Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΦΑΝΗ Χ

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    ΑΘΗΝΑ

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ΦΑΝΗ Χ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Για τον fatsas-kou 1.Στον ενιαίο Υπόγειο Βοηθητικό Χώρο, το τμήμα που χρησιμοποιείται για στάθμευση θα πρέπει να φαίνεται στην οικοδ. άδεια της πολυκατοικίας, όπως και ο αριθμός θέσεων. Αν όχι και είναι απλώς βοηθητικός χώρος πρέπει να γίνει αλλαγή χρήσης προηγούμενα και να προκύψουν οι θέσεις σύμφωνα με τις προδιαγραφές. Μπορεί να προκύψουν θέσεις π.χ. 4,50Χ2,70. Εγώ βάζω στον πίνακα μόνον το εμβαδόν της θέσης αλλά σημειώνω στην στήλη κοινοχρήστων το εμβαδόν του χώρου των ελιγμών που είναι χώρος κοινόχρηστος. 2. Η μελλοντική εξάντληση του ΣΔ δεν χρειάζεται και σχέδιο. Πρέπει να αναφέρεται όμως που θα γίνει αυτή. Κατ΄ επέκτασιν ή καθ΄ύψος. 3. Η απόληξη είναι κοινόχρηστος χώρος και μπαίνει στη στήλη των κοινοχρήστων. Το ίδιο και η είσοδος πιλοτής και οι διάδρομοι-λεβητοστάσιο-μηχανοστάσιο υπογείου. Από αυτήν την στήλη προκύπτει και το εμβαδόν που πρέπει να δηλωθεί για τον υπολογισμό των Δημοτικών τελών κλπ, στην ΔΕΗ. 4. Το δικαίωμα υψούν μπορεί να έχει χιλιοστά ή όχι. Είναι για την πιθανότητα να δοθεί επιπλέον συντελεστής. Μπορεί να γραφτεί ποιός θα το δικαιούται και που θα τοποθετηθεί, κατ΄ επέκτασιν ή καθ΄ύψος με ενίσχυση του φέροντος οργανισμού που θα επιβαρυνθεί ο δικαιούχος του υψούν. Θα πρέπει στην θέση που θα τοποθετηθεί να επιτρέπεται από την νομοθεσία τότε.
  2. Για τις αλλαγές στο υπόγειο πρέπει να βγεί οικοδ. άδεια τροποποιήσεων. Επίσης τροποποίηση σύστασης γιατί οι αποθήκες δεν ανήκουν σαν ιδιοκτησία σε κανέναν, αλλά μόνον με "συμφωνία κυριών'. Η τροποποίηση σύστασης αφορά και την νέα διάταξη του garage αν έχει τροποποιήθεί και αυτή. Δεν αφορούν τον Ν. 4014/11. Για τα διαμερίσματα δίνεται η δήλωση για ότι έχουν κάνει αυθαίρετο. Αν είναι 2 οι αυθαιρεσίες βγαίνει λιγότερο από 2000€ το πρόστιμο. Είναι παράλογο αυτό το ελάχιστο 2000€ για <20μ2, αλλά έτσι είναι ο νόμος. Εξαρτημένο τοπογραφικό χρειάζεται μόνον για τα εκτος σχεδίου.
  3. Πως γίνεται η δήλωση αυθαιρέτου με εξ αδιαιρέτου σε δύο, που ο ένας το έχει κύρια και μοναδική και ο άλλος δεύτερη ? Πού και πώς θα υπολογιστεί το διαφορετικό πρόστιμο στην ηλεκτρονική δήλωση, λόγω διαφορετικών συντελεστών? Στην ηλεκτρονική δήλωση αναφέρονται οι ιδιοκτήτες με το ποσοστό συνιδιοκτησίας και είναι απλό να επιμεριστεί αν ισχύουν οι ίδιοι συντελεστές. Τι γίνεται όταν ισχύουν διαφορετικοί συντελεστές σύμφωνα με το άρθρο 24 παράγραφο 2δ " στην περίπτωση συγκιριότητας....."
  4. Μάλλον χρειάζεται "εξαρτημένο" στα εκτός σχεδίου. Δεν θα έκανε την διάκριση αν ήταν αρκετό το περίγραμμα στο Κτηματολόγιο, που είναι για τα εντός. Η απόκλιση μπορεί να γίνει μεγάλη. Δεν είναι εύκολο να προσδιορίσουμε το αγροτεμάχιο σε μεγάλες περιοχές χωρίς σημεία αναφοράς. Οι αεροφωτογραφίες του Κτηματολογίου είναι παλιές. Στην Νέα Μάκρη, σε εντός περιοχή, κτίσμα του 2008 δεν φαίνεται.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.