Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Jeann

Members
  • Περιεχόμενα

    39
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Jeann

  1. Καλησπέρα! Επειδή σκέφτομαι σοβαρά την αγορά plotter θα ήθελα την άποψή σας για τον Epson 9700.... Επίσης, θεωρείτε οτι είναι άσκοπο, τώρα πια που όλα τα δικαιολογητικά θα κατατείθενται ηλεκτρονικά; Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.
  2. Αν, σύμφωνα με τα σχέδια της οικοδομικής άδειας, η μεσοτοιχία που αναφέρεις είχε χτιστεί σε βάρος των τετραγωνικών της pilotis τότε ναι, συνυπολογίζεις αυτά τα τετραγωνικά. Αν όμως, η μεσοτοιχία ανήκει στα τετραγωνικά του καταστήματος - σύμφωνα με την άδεια πάντα - δεν τα υπολογίζεις αυτά τα τετραγωνικά. Την εξωτερική τοιχοποιία την αφαιρείς ούτως ή άλλως.
  3. Συμφωνώ με τον jbosdas και συμπληρώνω: αν δε υπάρχει τιμή ζώνης στην περιοχή, ο νόμος λέει οτι ισχύει η μικρότερη τιμή ζώνης στον πρωτοβάθμιο ΟΤΑ ή στον νομό που βρίσκεται το ακίνητο. Όμως, επειδή μου έχουν τύχει πολλές ανάλογες περιπτώσεις, στην πράξη η πολεοδομία σου δίνει την απάντηση. Δηλαδή, έχουν επιλέξει μια τιμή για όλες τις περιοχές του νομού που δεν έχουν τιμή ζώνης και συνήθως με ένα τηλεφώνημα σε ενημερώνουν σχετικά.
  4. Συμφωνώ με τον erling...η απόφαση είναι δική σου και του ιδιοκτήτη. Εσείς θα αποφασίσετε αν αξίζει να πάρετε ένα τέτοιο ρίσκο. Επίσης, -αν και μετά από πολλές δημοσιεύσεις- κατάλαβα τι εννοείς και συμφωνώ, μπορείς να τακτοποιήσεις οποιονδήποτε βοηθητικό χώρο εντός του νομίμου περιγράμματος.
  5. Μάλλον δεν κατάλαβα κάτι καλά...με συγχωρείς. Δηλαδή, θέλεις να μετρατρέψεις τους χώρους αυτούς σε κατοικίες...κοίτα να δείς τώρα...αφού οι χώροι αυτοί υποτίθεται οτι είναι ήδη κατοικίες έχουν ήδη κουζινάκι και wc...με εννοείς; Επίσης, δεν νομίζω οτι μπορείς να τακτοποιήσεις περισσότερα τετραγωνικά από αυτά που έχουν ήδη κλειστεί.
  6. Highlander, παραθέτω το απόσπασμα από την τελευταία εγκύκλιο: ''δεν υπάγονται στις διατάξεις του ν.3843/2010 βοηθητικοί χώροι, σύμφωνα με την οικοδομική τους άδεια, οι οποίοι έχουν αυθαίρετα αλλάξει τη χρήση αυτή σε άλλη βοηθητική χρήση.'' Συνεπώς, δεν μπορείς να ρυθμίσεις pilotis που έχει μετατραπεί σε θέση στάθμευσης. Μπορείς μόνο να την τακτοποιήσεις σε χώρο κύριας χρήσης π.χ. κατοικία ή κατάστημα. Και τότε μπορείς να φτιάξεις και κουζινάκι και ό,τι θέλεις.
  7. Τακτοποιείται οτι φαίνεται ατην άδεια, συμφωνώ αλλά... ''...μόνο αν έχει εξαντληθεί ο ΣΔ'' ;;;;;;; Πού το αναφέρει αυτό ο νομοθέτης; Σε ποιά πολεοδομία το είπαν αυτό; Αντιγράφω από την πρώτη ερμηνευτική εγκύκλιο του ΥΠΕΚΑ: ''Οι ρυθμιζόμενοι χώροι δεν προσμετρώνται στο συντελεστή δόμησης και τους λοιπούς όρους δόμησης που ισχύουν στην περιοχή, με την προϋπόθεση να επιτρέπεται η νέα χρήση'' Αφού δεν προσμετρώνται στον ΣΔ γιατί πρέπει να υπάρχει υπόλοιπο ΣΔ για να ρυθμιστεί; Καταλαβαίνω εγώ κάτι λάθος;
  8. Δυστυχώς δεν υπάρχει αντικατάσταση δαπέδου πλακιδίων... Επίσης δεν δέχονται επισκευή στέγης από τη στιγμή που δεν υπάρχει στέγη...κι εμένα μου φαίνεται παράλογο εφ'όσον υπάρχει μέχρι και 'αντικατάσταση στέγης' στις εργασίες μικρής κλίμακας αλλά ότι μου λένε σας λέω.... Θα κοιτάξω μήπως περνάει με το άρθ.22 του ΓΟΚ για λόγους υγιεινής, αν και η υπάλληλος επιμένει για κανονική άδεια, πράγμα που μου φαίνεται τελείως παράλογο! Πάντως, ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις!
  9. @ Brasko....την μόνωση ταράτσας σε ποια περίπτωση (από αυτές που βρίσκονται στο πίσω μέρος της αίτησης για εγκριση εργασιών μικρής κλίμακας) την αντιστοιχίζεις; Γιατί με ενδιαφέρει κι εμένα το θέμα αλλά από την Πολεοδομία μου είπαν τηλεφωνικά οτι δεν γίνεται με μικρής κλίμακας διότι δέχονατι μόνο τις εργασίες που αναφέρονται στην αίτηση...
