Jump to content

yaldabaoth

Members
 • Content Count

  46
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by yaldabaoth

 1. Καλημέρα, έχει αντιμετωπίσει κανείς πρόβλημα να εισάγεις Ηλιακό Συλλέκτη και να μην τον λαμβάνει υπόψη στους υπολογισμούς το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ ?
 2. Καλημέρα το σενάριο αντιστάθμισης - διατάξεις αυτόματου ελέγχου που συμπληρώνουμε το κόστος στο ΠΕΑ;
 3. Το τμ του Ε9 κυριων χωρων διασταρωνονται με τα τμ κυριων χωρων που εχει η πλατοφρμα.
 4. Τσέκαρε ΑΤΑΚ απο Ε9 , συνήθως εκεί ειναι το πρόβλημα αν το έχεις copy paste μπορεί να σου εμφανίζει ένα κενό ανάμεσα στους αριθμούς.
 5. Μάλλον δεν έχεις συμπληρώσει κάποιο πεδίο σωστα. Η έγκριση απο ΑΑΔΕ είναι αυτόματη
 6. Το πιο ευκολο είναι να βάλεις όλα τα στοιχεια που πρέπει να γράψεις σε κελιά σε excel, θα χρειαστείς περιπου 2 λεπτα για κάθε υποβολή αιτησης
 7. Σε περιπτωση που δηλωθει καποια παρεμβαση στο εντυπο και τελικα ο ωφελουμενος δεν την υλοποιησει ?
 8. Τελικά στην κρίσιμη ερώτηση με τετραγωνικα κύριων χώρων που στο Ε9 εχει συνολικα , και το ΠΕΑ εχει τα πραγματικα ( >7 η διαφορα) πως το αντιμετωπίσατε ? Καποιος...
 9. Καλησπέρα σε περίπτωση που το ποσοστα ιδιοκτησιας δεν αθροιζουνε 100% , πχ περιπτωση γυναικας που εχει 50% και το αλλο ο ανδρας της που ομως εχει πεθανει και δεν εχει γινει αποδοχη ολο 100% , τι κανουμε ? Κανεις συναντησε παρομοια περιπτωση ?
 10. Ετσι ακριβως , αλλα στην αιτηση επρεπε να βαλω 99,20 που ηταν στο Ε9 , γι αυτο με βλεπεις σημερα να εχω παρει εγριση απο ΑΑΔΕ. Τωρα τι μπορω να κανω ??
 11. Καλησπέρα , στον έλεγχο ΠΕΑ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΟΡΟΦΟΥ ΜΕ ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ , Ε9 99,20τ.μ και ΠΕΑ αν αφαιρεσω το κλιμακοστασιο 87. Εβγαλα ΠΕΑ για 87 ωφελιμη επιφανεια. Το συστημα μου βγαζει σφαλμα στα τμ οτι ειναι πανω απο 7. Τι προτεινεται ?
 12. Έτσι ακριβώς , προκύπτει από τον ΚΕΝΑΚ λέει. Στην αρχή σκέφτηκα για επιθεώρηση συστήματος θέρμανσης , αλλά αυτό απαιτείται για σύστημα με ισχύ > 20 KW. Άρα ίσως με επιθεώρηση της ιδιοκτησίας διαμερίσματος και έκδοση ΠΕΑ για αυτό? Μήπως γνωρίζει κάποιος περισσότερα ?
 13. Για να αυτονομηθεί κάποιος στη θέρμανση , ο νόμος αναφέρει ότι το νεο σύστημα θέρμανσης θα πρέπει να είναι ενεργειακά καλύτερο απο το υπάρχον σύστημα. Αυτό πως πιστοποιείται; Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων. Το μήνυμά σας μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Pavlos33
