Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

**ΚΥΡΙΑΚΗ

Members
  • Περιεχόμενα

    42
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.708 profile views

**ΚΥΡΙΑΚΗ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα συγνώμη για το μεγάλο κείμενο θα προσπαθήσω να είμαι αναλυτική και ευχαριστώ προκαταβολικά για τις οποίες απαντήσεις. Οικόπεδο εντός οικισμού το έτος 1977 εκδίδετε Ο.Α. για την ανέγερση ισόγειας μονοκατοικίας, εντός του οικοπέδου αποτυπώνεται και μία υφιστάμενη κατοικία χωρίς να λέει πως προκύπτει. Ο υπολογισμός κάλυψης έγινε με όλα τα κτίρια στο οικόπεδο. Το 1995 γίνεται μια «περιουσιακή παροχή (γονική) οριζόντιας ιδιοκτησίας» και ο άνθρωπος χωρίζει σε κάθετες το οικόπεδο και δίνει στα παιδιά του από ένα τμήμα του οικοπέδου με μία κατοικία. (μέσα αναφέρει «….κάθε μια από τις παρακάτω λεπτομερώς περιγραφόμενες ιδιοκτησίες αποτελεί αυτοτελή και ανεξάρτητη ιδιοκτησία με το ποσοστό της στο οικόπεδο και με αποκλειστική χρήση του τμήματος οικοπέδου επί του οποίου είναι κτισμένη και ο εκάστοτε κύριος χωριστής ιδιοκτησίας να ποιείται ανενόχλητος χρήση της ιδιοκτησίας του χωρίς να απαιτείται η συναίνεση των άλλων συνιδιοκτητών.»). Σήμερα προσπαθούμε να εκδώσουμε μια άδεια νομιμοποίησης στη κάθετο ας την πούμε 1 για μία αποθήκη που κατασκευάστηκε μετά το 2011. Κάνοντας το τοπογραφικό διαπιστώσαμε ότι υπήρξε και μετατόπιση του αρχικού κτιρίου και ένα τμήμα παραβιάζει απόσταση πίσω ορίου (όλα αυτά κατά τη φάση κατασκευής το 1977.) κάναμε τακτοποίηση 4495/17 για το κτίριο μας προ του 82( άρα εξαίρεση από κατεδάφιση ). Στην άδεια που καταθέσαμε και στο τοπογραφικό και στο διάγραμμα αποτυπώθηκαν η υφιστάμενη κατάσταση των κτιρίων και των δυο καθέτων (όσο μπορούσαν να μετρηθούν τα κτίσματα της άλλης καθέτου) . Στη δικιά μας είπαμε έχουμε και τακτοποίηση. Για την άλλη κάθετη εντοπίστηκαν διαφορές από την άδεια και έχτρα επεκτάσεις οι οποίες επισημάνθηκαν ως επεκτάσεις εκτός Ο.Α. και χωρίς στοιχεία νομιμότητας. Ερχόμαστε τώρα για την έκδοση και μας ζητάνε στοιχεία νομιμότητας για την άλλη κάθετη και ότι δεν μπορεί να εκδοθεί η προέγκριση χωρίς αυτό (ή να προσκομιστεί υπαγωγή τακτοποίησης ή δεν ξέρω και εγώ να βγει η έκθεση αυτοψίας με βεβαιωμένο πρόστιμο) Και έρχομαι και ερωτώ σύμφωνα με Ν.4494/17 αρθ.107 και Εγκύκλιος ΔΟΑΚΑ/2/31.05.2019 για να εκδώσω άδεια σε κάθετη πρέπει και ο συνιδιοκτήτης να είναι ή νόμιμος ή τακτοποιημένος και να προσκομίσω και τα στοιχεία του????? Κάτι δεν ξέρω να διαβάζω ή έχει βγει κάτι άλλο που μου διαφεύγει??? Και τι θα γίνει σε οικόπεδα που υπάρχουν πολλές κάθετες με οικοδομές με οριζόντιες? Θα χτυπάμε κουδούνια.... για σας μήπως έχετε κάνει τακτοποίηση τον Η/Χ σας??? θέλει η 8 κάθετη που υπάρχει να χτίσει και πρέπει να είστε εσεις νόμιμος???
