Μετάβαση στο περιεχόμενο

γιωργος74

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    καβάλα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

γιωργος74's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι καλησπέρα, Έχω την εξής διαφωνία με την Δνση Δόμησης της περιοχής μου όσον αφορά το ύψος της στέγης που θέλω να κατασκευάσω, (υπερβαίνει τα 2,00 μέτρα), σε κτίριο που υπολείπεται κατά πολύ το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής αλλά υπάρχει σχετική απόφαση νομάρχη που επιβάλλει στέγη με μέγιστο ύψος τα 2,00 μέτρα. Σύμφωνα με τον ορισμό του άρθρου 2 παρ 91 του Ν.4067 το ύψος της στέγης εκτός αν δεν ορίζεται διαφορετικά δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 2,00μ από το ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής. Στις τεχνικές οδηγίες του ίδιο νόμου όταν το ύψος του κτιρίου είναι μικρότερο του μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους της περιοχής τότε το ύψος της στέγης μπορεί να είναι μεγαλύτερο των δύο μέτρων με την προυπόθεση ότι το συνολικό ύψος του κτιρίου δεν υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο της περιοχής. Σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ 5β του ν.4067 οι διατάξεις του νόμου κατισχύουν των αποφάσεων Νομάρχη. Γνωρίζει κάποιος πως αντιμετωπίζεται αυτό το πρόβλημα που ουσιαστικά απαγορεύει την κατασκευή σοφιτών (μέσο ύψος 2,20μ) όπου υπάρχουν σχετικές κανονιστικές πράξεις της Διοίκησης.
  2. Δεν είπα οτι σώνει και καλά θα το βρώ απο το ιντέρνετ, αλλά θα μπορούσα να κάνω συζήτηση με συναδέλφους που έχουν κάνει αντίστοιχα έργα και θα με κατατόπιζαν σε μερικά ζητήματα που δεν γνωρίζω. Τέλος πάντων, το έργο περιλαμβάνει αποξήλωση του υφιστάμενου αρμού με υδροβολή και όπου χρειαστεί θα δουλέψει και κομπρεσερ μικρό. Η επιφάνεια είναι γύρω στα 450 τμ και όπως προείπα η σκαλωσιά είναι έτοιμη. Ο νέος αρμος θα έρθει στο εργοτάξιο έτοιμος σε σακιά και χρειάζεται μόνο ανάμειξη με νερό.
  3. δεν έχω ξανακάνει τέτοιου είδους δουλειά και ρωτάω. Δεν καταλαβαίνω ποιό είναι το κακό?
  4. Θα ήθελα να μάθω το κόστος ανα τετ. μέτρο για τοποθέτηση μολυβδόφυλλων σε επίπεδη επιφάνεια
  5. Θα ήθελα να μάθω το κόστος εργατικών αρμολόγησης πέτρινου τοίχου. Η εργασία περιλαμβάνει αποξήλωση του υφιστάμενου αρμού και τοποθέτηση νέου. Η σκαλωσιά ήδη υπάρχει και το υλικό θα έρθει έτοιμο συσκευασμένο. Εάν είναι δυνατόν να μάθω τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο.
