Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

napoleon

Core Members
  • Περιεχόμενα

    256
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από napoleon

  1. Η εμπειρία μου λέει οτι με την δουλεία μαθαίνεις και το όργανο και αναπτύσεις τεχνικές. Αν έχεις να πληρώσεις για την πρώτη γραμμή επώνυμων gps δεν θα βγείς χαμένος σίγουρα. Από κει και πέρα όμως το σίγουρο είναι οτι με την δουλεία μαθαίνεις και την λειτουργεία του οργάνου. Βλέπεις πως αποδίδει και προσαρμόζεσαι. Ετσι αναπτύσεις τεχνικές εξασφαλίσεων ετσι ώστε να αυξήσεις την παραγωγή σου πχ το αποστασιόμετρο είναι πάντα στην τσέπη μου , μετράω πλεονάζοντα σημεία σε ευθυγραμμίες κλπ.

  2. Αμα βρεις την σωστή απάντηση να με @έσε@ς. Στην Ελλάδα όπως ξέρεις υπάρχει υπερπληθώρα πτυχίων και επιστημόνων. Αμα υπάρχει μια απάντηση και εσύ τελιώσεις μονοσήμαντα και σωστά την εργασία σου κλέφτες θα γίνουν οι άλλοι?

    Μιλάω ειρωνικά όπως καταλαβαίνεις αλλά οχι προς εσένα αλλά προς το θεσμικό πλαίσιο. Μαζί σου είμαι και τυραννιέμαι καθημερινά

  3. περίεργη εφεύρεση...δεν κατάλαβα τι καινοτομία βρήκαν. μιλάμε για μια τεχνολογία που ήδη υπάρχει ή κάνω λάθος? και εμένα το gps μου στο εκατοστό ψιλοπαίζει με ευνοϊκές συνθήκες.

  4. να ρωτήσω και εγώ κατι τους εμπειρότερους συναδέλφους: μου έχει κάτσει ένα τοπογραφικό στο νότιο ημισφαίριο και θέλω να ξέρω αν πρέπει να βάλω τον βορρά(αντίθετα) στο τοπογραφικό ή τον νότο....

    καμιά ιδέα?

  5. όπα τώρα είσαι φάουλ εσύ jonstam. τι παει να πει γεωαναφορα του χάρτη?

    αυτό που επιτρέπεται να κάνεις είναι μετατροπή συντεταγμένων από το τάδε σύστημα σε εγσα και να τις αναγράψεις και αν είναι λάθος τα φ,λ δικό τους πρόβλημα. αν τα συμβόλαια αναγράφουν συντεταγμένες όπως είπες φ,λ και εσυ δώσεις νεες βάση γεωαναφοράς θεωρώ πως έχεις θέμα μεγάλο εν δυνάμει.

  6. δεν μπορώ να σε βοηθήσω με το φ,λ αλλα γράφω για να διαφωνίσω με τους προλαλίσαντες.

    στον johnstam προφανώς ανατέθηκε κάτι πιο συγκεκριμένο και όχι να κάνει αποτύπωση. επειδή είμαστε τοπογράφοι και μπορούμε να μετράμε με ακρίβεια δεν σημαίνει οτι μπορούμε να σώσουμε ή να διορθώσουμε τον κόσμο και δη αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.

    εφόσον σου ζητήθηκε αυτό μπορείς να το κάνεις αρκεί να γράψεις ένα ωραίο υπόμνημα με τον τρόπο που συνέταξες το τ.δ. και την μεθοδολογία που ακολούθησες και θα είσαι πεντακαθαρίδης και κύριος.

  7. λαμβάνει rtk data ο δέκτης σου? δεν ξέρω πως είναι τα topcon αλλά δες το.

    πόση απόσταση έχεις από την βάση που συνδέεσε? δώσε πληροφορίες

    ------------------------------------------------------------------------

    οχι δεν θέλεις data-fax. γιατί αν θέλεις την έκατσες την βάρκα...καλύτερα πληρώσεις μεροκάματα

     

     

    υγ:κατα λάθος διαδοχική ανάρτηση ας διορθωθεί

  8. αδερφέ αφού δεν υπάρχει συμβόλαιο δεν έχει μοιραστεί τίποτα. το κτηριο μοιράζεται μόνο με συμβόλαιο. εσύ κάνε ενα τοπογραφικό περιέγραψε τα εμβαδά κτισμάτων και ακαλύπτων και τον λόγο έχει προφανώς ο δικηγόρος.