  2. Ευχαριστώ για την απάντηση. η απορία μου ειναι οτι η αδειες που εκδόθηκαν ειδικά η τελευταία που δεν ειχε υπόλοιπο δόμησης κανονικά θα έπρεπε να ανακληθούν? η κατοικία που δεν φαίνεται στην άδεια ειναι προ του 75 . Εάν πάω να την τακτοποιήσω και βάλω ναι στην ο.α ο αριθμός της άδεια ειναι μεταγενέστερος. Κάπου το εχω μπερδέψει νομίζω.
  3. Καλημέρα συνάδελφοι Δεν μπόρεσα να βρώ κάτι για την περίπτωση που εχω και για αυτό το λόγο ανοίγω νέο θέμα. Συγνώμη εάν κατι υπήρχε και δεν κατάφερα να το βρώ. Λοιπόν στο δια ταυτα. οικόπεδο με Ο.Α. ΤΟΥ 88 για την κατασκευή ισόγειας κατοικίας , 2η Ο.Α το 2000 για το ίδιο οικόπεδο για τη προσθήκη Α' ορόφου. Το πρόβλημα ειναι ότι στο οικόπεδο υπήρχε μια παλιά ισόγεια κατοικία την οποία δεν την έδειξαν ποτέ σε καμία Ο.Α. Με το οικόπεδο δεν εχω θέματα, ειναι αρτιο και οικοδομίσημο, η κατοικίες που κατασκευάστηκαν με τις Ο.Α. ειναι στη σωστή θέση και ειναι εντάξει. Τώρα τι κάνουμε? τα συνολικά τετραγωνικά της δόμησης του οικοπέδου δεν φτάνουν για να κάνουμε νομιμοποίηση και προφανώς γι'αυτό το λόγο και δεν την έδειξαν και τότε. Εάν παω να κάνω τακτοποίηση της παλιάς κατοικίας , η οποία φαίνεται σε αεροφωτογραφίες ολα αυτά τα χρόνια , βάζω ότι εχω οικοδομική άδεια? άσχετα εάν δεν εκδόθηκε καμία άδεια με σωστά στοιχεία ,καθώς δεν υπάρχει κάποια ανάκληση Ο.Α.. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις
  4. Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Το κατανοώ αυτό που μου λές απλά εμείς τώρα θα αλλάξουμε τα διαμερίσματα π.χ δεν θέλουμε τυπικούς ορόφους θα υπάρχουν διαφορετικά διαμερίσματα από ότι ήταν στην αρχική άδεια , τους η/χ δεν θέλουμε να έχουν τη λογική που είχαν το 2004 (για να μετατραπούν σε δωμάτια) οπότε υπολογισμοί θα ξαναγίνουν για το ποσοστό της ιδιοκτησίας με νέο τοπογραφικό επί όλου του οικοπέδου. Δηλαδή δεν θα εφαρμόσουμε την αρχιτεκτονική μελέτη ούτε για Η/Μ καθώς θέλουμε και θερμοπρόσοψη, το μόνο που θα χρεισιμοποιηθεί ειναι τα στατικά για αυτό που εχει ήδη χτιστεί (υπόγειο, ισόγειο). Απλά η πολεοδομία μας λέει οτι οι νέες μελέτες θα πρέπει να πάνε με ΓΟΚ καθώς δεν υπάρχει υπόλοιπο δόμησης ώστε να κάνω προσθήκη. Αυτό δεν καταλαβαίνω . Επίσης στο άρθρο 34 του ΝΟΚ δεν αναφέρει ότι για να αναθεωρήσω μέσα στο χρόνο ισχύος σύμφωνα με ΝΟΚ πρέπει να έχω υπόλοιπο δόμησης. Ευχαριστώ
