειας σε ισόγειο με υπόγειο που η άδεια βγήκε το 2010. Το μόνο που έχω είναι πράξη garage με το σχέδιό του (υπόγειο) και κάποια σχέδια του ιδιοκτήτη σε ηλ. μορφή που τα έδινε ο μηχανικός τότε. Με συμφέρει αυτός ο τρόπος που το αντιμετωπίζεις. Όμως είναι σωστός;;;;;
  2. Σε νέα οικοδομή 3 ορόφων ο ιδιοκτήτης δεν έχει την δυνατότητα να ολοκληρώσει όλο το έργο παρά μόνο τους 2 ορόφους. Θέλει όμως να πάρει ρεύμα και για τους 3 ορόφους. Μπορείτε να μου πείτε ποιες εργασίες θα μπορούσε να ΜΗΝ ολοκληρώσει σε έναν όροφο ώστε να δώσει ο ελεγκτής δόμησης θετική έκθεση και να προχωρήσει στην ΡΕΥΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  3. έχω άδεια αποθήκης 340τ.μ. με λάθος τοπογραφικό το 1978. Δεν έχει ανακληθεί. Πρέπει να την ρυθμίσω?
  4. Σαφώς και δεν μπορώ να δώσω βεβαίωση...όμως πως να κινηθώ? Και τί γίνεται στην περίπτωση που δεν μπορώ να κάνω κάτι με τον Ν.4495/17? Το ακίνητο κατεδαφίζεται??
  5. Καλημέρα και σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Λοιπόν, μπορεί όντως να μην έχω θέσειτο ερώτημα σωστά. Η Ο.Α. εκδόθηκε το 1990, αλλά με λάθος τοπογραφικό ώστε να χτίσει τα τ.μ. στην εκτός σχεδίου περιοχή. Το Γ.Π.Σ. είχε βγεί το 1985 με τις χρήσεις γής. Η αρμόδια Πολεοδομία εξέδωσε την άδεια (όπως γινόταν τότε και μάλιστα στην επαρχια) χωρίς να γνωρίζει το Γ.Π.Σ. Φανταστείτε, το βρήκαν στα σκουπίδια σε μια μετακόμιση από όσο έμαθα. Τώρα συμβαίνει το εξής: Θέλω να ρυθμίσω? ή να δώσω βεβαίωση για το σπίτι που υπάρχει εκεί, με σωστά πλέον όρια οικοπέδου (περιφραγμένο), το οποίο σπίτι βρίσκεται πλησίον Ε.Ο και σε πόσταση μικρότερη των 200μ από τον άξονα. Μπορώ νκαι τί από τα δύο? Το σπίτι φυσικά έχει και άλλες αυθαιρεσίες πέρα από αυτά που φαίνονται στα εξκεκριμένα σχέδια της Ο.Α.
  6. Συνάδελφοι, αντιμετωπίζω το εξής τελευταία με ένα θέμα αυθαιρέτου. Υφίσταται ένα ακίνητο (ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ) με χρήση κατοικίας η οποία ανεγέρθηκε το 1990 με Ο.Α. σε περιοχή όπου το 1985 είχε εκδοθεί Γ.Π.Σ.και ΔΕΝ επιτερεπόταν η χρήση κατοικίας. Αυτό συνέβη διότι οι χρήσεις εν είχαν πάει στο αρμόδιο Πολεοδομικό Γραφείο και δήλωνε άγνοια περί του Γ.Π.Σ. Σήμερα ο πελάτης μου θέλει να πουλήσει το ακίνητό του (σπίτι) για οκονομικούς λόγους αλλά κολλάω στο άρθρο 51 του 4178/2013 που αναφέρει ότι μπορεί να δομηθεί ΜΟΝΟ ότι βρίσνεται εντός έκτασης Αγροτικής Γης Υψηλής Παραγωγικότητας, κάτι που δεν συμβαίνει στην δική μας περίπτωση. Η χρήση στην θέση σύμφωνα με το Γ.Π.Σ. ΤΟΥ 1985 είναι Βιοτεχνια, αποθήκες κλπ. Μπορώ και με ποια διάταξη (αν υπάρχει) να δηλώσω τις αυθαίρετεςς κατασκευές αλλά και το ακίνητο όλο λόγω λάθους της Πολεοδομίας ????? Σας ευχαριστω θερμα.!
  7. Συνάδελφοι καλησπέρα Γίνεται μεταβίβαση ακινήτου (πώληση), και εντοπίζω άλλη θέση κουζίνας και wc καθώς και αλλαγές στα εξωτερικά ανοιγματα του διαμερίσματος τα οποία έγινας (από τον τρόπο κατασκευής) προ του 2011. Θα δίνατε βεβαίωση περί μη αυθαιρεσιών (δομηση, καλυψη, υψος), ή θα λέγατε στον πωλητή να κάνει ρύθμιση με την ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3 και μετά να εκδώσετε βεβαίωση? Ευχαριστώ πολύ.
  8. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ .!!!

  9. δε μπορεις να δηλώσεις πανω απο το 50% της πυλωτης ως γκαραζ ή ως αποθήκη
  10. παρακαλώ,επειδή αναφέρεται στο άρθρο 5 παρ.1α. ότι "τακτοποιούνται" χώροι του εγκεκριμένου όγκου της άδειας, σημαίνει οτι άν έχει μεγαλώσει το κλειστό γκαράζ της πυλωτής δεν τακτοποιείται;(π.χ. κλειστό γκαράζ 20μ2 έχει γίνει 35μ2 και έχει μετατραπεί σε κατοικία. )
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.