Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Jonathan

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Jonathan's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Και τα τέσσερα έχουν γίνει με το ArchiCAD ή μπορούν να γίνουν κάλλιστα. Το δεύτερο έχει επιπλέον επεξεργαστεί με το Artlantis. (φαίνεται από τα μοντέλα των δέντρων και από την αντανάκλαση πάνω από τις στέγες). Στο 1ο και στο 4ο τα δέντρα είναι billboards. Δεν ξέρω εάν είναι του Artlantis. Το 3ο με μπερδεύει. Δεν έχει radiosity οπότε αποκλείεται το Artlantis. Πιθανότατα έγινε με τη lightworks και τον ρεαλιστικό ήλιο.
  2. @Stravops Φρόντισε στο παράθυρο της διαμόρφωσης της σύνθετης διατομής, οι οριζόντιες διακεκομένες γραμμές να είναι πάνω και κάτω από το τμήμα του τοίχου που θέλεις να επιμηκύνεις. Μ' αυτόν τον τρόπο μπορείς π.χ. να αφήσεις εκτός διακεκομένων γραμμών το σοβατεπί, έτσι ώστε ακόμη κι όταν αυξήσεις το ύψος του τοίχου, το σοβατεπί να παραμένει σταθερό. Παρακαλώ αναγράψτε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας! ilias
  3. Το forum έχει χαλάσει. Εδώ μέσα γίνεται της Κορέας ή καλύτερα The Battle of the dealers. Προσπαθώντας να συνεισφέρω τα μέγιστα, προκαλώ όποιον έχει αγνή πρόθεση να βοηθήσει ουσιαστικά τους νέους να επιλέξουν το καλύτερο και πιο χρήσιμο αρχιτεκτονικό λειτουργικό. Ακολουθούν συμβουλές λοιπόν από κάποιον που παρακολουθεί το forum, την αγορά, τις σύγχρονες τάσεις γενικότερα. 1. Αποφύγετε το pseudo-hype. Με άλλα λόγια, όταν βγει ένα καινούριο προϊόν, ή μια καινούρια αντιπροσωπία, πληθαίνουν τα "αυθόρμητα" posts με προτάσεις, "αγνές" ερωτήσεις κλπ. Είναι ολοφάνερο ότι κάποιοι προσπαθούν να ελέγξουν την αγορά και να κατευθύνουν τους υποψήφιους αγοράστες, προς το προϊόν τους. 2. Θα ξεχωρίσετε τους dealers από : - τα λίγα posts - τη μονομερή θεματολογία τους - την ταυτόχρονη δημιουργία ψευτο-μελών (αλήθεια δεν μπερδεύονται με τα πολλά accounts και τα passwords. Θα πρέπει οι admin να ελέγξουν πια μέλη έχουν το ίδιο password και να τους αποβάλλουν από το forum) - το ότι εξαφανίζονται μετα από λίγο. - τo ότι ερωτοαπαντούν ταυτοχρόνως. Κάποιοι εντελώς "αυθόρμητα" προστρέχουν να απαντήσουν και μετά εξαφανίζονται, αφού ο αρχικός "ενδιαφερόμενος" δηλώσει θριαμβευτικά ότι αγόρασε το πρόγραμμα. - δηλώνουν τιμές, dealers, διευθύνσεις των προγραμμάτων. Εντελώς άμεση διαφήμιση. Παραδείγματα θα βρείτε πάμπολλα, μέσα στα Posts. 3. Η αγορά λειτουργεί διαφορετικά με τους δικούς της σκληρούς κανόνες. Με άλλα λόγια δεν μπορούν να εμφανίζονται ως "προγραμματάρες" λογισμικά των 3-4 πωλησεων ετησίως. Τα λίγα προγράμματα που επιβίωσαν του αδυσώπητου ανταγωνισμού είναι γνωστά. Η συμβουλή μου. Μην τρώτε παραμύθι.
