Μετάβαση στο περιεχόμενο

ggont

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

ggont's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δηλαδή τώρα οι εισφορές σου τρέχουν και αυξάνονται??? Τόκοι?
  2. Παιδία γιατί πέφτουμε σε αυτή τη παγίδα???? Γιατί πρέπει να χάσω την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για να σταματήσω να πληρώνω εισφορές όταν είμαι άνεργος????
  3. Τι κατευθυνση έχεις? Χρειάζεται να γραφτείς στο ΤΕΕ? Άσχετο, έχουν πάρει χαμπάρι οι μελλοντικοί μηχανικοί τι τους περιμένει εκεί έξω?
  4. Σε αυτή τη χώρα κοροϊδευόμαστε συνέχεια....Συμφωνώ με τη λογική να πληρώνουμε εισφορές ανάλογα με την εξέλιξη μας και τις αποδοχές μας. Αυτό συμβαίνει στους μισθωτούς μηχανικούς. Γιατί δε πληρώνουν και οι ελ. επαγγελματίες εισφορές ανάλογες με τα εισοδήματα τους??? Πώς είναι δυνατόν να απαιτούνται από τους άνεργους μηχανικούς εισφορές με βάση μόνο τα χρόνια από την απόκτηση του πτυχίου? Δε περιμένω απάντηση...Ανεχθήκαμε τόσα χρόνια πολλά παράλογα, επειδή δεν μας αφορούσαν άμεσα ή απλά αδιαφορούσαμε. Τώρα ήρθε η ώρα της πληρωμής.... Και για να ευθυμήσουμε λιγάκι: http://www.youtube.com/watch?v=1iz8wIxM1tM Έρε γέλια!!!! Αγαπητή συναδέλφισσα, όλοι οι ασφαλισμένοι, είτε είναι μισθωτοί και πληρώνουν με βάση τις αποδοχές τους, είτε είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή αγρότες, έχουν μία εξέλιξη. Άρα, το πρώτο που έκανε ο νόμος ήταν να υποχρεώσει να εξελίσσονται οι μηχανικοί με βάση τις τριετίες, θεωρώντας ότι στον ασφαλιστικό βίο με την επαγγελματική ωρίμανση, υπάρχει και μεγαλύτερη δυνατότητα καταβολής εισφορών
  5. ΝΑ ξέρεις ότι σαν μισθωτός θα πληρώνεις ~ +5% παραπάνω από το να ήσουν στο ΙΚΑ. Επίσης το ΤΣΜΕΔΕ δεν έχει ιατρεία σαν το ΙΚΑ οπότε πρέπει να πηγαίνεις πάντα σε ιδιωτικό γιατρό και μετά να περιμένεις 2-3 ώρες να πάρεις 10-20 Ευρώ πίσω από το ΤΣΜΕΔΕ. Επίσης ΔΕΝ υπάρχει κατά το ΤΣΜΕΔΕ άνεργος μηχανικός, οπότε δεν έχει επίδομα αν σε απολύσουν...(εκτός και αν έχει αλλάξει κάτι). Wellcome to the club!
  6. Παλιά στο Τέξας αυτά! Πάνε οι κλαδικές πάει η επέκταση και αν δε σου αρέσει τόλμα να μιλήσεις.... Δλδ εγώ εδώ και 7 χρόνια δεν είμαι μηχανικός? Τι είμαι, μπακάλης? Στο ΕΜΠ στους ΗΜΜΥ υπάρχει κατεύθυνση πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών και άλλες που δεν έχουν συγκεκριμένα και προστατευόμενα εργασιακά δικαιώματα. Παρόλα αυτά το αντικείμενο της εργασίας μας είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις σπουδές μας. Στην Ελλάδα μηχανικός = μελέτες. Το περιοδικό κάθε μήνα πήγαινε κατευθείαν στον κάλαθο επειδή απευθυνόταν 90% στους πολιτικούς μηχανικούς. Στην Αγγλία που ήμουν student member του IEE (αντίστοιχο ΤΕΕ), κάθε ειδικότητα είχε το δικό της περιοδικό.
  7. Τι εννοείς συνάδελφε "επι της ουσίας"? Το πόρισμα είναι ξεκάθαρο ότι ο νόμος που δεν επιτρέπει τη διαγραφή είναι αντισυνταγματικός και τίποτα δεν είναι πάνω απο το σύνταγμα! Εκπλήσσομαι πραγματικά που υπάρχει τέτοια γνωμοδότηση. Ουσιαστικά δεν υπάρχει λόγος συζήτησης.
