Μετάβαση στο περιεχόμενο

kotsos99

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

kotsos99's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, Ευχαριστώ για την απάντηση-- κάτι αντίστοιχο είχα ακούσει και εγώ. Έφυγα από την χώρα πριν συμπληρώσω 15ετία, και δεν πρόκειται να γυρίσω. *Αν* έχω καταλάβει καλά, θα μπορούσαν να αθροιστούν με τα χρόνια που θα εργαστώ εδώ μόνο εάν είχα 15 χρόνια στην Ελλάδα. Οπότε, μάλλον χάνονται. Εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου. Το ένα πράγμα που δεν είναι οι εισφορές που πληρώνουμε, είναι πρόβλεψη για το μέλλον μας. Αντί αυτού, από καταβολής του ταμείου (του οποιαδήποτε ταμείου, όχι μόνο του ΤΣΜΕΔΕ), χρησιμοποιούνται για οποιονδήποτε σκοπό θεωρεί η εκάστοτε διοίκηση σημαντικό: συντάξεις παλαιότερων μηχανικών, χρηματοδότηση του κράτος μέσω αγοράς ομολόγων κλπ. Είναι προφανές σε εμένα ότι πρόκειται περί πυραμίδας -- πυραμίδας που, μέχρι να φτάσω σε συντάξιμη ηλικία, θα έχει με βεβαιότητα καταρρεύσει.
  2. @Mechanical_engineer, @Pavlos33: Δεν το έχω ψάξει αναλυτικά, αλλά νομίζω διάβασα κάπου πώς προκειμένου να μετρήσουν τα χρόνια στο ΤΣΜΕΔΕ, πρέπει να σημπληρώσεις 15ετία. Μπορεί να κάνω και λάθος -- αν γνωρίζει κάποιος ας μας πεί.
  3. Πριν από λίγο καιρό είχα ζητήσει μέσω αυτού του thread πληροφορίες περί διαγραφής από το ΤΕΕ. Τελικά η διαδικασία ολοκληρώθηκε πιο γρήγορα από όσο περίμενα. Πρώτα πλήρωσα 100% ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ. Μετά έκανα αίτηση διαγραφής στην Περιφέρεια, και μετά πήγα με αυτό το χαρτί στο ΤΕΕ. Έγραψα μια αιτιολογική έκθεση και την προσκόμισα μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, όπου ανέφερα ότι αιτούμαι διαγραφή καθώς έχω φύγει μόνιμα και οριστικά από την χώρα. Αρχικά (και φυσικά μόνο προφορικώς) αντέδρασαν λέγοντας ότι διαγράφονται μόνο αυτοί που έχουν μηδενικό εισόδημα. Επέμεινα να έχω γραπτή απάντηση, προκειμένου να κινηθώ νομικά. Μετά από περίπου 2 μήνες, η απόφαση διαγραφής μου δημοσιεύτηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Τώρα αυτό που μένει είναι να διαγραφώ και από το ΤΣΜΕΔΕ, αλλά λογικά αυτό δεν θα είναι πρόβλημα. Η χαρά μου που ξεμπέρδεψα οριστικά με τέτοιου είδους οργανώσεις δεν περιγράφεται, και ας χάνω 10+ χρόνια εισφορών (έτσι και αλλιώς, χαμένα ήταν). Αν κάποιος χρειάζεται κάποια διεκρίνηση, ας στείλεί pm ή ας απαντήσει σε αυτό το thread.