  5. Καλησπέρα σας επανέρχομαι σε αυτό το θέμα μήπως κάποιος εχει βγάλει άκρη με αναθεωρήσεις παλαιών αδειών. Η περίπτωση που εχω ειναι η εξής; Οικόπεδο εντός σχεδίου με οικοδομική άδεια του 2004 για την ανέγερση 6 τριώροφων οικοδομών, εδώ έχουμε σύσταση με αποκλειστική χρήση τμήματος οικοπέδου για τη κάθε οικοδομή. Το 2008 έγινε αναθεώρηση ως προς τον χρόνο ισχύος και ξανά το 11 αναθεώρηση ως προς την αλλαγή χρήσης ισογείου σε μία απο τις οικοδομές. Οι πέντε οικοδομές εχουν κατασκευαστεί εχουν πουληθεί. Στην 6η οικοδομή εχει κατασκευαστεί το υπόγειο και μέχρι την οροφή ισογείου στα μπετά τίποτα αλλο και ειχε μείνει εκεί. Σήμερα εχουν αλλάξει ιδιοκτήτες και θέλουν να την ολοκληρώσουν. Το ερώτημα ειναι με τις παρατάσεις που εχουν δωθεί η άδεια ειναι σε ισχύ για το κτίριο αυτό, εμείς θέλουμε να αναθεωρήσουμε ως προς ιδιοκτήτες , μηχανικούς και άλλα σχέδια κατόψεων , φυσικά με ότι δικαιούνται βάση τον ποσοστών τους και θέλουμε να πάει η άδεια με ΝΟΚ ώστε να κερδίσουμε τις διατάξεις του ΝΟΚ. Διαβάζοντας στο ΝΟΚ αρθ.34 μεταβατικές διατάξεις οικοδομικές άδειες που αναθεωρούνται μέσα στο χρόνο ισχύος είτε σύμφωνα με το σύνολο των διατάξεων του παρόντος είτε με το συνολο των διατάξεων που ισχυαν κατά το χρόνο έκδοσης τους. Σε συζήτηση με την πολεοδομία μου ειπαν οτι δεν μπορώ να το κάνω παρά μόνο εάν ειχα υπόλοιπο δόμησης για να κάνω προσθήκη ή εάν ισως ειχε λήξει η άδεια. Είναι κάτι που μου διαφεύγει στη νομοθεσια και δεν μπορώ να αναθεωρήσω με τα σημερινά δεδομένα? το εχει κάνει κάποιος/ Ευχαριστώ και συγνώμη για το μεγάλο κείμενο
  6. Χρόνια πολλά σε όλους Χριστός Ανέστη. Ελπίζω η ανάσταση Κυρίου να φέρει σε εσάς και τις οικογένειες σας υγεία και ευτυχία. Διάβασα ξανά όλο το νήμα αλλά θα ήθελα και τις απόψεις σας. Κτηνοτροφική μονάδα σε εκτός σχεδίου περιοχή σε μή άρτιο μή οικοδομήσιμο γεωτεμάχιο με οριστικό τίτλο από Δασών κατασκευασμένο το 69 σύμφωνα με Ε9 (επιβεβαίωσα με αεροφωτογραφία του 77). Σύμφωνα με άρθρο 120 δεν χρειάζεται τοπογραφικό ωστόσο εγινε. Εκεί διαπιστώθηκε ότι ενα τμήμα του κτίσματος διαμονής ατομών ειναι εκτός του γεωτεμαχίου και περιμετρικά του ειναι δάσος. Αυτό που καταλαβαίνω ειναι οτι το τμήμα που ειναι εκτός δεν θα πρέπει να το τακτοποιήσω ή εφόσον δεν θέλει τοπογραφικό να προχωρήσω σε τακτοποίηση ολου του κτίσματος? Μιλάμε για 17 τ.μ οπου τα 2,5τ.μ ειναι εκτός καθώς και ενα κομμάτι του στεγάστρου. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
  7. Πραγματικά δεν θυμάμαι τίποτα από 3843 χαχαχα. θα πρέπει να τον ξαναδιαβάσω και να δω και για τον τυπικό έλεγχο της πολεοδομίας.... Στη βεβαίωση ή ακόμα και τώρα στην ΗΤΚ εάν υπάρχει σωστή αποτύπωση του αυθαιρέτου και του νόμιμου κτιρίου δεν θα δώσεις βεβαίωση γιατί μπορεί π.χ. να εχει λάθος τιμή ζώνης ή να μην είχε κάτι στο συμβόλαιο ή η άδεια είχε εκδοθεί με παραβαση ???