 14. Καλημέρα σε υφιστάμενο κτίριο (άδεια προ του 1989) που χρησιμοποιείται σαν δημοτικό σχολείο η μελέτη που κατατίθεται στην πυροσβεστική υπηρεσία πρέπει να αποτελείται από την 16/2015 και από τις κατόψεις ορόφων όπου εκεί τι ακριβώς πρέπει να δείχνουμε? Ρωτάω γιατί δεν έχω ξανακάνει αντίστοιχη. Η επιχείρηση αποτελείται από υπόγειο-λεβητοστάσιο, Ισόγειο(χώροι υγιεινής- αύλειοι χώροι- αποθηκευτικός χώρος - κλιμακοστάσιο -αιθ. διδ) , Ά όροφος ( αιθ. διδ και κλιμακοστάσιο) και ΄Β όροφος (αιθ. διδ. - γραφεία - αποθ. - κλιμ )
 15. Ναι υπάρχει μια μεταλλική. Άρα στο ΜΘΧ θα μελετήσω και το εδαφός του , όχι όμως την οροφή του που είναι η διαχωριστική επιφάνεια. Και στο ισόγειό μου προφανώς δεν θα μελετήσω το δάπεδό μου αφού πάλι είναι η διαχωριστική επιφάνεια? Ευχαριστώ πολύ , ένα τελευταίο που με προβληματίζει είναι ότι έχω 2 ΚΑΕΚ αφού είναι 2 οριζόντιες ιδιοκτησίες που απλά έγιναν νομιμοποίηση με Ν.4178 ως ένα συνενωμένο κατάστημα , ωστόσο δεν μπορώ να δηλώσω 2 ΚΑΕΚ
 16. Συμφωνώ , άρα με ισόγειο 85 τ.μ , μεσοπάτωμα 43 τ.μ και ύψος των δύο 4,5 μ και υπόγειο 121 τ.μ με ύψος 3 μ. οι καρτέλες μου θα είναι αυτές που επισυνάπτω. Βλέπεις κάτι λάθος σε αυτά ? Στο Μ.Θ.Χ θα μελετήσω όλες τις κατακόρυφες και οριζόντιες επιφάνειες ?
 17. Καλημέρα. Έχω την εξής περίπτωση: 2 οριζόντιες ιδιοκτησίες με 2 εκτεταμένα ΚΑΕΚ : Οριζόντια Ιδιοκτησία Νο. 1: πραγματικό εμβαδό ισογείου 45,14 τ.μ, πραγματικό εμβαδό παταριού 23,64 τ.μ, εμβαδό υπογείου βάση συμβολαίου αλλά και πραγματικό ίσο με το ισόγειο κατάστημα Νο.1 εμβαδό δηλαδή 45,14 τ.μ Οριζόντια ιδιοκτησία Νο. 2 πραγματικό εμβαδό ισογείου 39.5 τ.μ, πραγματικό εμβαδό παταριού 19,75 τ.μ, καθαρό εμβαδό υπογείου βάση σχεδίων και μετρήσεων 75,75 τ.μ. Στα 2 καταστήματα έγινε νομιμοποίηση Ν.4178 ως ένα κατάστημα: Σύνολο ισογείου ως ένα ενιαίο συνενωμένο καταστήμα (45.14 + 39.5) ίσο με 84,64 τ.μ, με ύψος 4.5 μ.(ισόγειο + μεσοπάτωμα) Σύνολο υπογείου ως ενιαίος αποθηκευτικός βοηθητικός χώρος (45.14 +75,75) ίσο με 120,89 τ.μ, με ύψος 3μ. Σύνολο (μεσοπατώματος) καθαρού πραγματικού εμβαδού ως βοηθητικός χώρος ίσου με 43,39 τ.μ συνενωμένου παταριού. Καλούμαι να βγάλω ΠΕΑ σε όλο το κατάστημα για ενοικίαση. Αναφέρω ότι το υπόγειο χωρίζεται από το ισόγειο με καταπακτή και πόρτα, ενώ το μεσοπάτωμα είναι ανοικτό προς το ισόγειο και προφανώς επισκέψιμο αφού δεν θα τοποθετηθεί πόρτα. Θα ήθελα μια βοήθεια τι υπολογίζουμε ως Συν, επιφάνεια - Θερμαινόμενη επιφάνεια. - Συν. όγκος - Θερμαινόμενος όγκος και αν χωρίζω ΜΘΧ Να αναφέρω ότι το υπόγειο δεν υπάρχει εγκατάσταση θέρμανσης και πιθανόν να χρησιμοποιηθεί ως αποθηκευτικός χώρος ή να μην χρησιμοποιηθεί καθόλου. Πάντως χωρίζεται με πόρτα και καταπακτή από το ισόγειο. Απλά ανήκει στην οριζόντια ιδιοκτησία. Το ισόγειο και το μεσοπάτωμα δεν έχουν τερματικές μονάδες στην παρούσα φάση - πιθανόν να τοποθετηθούν σώματα από τον ενοικιαστή και να συνδεθεί με την Κεντρική θέρμανση του κτιρίου.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.