Μετάβαση στο περιεχόμενο

withnail

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

withnail's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Είναι όπως η παράταση της έκπτωσης που έχει παραταθεί στο κουβεντιαστό και περιμένουμε κάποια Εγκύκλιο για την επικυρώσει και αναδρομικά! Αυτά μόνο στο Ελλαδιστάν! Ευχαριστώ πολύ..
  2. Υπάρχει κάποια πληροφόρηση εάν θα υπάρξει κάποια παράταση στην ανάρτηση των δικαιολογητικών? Προς το παρόν εκτός εάν μου έχει ξεφύγει κάτι ισχύουν οι 6 μήνες από την Υπαγωγή της Δήλωσης. Μήπως με την δημοσίευση της παράτασης του ποσοστού έκπτωσης 20% έως τον Οκτώβριο αναμένεται να παραταθεί και η δυνατότητα ανάρτησης δικαιολογητικών?
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ .Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ
  4. Διαβάζοντας το κείμενο δεν έχω εντοπίσει μέχρι στιγμής την απαγόρευση του άρθρου 8 όσον αφορά για τακτοποίηση αλλαγής χρήσεων που δεν επιτρέπονταν κατά την έκδοση οικοδομικής αδείας ή κατασκευής του αυθαιρέτου. Υπάρχει κάποιος συνάδελφος που να το έχει δει κάπου αυτό? Ευχαριστώ.
  5. Εγώ ήμουν την Δευτέρα 25/7 στην Πολεοδομία Αργυρούπολης πάντως για φορολογικό έλεγχο και μου ζήτησε μόνο ΕΜΠ. Τώρα τί να πω? Εκτός αν τα αλλάζουν μέρα με τη μέρα!
  6. Η Αργυρούπολη επίσης ζητάει μόνο ΕΜΠ 1% συν το χαρτόσημο.
  7. Υπάρχει κάποια ενημέρωση όσον αφορά τη θεώρηση των σχεδίων που ανεβάζουμε στο σύστημα του ΤΕΕ από το ΥΠΕΚΑ?? Ευχαριστώ.
  8. Ξέρει κανείς αν για την ανασύσταση φακέλου οικοδομικής αδείας απαιτούνται Εγκρίσεις (Αρχαιολογία, Δασαρχείο, κλπ.), οι οποίες απαιτούνταν την περίοδο έκδοσης της οικοδομικής αδείας?
  9. Ο Ο.Κ.Χ.Ε. (ή μάλλον πρώην Ο.Κ.Χ.Ε) στην Τιμολέοντος Βάσου λειτουργεί αλλά μόνο Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 8.00-12.30. Πηγαίνεις από εκεί με Χ,Υ βρίσκεις την αεροφωτογραφία και την παραγγέλνεις. Οι χρεώσεις διαφέρουν ανάλογα τι θέλεις. Εμένα πχ για μία ασπρόμαυρη του 1982 σε μεγέθυνση μου πήγε 38 ευρώ περίπου. Σε κανονική κλίμακα (μικρό μέγεθος) πηγαίνει κοντά στα 10 ευρώ. Τώρα το θέμα του πότε θα την πάρεις?? Εγώ έχω κάνει αίτηση 3 βδομάδες τώρα πλήρωσα αυθημερόν και ακόμα μου λένε νωρίς είναι. Στην αρχή μου είχαν πει 15 μέρες εργάσιμες, τώρα τελευταία που πήρα μου είπαν σε 20 εργάσιμες. Και έχει ο Θεός που λένε....
  10. Στο Άρθρο 16 αναφέρεται ότι κτίρια του Δημοσίου εντάσσονται στις διατάξεις του Ν. 4178/13 μόνο με υποβολή αίτησης, τοπογραφικού και τεχνικής έκθεσης που περιγράφει τις αυθαίρετες κατασκευές. Όταν υπάρχει οικοδομική άδεια στο ακίνητο, μπορεί να υποβληθεί Αντίγραφο του Τοπογραφικού της αδείας με προσθήκη των αυθαιρέτων κατασκευών? Η πρέπει σε κάθε περίπτωση να συνταχθεί νέο Τοπογραφικό με σημερινές προδιαγραφές? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  11. Υπάρχει κάποια πληροφόρηση για το αν και πότε θα μπορεί ο ιδιοκτήτης με τον κωδικό της δήλωσης να δει και να κατεβάσει τα σχέδια και τα δικαιολογητικά που έχουν υποβληθεί?
  12. Ευχαριστώ πολύ Anastasioz. Το θέμα είναι αν υπολογίζεις για την αλλαγή χρήσης των τετραγωνικών της αδείας αναλυτικό, υπέρβαση δόμησης μόνο, ή αλλαγή χρήσης και υπέρβαση δόμησης. Σύμφωνα με τον ορισμό της αλλαγής χρήσης και αν λάβουμε υπόψη μας την απαγόρευση χρήσης κατοικίας (το ερμηνεύουμε ως επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης 0 για τη συγκεκριμένη χρήση) λογικά ισχύει το τρίτο σενάριο από το οποίο προκύπτει αρκετά τσουχτερό πρόστιμο γιατί εκτοξεύει τους συντελεστές πολύ παραπάνω από το να μην υπήρχε καν άδεια. Κάτι που πιστεύω δεν αξίζει λαμβάνοντας υπόψη την 10ετία που σου δίνει. Αν υπάρχουν και επιπλέον τετραγωνικά που δεν προσμετρούσαν στην άδεια, τότε θα υπολογίζαμε μόνο συντελεστή δόμησης λογικά. Εάν έχει κάποιος κάποια παρόμοια περίπτωση θα εκτιμούσα μία γνώμη. Ευχαριστώ.
  13. Ήθελα κάποια διευκρίνιση σχετικά με το άρθρο 23 παράγραφο 17. Σε περιοχή εντός Ζ.Ο.Ε. που απαγορευόταν η χρήση κατοικίας βγήκε οικοδομική άδεια για γραφεία καταστήματα ολικής δομημένης επιφάνειας 100 τ.μ. το οποίο χρησιμοποιείται ως κατοικία. Σύμφωνα με το άρθρο 23 παράγραφο 17 μπορεί να τακτοποιηθεί ως προς τη χρήση κατά παρέκκλιση του άρθρου 8 για 10 χρόνια από την ημερομηνία υπαγωγής. Ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος κάτι παρόμοιο πως δηλώνονται τα 100 τ.μ. Με αναλυτικό λόγω αλλαγής χρήσης από κύρια σε κύρια για τα τετραγωνικά που έχουν προσμετρηθεί στην Ο.Α. ή με Υπέρβαση Δόμησης και Αλλαγή Χρήσης? Σε περίπτωση που το νόμιμο υπόγειο (που δεν προσμετρούσε στο συντελεστή) έχει μετατραπεί σε κατοικία υπολογίζεται μόνο Υπέρβαση Δόμησης.? Η και Αλλαγή Χρήσης? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.