  4. Όλα καλά και όλα ωραία σχετικά με το 3d studio max. Θα ήθελα να θέσω υπ' όψιν 2-3 προβληματισμούς που προέκυψαν από την εμπειρία της δουλειάς. - Το μυαλό των νεών αρχιτεκτόνων με το που τελειώνουν τη σχολή (όπως και το δικό μου, κάποτε) πετάει. Είναι εύκολο να εντυπωσιαστείς από ένα πρόγραμμα που σου υπόσχεται ότι κάνει τα πάντα (ή σχεδόν τα πάντα). Το ερώτημα είναι : Σου χρειάζεται πράγματι να μάθεις τα πάντα ; Θα τα εφαρμόσεις ; Και κυρίως θα αποδώσουν οικονομικά ; - Ο μεγάλος χρόνος εκμάθησης ενός τέτοιου απαιτητικού προγράμματος ας πούμε ότι δεν είναι τόσο σημαντικός για τον νέο. Υπάρχει άφθονος χρόνος για σκότωμα ειδικά τα πρώτα χρόνια που τον περισσότερο καιρό είμαστε άνεργοι. Τι γίνεται μ' αυτούς που βγαίνουν καθυστερημένα στην αγορά ή για αυτούς που πιέζονται να ξεκινήσουν παραγωγή άμεσα ; Έχουν την πολυτέλεια να εξειδικευθούν σε ένα πρόγραμμα που ομολογουμένως θέλει πολλές ώρες εξάσκησης και πολύ περισσότερες ώρες πρακτικής εφαρμογής προκειμένου να κάνεις κάτι απλό και βασικό ; - Το 3d studio και αυτό είναι αποδεκτό από όλους, απευθύνεται σε διάφορες ειδικότητες. Κάνει επομένως για σχεδιαστές, animators, γραφίστες, μηχανικούς κλπ. Είναι μια γενική φιλοσοφία της autodesk να φτιάχνει προγράμματα (βλ. autocad) που κάνουν για όλους. Η φιλοσοφία είναι απλή. Πάρε το autocad και μετά πάρε και κάποιο άλλο να εξειδικευθείς. Γιατί να το κάνεις αυτό, όταν μπορείς να πάρεις ένα καθαρά αρχιτεκτονικό πρόγραμμα ; Τα περισσότερα πράγματα που προσφέρει, απλώς δεν χρειάζονται στον αρχιτέκτονα. - Τέλος επειδή τυγχάνω γνώστης (αν και όχι advanced) του 3d studio η εντύπωση που έχω αποκομίσει είναι ότι πρόκειται για έναν μοναχικό λύκο και εξηγώ, είναι ασύμβατο με οτιδήποτε άλλο υπάρχει στην αγορά. Άπαξ και ξεκινήσεις μ'αυτό δύσκολα ξεκολλάς. Όχι τόσο γιατί σε καλύπτει απόλυτα, αλλά επειδή έχει επενδύσει άπειρες ώρες να μάθεις ένα ιδιαίτερο menu και Interface που δεν θα συναντήσεις σε άλλο πρόγραμμα. Αυτό σε περιορίζει κάπως, ειδικά όταν βλέπεις ότι πλέον κυριαρχεί στην αγορά η συμβατότητα, η επικοινωνία και η μετάβαση από τη μια πλατφόρμα στην άλλη.
  5. Νομίζω ότι εάν κρατήσουμε αυτά που δηλώσαμε όλοι μας, θα επανέλθει το forum στην προτέρα έντιμη χρήση.
  6. Σαν να μου φαίνεται ότι το forum έχει μετατραπεί σε λαϊκή όπου ο κάθε dealer εκθέτει την πραμάτια του. Η διαφήμιση από ορισμένους, είναι πλέον ολοφάνερη. Κατά την ταπεινή μου άποψη, αφήστε τον απλό χρήστη να εκφέρει τη γνώμη όπως την έχει σχηματίσει εμπειρικά και αφήστε κατα μέρος σλόγκαν του τύπου το δικό μου πρόγραμμα σκίζει και τα άλλα είναι απλές οδοντόκρεμες. Δεν καταφέρνετε τίποτα, αντίθετα στρέφετε κάποιους εναντίον σας. Επίσης θέλω να αναφέρω στον admin ότι ορισμένοι, κάνουν χρήση του PM για να αποστείλουν διαφήμίσεις των προϊόντων και της δουλειάς τους. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο για ένα forum ενημερωτικό. Δεν χρειαζόμαστε κατήχηση, ο καθένας μόνος και η αγορά ολόκληρη ξέρει ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα για τον καθένα.
  7. Κατά την ταπεινή μου γνώμη κινήσε σε λάθος επιλογές. Το Archline δεν αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα πλήρως. Τα παιδιά που το δημιουργήσαν στην Ουγγαρία, φύγαν από την Graphisoft η οποία βγάζει το ArchiCAD. Πάνω στη φιλοσοφία του βασίζεται το Archline. Γιατί να μην επιλέξεις το αρχικό πρόγραμμα που έχει και αντιπροσωπεία και έχει εξελληνιστεί εδώ και πολλά χρόνια?(ειδικά η έκδοση Start Edition είναι πολύ φτηνή). Ο Τέκτων είναι μια φιλότιμη ελληνική προσπάθεια 2 1/2D, που δουλεύεται σε περιορισμένο αριθμό γραφείων για κάποιο διάστημα μέχρι να αγοράσουν μια πλήρη ολοκληρωμένη λύση τύπου Revit ή ArchiCAD. Από την εμπειρία που είχα είναι φανερό ότι δεν μπορεί να καλύψει με επάρκεια τις απαιτήσεις ενός αρχιτεκτονικού γραφείου και επιπλέον δεν έχει καλή διασυνδεσιμότητα με τα υπόλοιπα CAD προγράμματα.
