Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

IONATHAN600

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Skype
    ionathan600

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

IONATHAN600's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπερα στην ομαδα. Ηρθε η ωρα της δηλωσης των αδηλωτων ακινητων μας λοπον. Θα ηθελα λοιπον να ρωτησω, γιατι πιστευω ότι υπαρχει καποιο μπερδεμα με τα εγγραφα του πατερα μου, πως μπορω να δηλωσω ένα ακινητο (οικοπεδο) που εχει κατοικια μεσα αλλα δεν υπαρχουν τιτλοι ιδιοκτησιας. Πως διασταυρωνεις τα στοιχεια της κατοικιας? Για το οικοπεδο υπαρχει το συμβολαιο της πωλησης. Παιδια δεν ξερω……. Μπορει να κανω και λαθος……. Χρειαζεται να υπαρχουν τιτλοι ιδιοκτησιας? Δεν θα επρεπε να υπαρχει καποια συμβολαιογραφικη πραξη μετα που χτιστηκε το σπιτι?
  2. Καλημέρα jmak323, Από την μικρή εμπειρία που διαθέτω, όχι προσωπικής χρήσης αλλά στο εργοστάσιο που δούλευα, χρησιμοποιούσαμε σύστημα Αντίστροφης Όσμωσης. Ένα τέτοιο σύστημα δεν χρησιμοποιείται μόνο για αφαλατώσεις αλλά και για καθαρισμό του νερού ώστε να το φέρεις σε μια ουδέτερη κατάσταση και έπειτα με διάφορα πρόσθετα να επιταχτούν οι απαραίτητες προδιαγραφές του ρευστού που πρέπει να κυκλοφορεί μέσα στο σύστημα σου. Εμείς το επεξεργασμένο νερό το χρησιμοποιούσαμε για σύστημα ψύξης ηλεκτροκινητήρων και για τις κλιματιστικές μονάδες του κτιρίου. Απ’ ότι καταλαβαίνω σκέφτεσαι να εγκαταστήσεις ένα σύστημα για τον λέβητα σου. Αν το νερό είναι τόσο βρώμικο όσο λες καλά θα κάνεις. Αλλά μήπως πρώτα να κάνεις μια οικονομοτεχνική μελέτη αν σε συμφέρει! Επίσης, μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος συμβατικής τεχνολογίας (με λέβητες) χρησιμοποιούν συστήματα αφαλάτωσης – αποσκλήρυνσης. Από την άλλη μεριά αν πρόκειται για να το χρησιμοποιείς για να πλένεις λαχανικά δεν χωράει καμία αμφιβολία αν σε συμφέρει ή όχι. Η τεχνολογία Αντίστροφης Όσμωσης, και για την κατανάλωση που θέλεις, πιστεύω ότι είναι αρκετά καλή λύση. Αν δεν κάνω λάθος το επεξεργασμένο νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως βρώσιμο έπειτα από την επεξεργασία. Αλλά θα συμφωνήσω με τον @tetris να πάρεις την γνώμη ενός ειδικού.
  3. Kcher Σε ευχαριστώ για τις απόψεις σου αλλά επέτρεψε μου να διαφωνήσω εν μέρη. Ένα ακόμα λάθος που κάνουν αυτοί που βγάζουν τα κοινόχρηστα είναι ότι τα υπολογίζουν με βάση τα σχεδία μη λαμβάνοντας υπόψη τους κλειστούς υπαίθριους χώρους. Ο σωστός υπολογισμός, κατά τη γνώμη μου, πάει με βάση τους θερμαινόμενους χώρους. Έτσι, οι εταιρίες που βγάζουν τα κοινόχρηστα δεν πιστεύω ότι κοιτάνε αυτό το κριτήριο.
  4. Arche καλά τα λες εσύ και έχουν μια λογική σειρά που ακολουθείται ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κατασκευές. Από την άλλη ποιος ιδιοκτήτης θα δεχτεί να δώσει τις μελέτες από τη στιγμή που έχει τέτοια αντιμετώπιση του θέματος και είναι οικογενειακή πολυκατοικία. Είναι να μην μπεις στο τρυπάκι των μπλεξιμάτων.
  5. Είχα μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη και συζητήσαμε για το θέμα του κόστους υπολογισμού της θέρμανσης. Του πρότεινα ότι πιθανό να χρειαστούμε τη γνώμη και τη γνώση ενός ειδικού (Μηχανολόγου) που ασχολείται με τέτοιου είδους κατασκευές και μελέτες. Επιπροσθέτως, του είπα ότι για να υπολογίσουμε σωστά τις δαπάνες χρειαζόμαστε τη μελέτη θέρμανσης για να δούμε τις σταθερές που απαιτεί ο τύπος υπολογισμού του κάθε διαμερίσματος. Έτσι, μου δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που τα ακούει όλα αυτά και από τη στιγμή που υπάρχουν ρολόγια τι τον θέλουμε τον μηχανολόγο. Ότι καταναλώσει ο καθένας, δηλαδή τα δυο από τα τέσσερα διαμέρισμα που θα κατοικούνται, θα χρεωθούν ανάλογα. Ποιον ζημιώνει περισσότερο αυτή η λογική; Τον ενοικιαστή (έμενα) ή τον ιδιοκτήτη;
