Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

archalex

Members
  • Περιεχόμενα

    28
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    ΑΘΗΝΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

archalex's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

-1

Φήμη στην κοινότητα

  1. και η δική μου λογική αυτό λέει αλλά πρακτικά στο σύστημα πως θα το βάλουμε αυτό??έχει κανείς ιδέα??
  2. περίπτωση δική μου αλλά και συνάδελφου είναι η εξής : η πράξη αυθαίρετου έγινε προ πολλών ετών και έκτοτε πληρώνονται τα πρόστιμά διατήρησης τακτικότατα. τα παραστατικά βέβαια είναι άλλα χαμένα άλλα σε άθλια κατάσταση όπου δεν φαίνονται Α/Α κτλ. ο πελάτης πήρε επίσημη βεβαίωση από την εφορεία με σφραγίδες υπογραφές για το ύψος των προστίμων που έχει καταβάλλει ως σήμερα. θεωρείται ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αυτό για το συμψηφισμό στο σύστημα??
  3. συνάδελφοι τη γνώμη σας. έχω πελάτη ιδιοκτήτη πολυκατοικίας (υπάρχει σύσταση οριζόντιας) όπου έχουμε τις εξής παραβάσεις: - παράνομο τμήμα β' υπογείου για εγκατάσταση λέβητα - συνενωση αποθηκών υπογείου σε διαμέρισμα Κ1 - έτερη συνένωση αποθηκών υπογείου σε διαμέρισμα Κ2 - αλλαγή χρήσης δώματος και έξτρα τετραγωνικά λογικά λοιπόν έχουμε 4 δηλώσεις όπως έχω καταλάβει ως τώρα. το θέμα μου είναι το εξης : όλα τα παραπάνω είναι δηλώμενα σε εφορεία πριν από το '83 με την σημερινή τους κατάσταση, όποτε για κάθένα από αυτά έχω πρόστιμά της τάξης των 500-600 ευρώ. είναι δυνατόν εγώ να ζητήσω 1570+φπα επί 4??? τι θα κάνατε εσείς ??? πόσα θα παίρνατε βρε συνάδελφοι???
  4. εν τέλει δεν έχω άκομη δεν έχω καταλάβει στα εξ' αδιαιρέτου μπορεί να γίνει μια δήλωση ή ο κάθε ιδιοκτήτης ξεχωριστά για τις δικές του παρατυπίες ? έχω περίπτωση 3 λειτουργικά ανεξάρτητων μονοκατοικιών που κατασκευάστηκαν με μια οικοδομική άδεια και θέλουν και οι τρεις ιδιοκτήτες να ρυθμίσουν. γνωρίζει κανείς γιατί έχω έχω ακούσει διάφορες απόψεις??
  5. αγαπητοί συνάδελφοι αν κάποιος έχει ασχοληθεί με τακτοποίηση πισίνας παρακαλώ ας βοηθήσει. πελάτης μου θέλει να τακτοποιήσει πισίνα 28 τ.μ. και στο φύλλο υπολογισμού γράφει για 80ευρώ/μέτρο εκτός αν εμπίπτει στο 10α δηλαδή <35 . τι εννοεί υπολογίζεται αλλιώς??επίσης τσεκάρεις πάλι και τα υπόλοιπα π.χ. αν έχει ή όχι οικοδομική άδεια, αν παραβιάζει Δ κτλ?? τέλος ο συγκεκριμένος επειδή ξέρω την οικοδομή έχει κι άλλες παρανομίες στο οίκημα αλλά δεν τον ενδιαφέρει να τακτοποιήσει παρά μόνο την πισίνα που είναι ανεξάρτητη του κτιρίου. αναρωτιέμαι αν γίνεται σκεπτόμενη ότι έγω απλά τυχαίνει να ξέρω για τις παρανομίες, αλλά αν κάλούσε άλλον συνάδελφο για να του τακτοποίησει την πισίνα θα είχε δικαίωμα να κάτσει να μετράει όλο το σπίτι αφου κάτι τέτοιο δεν του ανατέθηκε?? όποιος μπορεί παρακαλώ ας με βοηθήσει...
  6. καλησπέρα.έχω περίπτωση κτιρίου με οικοδομική άδεια όπου με πήγε πελάτης να δω το παράνομο υπόγειο (ξεμπαζωμένο φυσικά). κατά την αποτύπωση βρίσκω και την ισόγεια κατοικία να έχει προσθαφαιρέσεις στον όγκο, το υπόγειο σε άλλη θέση από την άδεια και σαφώς μεγαλύτερο, με λίγα λόγια άλλα αντί άλλων. βέβαια σήμερα το κτίσμα αν δεν είχε αλλάξει η απόσταση Δ θα μπορούσε να είναι νομιμότατο και μάλιστα το υπόγειο να είναι κατοικία αφού επιτρέπονται 2-όροφα στην περιοχή και δεν υπερβαίνουμε κάλυψη, δόμηση, ύψος παρά μόνο Δ(σημερινό).το ερώτημα μου είναι πως να πρέπει να πράξω , σημειώνοντας ότι με τον 4014 έχω πολύ μικρά πρόστιμα λόγω Τ.Ζ. 440 και προ του ΄83 , τι θα κάνατε??
  7. και επαναφέρω το θέμα με το ποσοστό Υ.Δ. . έβγαλε κανείς άκρη για το αν αθρόιζουμε και χρησιμοποιούμε τον ίδιο συντελεστή σε όλα τα φύλλα καταγραφής?? γιατί οι διαφορές που προκύπτουν είναι πολύ μεγάλες ....
  8. αν έχουμε σε οικόπεδο κάθετη ιδιοκτησία τότε η μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη και δόμηση είναι η συνολική του οικοπέδου ή αυτή που αναλογεί στο ποσοστό της κάθε κάθετης ιδιοκτησίας?? γνωρίζει κανείς??
  9. σε χθεσινή μου επίσκεψη στο ΤΕΕ ρώτησα και απλά μου είπαν τα γνωστά : μμμ... δεν ξέρω δεν γνωρίζω.. πείτα στο πελάτη σας να περιμένει ως το τέλος του μήνα μπας και έχουμε νεότερα... πάντως αν πληρώσει αύριο μην περιμένετε το κράτος να σας αποδώσει πίσω στη συνέχεια των ποσών που έπρεπε να συμψηφιστούν....Με λιγα λ'όγια συνάδελφοι αν βιάζεσαι να πληρώσεις εφάπαξ την πάτησες!!!
  10. καλημέρα. γνωρίζει κανείς πως θα αφαιρεθούν πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης ήδη πληρωμένα αν κάποιος θέλει να πληρώσει εφάπαξ το πρόστιμο και μάλιστα σύντομα. ο νόμος λέει για αφαίρεση από τις τελευταίες δόσεις και προς τα πίσω χωρίς να διευκρινίζει την εφάπαξ πληρωμή. τέλος με ποιόν τρόπο γίνεται η αφαίρεση, που απευθύνεσαι με τα παραστατικά σου για να γίνει??
  11. συνάδελφοι έχει καταλάβει κανείς γιατί στα χωρίς Ο.Α δεν εξετάζεις τους συντελεστές 5,7,8,9 αλλά εξετάζεις τον 6 (υπέρβαση ύψους)? έχω περίπτωση ισογείου εκτός σχεδίου άνευ Ο.Α και απλά εξετάζω αν υπέρβαίνει το μέγιστο ύψος το 4 μ. που ορίζεται ως επιτρεπόμενο?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.