  8. Το Archicad αυτόματα δημιουργεί λίστες και πίνακες με τα στοιχεία που χρησιμοποιούμε σε μια μελέτη. Επειδή δουλεύω με εργαλεία όπως τοίχος, πλάκα, δοκάρι, υποστύλωμα κλπ αλλά και παράθυρο, πόρτα αντικείμενα, όλα αυτά όταν εισάγονται σε μια μελέη, καταγράφονται σε λίστες που εύκολα παραμετροποιούνται. Αυτό βοηθάει και στην κοστολόγηση. π.χ. μπορεί να μου εμφανίσει με ένα κλικ, το υλικά από τα οποία αποτελείται ένα τοίχος, (πόσα τμχ τούβλα, πόσα κυβικά μπετό, πόσα τμ μόνωση κλπ.) και αυτά να μου τα δείξει ανά όροφο, ανά χώρο ή ανά Layer. Οι πίνακες είναι αμφίδρομοι. Εάν εγώ για παράδειγμα αναζητήσω τους εσωτερικούς τοίχους του δευτέρου ορόφου που είναι πάνω από 2,8 μέτρα και έχουν πάχος 20 εκατ. και τους αλλάξω από τον πίνακα σε 15 εκατ. το κάνει αυτόματα και στο σχέδιο.
  9. Το autocad ακόμη συνδυασμένο και με το Cadware ή αλλα προγράμματα 3D δεν είναι κατάλληλο εργαλείο για αρχιτέκτονες. Εάν ψάξεις λίγο το φόρουμ θα βρεις Παμπούη κάποια άλλα προγραμματάκια που θα σου κάνουν τη δουλειά πιο γρήγορα και φτηνότερα. Απλώς επειδή μάθαμε το AutoCAD στη σχολή φοβόμαστε να μάθουμε κάτι άλλο μην τυχόν και πάει στράφι όλος αυτός ο χρόνος που αφιερώσαμε (αδίκως στην εκμάθησή του.
  10. @ SIRADRAB Το Artlantis S2 κοστίζει 910 € + ΦΠΑ και είναι πολύ δυνατό. Χρειάζεται βέβαια 2 GB μνήμης για να τρέξει γρήγορα. Το έχω δει όμως σε γραφείο με 64Bit Windows και 8 GB και πάει σφαιράτο. Είναι εύκολο, εύχρηστο και πολύ αποτελεσματικό ακόμη και σε σύνθετους φωτορεαλισμούς. Η μαγκιά του σε σχέση με το πρώτο Studio είναι ότι υποστηρίζει ρεαλιστικό background με near to real σύννεφα, ήλιο άστρα κλπ. Μ'αυτό έλυσα το πρόβλημα που είχα με τις θολές, στραβές φωτογραφίες που έβαζα για background. (έβαζα πάντα σχεδόν την ίδια εικόνα). Επίσης έχει ανθρωπάκια 3D που περπατάνε, τρέχουν κλπ.
  11. Καταρχάς δεν ειναι απαγορευτική η συνύπαρξη και των δύο προγραμμάτων κάτω από την ίδια επαγγελματική στέγη. Με άλλα λόγια τα προγράμματα που συγκρίνεις δεν είναι ευθέως ανταγωνιστικά, μια και κάποια πράγματα που κάνει το ένα πρόγραμμα, δεν τα προσφέρει το άλλο και αντίστροφα. Για να δουλεύεις το Architecture, υποθέτω ότι είσαι αρχιτέκτων, ή κάνεις αρχιτεκτονικές μελέτες κυρίως. Από αυτήν την άποψη το ArchiCAD είναι πολύ προτιμότερο. Θα βρεις πολλές ευκολίες που θα σου λύσουν τα χέρια, είτε στη φάση σχεδίασης, είτε στη δημιουργία απόψεων και τεκμηρίωσης, αλλα πολύ περισσότερο στη δημιουργία τρισδιάστατων φωτορεαλιστικών. Και όλα αυτά στο ίδιο χρόνο που θα σου έπαιρνε να κάνεις μια κάτοψη στο AutoCAD. Όπως λες και εσύ η αγορά ζητάει ArchiCAD (κάπως έτσι το έμαθα κι εγώ). Πρέπει να προσαρμοζόμαστε στις απαιτήσεις των καιρών και να μην τρομάζουμε να μάθουμε κάτι καινούριο, ειδικά όταν είναι απλούστερο και φιλικότερο από κάτι που ήδη γνωρίζουμε.
  12. ArchiCAD 11 !!!! σε λίγες ημέρες παραλαμβάνω δωρεάν και το 12!!! Artlantis Studio 2 για εκπληκτικό (και εύκολο) φωτορεαλισμό τόσα στα εσωτερικά όσο και στις εξωτερικές διαμορφώσεις.
  13. http://img65.imageshack.us/my.php?image=pooljm2.jpg Φτιαγμένο με το ArchiCAD σε 15 λεπτά βασισμένο στο σχέδιο σου. (όσο μπορούσα να το καταλάβω)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.