  8. ΤΣΜΕΔΕ, καθώς αυτό ως ασφαλιστικός φορέας οφείλει να ασφαλίζει την απασχόληση του μηχανικού και όχι την ιδιότητα. Μας δουλέυουν? Είμαι απόφοιτος του ΕΜΠ ηλεκτρολόγος μηχανικός και εργαζόμουν ώς μισθωτός σε εταιρία τηλεπικοινωνιών. Στα χαρτιά ήμουν μηχανικός, όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι, αλλά το αντικείμενο εργασίας μου ήταν το ίδιο με απόφοιτους εξωτερικού, ΤΕΙ, ΙΕΚ, ΑΕΙ κτλ. Εφόσον για το δικό μου αντικείμενο δεν υπάρχουν υπογραφές, αμοιβές, μελέτες, επιβλέψεις το μόνο που με χαρακτήριζε ώς μηχανικό ήταν οτι τα ακουμπούσα στο ΤΣΜΕΔΕ (+5 %) σε σχέση με το ΙΚΑ. Θα έπρεπε να πεί το ΤΣΜΕΔΕ ότι εφόσον δεν εφαρμόζονται όλα αυτά στη δική σου θέση εργασίας πρέπει να είσαι στο ΙΚΑ!!!!
  9. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το θέμα αφορά πολλούς συναδέλφους. Επειδή όμως οι καιροί είναι πονηροί χρειάζεται προσοχή.
  10. Γεια σας συνάδελφοι, Δουλεύω σε μια εταιρία πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, δηλωμένη ως βιομηχανική και εμπορική. Έχω προσληφθεί ως διπλωματούχος μηχανικός και το αντικείμενο εργασίας μου είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις σπουδές μου. ΜΕ καλύπτει η σύμβαση του ΣΤΕΒ και εάν όχι ποια? Έχει δικαίωμα η εταιρία να αρνηθεί την εφαρμογή της συγκεκριμένης σύμβασης και αν ναι που πρέπει να απευθυνθώ (ΤΕΕ. ΣΤΕΒ, ΟΜΕΔ?) Σας ευχαριστώ.
  11. Ειδατε που μιλάτε πάντα για τους ελ. επαγγελματίες μηχανικούς? Στους μισθωτούς η κράτηση του ΤΣΜΕΔΕ ειναι ποσοστό επι του μισθού, όπως και στο ΙΚΑ, μόνο που πληρώνουμε ΚΑΙ ΙΚΑ ~4%. Οπότε εχουμε μεγαλύτερες εισφορές, δεν μπορουμε να εγγραφούμε στο ταμείο ανεργίας, ΣΥΝ οτι μετα τα 35 θα πρεπει να πληρώνω 150(?) ευρώ για την "εξτρα" σύνταξη, που ενας θεός ξέρει αν θα τη πάρει κανεις. Βασικά και να την πάρω ΔΕΝ μου φτάνουν να τα δωσω....με το μισθό που παίρνω.
  12. Πολύ σωστά ολα αυτα που λέτε....αλλά το ΤΕΕ δεν εχει ορισει επαγγελματικά δικαιώματα για τους Μηχανικούς Πληροφορικής. Ειμαστε μηχανικοί τελικά ή δεν ειμαστε? Τι σοι μηχανικοί ειμαστε όταν δεν απαιτούνται μελέτες και δεν ορίζονται αμοιβες ή συμβαση? Εφ'οσον εργάζομαι ως απλος ιδιωτικός υπάλληλος ΠΡΕΠΕΙ να ειμαι στο ΙΚΑ και όχι στο ΤΕΕ! Και αν δεν είμαστε γιατί υπάρχει πολυτεχνική σχολή με κατεύθυνση πληροφορικής? Θα επρεπε να ειναι μονο στο πανεπιστήμιο.
  13. Γεια σας συνάδελφοι! Μετά απο πολύ κόπο και γω πριν απο περίπου 6 χρόνια αποκτησα το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού. Ο τομέας μου ειναι πληροφορική και τηλεπικοινωνίες. Ως αποτέλεσμα δουλεύω ως μισθωτός. Οπως εχει ανακοινωθεί ήδη, τα ταμεία θα ειναι τρία μισθωτών, αγροτών και αυτοαπασχολουμένων. Λογικά οι μηχανικοί εντάσσονται στο τρίτο. Με τί κριτήρια θα εξακολουθήσω εγω να είμαι μαζί τους? Γιατί να πληρώνω περισσότερες εισφορές σε σχέση με τους υπολοίπους μισθωτούς? Τί γινεται με εκείνη την επικουρική των 900 Ευρω (σιγά μη τα πάρουμε!). Ολοι αυτοι οι λόγοι με οδηγούν στο να σκεφτομαι πολυ σοβαρα τη διαγραφή απο το ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ μιας και στην ειδικότητα μου δεν μου προσφέρει κανένα προσόν ή δικαίωμα στον εργασιακο μου χωρο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.