  8. Είπα και εγώ δεν είχα κανέναν με πυλωτή??? Υπήρχε και τότε θέμα με τα κοινόχρηστα εκτός και άν ήταν αποκλειστικής χρήσης βάση συμβολαίου. Καθαρά ακαδημαϊκή συζήτηση τώρα γιατί θα πρέπει εμείς να είμαστε υποχρεωμένοι να ελέγχουμε τίτλους , παλιές άδειες, παλιές ρυθμίσεις από το 55 έως σήμερα για να δώσουμε μία βεβαίωση ως προς την δόμηση και τη κάλυψη??? και επίσης με αυτή τη λογική εάν έχουμε άδεια που βγήκε με κάποια παράβαση θα πρέπει να την ακυρώνουμε από μόνοι μας?
  9. ΙΑΣΟΝΑΣ οχι δεν θυμάμαι τι κάναμε τότε για τέτοιες υποθέσεις και να πώ την αλήθεια δεν μου ειχε τύχει και σε πυλωτή τακτοποίηση. Ωστόσο περνούσαμε από πολεοδομία αυτό δεν λέει πάλι τίποτα??? θα πρέπει να τρέξει άρα και την πολεοδομία. Το δικό θέμα ειναι οτι εφόσον εχει περαίωση Ν.3843/10 δίνω βεβαίωση νομιμότητας σύμφωνα με άρ.82 παρ.2, στ), εφόσον μετά από αυτοψία το σχέδιο ειναι και η πραγματικότητα, χωρίς να υποχρεούμαι να αναφέρω πουθενά αυτά που ζητάει στο άρθ.98 παρ.5 και παρ.7. που για μένα αφορούν τακτοποιήσεις με το Ν.4495/17. Επίσης έχω καμιά δουλειά να ελέγξω εάν τότε μπορούσε η όχι να κάνει τακτοποίηση αφού πέρασε από έλεγχο??
  10. Καλημέρα σας ελπίζω να μην ειναι άσχετη η ερώτηση μου για το θέμα. Πελάτης είχε τακτοποιήσει υπέρβαση δόμησης με τον Ν.3843/10 σε διαμέρισμα στη πυλωτή. Σήμερα θέλει να κάνει συμβολαιογραφική πράξη πώλησης, ο συμβολαιογράφος του είπε ότι θέλει μονομερή τροποποίηση σύστασης και του ζήτησε βεβαίωση νομιμότητας μηχανικού. Ως εδώ καλά. Σε επικοινωνία μας μου ζήτησε να βεβαιώσω ότι δεν καταλαμβάνει κοινόχρηστα ή ότι η αυθαιρεσία έχει πραγματοποιηθεί από κατασκευής ή να το "περάσω" ξανά στον Ν.4495/17 ώστε να πιστοποιήσω τα παραπάνω. Σημείωση υπογραφές δεν μπορεί να πάρει από τους άλλους ιδιοκτήτες. Επίσης δεν θυμάμαι τι κάναμε τότε στον 3843 σε περιπτώσεις πυλωτής απ’την άλλη οι δηλώσεις 3843 δεν τις περνούσαμε από πολεοδομία και υπήρχε και έλεγχος?? Εάν πηγαίναμε σήμερα να τακτοποιήσουμε το διαμέρισμα ξέρω θα έπρεπε ή να υφίσταται από την κατασκευή ή να υφίσταται σε όλους τους ορόφους. Εφόσον έχει περαίωση του Νόμου από τη πολεοδομία (εξόφληση και τις 3 σφραγίδες) γιατί δεν μπορώ να δώσω βεβαίωση νομιμότητας χωρίς κανένα άλλο σχόλιο περί κοινοχρήστων ή ότι υφίσταται από την κατασκευή κτλ και να προχωρήσει κανονικά στην πράξη? Μήπως είναι κάτι που διαφεύγει με την τελευταία τροποποίηση και την ΗΤΚ.?????? Ευχαριστώ
  11. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις οπότε το πρόβλημα ειναι η κατηγορία εάν ειναι 5 δεν τακτοποιείται λόγω λήξης της και εφόσον δεν ειναι στις εξαιρέσεις του Ν.4759/20. Καλή χρονιά να έχουμε με υγεία.
