Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

antnatal

Core Members
  • Περιεχόμενα

    545
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

3.039 profile views

antnatal's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

51

Φήμη στην κοινότητα

  1. οπότε σύννομο θεωρείται το κομμάτι το ποίο έχει οικ. άδεια και για κάποιο λόγο δεν εφαρμόστηκε (πχ παράβαση Δ) και όχι το κομμάτι οικοδομής που πληρεί τις πλεοδομικές διατάξεις ακόμη και αν δεν έχει άδεια ??? Ν.4495 άρθρο 106, παρ. 1, ββ. ββ) Εφόσον υφίσταται στατική εξάρτηση των δύο τμημάτων ιδίου ακινήτου ή ιδιοκτησίας που αποκλείει τη δυνατότητα έκδοσης άδειας νομιμοποίησης, δύναται να υποβάλλεται : i) δήλωση υπαγωγής του συνόλου αυτού στις διατάξεις αναστολής επιβολής κυρώσεων του άρθρου 97, με την καταβολή του παραβόλου που αντιστοιχεί στην επιφάνειά του και του ενιαίου ειδικού προστίμου, ή ii) δήλωση υπαγωγής προς έκδοση άδειας νομιμοποίησης τμήματος αυτού, κατόπιν κατεδάφισης του υπολοίπου με έγκριση εργασιών κατεδάφισης, ή iii) δήλωση υπαγωγής τμήματος αυτού στις διατάξεις αναστολής επιβολής κυρώσεων του άρθρου 97, με την καταβολή του παραβόλου που αντιστοιχεί στην επιφάνειά του και του είκοσι τοις εκατό (20%) του ενιαίου ειδικού προστίμου οπότε διατηρείται για το χρονικό διάστημα που προβλέπεται στον παρόντα κατόπιν κατεδάφισης του υπολοίπου με έγκριση εργασιών κατεδάφισης.
  2. Ισογεια κατοικία κατασκευής 1990 εντός σχεδίου πόλης έχει κατασκευαστεί με παράβαση της πίσω Δ (3+0,10Η). έχω δηλώσει το σύννομη επιφάνεια με το άρθρο 106 (20%) προστίμου και το εντός Δ κανονικά με ρύθμιση (στατικά εξαρτημένο). Πολεοδομία μου έιπε ότι στη περίπτωση που ζητήσω άδεια προσθήκης Α΄ ορόφου πρέπει να κατεδαφίσω το εντός Δ του Ισογείου (κατασκευή νέων υποστυλωμάτων, κτλ). Έχει ξανατύχει σε κανέναν???
  3. Καλησπέρα Θα μπορούσε να μου απαντήσει κάποιος συναδελφος σε ποιά περίπτωση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ο συντελεστής "Σύννομο χωρίς έκδοση άδεια νομιμοποίησης αρθ.106 παρ.1α)"
  4. αυτό που έχουν αρχίσει όλοι να υποτιμούν τα έγγραφα από gov.gr είναι πολύ τραγικό.
  5. αν μια δήλωση του Ν. 3843/2010 δεν έχει περαιωθεί στο πολεοδομία (πληρωμένα παράβολο και πρόστιμα) και έχει μεταφερθεί στο Ν.4495 είναι αναγκαίο να δηλωθεί στη ταυτότητα???
  6. και κάνω αναθεώρηση ή ενημέρωση. πατάω συνέχεια σε ηλεκτρονική άδεια και μου προχωράει μόνο ενημέρωση (στην αναθεώρηση μου λέει ότι έχει λήξει και δεν προχωράει)
  7. Μπορώ να κάνω αναθεώρηση σε άδεια του 2016 (ολοκληρωμένη η μισή κατασκευή), να εφαρμόσω το άρθρο 25 (ενεργειακή κλάση κτιρίου) και να πάρω το +5% της δόμησης?
  8. σε σύσταση οριζοντίου τον ένα όροφο κατέχουν δύο αδέρφια με 2/3 εξ αδιαιρέτου (ψιλή-επικαρπία μητέρα) και 1/3 κύρια (μεταβίβαση απο θεία). εγώ θα βάλω ψιλή τη μητέρα με το ανάλογο ποσοστό σε μια γραμμή. τους δυο γιους σαν πλήρη κυριότητα σε δεύτερη γραμμή και πάλι τους δυο γιους με ψιλή κυριότητα σε τρίτη γραμμή. Επίσης του δύο γιους θα τους βάλω σε δύο γραμμές με το ποσοστό τους /2 (για εμένα λάθος) ή σε μια ? Αν τους βάλω σε μια πως γίνεται? Δύο επώνημα σε ένα κελί? κτλ ΠΟΣΟΣΤΑ_ΕΠΙΚΑΡΠΙΑΣ_ΨΙΛΗΣ.pdf
  9. άδεια κατεδάφισης λήγει, μετά από ένα χρόνο, στις 5/10/2022. προχωράω σε αναθεώρηση ή υπάρχει κάποια απόφαση που της δίνει ανανέωση?
  10. Ακόμα προσπαθώ να βγάλω άκρη πως θα κάνω την εμβαδομετρηση στο διάγραμμα κάλυψης. Δεδομένου ότι οι κολώνες μετράνε στη δόμηση αλλά οι τοίχοι όχι.
  11. επιβεβαιώνω και εγώ. άντε να ξαναβγάζουμε βεβαιώσεις. άντε να ξαναχάνεις ώρες εργασίας. (εκτός και αν τις χρεώνετε 😉 )
  12. θεωρείς δηλαδή ότι η υπαγωγή στο άρθρο 88 του Ν.4495 δεν σημαίνει ότι έχει υπαχθεί στο Ν.4495??? αυτή τη διαεκρίνηση μου τη ζητάει και συμβολαιογράφος.
  13. μια ερώτηση. έχουν δηλωθεί καποια τμ στον Ν3843 με περαιωμένη δήλωση. αν τα συμπεριλάβω στο Ν4495 με το άρθρο 88, 1β, ββ που πληρώνουν 100€ πρόστιμο, τα πληρωμένα πρόστιμα από το Ν3843 τα συμψηφίζω στη δήλωση μου???
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.