Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

musickey

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

musickey's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη για την παρακάτω περίπτωση: Έχω πολυκατοικία με άδεια του 77, η οποία έχει κατασκευαστεί με μετατοπιση 3 μέτρων κατά τον ένα άξονα. Δλδ θα ήθελα απόσταση από το όμορο κτίριο 11,5μ και έχω 8,5. Με αυτή την μετατόπιση δεν παραβιάζεται όμως το Δ το οποίο σήμερα θα ήταν περίπου 4,5-5 μέτρα. Για τακτοποίηση μιας κλειστής θέσης στάθμευσης πρέπει να περάσω κάποια παράβαση για αυτήν την μετατόπιση του συνολου του κτιρίου?
  2. Συζητάμε γιατί ένας άλλος μηχανικός μου είπε ότι έχει βγει μια εγκύκλιος όπου αν προυπάρχει το στέγαστρο σε αεροφωτογραφία του 2008 τότε δικαιούνται να κάνουν την κατάληψη. επειδή έψαξα τους νόμους και δεν βρήκα κάτι, είπα να ρωτήσω αν το έχει διαβάσει κανείς άλλος και απλά δεν το βρίσκω. Αντιλαμβάνομαι ότι όντος δεν ισχύει κάτι τέτοιο και ευχαριστώ για την επιβεβαίωση!
  3. Πεζόδρομο:εννοώ δρόμο που δεν περνάνε αμάξια, πλακοστρωμένο και όταν λέω τον έγραψε, εννοώ τον Δήμο. "Αν ο χώρος ανήκει στον Δήμο και η κατασκευή ένιαι προ 28/7/11 τότε το ρυθμίζει ο δήμος (νομίζω άρθρο 18) έκτος αν έχεις ενοικιαστηριο του χώρου που να προβλέπει ότι μπορεί ο νοικαρης να κάνει και κατασκευές οπότε μπορεί να το ρυθμίσει και ο ίδιος." Δεν το κατάλαβα αυτο...τι εννοείς ρυμίζει ο Δημός, αλλιώς ο νοικάρης; Για την τοποθέτηση, κάτω από το στέγαστρο και όχι γενικά στον πεζόδρομο, των προιόντων τους έγραψαν και όχι για κάποια κατασκευή!!! και το πρόστιμο είναι τεράστιο !!! Σε ευχαριστώ για την απάντηση.
  4. Καλησπέρα, έχω στέγαστρο ή μάλλον προστέγασμα καταστήματος σε πεζόδρόμο της Αθήνας. Τους έγραψαν για τοποθέτηση προιόντων επι του πεζόδρομου, κάτω βέβαια από το προστέγασμα. Ένας άλλος μηχανικός ισχυρίζεται ότι υπάρχει εγκύκλιος η οποία λέει ότι αν το προστέγασμα/στέγαστρο φαίνεται σε αεροφωτογραφία του 2008-2010 τότε επιτρέπεται η χρήση του κοινόχρηστου τμήματος που βρίσκεται κάτω απο το στέγαστρο-πρόστεγμα. Γνωρίζετε τίποτα επ αυτού? Ευχαριστώ πολύ
  5. Καλημέρα. Μπορώ να ανεβάσω τον ανελκυστήρα μέχρι το δώμα; Αν ναι, τι ύψος πρέπει να έχει η απόληξη του από το δάπεδο του δώματος; Κανονικά ξέρω ότι θέλει 3,70-3,90 από την τελευταία στάση. Υπάρχει κάποια διάταξη που μου επιτρέπει να φτάνει η απόληξη μέχρι ύψος 2,40; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  6. Καλημέρα. Έχω να κάνω τρεισ ερωτησούλες, ίσως απλοικές αν μπορείτε να με βοηθήσετε. 1. Έχω τριοροφη μονοκατοικία επί πυλωτής και υπόγειο. Σε αυτήν την περίπτωση έχει υποχρεωτικές διαστάσεις ο ανελκυστήρας ή λόγω μονοκάτοικίας μπορεί να γίνει ότι διαστάσεων θέλω; 2. Αν το χωρίσω το παραπάνω σπίτι σε δυόροφο σπίτι και οροφοδιαμέρισμα τότε έχει υποχρεωτικές διαστάσεις; 3. Μπορώ να ανεβάσω τον ανελκυστήρα μέχρι το δώμα; Αν ναι, τι ύψος πρέπει να έχει η απόληξη του από το δάπεδο του δώματος; Κανονικά ξέρω ότι θέλει 3,70-3,90 από την τελευταία στάση. Υπάρχει κάποια διάταξη που μου επιτρέπει να φτάνει η απόληξη μέχρι ύψος 2,40 στην περίπτωση που η τελευταία στάση είναι το δώμα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  7. Οκ, δεν είχα ξανά ποτέ περίπτωση ενισχύσεων. Συνεπώς ξανατρέχω όλο το κτίριο από την αρχή με τις ενισχυσεις με ΕΑΚ. Ευχαριστώ για αυτήν την διευκρίνηση.
  8. Ελέγχω κτίριο λόγω αλλαγής χρήσης σε εκπαιδευτικό κέντρο, που σημαίνει αλλαγή σπουδαιότητας. Ο Ελεγχος γίνεται με το κανονισμό του 84 κ τις τροποποιήσεις. Ο σεισμός που είχε η μελέτη είναι 0,06. Που μπορώ να βρω ποια κατηγορία εδάφους να διαλέξω? α? β? γ? Β ήταν η σύνήθης? Η περιοχή είναι Ηράκλειο Αν βάλω α το ε βγαίνει 0,06, ενώ με β το ε γίνεται 0,09 Γιατί ανάλογα με την κατηγορία εδάφους που θα διαλέξω αλλάζει και το ε...ξέρει κανείς να με βοηθήσει? Δεύτερη ερώτηση. Μετά τον έλεγχο επάρκειας απαιτούνται ενισχύσεις. Αυτές πρέπει να τις ξαναελεγξω με τον ΕΑΚ, οτι είναι εντάξει?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.