  6. Καλημέρα συνάδελφοι. Έχω το εξής πρόβλημα. Σε οικοδομή του 2007 αποτελούμενη απο 11 διαμερίσματα 2 εξ΄αυτών εμφανίζουν έντονη μούχλα στα δομικά στοιχεία και λιγότερο στις τοιχοποιίες. Η μούχλα άρχισε να εμφανίζεται και σε κολώνα εσωτερική που εφάπτεται του κλιμακοστασίου της οικοδομής. Σε όλα τα δομικά στοιχεία υπάρχει εξηλασμένη πολυστερίνη 3 εκ και στις τοιχοποιείες συνολικού πάχους 30 εκατοστών έχει τοποθετηθεί πετροβάμβακας 50 κιλών 5 εκατοστών και διάκενο αέρα. Τα δυο διαμερίσματα πρωτοκατοικήθηκαν το 2012 και μόνο κατά το πρώτο έτος λειτούργησε το σύστημα θέρμανσης (ενδοδαπέδια) της οικοδομής για τους γνωστούς λόγους... Στα δύο αυτά διαμερίσματα κατοικούν νεες οικογένειες με μικρά παιδιά. Μου λένε οτι αερίζουν συνέχεια το σπίτι, βάζουν αφυγραντήρα ο οποίος μαζεύει συνέχεια το νερό, το έχουν βαψει με αντιμουχλικό χρώμα αλλά η μούχλα πάλι εμφανίζεται. Το διαμέρισμα θερμαίνεται με κλιματιστικο (ένα στο σαλόνι για 72τμ περίπου καθαρής επίφανειας). Βέβαια απο ότι μου είπαν απλώνουν συνέχεια τα ρούχα μέσα στο διαμέρισμα που επιβαρύνει το πρόβλημα. Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής: 1. Χρειάζεται να κάνω θερμοπρόσωψη τις εξωτερικές επιφάνειες ? 2. Μήπως το πρόβλημα θα λυθεί αν λειτουργήσει η θέρμανση. Παρακάλω ενημερώστε με έαν κάποιος έχει αντιμετωπίσει αντίστοιχη περίπτωση
  7. Καλημέρα συνάδελφοι. Έχω το εξής πρόβλημα. Σε οικοδομή του 2007 αποτελούμενη απο 11 διαμερίσματα 2 εξ΄αυτών εμφανίζουν έντονη μούχλα στα δομικά στοιχεία και λιγότερο στις τοιχοποιίες. Η μούχλα άρχισε να εμφανίζεται και σε κολώνα εσωτερική που εφάπτεται του κλιμακοστασίου της οικοδομής. Σε όλα τα δομικά στοιχεία υπάρχει εξηλασμένη πολυστερίνη 3 εκ και στις τοιχοποιείες συνολικού πάχους 30 εκατοστών έχει τοποθετηθεί πετροβάμβακας 50 κιλών 5 εκατοστών και διάκενο αέρα. Τα δυο διαμερίσματα πρωτοκατοικήθηκαν το 2012 και μόνο κατά το πρώτο έτος λειτούργησε το σύστημα θέρμανσης (ενδοδαπέδια) της οικοδομής για τους γνωστούς λόγους... Στα δύο αυτά διαμερίσματα κατοικούν νεες οικογένειες με μικρά παιδιά. Μου λένε οτι αερίζουν συνέχεια το σπίτι, βάζουν αφυγραντήρα ο οποίος μαζεύει συνέχεια το νερό, το έχουν βαψει με αντιμουχλικό χρώμα αλλά η μούχλα πάλι εμφανίζεται. Το διαμέρισμα θερμαίνεται με κλιματιστικο (ένα στο σαλόνι για 72τμ περίπου καθαρής επίφανειας). Βέβαια απο ότι μου είπαν απλώνουν συνέχεια τα ρούχα μέσα στο διαμέρισμα που επιβαρύνει το πρόβλημα. Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής: 1. Χρειάζεται να κάνω θερμοπρόσωψη τις εξωτερικές επιφάνειες ? 2. Μήπως το πρόβλημα θα λυθεί αν λειτουργήσει η θέρμανση. Παρακάλω ενημερώστε με έαν κάποιος έχει αντιμετωπίσει αντίστοιχη περίπτωση
  8. θέλω να κάνω αλλάγή χρήσης από κατοικία σε μικροβιολογικό εργαστήριο-ιατρείο και η πολεοδομιά μου ζητάει συναίνεση συνιδιοκτητών. Δεν υπάρχει κανονισμός πολυκατοικίας. Γνωρίζει κανείς εάν αυτο που ζητάνε είναι νόμιμο και βάσης ποιάς νομοθεσίας? Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.