  10. Κατέβασε την ανακοίνωση για τις κατατακτήριες στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Πάτρας από εδώ: http://www.civil.upatras.gr/el/Tmima/Anouncements/entry/34c5112e-f699-4089-ac44-72883336e933/?PageNo=0[/url] Η ανακοίνωση βγήκε τον Μάιο και αναφέρει τις θέσεις, την ύλη κτλ. Περίμενε νέα ανακοίνωση για τις ακριβής ημερομηνίες και ώρες περίπου στα μέσα Νοεμβρίου. Για λοιπές απορίες τηλεφώνησε στο 261 0996500, είναι αρκετά εξυπηρετικοί γενικά. Καλή Επιτυχία!
  11. Κοίτα εδώ http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=16322&page=54
  12. Ευχαριστώ πολύ vagelis_lam. Αυτό είχα κι εγώ στο μυαλό μου απλά ήθελα και μια δεύτερη πιο έμπειρη γνώμη.
  13. Καλημέρα. Στις δημοσιεύσεις #162 και #164 αναφέρεται ότι μπορώ να προσθέσω εξωτερική θερμομόνωση μόνο με έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας. Επειδή με ενδιαφέρει το θέμα, μπορεί να με βοηθήσει κάποιος επισημαίνοντας μου, ποιά εργασία - από αυτές που βρίσκονται στην πίσω σελίδα της αίτησης - καλύπτει την εργασία της εξωτερικής θερμομόνωσης.
  14. οκ οκ ζητώ συγγνώμη για την λανθασμένη δημοσίευση και σε ευχαριστώ και πάλι για τις διευκρινήσεις. Δυστυχώς από την Πολεοδομία μάλλον μου τα είπαν λάθος ή τα κατάλαβα εγώ λάθος. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς τόσο δηκτικός.
  15. Είσαι σίγουρος; γιατί αυτό μου είπαν εμένα τηλεφωνικά στην Πολεοδομία ενώ σε άλλη Πολεοδομία δεχτηκαν αίτηση ανηλίκου (μου το είπε συνάδελφος)...ευχαριστώ πάντως γιατί μέσα από την ερώτηση του συναδέλφου προκύπτει και δικό μου πρόβλημα που καλύτερα να το λύσω όσο είναι νωρίς. Πάντως θα ρωτήσω δικηγόρο και θα επανέλθω.
  16. @ minb: αν σε αυτό 'κολλάει' ο υπάλληλος της συγκεκριμένης Πολεοδομίας (γιατί σε άλλες δεν υπηρχε πρόβλημα), τότε ας κάνει ο ανήλικος πληρεξούσιο στον πατέρα του ή σε κάποιον ενήλικο και όλες οι αιτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις θα γίνονται από τον ενήλικο. edit: Ζητώ συγγνώμη για την λανθασμένη δημοσίευση, δεν υπάρχει πληρεξούσιο και ισχύουν όσα λέει ο tpanag δυο post πιο κατω.
  17. Στο όνομα αυτού που έχει την ψιλή κυριότητα. Μπορεί να είναι ανήλικος, αλλά έχει ταυτότητα και ΑΦΜ; Αν ναι, τότε κανονικά όπως και ένας ενήλικος.
  18. Καλημέρα. Κατέθεσα μία αίτηση από τον έναν από τους ιδιοκτήτες, απλά πάνω στην αίτηση έγραψα και τα στοιχεία των άλλων. Όμως υπεύθυνη δήλωση από όλους.
  19. Πιστεύω ότι μπορείς να καταθέσεις έναν φάκελο, αλλά πρόσεξε...θέλεις 2 παράβολα γιατί πρόκειται για ημιυπαίθριο (250 ευρώ) και για άλλον χώρο (350 ευρώ) και επίσης έχεις και διαφορετικές κατόψεις. Τον ακάλυπτο δεν νομίζω να μπορείς να τον τακτοποιήσεις με τον συγκεκριμένο νόμο. Πάντως, πιστεύω πως θα σου λυθούν πολλές απορίες αν ανατρέξεις στο ΦΕΚ, στις δύο εγκυκλίους και στο ΠΔ που αναφέρονται στον νόμο 3843/2010, τα οποία μπορείς να τα βρείς και εδω στα downloads. Για οποιαδήποτε άλλη απορία μπορείς φυσικά να ρωτάς και στο φόρουμ.
  20. Ναι και λογίζεται σαν χώρος άλλης χρήσης - γκαραζ.
  21. Θα υπολογιστεί με τον συντελεστή από τον πίνακα που αναφέρεται σε ''άλλη χρήση''. Γιατί είναι θέση στάθμευσης και όχι κατοικία.
  22. Δεν είναι γραπτό πανελληνίων γιατί στις πανελλήνιες γράφουν σε τετράδια, όπου τα στοιχεία είναι στο εξώφυλλο καλυμμένα με μαύρο αυτοκόλλητο (δεν θυμάστε. Είναι γραπτό ενδοσχολικών εξετέσεων Ιουνίου, με τη στρογγυλή του τη σφαγίδα, με τα όλα του. Και σίγουρα δεν με εκπλήσσει...πόσα τέτοια βλέπουν κάθε χρόνο τα μάτια των καθηγητών.....
  23. soundholics, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αρκεί φυσικά να με αναφέρεις ως η jeann και όχι ο jeann!!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.