    Σε σχέση με την μέθοδο που θα ακολουθήσεις αν δεν έχεις πρόσβαση, ρίσκαρε όπως όλοι μας. οι βρισιές είναι στο πρόγραμμα, αν αρχίσει το ξύλο εκεί......οτι σε φωτίσει....

  9. re:θεοχάρης

    ένεκα της κρίσης....πενία τέχνας κατεργάζεται..

    αλλά έλεος ρε γμτ...έχουν αναπτύξει και μεθοδολογία?

    να υποθέσω πως η μέθοδος τους περιλαμβάνει και τις ελλείψεις σφαλμάτων? ή μήπως αυτό το έχουν για τις μεταπτυχιακές σπουδές

  10. ακούγεται παράλογος ο ισχυρισμός της υποθηκοφύλακα. εφόσον είσαι εκτός ζοε δεν υπάρχει περιορισμός περί μη άρτιου.ζήτα εγγράφως την απάντηση της. καλύτερα πάντως να το χειριστεί ο μηχανικός σου.

  11. πρέπει να τεκμηριώσεις με όποιο τρόπο βρίσκεις σκόπιμο ότι δεν ηταν στο παρελθόν δάσος αλλά αγρός. Αν μπορείς να το τεκμηριώσεις αυτό και να είσαι σίγουρος οτι πρόκειται περί πλάνης η άποψη περι δάσους του δασαρχείου τότε η πόρτα είναι ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα.

  12. πολύ ενδιαφέρον αυτό που λέει ο zavi(s)

    και στην πολεοδομία πειραιά που έχω συζητήσει αντίστοιχη περίπτωση η γνώμη ήταν οτι χρόνος δημιουργίας ήταν η στιγμή της ρυμοτόμησης από το σχέδιο πόλεως. τα στουρνάρια . ακούγεται πολύ πιο δίκαιο και λογικό η άποψη που αναφέρεται παραπάνω.

    thanks zavi.

    νομίζω για να κατοχυρώσουμε την άποψη αυτή θα κάνω και μια έγγραφη ερώτηση στην πολεοδομία.

  13. να διαφωνήσω με την αναδρομική ισχύ γενικά. Στό συμβόλαιο χρησικτησίας αναφέρεται μια ημερομηνία που ισχυρίζεται ο χρησικτήτης(!) από κει και πέρα τουλάχιστον στην δική μου πολεοδομία ζητάνε δικαστική απόφαση που ρητά θα αποφαίνεται περί της ημερομηνίας και άρα από κει θα δείς την ημερομηνία δημιουργίας του οικοπέδου. Βέβαια αυτή η διαδικασία είναι ''καινούριο φρούτο'' στην πολεοδομία

  14. Ισως να είναι η διαπραγμάτευση που θα μπορεί να λύσει το πρόβλημα γιατί διαβάζοντας καταλαβαίω πως και ο δήμος έχει κάνει μεγάλη γκέλα. Καλά αυτό με το δασαρχείο ακούγεται σαν ανέκδοτο. Αν το θέμα δεν είναι προσωπικό ενάντια στον πελάτη σου τότε υποχρέωσε τον δήμο(εν ανάγκη στείλτε και ένα εξώδικο) να εγκρίνει την μελέτη που θα κάνεις για να έχει οικοδομησιμότητα και ας μην ανοίξει ο δρόμος ποτέ.

  15. Στην δική μου πολεοδομία που έχω αντιμετωπίσει παρόμοια περίπτωση (ρέμα) έκανα υψομετρική μελέτη αστικής οδοποιίας που θεωρήθηκε από ΤΥΔΚ και εγκρίθηκε από τον Δήμο(δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει αυτό και σε σένα) ο οικοπεδούχος έχτισε με το υψόμετρο της μελέτης μου και ο δρόμος πότε δεν άνοιξε. Φαντάζομαι είναι πατέντα. Δεν ξέρω κάτι άλλο.

  16. Υπάρχει νόμιμος τρόπος αγοράς ή πώλησης μεταχειρισμένου εξοπλισμού από ιδιώτες?

    Αν θέλω να πουλήσω ας πούμε το gps χειρός:)8-) που έχω και βγάζω το ψωμί μου ή αντίστοιχα να αγοράσω το καινούριο μοντέλο garmin για να αναβαθμιστώ πως μπορώ να κάνω τέτοια συναλλαγή και να εμφανίσω το έξοδο και το πάγιο μου ή αντίστοιχα το έσοδο και την διαγραφή του παγίου?

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.