  6. Υπάρχει μια τετραώροφη οικοδομή με ισόγειο, 1ο, 2ο και δώμα. Υπάρχει αυτόνομη θέρμανση και από την αρχή τοποθετήθηκαν 4 ρολόγια μέτρησης. Δεν ξέρω αν είναι θερμιδομετρητές ή ωρομετρητές ή κάτι αντίστοιχο. Αυτό που θα ήθελα να μάθω και εγώ που θα νοικιάσω τον 1ο όροφο αλλά και ο ιδιοκτήτης που μένει στον 2ο όροφο είναι πως μπορούμε να υπολογίσουμε το κόστος που αντιστοιχεί στην κατανάλωση πετρελαίου; Το ισόγειο και το δώμα δεν κατοικούνται αλλά φτιάχνονται ακόμα και είναι του ιδίου του ιδιοκτήτη. Δεν υπαρχή κάποιο πάγιο κόστος για το κάθε διαμέρισμα ασχέτως αν κατοικείται η όχι; Ο ιδιοκτήτης δεν πρέπει να επωμιστεί και τα έξοδα των άλλον διαμερισμάτων που δεν κατοικούνται;
  7. Nik Καλημέρα, Ξέρεις τι δεν καταλαβαίνω… γιατί δεν σου λένε από την αρχή ότι θα υπάρξουν κάποια (λίγα έστω) κοινόχρηστα και σου λένε χωρίς κοινόχρηστα! Για να σε δελεάσουν προφανώς. Ναι, αλλά αυτό δεν είναι παραπλάνηση και ανήθικο; Να μου πεις τι είναι ηθικό σε αυτήν τη χωρά!!! Ρολόι κοινόχρηστου ρεύμα δεν υπάρχει. Από ‘τι μου είπε παίρνει από το δικό τους.
  8. Didonis Καλημέρα, Φυσικά και θέλω να λύσω τεχνικής φύσεως θέματα άμα υπάρχουν, αλλά αυτό δεν είναι του χεριού μου από τη στιγμή που το ακίνητο είναι του ιδιοκτήτη και όχι δικό μου. Όλες οι ιδέες και λύσεις που μου προτείνεται είναι σεβαστές και αναγνωρίσιμες. Στην ουσία αυτό που ρωτάω είναι πως μπορεί κάποιος να ελέγξει όλες τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις αν είναι σωστές προτού μπει στο σπίτι; Εν τούτοις, είμαστε γνώστες ότι όλες αυτές είναι παράνομες και ανήθικες πράξεις, αλλά δυστυχώς εφαρμόζονται σε πολλές οικοδομές.
  9. Nik σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου αλλά από τι ξέρεις η κοινή λογική δεν είναι τόσο κοινή για μερικούς. Σαφέστατα και είναι προφανές ότι σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιώ τις δίκες μου εγκαταστάσεις και το ρολόι γράφει τότε κάτι συμβαίνει. Η λύση του να τσεκάρω τις σωληνώσεις και τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις είναι μια καλή ιδέα αλλά δεν μου φαίνεται και τόσο πρακτική μιας που οι σωληνώσεις και τα καλώδια στην πλειοψηφία των οικοδομών δεν είναι σε εμφανή σημεία. Το link που μου έστειλες ήταν αρκετά διαφωτιστικό σε διάφορα θέματα. Σε ευχαριστώ και πάλι. Όσο αφορά το συμβόλαιο πιστεύω ότι είναι ένα σημαντικό έγγραφο, τι θα γραφτεί και θα αναφερθεί σε αυτό, για να είναι η κατάσταση ξεκαθαρισμένη από την αρχή ώστε να αποφύγει ο κάθε ενδιαφερόμενος μελλοντικά μπερδέματα.
  10. Είμαστε στη διαδικασία εύρεσης για την κατάλληλη οικία ώστε να νοικιάσουμε και να μετακομίσουμε. Πρόσφατα βρήκαμε ένα σπίτι, 1ου ορόφου, το οποίο είναι σε τριώροφη οικογενειακή οικοδομή όπου κατοικούνται ο 2ος και 3ος. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πως διασφαλιζόμαστε ως ενοικιαστές ότι οι μελλοντικές πληρωμές που θα υπάρξουν, ηλεκτρικό – θέρμανσης – νερό – κοινόχρηστα, θα είναι βασισμένος πάνω στις δικές μας καταναλώσεις; Πιο συγκεκριμένα: 1) ΔΕΗ: Το σπίτι δεν έχει κατοικηθεί ξανά. Θα είμαστε οι πρώτοι που θα μπούμε και δεν έχει συνδεμένο ηλεκτρικό. Υποθέτω ότι έχει δικό του ρολόι. Πως μπορώ να ελέγξω ότι δεν τροφοδοτείται κάτι επιπρόσθετο, εκτός του μελλοντικού δικού μας διαμερίσματος; 2) ΘΕΡΜΑΝΣΗ: Είναι αυτόνομη πετρελαίου. Για την αποφυγή φουσκωμένων λογαριασμών πως υπολογίζετε η χρέωση της κατανάλωσης; Τι θα πρέπει να προσέξουμε; Πάει με βάση των χιλιοστών και των ωρών κατανάλωσης; Πως μπορώ να ελέγξω ότι δεν είναι συνδεμένο κάποιο άλλο δωμάτιο εκτός του διαμερίσματος που πρόκειται να νοικιάσουμε; 3) ΝΕΡΟ: Ίδιες πάλι ερωτήσεις. 4) ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ: Μας είπε ο ιδιόκτητης ότι δεν έχει (δεν πληρώνουμε) κοινόχρηστα. Έτσι, πως διασφαλιζόμαστε ότι δεν θα έχουμε μελλοντικά μπλεξίματα για μια καμένη λάμπα ή ακόμα για την καθαρίστρια που θα καθαρίζει την κοινόχρηστη σκάλα; Πως μπορώ να δω αν η κατανάλωση του κοινόχρηστου νερού δεν είναι από το διαμέρισμα που θα νοικιάσουμε; Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να αποτυπωθούν στο συμβόλαιο που επρόκειτο να υπογράψουμε και πως θα μπορούσαν να γραφτούν; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.