Μετάβαση στο περιεχόμενο

vandervagos

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

vandervagos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μία από τα ίδια κι εγώ. Είμαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ εδώ και 4 μήνες. Σε 3 μέρες θα δώσω τις εξετάσεις του ΤΕΕ. Προσπαθώ να βγάλω άκρη τι θα μπορεί να γίνει γιατί είχα προφορική συμφωνία με την εταιρία ότι από την στιγμή που θα γραφτώ στο ΤΕΕ θα δουλεύω με μπλοκάκι. Τώρα μαθαίνω ότι χρειάζεται minimum 2 μήνες για να μου έρθουν τα χαρτιά. Υπάρχει τρόπος να τα πάρω νωρίτερα; Ρώτησα και στο ΙΚΑ και μου είπαν ότι θα πρέπει να υπογράψω νέα σύμβαση και σαν ειδικότητα θα δηλώσω την ειδικότητα που θα έχω στο ΤΣΜΕΔΕ. Έτσι όταν με το καλό μου έρθουν τα χαρτιά, ενημερώνω το ΙΚΑ και επιστρέφουν τα χρήματα για να κατατεθούν στον ΤΣΜΕΔΕ γι αυτό το περίεργο διάστημα που μεσολάβησε. Έχουμε κανένα νεότερο πάνω σε όλα αυτά;
  2. Για την ειδική προσαύξηση που ρώτησα στο ΤΕΕ πριν καταθέσω τα χαρτιά μου, μου είπαν ότι είναι προαιρετική και διαβάζοντας εδώ μέσα διαπίστωσα ότι δεν αξίζει για αρχή. Οπότε δεν την έβαλα.
  3. Τι είναι η παρακράτηση φόρου; Η εφορία που λέμε; Το ποσοστό είναι το ίδιο σε όλους τους μηχανικούς;
  4. Σαν νέος μηχανικός θα δουλεύω με μπλοκάκι και όχι μισθωτός. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν ξέρετε πόσες είναι οι εισφορές και κάθε πότε πρέπει να πληρώνω. Διορθώστε με στα παρακάτω αν κάνω λάθος. Σαν νέος μηχανικός, κάτω 5ετίας: Κύρια σύνταξη - 70,40€ Επικουρική σύνταξη - 21,12€ Κλάδος πρόνοιας - 23,47€ Κλάδος υγείας - 37,84 Σύνολο: 152,83€ Υπάρχει κάτι που δεν βρήκα; Έστω κάποια συνδρομή για σωματείο ή δεν ξέρω γω τι άλλο; Τα πληρώνω κάθε μήνα; Είναι για 14 ή για 12 μήνες; Ευχαριστώ πολύ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.