  12. Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους σας. Καθώς έχω μπερδευτεί με τις ημερομηνίες υπαγωγής, σταυλικές εγκαταστάσεις σύμφωνα με το άρθρο 120 μπορούμε ακόμα να τακτοποιήσουμε με 4495? ή υπάρχει κάποια άλλη νομοθεσία? Τα κτίσματα ειναι ελαφριάς κατασκευής με τσιμεντόλιθα λαμαρίνες και ξύλινα στέγαστρα εκτός από τον οικίσκο σταβλίτη που ειναι με κεραμοσκεπή και τσιμεντόλιθα. Σύμφωνα με τον 4056/12 ειναι κατηγορία 1 και δεν απαιτεί έκδοση Ο.Α. αλλά θα πρέπει να τακτοποιηθούν ή κάνουμε άλλη διαδικασία? Τότε λειτουργούσε εκεί μονάδα με αιγοπρόβατα σήμερα, εάν μπορεί να γίνει η τακτοποίηση, θα λειτουργήσει μονάδα με αγελάδες θεωρείται ότι θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα? Ο εν λόγω ιδιοκτήτης ωστόσο από το 2016 δεν κάνει δήλωση ΟΣΔΕ (κτηνοτρόφου) και θέλει σήμερα να πουλήσει το αγροτεμάχιο με τα κτίσματα. Φυσικά όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει βγάλει κάποια άδεια, μόνο το 2007 που ξεκίνησε διαδικασία εξαίρεσης από κατεδάφιση αλλά δεν την προχώρησε. Ευχαριστώ πολύ
  13. Καλήμερα σας μια ερώτηση για το θέμα, παρόλο που διάβασα το νήμα δεν κατάφερα να βγάλω άκρη. Η περίπτωση μου.: Ο.Α. του 1979 προσθήκη Γ' ορόφου ολοκληρώνεται ο φέρων οργανισμός, το 2009 πήρε παράταση επ' αόριστον σύμφωνα με Π.Δ. 8/13-7-93 αρθ.6 παρ.3α. Με τον 4178 δηλώνονται αυθαιρεσίες σε ημιτελές. Το 2019 πραγματοποιείται αγοραπωλησία και ο νέος ιδιοκτήτης θέλει να ολοκληρώσει, να κλείσει την Ο.Α., και να συνδεθεί με δίκτυα. Η επίβλεψη στην Ο.Α. δεν φαίνεται πληρωμένη και εκεί αρχίζει το πρόβλημα. Ο τότε μηχανικός έχει συνταξιοδοτηθεί εδώ και πολλά χρόνια και δεν ειναι θετικός στο να ανοίξει τώρα βιβλία ώστε να πληρωθεί την επίβλεψη μέχρι αυτό το σημείο. Δεν έχει πρόβλημα να υπογράψει ότι δεν θέλει την αμοιβή. Από την άλλη η πολεοδομία δεν μας αφήνει να προχωρήσουμε ούτε σε αναθεώρηση ως προς τον επιβλέπων για υπόλοιπες εργασίες εάν δεν πληρωθεί ο προηγούμενος. Διαβάζοντας δεν κατέληξα κάπου. Τί γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις?
  14. Καλημέρα σας πρόκειται να βγάλω μία άδεια προσθήκης σε υφιστάμενη πυλωτή ωστόσο κατά την αποτύπωση διαπιστώθηκαν διαφορές στο εμβαδόν οικοπέδου <5% και μικρότερη επιφάνεια κάλυψης - δόμησης. οι υπόλοιπες αυθαιρεσίες που έχω ειναι στα κοινόχρηστα , όλα μπορούν να νομιμοποιηθούν. Η ερώτηση μου ειναι εάν πηγαίνω αναγκαστικά κατηγορία 2 καθώς β) νομιμοποιήσεις κτιρίων και κατασκευών, αν απαιτείται αυτοψία, πριν από την έκδοση της αδείας από την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία, με μπερδεύει το άν απαιτείται αυτοψία. Ευχαριστώ πολύ
  15. ευχαριστώ για την απάντηση. Ο συμβολαιογράφος μου ζήτησε μία κάτοψη που να φαίνονται τα δύο διαμερισματα και 2 βεβαιώσεις νομιμότητας. για να δώσω βεβαίωση δεν πρέπει να το τακτοποιήσω? και αν το βάλω στο νόμο (δεν ειναι ώρα να μπλέκω με πολεοδομία!!) ως διαμερισμάτωση πρέπει να αποτυπώσω όλο τον όροφο? Παντα το δηλωνε σαν ένα παντού. αυατο με επηρεάζει στο να το δηλώσω? Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.