  4. Προς Ikaros13, Toxus1 & Κnocking ευχαριστώ θερμά για τις πληροφορίες και για τον χρόνο σας. Θα στείλω την αίτηση, θα βάλω και συμβόλαια, λογαριασμούς κλπ που δείχνουν ότι μένω μόνιμα πλέον στο εξωτερικό, και θα βάλω και μια σύντομη αιτιολογική έκθεση μέσα -- δεν μπορεί, θα με διαγράψουν. Δεν γίνεται να *μην* με διαγράψουν και μετά να μου ζητάει εισφορές το ΤΣΜΕΔΕ, την στιγμή που έχω θεσμικά δηλώσει στην Περιφέρεια ότι δεν ασκώ το επάγγελμα του μηχανικού, και την στιγμή που ήδη πληρώνω εισφορές σε άλλη χώρα της ΕΕ. Προς Knockin': έχω γράψει 1-2 παραγράφους που απαντούν αυτό που με ρώτησες, αλλά δεν θέλω να βγάλω το thread τελείως εκτός θέματος -- στα στέλνω με pm. Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια, θα μπω πάλι να ξαναγράψω όταν έχω νεότερα.
  5. Καλησπέρα σε όλους. Ρωτάω εδώ, και η κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη, γιατί στο ΤΕΕ πάντα βρίσκουν τρόπο να μου ανεβάζουν την πίεση στο 18. Είμαι πολιτικός μηχανικός. Εδώ και ένα περίπου χρόνο, μένω μόνιμα και εργάζομαι στο εξωτερικό. Δεν σκοπεύω να γυρίσω, δεν με ενδιαφέρει να δουλέψω ποτέ πάλι στην Ελλάδα, και συνεπώς, δεν έχω κανέναν λόγο να συνεχίσω να πληρώνω το ΤΕΕ κα το ΤΣΜΕΔΕ (μόνο φασαρία είναι για μένα, καθώς θα πρέπει κάθε χρόνο να τρέχω να μαζεύω το Α1). Πριν από κανά χρόνο, που ετοιμαζόμουνα να φύγω από Ελλάδα, όταν είχα ρωτήσει στο τοπικό ΤΕΕ πώς γίνεται η διαγραφή μου είχαν πεί πώς "δεν γίνεται κύριε -- κάντε την αίτηση άμα θέλετε, αλλά να ξέρετε πως έχουμε εντολή από τον πρόεδρο να μην διαγράφουμε κανέναν." (το αντιγράφω όπως ακριβώς το είπανε). Αυτήν την βδομάδα που ξαναρώτησα, αφού βρήκα δεκάδες αποφάσεις στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ με εκατοντάδες διαγραφές και πήρα θάρρος, μου είπαν πώς, πρέπει να βάλω και εκκαθαριστικό που να φαίνεται ότι έχω μηδενικό εισόδημα, γιατί μονο για οικονομικούς λόγους μπορεί να διαγραφεί κάποιος από το ΤΕΕ. Εγώ δεν έχω μηδενικό εκκαθαριστικό, γιατί πέρισυ τον μισό χρόνο δούλευα. Ρωτάω λοιπόν, και όποιος ξέρει να μου πει θα το εκτιμήσω βαθύτατα: Ισχύει αυτό με το εκκαθαριστικό? Δεν θέλω με τίποτα να περιμένω έναν χρόνο, για να πάρω μηδενικό εκκαθαριστικό και να κάνω μετά την αίτηση -- θέλω να ξεμπερδεύω με το ΤΕΕ και το ΤΣΜΕΔΕ το συντομότερο δυνατόν. Σημειωτέον, έχω ήδη δηλώσει την παύση άσκησης επαγγέλματος του μηχανικού στην Περιφέρεια, και έχω πάρει το σχετικό χαρτί. Μπορώ να διαγραφτώ από το ΤΕΕ χωρίς μηδενικό εκκαθαριστικό? Μπορώ να τους δείξω στοιχεία που αποδεικνύουν ότι είμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, ή πχ να γράψω μια Υ/Δ ότι δεν πρόκειται να εργαστώ ποτέ σαν μηχανικός πάλι στην Ελλάδα? Οποιαδήποτε βοήθεια καλοδεχούμενη -- ειδικά αν αφορά πρόσφατες εμπειρίες με το ΤΕΕ, γιατί από ότι καταλαβαίνω η διαδικασία και το τί ζητάνε αλλάζει κάθε λίγο και λιγάκι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.